iwa77 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 " class="ipsImage" alt=""> Udało mi sie dzisiaj zrobic parę fotek Niwce. Niwa jak zwykle z dala od krat , gotowa w każdej chwili do ucieczki - ale to był i tak jej bardzo dobry dzień .... Ostanie dni to spędzała przyklejona do ściany ze strachu. Ona rozpaczliwie potrzebuje pomocy - wyciągnięcia ze schronu i pracy od podstaw ! Quote
yuki Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Słuchajcie co my z nią robimy, czy ona jest jeszcze w schronie, pamięta ktoś o niej ;( Quote
yuki Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 podniosę raz jeszcze , co z małą będzie ... Quote
xmartix Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 a nie wiadomo, nikt sie nia nie interesuje Quote
Basia1244 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Ona jest w schronie, zachowuje się cały czas tak samo. Nikt jej ze schronu nie weźmie, bo to dzikus, a na bdt szans brak, zwłaszcza, że to musiałoby byc bdt beztreminowe i gotowe do pracy z trudnym psem. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Kurcze, czas leci i coraz trudniej będzie ją wyprowadzić "na psy".Gdybym tylko dysponowała odpowiednią ilością czasu... ni cholery. Szczęściem w nieszczęsciu jest to, że Niwa w zasadzie nie zna innego życia.I myślę, że na swój sposób jest zadowolona.Ma co jeść i gdzie spać. Człowieka się boi, pewnie nie zaznała od niego niczego dobrego - tak więc jej go nie brakuje... Quote
sunia2000 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Znalazłam Niwe na ogólnym wątku o sukach wrocławskich....k...a ona już prawie 3 lata siedzi w schronie:( kiedy miała ostatnio robione jakieś ogloszenia? Jestem prawie codziennie w schronie, pogadam z p.Robertem może pozwoli na jej wyprowadzanie?Na początku pewnie nic mi się nie uda,ale może po kilku tygodniach suka wyjdzie ze mną:) Quote
Basia1244 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Ona ma zagwarantowany bezpieczny pobyt w schronie - Niwa to dzikus - teraz czuje się chyba dobrze, zachowuje się, jak na swoim terenie, jest zadowolona - nie zna innego życia - na dzień dzisiejszy ustalenia są takie, że jej nie ruszamy i nic jej nie grozi, bo nie mamy dla niej miejsca, a takie zabieranie jej i wprowadzanie może źle się skończyć i dla niej i dla innych suk, zwłaszcza, że Niwa lubi swój "dom" innego nie zna, czuje się w nim bezpieczna, czuje się "na swoim". Quote
sunia2000 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Ok,nie będę jej ruszać....chciałam tylko pomóc gdyby było trzeba, ale takie pozostawienie suki w schronie bo czuję się tam bezpieczna to trochę niezbyt...:( Quote
monika083 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 ja ja kiedys intensywnie oglaszalam , niestety zero odzewu bylo. trzeba sprobowac jeszcze. Quote
xmartix Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 kiedyś brałyś,y ją na spacer. tragedia.. udusiłaby się sama tą smyczą jedyne wyjście dla niej to dt Quote
Olga7 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Zajrzalam już kolejny raz do Niwy i pomyślalm,że jesli tylko dt jest ratunkiem dla niej,to moze jakiś hotelik w tamtych stronach by pomogl jej a socjalizacji ,jesli Ania z Brodnicy nie ma tego w planach? Może u Wiosny kolo Kluczborka ,Lilki kolo Lublińca albo ZuziaM -choć to wszedzie kawalek drogi od Wroclawia. U Wiosny kolejka pewnie ,U ZuziM może jakieś miejsce by znalazlo się ,albo u Lilki.Tak tylko pytam,a w schronie Niwa nie wyglada na taką mniej dziką juz chyba.Przynajmniej z daleka ,zza krat.Najlepszy bylby dt bez kojców ,bliżej ludzi i domu ,czy w domu.. Może Owieczka by pomogla tu takze ? Trzeba popytac ,ale bez funduszy nie damy rady. No i jest blisko Wroclawia hotelik LiluTosi ,ale nie jest za tani chyba:http://www.dogomania.pl/threads/198475-LILUtosi-w%C4%85tek-informacyjny Quote
