Jump to content
Dogomania

LAZY(') i IDA(') z piekła rodem :-)

Recommended Posts

Posted

Ludziska: czy USG serca to to samo co ECHO?

A oto kilka gorących fot z rozrabiania mojego diabła wcielonego:)

No o co CI chodzi????

Jesteś przewrażliwiona...nie wiem po co mnie wyrzucasz z pokoju...

Zabrała mi zabawke!

No to teraz zajme sie tymi fajnymi poduszkami[:x]

Przeciez taka jestem grzeczna:)

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fajne fotki, a pani niedobra, poduszki zabiera, sunke wypedza :diabloti:.
USG to nie to samo, co echo, echo robi sie na zasadzie zalozenia aparatu wylapujecego arytmie pracy serca, cos na zasadzie zalozenia Holtera u ludzi.
Pozdrowka, trzymamy kciuko-lapy i powiedz malolacie zeby przestala sie wyglupiac i Was stresowac :calus:

Posted

Widzę że też masz prawdziwego zbója:evil_lol:

u mnie wczoraj dla odmiany mój ADHD Jupi był grzeczniutki zrównowazony Bosarek ze stoickim spokojem obgryzł wielki kawał skóry Jelenia leżacej na podłodze:angryy: :evil_lol:

Posted

[quote name='LAZY']Ludziska: czy USG serca to to samo co ECHO?

A oto kilka gorących fot z rozrabiania mojego diabła wcielonego:)

No o co CI chodzi????

Zabrała mi zabawke!

No to teraz zajme sie tymi fajnymi poduszkami[:x]

Przeciez taka jestem grzeczna:)

Lazy
Normalnie bomba :lol: :lol:
A ta mina "ale o co chodzi?" :lol:

Czy ona czasami śpi? :lol:

Posted

[quote name='LAZY']

Nio i cio psice wyganiasz ;)
Mój Dino jak nieraz go wygonię z łożka, albo za coś "okrzyczę" to idzie sie odstresowac do łazienki, tam poprzewraca dywaniki (oczywiście wydając odgłosy niezadowoloenia, żebym wiedziała, że źle postąpiłam) po czym idzie sobie łypiąc okiem, czy zdążyłam zauważyć co poczynił :eviltong:

Posted

Miga napisał(a):
Nio i cio psice wyganiasz ;)
Mój Dino jak nieraz go wygonię z łożka, albo za coś "okrzyczę" to idzie sie odstresowac do łazienki, tam poprzewraca dywaniki (oczywiście wydając odgłosy niezadowoloenia, żebym wiedziała, że źle postąpiłam) po czym idzie sobie łypiąc okiem, czy zdążyłam zauważyć co poczynił :eviltong:

Hahahha...Ida jak coś psoci to TYLKO tak żebym widziała:)

Kalina dziękuje za kciuki.

Podobno USG i ECHO to nie do końca to samo, bo ECHO to niby USG ale potrzeba specjlanej nakładki właśnie do zobaczenia serca. My patrzeliśmy na serce na USG, ale czy to była ta nakładka to nie wiem. Dowiem się w czwartek.

Posted

Echo serca jest badaniem struktur i ruchów serca przy pomocy odpowiedniego aparatu USG. Echo serca można przeprowadzić w celu oceny budowy i działania zastawek serca, pomiaru wielkości i pracy komór serca oraz diagnostyki wad serca oraz nowotworów mięśnia sercowego. To badanie pozwala również zdiagnozować obecność płynu (np. krewi) w worku osierdziowym (worku otaczającym serce).

USG serca
Inaczej nazywane ECHO serca. Aparat służący do badania ma inną głowicę niż urządzenie do USG brzucha oraz przystawkę kardiologiczną. Możliwości oceny serca przy użyciu tej metody stały się tak duże, że ECHO zaczyna być badaniem nieodzownym do podjęcia jakiegokolwiek leczenia kardiologicznego. Dzięki niemu możliwe staje się określenie struktury serca i funkcji zastawek, zaburzeń kurczliwości ściany, przecieków, fal zwrotnych, frakcji wyrzutowej i wielu innych parametrów.

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:razz:widze ze nadal szukasz ;)ja tez zawsze przekopie co sie da :p
będzie ok wszystko dojdzie do normy

Muszę być swietnie merytorycznie przygotowana na kolejną wizyte. Już mnie z tego tam znaja, kitu nie dam sobie wcisnać:)

Posted

[quote name='LAZY']Muszę być swietnie merytorycznie przygotowana na kolejną wizyte. Już mnie z tego tam znaja, kitu nie dam sobie wcisnać:):pto masz tak jak ja .....jak jedziemy do Budzika to mam notatki:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Paulinko, ja oczywiście nie na bieżąco, ale właśnie doczytałam o waszych problemach. Mam jednak nadzieję, że okaże się, że wszystko jest w porządku. Zobacz, Hanka tak uważa, a myślę, że nie pisałaby tego, gdyby miała jakieś wątpliwości. Oczywiście doskonale cię rozumiem, ale nie denerwuj się! I nie zamęcz lekarzy :evil_lol: No i oczywiście ja też trzymam kciuki :kciuki::kciuki:, z całych sił!

PS. Zagraj też lubi pomęczyć poduszeczki ;) A Ida śliczna :loveu:

Posted

Psychicznie przygotowałam się na najgorsze, więc jeśli diagnoza będzie nipomyślna to nie powinnam się załamać...(mam nadzieję). Póki co wierzę, że nie moge mieć takiego pecha (słowa weta), zeby po psie chorym na białączkę miec psa chorego na serce (kardiomiopatia nie daje zbyt dobrego rokowania). Kciuków nie puszczajcie jeszcze trochę.

Kwestie finansowego bankructwa pomijam:P

Posted

Żeby nie było, że brak fot:) to cosik mam:)
Taka grzeczna jestem podczas leżakowania w sypialni:)

Rozmarzona..

Powoli się rozkręcam:)

I robię skok!

Wygonili mnie z sypialni...

Tak im się odwdzieczam (kradne kapcia;))

Mam twojego kapcia, mam:P

Masz mam schowaj! (zobaczcie jaka szczuplutka jestem:))

Teraz idę wojować z Ida;)

Posted

Super fotki :lol: I jakie ona ma ADHD? Taki grzeczny piesek ;) No i zauważyłam, że na oknie masz CAŁEGO wiszącego kwiatka, mam nadzieję, że zaliczasz to Idzie na plus? :evil_lol: A kciuki trzymam cały czas i wierzę, że będzie dobrze :happy1: