Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MagYa - nasze ogony, te którym przyszło mieszkać w kojcach - mają jedynie własną budę, a kojce mamy malutkie, takie "jedno-psie". Czasami tylko, przy potężnym przepełnieniu muszą współdzielić mieszkanko z innym psem.
Za to, jak tylko jest taka możliwość, a psiak jest w miarę bezproblemowy - nasi wolontariusze zabierają je na spacerki. I tutaj mogę Ci powiedzieć, że Kapselek ma to szczęście być ulubieńcem "spacerkowym" ;) więc obsikuje świat z radością dość często (przynajmniej jak na warunki schroniskowe, bo raczej codziennie to jednak nie jest...)

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

MałGośka napisał(a):
Noooormalnie pacnę ciotki :mad: Co wpis praktycznie tu to lecem-pedzem! Tylko co mam pisać - jak po pierwsze nie mam co pisać, a po drugie - czasu nic a nic, a schronisko pełne czekających na domki ogonów?... :-(

oj tam ciii... spokojnie ;) ciekawa bylam czy ktos tu procz mnie zaglada. Kurcze mysle o tym naszym Kapselku.. ale ja nic nie moge zrobic. Nikt u mnie nie szuka.. Na sile nikomu sie nie da.. do bani jednym slowem.

Posted

No dobra, przegrzebałam swoje zapiski, przekopałam zbiory fot schroniskowych - efektem jest kolejny wpis. Zadowolone? :razz:

Kapselkowe życie sprowadza się do schroniskowego kojca i nieczęstych spacerów już ponad 2 lata...
I choć za każdym razem, gdy go odwiedzam, biegnie do drzwi kojca głośno szczekając i wywijając malusim ogonkiem - to widać, że taka codzienność dała mu się we znaki :(

Poza wyczekiwaniem na człowieka najważniejszymi momentami dnia są chwile, gdy przed kapslowym nosem pojawia się jedzonko - niecierpliwie na nie czeka, mając w oczach wypisane "Idź już sobie, daj mi wreszcie to zjeść!" :>

Ponieważ zdjęcia Kapsla w kojcu są zazwyczaj niewyraźne, bo chłopak co sił w łapach leci do mnie, a szczekając stale jest w ruchu ;) - to tym razem zrobiłam mu sesję foto gdy oczekiwał na swoją porcję serka :)

Posted

miękkie_serducho napisał(a):
Wolałbym, by moje przypuszczenia się nie sprawdziły, ale czy może mnie ktoś oświecić, dlaczego na samym dole ostatniego postu w tym wątku widnieje wzmianka 'Nigdy nie zapomne Cie moj maly przyjacielu (*)' Czy mam rozumieć, że Kapselek jest już za tęczowym mostem ? Wygląda na to, że nie patrząc po ostatnich postach ????

Nie, Kapselek ma się dobrze (odpukać!) i za Tęczowy Most się nie wybiera, a to co zacytowałeś to tekst jaki sobie MagYa^^ sama wpisała w swój podpis (Ty również możesz ustawić własny dowolnie (byle zgodnie z regulaminem dogomanii) skonstruowany podpis, który będzie się ukazywał pod każdym Twym postem). Przypuszczam, że dotyczy on jej zmarłego psa...

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='paros']Dlaczego nie ma strony schroniska w Wieluniu?? :cool3: I zdjęć Kapselka nie ma w wątku, bo miały adres do strony schroniska :razz:
Serwer, na którym jest zawieszona wieluńska strona się wykrzaczył. Jeśli jesteś, Paros, spragniona kontaktu z Wieluniem - zapraszam na forum www.wielun.fora.pl :razz:

• 2 weeks later...
Posted

czesc
co sie dzieje z tym psem??
czy ktoś wie
bo chyba coś kiepsko...

Cholercia nie ma ogonka, i nie jest mały nie bedzie łatwo znaleźć mu domu... ale moze warto pociągnąć wątek i spróbować???
bo strasznie długo juz jest na dogo ...
podobny jest do bero z krakowa ale bero mial ogon ...;)

• 2 weeks later...
Posted

proponuję zrobić plakat,
moge wydrukowac ale bede potrzebowala ludzi do rozwieszania
moge powysłac pocztą do Was - chetnych jak tylko chcecie i porozwieszkamy plakaty
przeciez nie ma takiego potwora... a piesio do potworka nie podobny :p
na ktorego nie znalazło by sie amatora

• 4 weeks later...
Posted

MagYa^^ napisał(a):
Hej przez tyle dni nikogo by wesprzec Kapselka? Ejj nie topsz. nie topsz..
HOP w gore!

Masz rację - wstyd wstyd!!! :oops:
Kapselku, jesteś taki zwyczajny... i przecież taki kochany.

Małgośka, czy możesz nam w kilku słowach choć napisać, co słychać w wieluńskim schronisku? Jak z adopcjami? jak sobie radzicie? Przepraszam, że nie odwiedzam strony i forum schroniska, ale nie sposób odwiedzać wszystkich stron, które by się chciało... :shake:
Pamiętam, że to zawsze było jedno z najlepszych schronisk, w jakim mogły znaleźć się zwierzaki w Polsce.

Posted

jotka napisał(a):
Ja też cie podrzucę, ale czy ty masz jakieś ogłoszenia?

No jeśli Kapselkowe cioteczki chłopaka gdzieś dodatkowo nie promują, to co jakiś czas na allegro go wystawiamy... A przydałoby się by net opanował, przydało... :roll: