anetta Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 Kangur http://img93.imageshack.us/img93/7149/tnobraz043xv6.jpg normalnie kangur :-o Swietne foty, a grupowe bije wszystko hahahahahaha Sylwia, co Ty robisz ze te twoje foty sa takie jakby z poswiata, takie jakby za mgla? Juz dawno to zauwazylam ale dopiero teraz pisze :lol: Quote
sylwiaskalska Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 anetta napisał(a):Kangur http://img93.imageshack.us/img93/7149/tnobraz043xv6.jpg normalnie kangur :-o Swietne foty, a grupowe bije wszystko hahahahahaha Sylwia, co Ty robisz ze te twoje foty sa takie jakby z poswiata, takie jakby za mgla? Juz dawno to zauwazylam ale dopiero teraz pisze :lol: To lampa się odbija od światła jak robie właśnie z lampą a ten durny aparat inaczej nie umie :( a jak wyłączam lampe to ciemne są zdjęcia. Quote
cuciola Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 ojejku tak dlugo mnie nie bylo a tu nowe fotki! Quote
anetta Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 To lampa się odbija od światła jak robie właśnie z lampą a ten durny aparat inaczej nie umie a jak wyłączam lampe to ciemne są zdjęcia. Ahaaa, ale nie masz sie co smucic, ona fajnie tak wygladaja :grins: Sa takie inne :p:thumbs: Quote
LAZY Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 Haha...moja mama tez twierdzi, ze takie uszy jej sie podobaja. Ale dla uspokojenia powiem, ze od wczoraj jedno znowu stoi, a drugie co jakis czas sie podnosi. Pytalam jednej wet od owczarków o te uszy, to popatrzala na mnie z olitowaniem i powiedziala, ze stana, ze u dlugwlosych staja później, nawet do 10 mesiaca. Jak juz stały i co jakis czas sie podnosza to jak kosci sie uwapnia to będą stac. No to czekam:) Od 6 sierpnia jedziemy na wakacje do Bialej! Będzie duzzzooo zdjęć:) Suchajcie, mam dla Was zagadkę. Jadąc z Ida nad jezioro przejezdzamy bok schroniska. Ida za każdym razem wwą****e sie w powietrze i zaczyna wyc, piszczec, przeraźliwie szczekac. Robi tak tylko obok schroniska. Nie wazne czy jedzie samochodem, autobusem czy idzie piechota. Za kazdym razem jak wyczuje schronisko to zaczyna byc niespokojna. Ja nawet nie wiem jak mam reagowac, czy ja uspokajac czy nie. Jak jedziemy w tramwaju to ja uciszam, bo odstawia niezle arie. Jak myslicie co na nia tak wpływa, ze piszczy i wyje? Quote
Alicja Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 :razz:oj krzywda mi się dzieje ...kto mnie uratuje;) Paulina ja miałam z Harleyem taka historię : będąc wieczorem na spacerze pies zaczyna piszczeć , i ciągnąć ...poszłam w stronę gdzie chciał isć , patrze babka z suczką mała kundelkiem stoi i woła czy mój pies nic jej nie zrobi / psince/ bo ona dopiero co ze schroniska przywieziona ........Harley / ogromne nasze serduszko/ wycałował małą , .Potem już na jej widok nie piszczał ale bardzo Sabcie kochał .....oboje już sa za TM:-(Sabcia odeszła rok po Harleyu a wczoraj na spacerku Ozzy biegał z boxią tej pani a my wspominałyśmy nasze dzieciaczki. Psy chyba czują tą krzywdę która się dzieje ich pobratymcom:-( Quote
LAZY Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 Tak to sobie tłumaczyłam, ale wydawalo mi sie to troszkę niemozliwe. W jej pisku jest strach, zal, ból...Ehhh...Widac, ze Harleyek zabrał do nieba swoją ulubioną koleżankę niedlugo po sobie... Quote
sylwiaskalska Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Ogladałam cała galerie od poczatku z naszych spotkań i się rozczuliłam kiedy zobaczyłam Lazy. I rzeczywiście mój Teki był szczypiorkiem w porównaniu do teraz O to obraz dla Ciebie :) A tu daje obrazek który akurat dobrze ukazuje tzw charakterek Idy :evil_lol: i bardzo dobrze że Ida taka jest ma Paulinka przynajmniej co robić :) Quote
asher Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Cuuuuudo :loveu: :loveu: :loveu: Paulina, ja bym pewnie nie wytrzymała i podkleiła uszy :oops: Mnie się wydaje, że po wymianie zębów uszy powinny stanąc już na dobre. Podklejałabym zwłaszcza, że Ida to donek, więc jej uszom jest trudniej stanąc, bo są bardziej futrem obciążone, niż u onka krótkowłosego. No, a jak jeszcze piszesz, że miała zaburzenia w gospodarce fosforowo - wapniowej, to chyba tym bardziej przydałoby się uszka wspomóc? Ale zapytaj hodowczynię, powinna najlepeij ci doradzić ;) Choć z drugiej strony kłapoucha Idylla wygląda świetnie :lol: :loveu: Quote
olekg89 Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Ida jest cudowna.I z charakteru też mi sie podoba :) Ostatnio widziałem ONke z poł stojącymi uszkami :) smiesznie wygladała ,a to już kilku letnia suczka :) Quote
jo-jo Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 sylwiaskalska napisał(a): :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :loveu: Quote
