Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

" class="ipsImage" alt="">

Udało mi sie dzisiaj zrobic parę fotek Niwce.
Niwa jak zwykle z dala od krat , gotowa w każdej chwili do ucieczki - ale to był i tak jej bardzo dobry dzień .... Ostanie dni to spędzała przyklejona do ściany ze strachu. Ona rozpaczliwie potrzebuje pomocy - wyciągnięcia ze schronu i pracy od podstaw !

• 4 weeks later...
  • 3 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

Ona jest w schronie, zachowuje się cały czas tak samo. Nikt jej ze schronu nie weźmie, bo to dzikus, a na bdt szans brak, zwłaszcza, że to musiałoby byc bdt beztreminowe i gotowe do pracy z trudnym psem.

• 3 weeks later...
Posted

Kurcze, czas leci i coraz trudniej będzie ją wyprowadzić "na psy".Gdybym tylko dysponowała odpowiednią ilością czasu... ni cholery.
Szczęściem w nieszczęsciu jest to, że Niwa w zasadzie nie zna innego życia.I myślę, że na swój sposób jest zadowolona.Ma co jeść i gdzie spać. Człowieka się boi, pewnie nie zaznała od niego niczego dobrego - tak więc jej go nie brakuje...

• 1 month later...
Posted

Znalazłam Niwe na ogólnym wątku o sukach wrocławskich....k...a ona już prawie 3 lata siedzi w schronie:(
kiedy miała ostatnio robione jakieś ogloszenia?
Jestem prawie codziennie w schronie, pogadam z p.Robertem może pozwoli na jej wyprowadzanie?Na początku pewnie nic mi się nie uda,ale może po kilku tygodniach suka wyjdzie ze mną:)

Posted

Ona ma zagwarantowany bezpieczny pobyt w schronie - Niwa to dzikus - teraz czuje się chyba dobrze, zachowuje się, jak na swoim terenie, jest zadowolona - nie zna innego życia - na dzień dzisiejszy ustalenia są takie, że jej nie ruszamy i nic jej nie grozi, bo nie mamy dla niej miejsca, a takie zabieranie jej i wprowadzanie może źle się skończyć i dla niej i dla innych suk, zwłaszcza, że Niwa lubi swój "dom" innego nie zna, czuje się w nim bezpieczna, czuje się "na swoim".

• 2 weeks later...
Posted

Zajrzalam już kolejny raz do Niwy i pomyślalm,że jesli tylko dt jest ratunkiem dla niej,to moze jakiś hotelik w tamtych stronach by pomogl jej a socjalizacji ,jesli Ania z Brodnicy nie ma tego w planach? Może u Wiosny kolo Kluczborka ,Lilki kolo Lublińca albo ZuziaM -choć to wszedzie kawalek drogi od Wroclawia. U Wiosny kolejka pewnie ,U ZuziM może jakieś miejsce by znalazlo się ,albo u Lilki.Tak tylko pytam,a w schronie Niwa nie wyglada na taką mniej dziką juz chyba.Przynajmniej z daleka ,zza krat.Najlepszy bylby dt bez kojców ,bliżej ludzi i domu ,czy w domu.. Może Owieczka by pomogla tu takze ? Trzeba popytac ,ale bez funduszy nie damy rady.
No i jest blisko Wroclawia hotelik LiluTosi ,ale nie jest za tani chyba:http://www.dogomania.pl/threads/198475-LILUtosi-w%C4%85tek-informacyjny

Posted

[quote name='monika083']hotele juz kiedys przerabialismy..nie stac nas na hotel, poza tym ona musialaby isc do domu, jedynie domowy, bezplatny tymczas wchodzi chyba w gre...:(
To fakt,bo w domowym DT by najprędzej oswajala się .Tylko skąd wziąc taki Bezpl. DT ? Gdzies widzialam ostatnio takie ogloszenie -ktos z Wroclawia nawet pisal ,że oferuje . Musze poszukać .

To ten wątek :http://www.dogomania.pl/threads/207683-Bezp%C5%82atny-DT-dla-potrzebuj%C4%85cego-psiaka-komu
Bezpłatny DT dla potrzebującego psiaka - komu?

W związku z tym że Hajsik znalazł domek zanim poszedł do tymczasu ostał się nam bezpłatny domek tymczasowy.
Domek ma psa i kota więc psiak któremu może pomóc musi być zwierzolubny.
Dziewczyna to petsitterka, ale zdaje się że to miałby być pierwszy schroniskowy tymczas - więc preferowane psiaki nie sprawiające większych problemów.
W mieszkaniu większą część dnia ktoś przebywa.

Jeśli macie psiaka, który spełnia kryteria i potrzebuje pomocy - przekażę konta

-------------------------------------------------------------------------------------

Czy tam nadawalaby się Niwa ?? Gdyby bylo miejsce oczywiscie ..Chyba Niwa to zbyt trudny przypadek psa do socjalizacji,jak na poczatki nowego Bezpl.DT ...
Sunia wymaga doświadczonej opieki,bo jest trudnym przypadkiem jednak.

Jednak tam jest pies i kot i raczej psa bezproblemowego dziewczyna może przyjąć .Ale zapytać zawsze można -jak uważacie cioteczki ?? Jesli to ogloszenie jest aktualne a osoba oferująca jest osobą zaufaną i sprawdzoną już .Byl tam jeden pies dopiero ,gdyz to początkujacy Bezpl.DT .

• 8 months later...
  • 4 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

alekcuk napisał(a):
w końcu, po 4 latach Niwa poszła do domu :)
wątek można zamknąć, oby raz na zawsze!

Coś więcej wiesz??? Jacy ludzie, w jakie warunki poszła, jak przebiegła sama adopcja, dlaczego ją wybrali??? Cokolwiek?

Posted

sama byłam przy adopcji i pomagałam ludziom więc wiem - ma podwórko, domek z ogródkiem, ma mega ciepłą budę a w zimie może w domu siedzieć. żadnych kojców i łańcuchów. ludzie fajni, konkretni, a zarazem nie wkurzający bo w sumie podjęli decyzje błyskawicznie, nie byli "wybredni" ;) Niwa im strasznie w oko wpadła. będą z nią pracować ale powolutku. ogólem - faaaajny dom :)

• 2 weeks later...