laikinia Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Dziewczyny- potrzebujemy zdjec do ogloszen - kto moze pomoc? Quote
xmartix Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Laikinia, Niwkę ciężko sfotografować, tylko z boksu, bo ona wyrywa się na smyczy, 1 mi smycz przegryzła, szelki sie zepsuły, coś tam jeszcze zniszczyła, do tego gryzie w strachu i tak się szarpie że mało się nie udusi jej potrzeba dobrego dt ... :( Quote
laikinia Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 to ona jest wlasciwie kandydatka do Jamora, albo innego hoteliku z wychowaniem ... taka nieulozona wroci po 2 godz. do schroniska :( Quote
xmartix Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 tak, trzeba zebrać deklaracje i wsadzić do jakiegoś dt dobrego lub hotelu ze szkoleniem Quote
Koperek Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 laikinia napisał(a):to ona jest wlasciwie kandydatka do Jamora, albo innego hoteliku z wychowaniem ... taka nieulozona wroci po 2 godz. do schroniska :( Spokojnie. Na początek sobie ją wyciągniemy z iwą i zobaczymy co zacz dziewczę ;) Bo często nad wyraz zdarza się, że nie szkolenia potrzeba, a chęci, cierpliwości, doświadczenia i miłości ;) Umówione jesteśmy na przyszły tydzień. Dajcie Nam szansę :D hahaha Quote
laikinia Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Dziewczyny- to jest wspaniala wiadomosc :loveu::loveu::loveu: Ja jestem tak niekonsekwentna, ze chyba nigdy nie dalabym rady "porzadnie" wychowac psiuchy... dlatego biore zawsze chetnie starsze "gotowce" :evil_lol: Moze jak Niwa poczuje sie bezpieczna, to sie wyciszy i zrobi sie z niej przytulanka :) :) Quote
yuki Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 laikinia napisał(a):Dziewczyny- to jest wspaniala wiadomosc :loveu::loveu::loveu: Ja jestem tak niekonsekwentna, ze chyba nigdy nie dalabym rady "porzadnie" wychowac psiuchy... dlatego biore zawsze chetnie starsze "gotowce" :evil_lol: Moze jak Niwa poczuje sie bezpieczna, to sie wyciszy i zrobi sie z niej przytulanka :) :) Dziewczyny to życze powodzenia :):):) Mam nadzieję , że pójdzie Wam lepiej niż mi, macie w końcu więcej doświadczenia :) i szybko tu opiszcie jak poszło . Quote
kikou Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 [quote name='Koperek']Spokojnie. Na początek sobie ją wyciągniemy z iwą i zobaczymy co zacz dziewczę ;) Bo często nad wyraz zdarza się, że nie szkolenia potrzeba, a chęci, cierpliwości, doświadczenia i miłości ;) Umówione jesteśmy na przyszły tydzień. Dajcie Nam szansę :D hahaha[/QUOTE] i jak było? Quote
kikou Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 dzisiaj rozmawiałam o niej... nikt sie sunią specjalnie nie zajmuje....a jej wycofanie jeszcze sie potęguje.... w tej chwili mała praktycznie nie wychodzi z budy, bez dt jest praktycznie skreślona ta psina rozpaczliwie potrzebuje pomocy!!!!!! Quote
kikou Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 [quote name='kikou']dzisiaj rozmawiałam o niej... nikt sie sunią specjalnie nie zajmuje....a jej wycofanie jeszcze sie potęguje.... w tej chwili mała praktycznie nie wychodzi z budy, bez dt jest praktycznie skreślona ta psina rozpaczliwie potrzebuje pomocy!!!!!! jak to często bywa prowadzę ożywiony dialog sama ze sobą.... ale tam ....nie mogę tracić nadziei... ....u Nivki jest tragicznie... w wielkich nowych boksach nie ma bud ani żadnych zaułków.... żadnego azylu olbrzymia jasna przestrzeń...po prostu masakra dla tak lękliwego psa...oraz klapa do boksu wewnętrznego, która zamyka sie za każdym piesiem... i te mniej mądre i ta bojące, nie znające takiego czegoś... nie potrafią z niej korzystać..... a zatem dzień i noc spędza NivKa przyklejona w jakimś narożniku, śmiertelnie przerażona... ile tak wytrzyma? Quote
laikinia Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Kikou- dla niej pomoca bylby jedynie hotelik , ale czy jest gdzies miejsce? :( Quote
