doris2 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 W małych miasteczkach nie jest to dochodowy interes. ALE WARTO! Jeżeli oczywiście lubi się to robić.Dla mnie najważniejsze jest ,żeby piesek czuł się dobrze i bezpiecznie a właściciel był zadowolony z fryzury.Najbardziej lubię metamorfozy z mocno zaniedbanych psów., albo zarośniętych kundelków:crazyeye: Quote
doris2 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 tigrunia napisał(a):A może ktoś ma doświadczenie ile kosztuje otwarcie takiego salonu? Remont, narzędzia, stoły, wanny? Lokal mam swój, pomysł narodził się dopiero wczoraj więc pytam orientacyjnie. Najlepiej postarać się o dotację unijną z Urzędu Pracy,ja tak zrobiłam , ale 13 tys. to tylko podstawowe narzędzia do pracy , oj przydałoby się więcej.:lol: Quote
doris2 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 tigrunia napisał(a):Jest na forum może jakiś właściciel takiego salonu? Interesuje mnie co z okresem zimowym? Ktoś przychodzi w ogóle do salonów strzyc pieski ?? Niestety w okresie zimowym- a szczególnie w duże mrozy- brak pracy. No cóż , ale za to ile ubranek ocieplanych można sprzedać !,Kosmetyki( szampony, odżywki), kokardki i inne gadżety oraz karmę :lol:można sprzedawać. Quote
caelestis Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 doris2 napisał(a):Najlepiej postarać się o dotację unijną z Urzędu Pracy,ja tak zrobiłam , ale 13 tys. to tylko podstawowe narzędzia do pracy , oj przydałoby się więcej.:lol: W jeleniej górze "dają" 19 000 :lol: Quote
doris2 Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 SUPER. Słyszałam ,że od nowego roku będzie to kwota 24 tys. zł. Ale zawsze można się postarać o jeszcze jedną dotację- na rozwinięcie działalności firmy ( Starostwo przydziela ). Jest to już kwota rzędu 40 tys. zł.:multi: Quote
monimm Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Ja dostałam 16 000 zł. Cała kwota poszła na sprzęt groomerski ;) Quote
Cockermaniaczka Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Ja jak obseruje salony u mnie w miescie to cos mi sie wydaje ze to oplacalne:cool3: Jak by nie bylo jest ich pare a kazdy funkcjonuje pare ladnych lat,wiec chyba nie jest zle:p Ja tez mysle o tym ale kurde kasa kasa kasa:roll::cool1: Quote
Recommended Posts