Jump to content
Dogomania

LAZY(') i IDA(') z piekła rodem :-)

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czy spuszczacie juz Ide ze smyczy? jak ja tego nauczyliscie?

bede trzymala kciuki..dobrze ze idziecie na RTG tak wczesnie...aha..ja bym od razu za jednym zamachem sprawdzila tez lokcie

Posted

Łokcie sprawdzimy obowiazkowo przy okazji:) To juz postanowione. Mam nadzieje, ze wszystkie 4 łapy sa w porzadku. Ciuciola a czy Siembieda ogląda fot wysyłane np. mailem albo pocztą pacjentow spoza Wroclawia? Wiesz jak to wygląda? Ja mam nadzieje ze watpliwosci, ze wszystko jest ok nie bedzie, ale wole byc przygotowana na wszystko.
Co do puszczania Idy luzem to ja ja spusciłam juz na pierwszym spacerze:) Rano nastepnego dnia po pryzjezdzie. Oczywiscie teren bezpieczny z dala od ulicy itd. Mialam wtedy stracha, ale mala się pilnowala wyjątkowo. Teraz bardzo ladnie przychodzi na komende "do mnie". Odwoluje ja nawet od innych osow. Mam nadzieje, ze tym zwierzeniem nie zapesze i nie zacznie mi uciekac:) Poki co jest super (prawda ciociu Sylwio)? Jak ja mam kija w ręku to ona juz jest przy mnie, wariuje na tym punkcie, mam nadzieje ze jak nadejdzie czas ucieczek to własnie na kijaszka będę ją mogła przywołać,

Posted

LAZY napisał(a):
:) Poki co jest super (prawda ciociu Sylwio)? Jak ja mam kija w ręku to ona juz jest przy mnie, wariuje na tym punkcie, mam nadzieje ze jak nadejdzie czas ucieczek to własnie na kijaszka będę ją mogła przywołać,

Oj tak potwierdzam to w 100% żeby mój tak mały :roll: słuchał jak Ida byłabym wniebowzięta.
Z tego co widze :) to Ida uwielbia
- patyczki wszelkiego rodzaju
- zaczepiać, gonić, przewracać Lausia :lol: :lol:
- i bardzo ładnie słucha Pauliny no może czasami sie buntuje :p :p

Posted

sylwiaskalska napisał(a):
Oj tak potwierdzam to w 100% żeby mój tak mały :roll: słuchał jak Ida byłabym wniebowzięta.
Z tego co widze :) to Ida uwielbia
- patyczki wszelkiego rodzaju
- zaczepiać, gonić, przewracać Lausia :lol: :lol:
- i bardzo ładnie słucha Pauliny no może czasami sie buntuje :p :p
Gratuluje :D Ale później nadejdzie czas niedosłyszenia komend:diabloti: :cool3:

Posted

*luthien* napisał(a):
Gratuluje :D Ale później nadejdzie czas niedosłyszenia komend:diabloti: :cool3:

Może jednak nie co??? Jasne...pomażyc to ja sobie moge:P

Posted

LAZY napisał(a):
Ciuciola a czy Siembieda ogląda fot wysyłane np. mailem albo pocztą pacjentow spoza Wroclawia? Wiesz jak to wygląda?
,

Mozna bez problemu wyslac w kopercie zdjecia z prosba o konsultacje ..wklada sie do kopery znaczek zwrotny i jakies 20 zeta i sie czeka :lol: tak zazwyczaj robili labowicz<e a pan doktor zawsze odseslal zdjecia wraz z opisem ;)

Posted

nierealne :evil_lol: :evil_lol: nie znam psa który by nie ogłuchł :diabloti: :angryy:
moja głucha do tej pory :eviltong: :eviltong: jednak ostatnio dostrzegam że słuch wraca nie za często , a jednak się zdaża ;)

Posted

O rany panienka Ida jest już prawie Teqilkowego wzrostu:crazyeye:

Dobrze że zaczęłaś spuszczać Idę od początku , ja się bałam a potem to Ozzy upodobał sobie ucieczki /szczególnie TZtowi /i dopiero po szkoleniu przemogłam sie i zaczęłam z nim ćwiczyć / TZ towi do dziś potrafi numer wyciąć :angryy:więc spuszczam go tylko ja lub chłopaki w mojej obecności :cool3:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']O rany panienka Ida jest już prawie Teqilkowego wzrostu:crazyeye:

No ja cały czas mówie Paulinie że to nie maluszek :cool3: :cool3: (chodzi o wzrost) więc nie długo bedzie Tekiego wzrostu :cool3: i fajnie widac jak sierść jej się zmienia :)
A co do wzrostu to chyba jest wzrostu Ozziego ?