monika083 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 niestety Niwka nikt sie nie interesuje...my juz kilka miesiecy temu z yuki probowalysmy cos z nia zrobic ale same we dwie rady nie damy ,a na nasze posty tez odzewu nie bylo... hotel napewno bylby rozwiazaniem ,ale dt jeszcze lepszym ,no nic bedziemy cos myslec ,ja porobie jej jeszcze pakiet ogloszen ,moze jakis tymczas sie znajdzie.. Ja juz dawno zarezerwowalam miejsce w hoteliku w Brodnicy ,jednak z deklaracjami bylo kzepsko ,takze przeszlam juz dwa razy kolejke i pojechaly inne psy ,a Niwka siedzi i siedzi ...pewnie gdyby byla pieknym rasowcem to i deklaracje by sie zebraly a taki zwykly kundelek to i na dogo ma pod gorke... Szukam na watku jej fotek ,poniewaz w pierwszym poscie widze tylko dwa krzyzyki.. Moze zalozyc jej nowy watek ,takie swieze maja wieksza ogladalnosc???? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Mam ten wątek cały czas w subskrypcjach....to w sprawie tej suni zapisałaś się Moniko do nas do hotelu...szkoda ,ze temat ten został tu całkowicie olany-a dla suni mija następny rok w schronie. Mimo,że na miejsce Moniki przyjechał inny psiak, to taką małą kruszynkę możemy jeszcze przyjąc jesli będziecie nadal zainteresowani- jakoś zapadłą mi w pamięci... Jednakże do nas to bardzo daleko, więc może znajdzie się cos bliżej...bo za te pieniądze na transport to może być miesiąc w hotelu np... U nas hotelowanie małej suni kosztuje 300zł. Quote
monika083 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 fotki Niwy ,skopiowane ze strony Kingi(tylko te dwie sa): Quote
monika083 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Mam ten wątek cały czas w subskrypcjach....to w sprawie tej suni zapisałaś się Moniko do nas do hotelu...szkoda ,ze temat ten został tu całkowicie olany-a dla suni mija następny rok w schronie. Mimo,że na miejsce Moniki przyjechał inny psiak, to taką małą kruszynkę możemy jeszcze przyjąc jesli będziecie nadal zainteresowani- jakoś zapadłą mi w pamięci... Jednakże do nas to bardzo daleko, więc może znajdzie się cos bliżej...bo za te pieniądze na transport to może być miesiąc w hotelu np... U nas hotelowanie małej suni kosztuje 300zł. Aniu:loveu:,dziekuje za propozycje. Ja wlasnie mala oglaszam.. musimy troche watek rozreklamowac ,moze ktos nam w deklaracjach pomoze. -gumtree -kupsprzedaj -pajeczyna -morusek -petworld -e-zwierzak -adopcje.org -adopcjapsa -przygarnijzwierzaka.pl a moze Iwona moglaby zglosic Niwe Niemcom?? moze to byloby wyjscie.. Quote
monika083 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 to mamy miejsce w hoteliku u Ani w Brodnicy (ok350km)-300zl/msc oraz u ULKA12 -w platnym DT-W Zarkach (ok 250km miedzy katowicami a czestochowa)- 300zl/msc Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 A u Ulki to miejsce w domu? Bo u mnie to wiadomo ,że kojce-małe psiaki mieszkają w takich domko kojcach, ale prawdziwy dom to zawsze lepiej. Quote
monika083 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Ania+Milva i Ulver napisał(a):A u Ulki to miejsce w domu? Bo u mnie to wiadomo ,że kojce-małe psiaki mieszkają w takich domko kojcach, ale prawdziwy dom to zawsze lepiej. z tego co zrozumialam ,to tam jest domowy tymczas ,psy sa razem ,luzem biegaja ,nie w boksach i tez ULKA12 bierze dlatego psy nieagresywne ,ktore dogaduja sie z innymi. Quote
laikinia Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 A czy mozna wogole powiedziec, ze Niwa sie dogaduje?... jak myslicie, czego po niej mozna sie spodziewac? ... boje sie, zeby nie trzeba bylo jej zaraz odbierac.. ehhh... zeby znalezc pojedynczy dt... marzenia scietej glowy :( Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Ale może być też tak ,ze mądre psie towarzystwo by jej pomogło szybciej otworzyć się na człowieka. Juz miałam kilka psów, które właśnie przy obecności drugiego psa pieknie sie otwierały naśladując go , widząc ,że człowiek to nie takiego zło. Quote
Recommended Posts