Erica Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Nowe zdjęcia w galerii: http://www.dogomania.pl/threads/143954-Siedmioro-Wspania%C5%82ych/page3 Jak będę miała więcej czasu to opiszę jak wygląda resocjalizacja dziewych ( a tak, bo trwa do tej pory :watpliwy:) No i ten bazarek trza zorganizować :) Quote
Erica Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 HA! :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Dziś po raz pierwszy od początku lipca Nina i Hathor przebywały razem bez barier typu kojec, klatka czy kaganiec i Ninka nie tylko nie chciała pożreć Haty ale nawet się z nią bawiła! Wiem, że przed nami jeszcze sporo pracy, ale głaz spadł mi z serca. Ok, spróbuję od początku. Po tamtej bójce jeszcze w Trzebnicy, przyjechałam z dziewczynami do rodziców. Przez pierwsze kilka di było dobrze, wszystkie psy biegały razem. Aż do momentu kiedy, w ogrodzie, Hathor podniosła jakiegoś pluszaka i zaczęła go tarmosić. Wtedy Ninka się na nią rzuciła i udało się je rozdzielić po ładnych paru minutach i po ok 20l wody :shake: Na Nince ani zadrapania, a Hathor... znowu cały łeb hmmm, jakby to nazwać... zmasakrowany. W sumie to wszystko niegroźne i niewymagające szycia ( poza rozdartą wargą), ale nie było chyba 2cm kw wolnych od ran. Ninka jest zdolna :diabloti: Od tamtej pory zaczęła się izolacja. Jakiś czas później Ninka zaatakowała Larę, nikt tej walki nie widział, ale podobno wygrała Lara ;) W każdym razie Larę też zaczeliśmy separować. Z ciężkim sercem kupiłam Nince kaganiec: Koniec świata, Ninka w kagańcu :shake: Ale trzeba dziewczynie przyznać, że i zakup i oswajanie namordnika zniosła lepiej niż ja. Muszę lecieć; co było dalej opiszę później. Quote
slapcio Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 Kurczę, że też z Ninki taki zbój... Ale w kagańcu wygląda przednie, prawdziwy postrach całej wsi ;) czekam niecierpliwie na dalsze relacje :) p.s. byłam w lipcu w Trzebnicy - całkiem ładnie :) Quote
Erica Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 [quote name='slapcio'] p.s. byłam w lipcu w Trzebnicy - całkiem ładnie :) :crazyeye: Chyba z tubylcami nie obcowałaś :diabloti: prawdziwy postrach całej wsi ;-) Ten etat już zajęty, należy do kotki mojego ojca :evil_lol: Dzisiaj babki znowu były wypuszczone razem, już nie tylko w ogrodzie, ale i w moim pokoju i przed domem. Bez konfliktów ( nawet przy rozdawaniu smaków :razz:), ale miałam wrażenie, że Ninka odpędzała Hathor od innych psów. A może już popadam w paranoję... :nerwy: Jeśli jutro będę się czuć wujątkowo odważnie to zabiorę je razem na spacer po lesie. Quote
Erica Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 No i moje piękne plany resocjalizacji diabli wzięli... :mad: Od wczoraj dziewuchy są praktycznie nierozłączne. :loveu: Izoluję je jeszcze na czas jedzenia i spania, ale one wyraźnie mają mi to za złe :evil_lol: Lecę z nimi na spacer, później postaram się streścić wczorajszy dzień i wrzucę foty. Quote
slapcio Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 :mad: no i gdzie one? Te foty znaczy. Ze scenami przemocy itp co do autochtonów - rzeczywiście nie miałam okazji, byłam tylko przejazdem (+jedna powierzchnia monitoringowa w lesie tuż obok). Aaaa wiem co było ładne np- taki duży klasztor :) Quote
Erica Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 W aparacie chyba jeszcze siedzą :watpliwy: Nie mam czasu obrobić i wrzucić; mam wrażenie, że od kilku dni nic nie robię tylko kąpię psy i piorę legowiska... i kąpię... i piorę... i kąpię ;) Pieski odkryły obornik w ogródku :razz: A do tego jeszcze to spędza mi sen z oczu: http://www.dogomania.pl/threads/189850-Tylko-2-tygodnie-na-znalezienie-domu!!!-Potem-schronisko-lub-ig%C5%82a!!! Tu: http://www.dogomania.pl/threads/191666-Napady-agresji-do-konkretnych-domownik%C3%B3w dziewczę opisało jak próbowało sunię oswoić :roll: No i sytuacja w Pszczynie znowu nieciekawa: http://www.dogomania.pl/threads/186628-TO%C5%9AKI-w-schronie!!Zbieramy-na-p%C5%82atny-DT!Inaczej-trafi%C4%85-do-Mys%C5%82owic!?p=15284991#post15284991 Nie wyrabiam :shake: Quote
Recommended Posts