Posted

dobrze jest wlasnie uczyc spuszczania ze smyczy od poczatku w bezpiecznych miejscach..ja tez z maluchem bede tak postepowac..
czemu nikt nie zaglada do galerii maluchow? :( adres mam w podpisie buuu..

Posted

cuciola napisał(a):
Mozna bez problemu wyslac w kopercie zdjecia z prosba o konsultacje ..wklada sie do kopery znaczek zwrotny i jakies 20 zeta i sie czeka :lol: tak zazwyczaj robili labowicz<e a pan doktor zawsze odseslal zdjecia wraz z opisem ;)

Ciekawe...a nie wiesz jak dlugo na takie odeslanie zdjęcia z opisem się czeka?

Posted

wiem ze nie dlugo...w koncu to chwilka zobaczyc zdjecie i je odeslac...kazdy kto je wyslal to w przeciagu najwyzej miesiaca dostal z powrotem :) earto konsultowac z Siembieda bo to chyba jedyni ortopeda ktory na prawde siedzi w temacie dokladnie

Posted

Ale ona już duża :-o :loveu: coraz piękniejsza :loveu:
Bardzo dobrze że od początku puszczałaś małą ze smyczy, ja mojej nie puszczałam :shake: I mamy teraz ogromne z tym problemy których Ci nie życzę. Ale z tego co czytam to Idzie jak narazie nie w głowie ucieczki i głuchnięcie :evil_lol: I oby tak zostało ;)

Posted

Sliczniutka panienka :loveu:

Lece czytac o tym patyku, troche sie przerazilam, bo jakis czas temu zawsze bawilam sie z psem patykami, teraz jest era pilki na sznurku :p

Posted

Rany, ale Idusia urosla :crazyeye:

[quote name='LAZY']Teraz bardzo ladnie przychodzi na komende "do mnie". Odwoluje ja nawet od innych osow

Od osow to koniecznie odwoluj bo ją moga pogryźć :shake: :evil_lol:

[quote name='asher']
I nie rozumiem, co ma woda do wymiotów? Nie zalega w żółądku, nie zalega w jelitach... :???:

od wody tez się pies pozyga, ale tylo w momencie jak ta wode dostanie w niedlugim czasie przed podaniem "narkozy"
bo 12 godzin abstynencji wodnej to spora przesada, nawet bardzo spora, szczególonie w upalne dni moze to być wręcz niebezpieczne dla psa.
Saba przed sterylka miala normalnie wode calą noc. Wet kazal jej zabrac miske z woda dopiero rano, a jechalysmy do lecznicy na 8,00 ;)

Posted

Ano uwazamy na te osy, uwazamy:P Uszko nam juz stoi:) Zrobie nowe foty to zobaczycie:)
Wczoraj na szkoleniu pojawil sie goldenek 5 miesięczny...po jego tylnych lapach widac jak na dloni, ze cos nie tak ze stawami:( Krotki krok, sztwyny chód, zajęcze skoki i szybko sie meczy). Treserka wyslala ich na badania, bo jesli cos nie tak to szkolenie trzeba bedzie do malca dostosowac, tak zeby nie obciazac stawów. Mam nadzieje, ze wszystko ok, ale nie wyglada to dobrze. Przyznam szczerze, ze troche mnie pocieszyl ten glden, bo Ida całkiem inaczej wygląda od tylu:)

Na kije uwazamy, znajomy DON nabił sobie pysk na olbrzmiego kija i polala sie krew;/ Póki co musze malej pilnowac bo uwielbia skakac. Skacze tak wysoko ze jest w stanie doroslemu cżlowiekowi dac buzi jak ten stoi;/ I jak jej wytłumaczyc ze nie wolno tak szalec? Toz to jest dzikus straszny. Ale charakterek to ma diabelski...mam nadzieje, ze wystarczy mi samozaparcia i dobrej reki zeby wyszli z niej "ludzie":)