Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sytuacja jest taka.
Jest rodzina,super dom,maja kase,dobrzy,uczciwi ludzie.
Ale.... nie widza roznicy w psie z papierem a w psie z pseudo:cool1:
Cudem naklonilam ich na zakup psa z papierem...
No i teraz mam klopsa bo szukam suczki-piesek watpliwy ale moze...
Zdecydowanie na kolanka,wystawy raczej nie.
No i kasa kasa kasa....Powiem tak 2 tys nie dadza za psa:roll:
Czyli ma byc york w cenie najlepiej bez papierowego:-(I mlody:-(
Nie wiem czy to wogole realne?
Pomozcie:roll::oops:
Nie chce by kupili psa z pseudo:placz:

Posted

ale nie za ładne, albo...okazyjnie.
w takiej cenie znajdziesz yorka, czasem hodowcy sprzedają taniej pieski z wadą np zgryzu. piesek jest bardzo ładny, malutki, wszystko ok, tylko zgryz ma np niezbyt i wtedy na wystawy sie juz nie nadaje. ty kupisz takiego psa z gwarancja ze jesr rasowy, a skoro nie jezdzisz na wystawy to tez zgryz ci nie zrobi roznicy.
ja ostatnio sprzedalam pieska w baaardzo okazyjnej cenie, cena za psa z rodowodem jak za bezpapierowego, dlatego ze byl spory(tzn nie zaden olbrzym, bo dorosly osiagnie 3-3,5kg takze miescie sie w standardzie).
wiec okazje sie zdarzaja:) drugi piesek z tego samego miotu ma juz dużo wyższą cenę.

Posted

i tak i tak, każdy sposób jest dobry:)
tylko uważaj żebyś nie kupiła yorka z "rodowodem" innego związku niż FCI. widziałam już kilka takich ogłoszeń, wtedy cena jest dziwnie niska a jak ktoś się nie zna to łatwo jest oszukać.

Posted

nie no mnie raczej nie zrobia bo wiem co i jak:evil_lol:
Dzisiaj dzwonilam o yorki to kobita mi probowala wmowic ze trzeba koniecznie jezdzic dwa razy w miesiacu na wystawy zeby miec rodowod:crazyeye::angryy:Opitolilam i sie rozlaczylam:shake:
Nic no szukania ciag dalszy...

Posted

ciemnota nie zna granic.....u mnie dziewczyna zamówiła yorka i pyta się czy on napewno ma tatuaż bo kiedyś kupiła yorka z rodowodem(metryką) ale nie miał tatuaża a potem zorientowała się że ma dolną szczękę krótszą od drugiej o poł cm a hodowca mówił jej że pies jest wybitny wystawowo...
szukaj dalej, prędzej czy później znajdziesz. podzwoń do hodowców, popytaj może mają jakieś informacje.
moja znajoma sprzedawała ostatnio chihuahua baaardzo maleńkiego, ślicznego psiaka za marne pieniądze, z rodowodem, dlatego że urodził się bez ogonka. a osobie która go kup[iła na kolanka wogóle to nie przeszkadzało

Posted

szukam szukam i nw co dalej:roll:Znalazlam jedna suczke za 1700,jak by opuscila hodowczyni 200 zl to bylo by fajnie...
Szukam suczki do 1500 zl...Tyle wiem na teraz.Z pieskiem nie bylo by problemow bo sa takie za 1000-1300 zl:roll:
Nic poszukam jeszcze na stronach hodowli...

Posted

zadzwoń do Z Kynologicznego w Częstochowie zapytaj o mioty Yorków,podzwon po hodowlach,z pytaniem czy nie mają tańszego niewystawowego sczeńiaka czasami rodzi się piesek niewystawowy.

tylko uważaj na miejscowość Boronów bo tam to jest jedna wielka R....

Posted

Cockermaniaczka napisał(a):
Rodzinka chce po wakacjach psa:roll:

Ja radzę rozglądać się już teraz.... namierzyć dobrą hodowlę... ładne psiaki...

Zakup maludy to jest decyzja na wiele lat - lepiej szukać ze spokojem.

Nawet jak już teraz są w wieku do oddania - można dogadać się z hodowcą żeby zatrzymał dla nas psiaka.

Posted

vikiii napisał(a):
Ja radzę rozglądać się już teraz.... namierzyć dobrą hodowlę... ładne psiaki...

Zakup maludy to jest decyzja na wiele lat - lepiej szukać ze spokojem.

Nawet jak już teraz są w wieku do oddania - można dogadać się z hodowcą żeby zatrzymał dla nas psiaka.

dobra hodowla i cena się wzajemnie wykluczają - albo albo.... chce dobrego szczeniaka, albo taniego szczeniaka ...

• 1 month later...
Posted

Witam dowiedziałam się nie dawno że można kupić pieska z dobrej hodowli z rodowodem aczkolwiek troszeczkę "słabszego" lub nie zapowiadającego się dobrze na wystawy nie wiem jak to z tym jest ... i jaka jest różnica cenowa . Proszę o odp...
Dziękuję Sandra

Posted

Tak, często jest taka możliwość. Zwykle są to szczeniaczki które mają jakąś wade (np zły zgryz) ale także takie które nie zapowiadają się dobrze na wystawy. Jak się trochę pozpera to da się znaleźć.
Cena zależy od danej hodowli. Nie ma tu żadnej zasady, każy może ustalić sobie sam.