LAZY Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 Hodowczyni radzi podkleic...mój wet twierdzi, ze podklejenie oslabi chrząstkę a nie wzmocni, zeby poczekac troche, drugi wet mówi, ze staną...sama nie wiem. Moze podjleje, ale nie umiem! I tu pies jest pogrzebany, a jak weta zmusze do podklejenia skoro on uważa, ze to zamiast pomóc zaszkodzi? Przy Lazy znowu płaczę. No to zdjecie Inez atakującej lwiatko pasuje idealnie do Idy! Sabinko witaj! :multi: PW odczytany:) Quote
sylwiaskalska Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 LAZY napisał(a):? Sylwia ja nie widziec tego charakternego Idowego zdjęcia. No jak nie widzisz przecież to odważna dziewczynka:loveu: :loveu: tak samo jak na zdjęciu :) Quote
asher Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Paulina, w topiku airedale'owym wycztytałam, że airedale terrierom chrząstka w uszach twardnieje własnie w okresie wymiany zębów i wtedy własnie ustala sie sposób noszenia przez nich uszu. Sądze, że u owczarków jest identycznie. Więc podklejaj jak najszybciej. Z całym szacunkiem dla weta, ale na onkach to chyba jednak lepiej zna się hodowczyni, niż on ;) W jakim wieku jest teraz Ida? A hodowczyni nie mogłaby przysłać ci jakich fotek instruktażowych? Ja wiem na przykład jak klei się uszy dogom niemieckim po kopiowaniu, ale nie wiem, czy onkom klei się tak samo :niewiem: Quote
LAZY Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 Asher Ty mnie nie strasz...Cholera...jakis "wadliwy" egzemplarz mi się trafił czy co?:roll: Ida ma skonczone pół roku Quote
Agga Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Zdjęcie z tym kociakiem bomba. Lazy Idusia jest fantastyczna. Mam zamiar was kochane odwiedzić niebawem mysle ze we wrześniu. Quote
asher Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Eee tam, od razu wadliwy :lol: Stojące uszy nie są Idzie do szczęścia potrzebne, tym bardziej, ze chyba jeszcze mogą stanąć, nie? ;) Z tego co słyszałam/widziałam i wydedukowałam u donków ciężej jest z postawieniem uszu, bo po pierwsze futerko je obciąża, a po drugie donki są mocniejszej postury, więc organizm co może ładuje w kościec, uszy nieco lekcewaząc ;) Quote
sylwiaskalska Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Agga napisał(a):Zdjęcie z tym kociakiem bomba. Lazy Idusia jest fantastyczna. Mam zamiar was kochane odwiedzić niebawem mysle ze we wrześniu. No to extra :) :) :multi: :multi: Quote
LAZY Posted August 2, 2006 Author Posted August 2, 2006 Zapraszamy kochana!!!! Asher...juz sie dopytuje na owczarku co z tymi uszami, jak trza bedzie to podkleje, ale mysle, ze chyba stana, tylko Ty mnie tak straszysz:P Quote
sylwiaskalska Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 No znalazłam co prawda po angielsku ale zawsez coś :) The material to use to tape German Shepherd Ears If a pup does not have his ears up by 5 months I strongly recommend that you get involved with taping your dogs ears. Use the thin white surgical tape (the kind that's paper thin and tears easily). The 3M Micropore tape, 2" wide works good (found at the drug store). I like to use women's hair rollers (some people use tampons holder.) I prefer the foam hair rollers that are sold in K-Mart. Take the plastic out of them and just use the foam. Wrap the ear around the foam and tape them into a tight roll. In a vertical position. Take a popsicle stick and attach it to the top part of both ears. In a horizontal position. The pup is going to tear the tape or stick off the ears several times. The key is to continue to re-tape the ears. Sooner or later the pup will forget the tape and ignore it. About once a week, take the tape off and see if the ears will stand on their own. Continue to re-tape until the ears stand. If the ears are not up by 7 or 8 months they are not going to come up.Link http://www.leerburg.com/tapingears.htm Quote
sylwiaskalska Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Paulinko tu mas zdjęcia ale to forum po angielsku http://www.germanshepherds.com/ubbthreads/showflat.php?Cat=0&Board=UBB45&Number=128069&Searchpage=1&Main=128068&Words=+wesman&topic=&Search=true Quote
asher Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Wygląda na to, że onkom klei się identycznie, jak doziom, szkoda, że tak daleko mieszkacie, zakleiłabym wam, mam wprawę :D Paulina, ja nie chcę straszyć, serio, tylko zawsze wszyscy mówią, że uszy powinny stanąc najpóźniej po wymianie zębów, a to Ida ma juz przeciez za sobą? No i nie pojmuję tego, co powiedział ci wet, jakim niby cudem klejenie miałoby osłabic chrząstkę? :???: Psom kłapciatym, którym uchi mają docelowo stanąc, często pomaga się własnie klejeniem, u niektórych ras na postawinie ucha bez klejenia w ogóle nie ma szans (np. u doga własnie), chodzi o to, żeby chrząstka, twardniejąc, była odpowiednio ułozona. Więc na jakiej podstawie ten wet tak twierdzi? :niewiem: Dopytasz przy okazji? Bo mnie to zaciekawiło... Quote
sylwiaskalska Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Acha i jeszcze daje jak zrobić takie ala rusztowanie ;) to jest na przykładzie dobka akurat ale jest fajnie pokazane :) http://dobermanpages.com/taping.htm Quote
Recommended Posts