Videl Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 [FONT="]Jest to temat -rzeka, nie raz już się tu sprzeczano odnośnie instynktu husky do ciągnięcia, których rodzice nie biegają w zaprzęgach, czy mogą go zatracić.... itp czyli jak zwykle niekończąca się dyskusja;) Ja na przekór wstawiam fotki dwóch pół siostrzyczek mojej Żyletki:loveu:[/FONT][SIZE=4][FONT="]VIVIAN de Ciukci[/FONT][FONT="]oraz [/FONT][FONT="]SIDONIA de Ciukci[/FONT][FONT="],które uczestniczyły w tym roku w wyścigu psich zaprzęgów PIRENA (Pireneje - Hiszpania/Francja/Andorra). Przebiegły razem z resztą ekipy 600km w ciągu 15 dni, w wyjątkowo ekstremalnych warunkach, w tym etapy nocne. Sidonia biega przeważnie jako lider;) Zresztą nie są to jedyne psy z Ciukci, które biegają z powodzeniem w prawdziwych zaprzęgach.[/FONT] Quote
nordic blue Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 przepiękne zdjęcia, jestem pod wrażeniem :loveu: Quote
Recommended Posts