monika083 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 hotele juz kiedys przerabialismy..nie stac nas na hotel, poza tym ona musialaby isc do domu, jedynie domowy, bezplatny tymczas wchodzi chyba w gre...:( Quote
Olga7 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 [quote name='monika083']hotele juz kiedys przerabialismy..nie stac nas na hotel, poza tym ona musialaby isc do domu, jedynie domowy, bezplatny tymczas wchodzi chyba w gre...:( To fakt,bo w domowym DT by najprędzej oswajala się .Tylko skąd wziąc taki Bezpl. DT ? Gdzies widzialam ostatnio takie ogloszenie -ktos z Wroclawia nawet pisal ,że oferuje . Musze poszukać . To ten wątek :http://www.dogomania.pl/threads/207683-Bezp%C5%82atny-DT-dla-potrzebuj%C4%85cego-psiaka-komu Bezpłatny DT dla potrzebującego psiaka - komu? W związku z tym że Hajsik znalazł domek zanim poszedł do tymczasu ostał się nam bezpłatny domek tymczasowy. Domek ma psa i kota więc psiak któremu może pomóc musi być zwierzolubny. Dziewczyna to petsitterka, ale zdaje się że to miałby być pierwszy schroniskowy tymczas - więc preferowane psiaki nie sprawiające większych problemów. W mieszkaniu większą część dnia ktoś przebywa. Jeśli macie psiaka, który spełnia kryteria i potrzebuje pomocy - przekażę konta ------------------------------------------------------------------------------------- Czy tam nadawalaby się Niwa ?? Gdyby bylo miejsce oczywiscie ..Chyba Niwa to zbyt trudny przypadek psa do socjalizacji,jak na poczatki nowego Bezpl.DT ... Sunia wymaga doświadczonej opieki,bo jest trudnym przypadkiem jednak. Jednak tam jest pies i kot i raczej psa bezproblemowego dziewczyna może przyjąć .Ale zapytać zawsze można -jak uważacie cioteczki ?? Jesli to ogloszenie jest aktualne a osoba oferująca jest osobą zaufaną i sprawdzoną już .Byl tam jeden pies dopiero ,gdyz to początkujacy Bezpl.DT . Quote
kikou Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 czy cos z tego wyszlo?? co u dziewuszki? czy ktos cos wie? Quote
Basia1244 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Niuwa żyje sobie dobrze i zdrowo, czasem mnie dziabnie w stope, ale zasdniczo dogadujemy się i nawet! daje sie dotknąć :) choć czasem i szczypnie w rekę ;P taka puskowata :D Quote
Agnieszka(Visenna) Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 Jestem ciekawa, jak ona sobie dalej radzi.. oswoiła się chociaż troszkę? Quote
alekcuk Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 w końcu, po 4 latach Niwa poszła do domu :) wątek można zamknąć, oby raz na zawsze! Quote
Koperek Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 alekcuk napisał(a):w końcu, po 4 latach Niwa poszła do domu :) wątek można zamknąć, oby raz na zawsze! Coś więcej wiesz??? Jacy ludzie, w jakie warunki poszła, jak przebiegła sama adopcja, dlaczego ją wybrali??? Cokolwiek? Quote
alekcuk Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 sama byłam przy adopcji i pomagałam ludziom więc wiem - ma podwórko, domek z ogródkiem, ma mega ciepłą budę a w zimie może w domu siedzieć. żadnych kojców i łańcuchów. ludzie fajni, konkretni, a zarazem nie wkurzający bo w sumie podjęli decyzje błyskawicznie, nie byli "wybredni" ;) Niwa im strasznie w oko wpadła. będą z nią pracować ale powolutku. ogólem - faaaajny dom :) Quote
xmartix Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 a dała się wyciągnąć z boksu? jak na nich reagowała? jak opna chodzi na smyczy? ludzie mają dzieci? czy ogrodzenie mają bez dziur? :) Quote
Recommended Posts