Siostra Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 malawaszka napisał(a):jejku jaka smutna psinka :cry: Strasznie smutna. I taka biedna - widać, że chciałaby zbliżyć się do ludzi, ale nie może sobie poradzić z własnym lękiem. Nie chcę sobie nawet wyobrażać, co ta bidula musiała przejść :cry: Quote
Camara Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 Siostra... Bisiek w piecyku :roflt: medycyna ludowa to potęga :lol: Ale jak Benia jeszcze urośnie to nowy wydatek sie szykuje :-? trzeba będzie nowy fotel kupić :roll: Już sobie wyobrażam mine sprzedawcy :o w sklepie meblowym - jak mówisz: prosze pokazać mi fotel o pojemności dwóch wyrośniętych bokserek :lol: Suńka - znajduszka... :( szukasz domu dla niej? Dobre efekty dają ogłoszenia w gazetach lokalnych... jeżeli nie to może na allegro ją dać??? ale z tego co piszesz, to ona potrzebuje kogoś wyjątkowego :( Quote
Siostra Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 Małgosiu, dokładnie tak: kogoś wyjątkowego, kto miałby dla niej dużo czasu, cierpliwości i miłości. Problem w tym, że ona nie daje się złapać, na widok obroży, czy choćby sznurka natychmiast odwrót i w nogi na bezpieczną odległość. Nawet mojej młodej nie udało się jej przytrzymać. My wprowadzamy się do nowego domu na wiosnę, wtedy moę jakoś bym ją oswoiła powoli, ale co do tej pory? Załamuje mnie to :( Quote
Camara Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 na suńkę metody są dwie - albo brutalna z podaniem środka usypiającego w jedzeniu, ale wtedy trzeba przypilnować, żeby gdzieś nie zasnęła daleko i nie zamarzła (a środek nie działa natychmiast) no i w zamknięcie w jakiś kojec i wtedy powolne oswajanie. Albo podawanie jedzenia o stałej porze i w stałym miejscu - to metoda na długie tygodnie i wymaga regularności... szkoda jej.. bo może nie przetrzymać zimy :( Quote
Siostra Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 Camara napisał(a):szkoda jej.. bo może nie przetrzymać zimy :( chyba by mi serce pękło! :cry: Podanie środka nie wchodzi w rachubę, bo Mora jest taka trochę "chodząca", nie trzyma sie cały czas domu, czasami wędruje po wsi. Jeśli zaśnie gdzieś w polach, to pozamiatane :( . Mam jedynie nadzieję, że w końcu jak będzie marzła, wyjdzie z tych swoich liści i schroni się pod zadaszeniem, jakie jej zrobili, a kolejnym krokiem może będzie cieplejsza buda.... Quote
dbsst Posted December 7, 2005 Author Posted December 7, 2005 jest takie madre przyslowie tam gdzie jednemu boksiowi (na fotelu )wygodnie dwóm jeszcze wygodniej bedzie ;) :lol: biedna sunka :( :( Quote
Camara Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 Siostra napisał(a): Podanie środka nie wchodzi w rachubę, bo Mora jest taka trochę "chodząca", nie trzyma sie cały czas domu, czasami wędruje po wsi. Jeśli zaśnie gdzieś w polach, to pozamiatane :( . Mam jedynie nadzieję, że w końcu jak będzie marzła, wyjdzie z tych swoich liści i schroni się pod zadaszeniem, jakie jej zrobili, a kolejnym krokiem może będzie cieplejsza buda.... z tym środkiem usypiającym - to niestety tak właśnie myślałam... duże ryzyko :( a czy pod tym zadaszeniem jest troche słomy, tak żeby mogła się zagrzebać? wtedy chętniej sie tam przeniesie. Powodzenia i trzymam kciuki za was ! Quote
mrowka Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 Siostraa powiedz mi co Mejk u CIEBIE robil? :niewiem: :hmmmm: :lol: :lol: hahaha Wkoncu zdjecia Nandzii :angel: to z twarozkiem :iloveyou: Na fotelu zdjecia superowe zdjeciaa... :angel: Jejku a ta sunia :( jaka slicznaa, a te jej oczka takie smutne :cry: Quote
Siostra Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 mrowka napisał(a): Siostraa powiedz mi co Mejk u CIEBIE robil? :niewiem: :hmmmm: Jak to co? Wpadł odwiedzić siostrę bliźniaczkę :wink: :lol: Wszystkim dziękujemy za ciepłe słowa :D Gosiu, jest słoma pod wiatą, jakieś koce, i do tej pory nie weszła. Wydaje mi się, że w jej przypadku strach góruje nad wszystkim innym. Ach, żebym już tam mieszkała Quote
mrowka Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 ufff dobrze, ze ma co nie com wyciete :evilbat: :lol: hihihii Buzaki dla siostry i kuzynki :angel: Quote
tajdzi Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 poproszę piffo :drinking: luuub i avatar Szalona tajdzi :evilbat: :drinking: Quote
Siostra Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 tajdzi kofana, piffko masz jak w banku :D :drinking: Quote
Alka Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 [quote name='tajdzi']poproszę piffo :drinking: luuub i avatar Szalona tajdzi :evilbat: :drinking: przecudne! avatar zachwycający Quote
Siostra Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 kurczę, nie umiem zmniejszyć, tak żeby zmienić avatar :( Quote
Alka Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 ale namnożyło się zmniejszonych avatarków :wink: , dbsst wyprzedziłaś mnie... :wink: :D Quote
dbsst Posted December 9, 2005 Author Posted December 9, 2005 hahaha masz do wyboru do koloru ;) a raczej do wyboru do rozmiaru hahahhaha Quote
Siostra Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Hurrra, hurrra :D A jaki rozmiar ma mieć podpis? Ten ma 500X144, może być? Quote
dbsst Posted December 9, 2005 Author Posted December 9, 2005 Podpis: To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków w tym miejscu wstawiasz linka i ubierasz go w [img] Quote
Siostra Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Doczytałam 500X100, więc moje za duże są. Już chyba wiem, jak wstawić, tylko, czy będę umiała zmniejszyć? :roll: Quote
Recommended Posts