Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

HA! :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Dziś po raz pierwszy od początku lipca Nina i Hathor przebywały razem bez barier typu kojec, klatka czy kaganiec i Ninka nie tylko nie chciała pożreć Haty ale nawet się z nią bawiła! Wiem, że przed nami jeszcze sporo pracy, ale głaz spadł mi z serca.
Ok, spróbuję od początku. Po tamtej bójce jeszcze w Trzebnicy, przyjechałam z dziewczynami do rodziców. Przez pierwsze kilka di było dobrze, wszystkie psy biegały razem. Aż do momentu kiedy, w ogrodzie, Hathor podniosła jakiegoś pluszaka i zaczęła go tarmosić. Wtedy Ninka się na nią rzuciła i udało się je rozdzielić po ładnych paru minutach i po ok 20l wody :shake: Na Nince ani zadrapania, a Hathor... znowu cały łeb hmmm, jakby to nazwać... zmasakrowany. W sumie to wszystko niegroźne i niewymagające szycia ( poza rozdartą wargą), ale nie było chyba 2cm kw wolnych od ran. Ninka jest zdolna :diabloti: Od tamtej pory zaczęła się izolacja. Jakiś czas później Ninka zaatakowała Larę, nikt tej walki nie widział, ale podobno wygrała Lara ;)
W każdym razie Larę też zaczeliśmy separować.
Z ciężkim sercem kupiłam Nince kaganiec:

Koniec świata, Ninka w kagańcu :shake: Ale trzeba dziewczynie przyznać, że i zakup i oswajanie namordnika zniosła lepiej niż ja.

Muszę lecieć; co było dalej opiszę później.

Posted

Kurczę, że też z Ninki taki zbój... Ale w kagańcu wygląda przednie, prawdziwy postrach całej wsi ;)

czekam niecierpliwie na dalsze relacje :)

p.s. byłam w lipcu w Trzebnicy - całkiem ładnie :)

Posted

[quote name='slapcio']

p.s. byłam w lipcu w Trzebnicy - całkiem ładnie :)

:crazyeye: Chyba z tubylcami nie obcowałaś :diabloti:

prawdziwy postrach całej wsi ;-)

Ten etat już zajęty, należy do kotki mojego ojca :evil_lol:

Dzisiaj babki znowu były wypuszczone razem, już nie tylko w ogrodzie, ale i w moim pokoju i przed domem. Bez konfliktów ( nawet przy rozdawaniu smaków :razz:), ale miałam wrażenie, że Ninka odpędzała Hathor od innych psów. A może już popadam w paranoję... :nerwy:
Jeśli jutro będę się czuć wujątkowo odważnie to zabiorę je razem na spacer po lesie.

Posted

No i moje piękne plany resocjalizacji diabli wzięli... :mad:

Od wczoraj dziewuchy są praktycznie nierozłączne. :loveu: Izoluję je jeszcze na czas jedzenia i spania, ale one wyraźnie mają mi to za złe :evil_lol:
Lecę z nimi na spacer, później postaram się streścić wczorajszy dzień i wrzucę foty.

Posted

:mad: no i gdzie one? Te foty znaczy. Ze scenami przemocy itp

co do autochtonów - rzeczywiście nie miałam okazji, byłam tylko przejazdem (+jedna powierzchnia monitoringowa w lesie tuż obok). Aaaa wiem co było ładne np- taki duży klasztor :)

Posted

W aparacie chyba jeszcze siedzą :watpliwy: Nie mam czasu obrobić i wrzucić; mam wrażenie, że od kilku dni nic nie robię tylko kąpię psy i piorę legowiska... i kąpię... i piorę... i kąpię ;)
Pieski odkryły obornik w ogródku :razz:

A do tego jeszcze to spędza mi sen z oczu:
http://www.dogomania.pl/threads/189850-Tylko-2-tygodnie-na-znalezienie-domu!!!-Potem-schronisko-lub-ig%C5%82a!!!
Tu: http://www.dogomania.pl/threads/191666-Napady-agresji-do-konkretnych-domownik%C3%B3w dziewczę opisało jak próbowało sunię oswoić :roll:
No i sytuacja w Pszczynie znowu nieciekawa: http://www.dogomania.pl/threads/186628-TO%C5%9AKI-w-schronie!!Zbieramy-na-p%C5%82atny-DT!Inaczej-trafi%C4%85-do-Mys%C5%82owic!?p=15284991#post15284991

Nie wyrabiam :shake: