sylwiaskalska Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 cuciola napisał(a):zdrowia dla mamusi...zacznij ja oduczac wskakiwania na ciebie poki czas :) U Idy jest tak jak staniesz do niej plecami i ja ignorujesz jest oki :) wiem bo tak robie :) gorzej jak ją zawołasz wtedy Idusia nasza kochana robi ładne ślaczki na ubraniach :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
cuciola Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 trzeba od razu uczyc ze na gosci sie nie skacze :) Quote
sylwiaskalska Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 cuciola napisał(a):trzeba od razu uczyc ze na gosci sie nie skacze :) A masz jakiś cudowny lek na to? :cool3: :cool3: Quote
LAZY Posted June 7, 2006 Author Posted June 7, 2006 Myślicie że nie oduczam tej małej gnidy skakania? Najpiej działa odwrócenie się od niej plecami. Co prawda małpa próbje wtedy zajść czlowieka od przodu, ale jak sie ją zignoruje to dziala. Niestyt czesc ludzi jak ja zaczepia to "piszczy" z wrażenia i wtedy ona musi skoczyc. Ale powitalne poranki sa najlepsze, kieyd po spacerze pełnym impetem wpada do mamy do sypialni i taranuje wszyskto na swojej drodze:P Kochana z niej morda i ten balagan na głowie jest slodki. Dzisiaj ucho łaskawie stało podczas porannego spaceru po czym postanowiło opaść:P, ale bez obaw, jej Gorzowska siostra wlaśnie też klapnęła uszko, a już tak ładnie jej stały obydwa:) Z wrażenia nie napisalam, że robilismy morfologię kontrolnie i wszystko O.K. Dodatkowo sprawdzilismy poziom fosoru i wapnia i oba sa w normie, w górnej granicy, pomimo, że nie podaje jej zadnych witamin, oprocz canivitonu forte. Pozdrowienia od Idusi:) Quote
cuciola Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 najlepiej wlasnie ignorowac jak pies skacze i odchodzic.. fajnie ze z morfologia tez wszystko ok..a uszka jeszcze beda ladnie stac i bedziesz mile wspominac balagan na glowie :) Quote
PIKA Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 O Idusia mały diabełek :lol: A jak się mama czuje ? :razz: kalinaM napisał(a): no no Perła jest budzikiem:lol: Perelka to by raczje ululal do snu a nie budził :evil_lol: Quote
LAZY Posted June 7, 2006 Author Posted June 7, 2006 Mama żyje:P Chociaz nadal bierze leki przeciwbólowe. Quote
Hanna R. Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Całki dla Maluszki Z Nieporządkiem Na Głowie ... :loveu: Quote
Agga Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 [quote name='LAZY']WChciałam donieść, że ten mały diabełek co to się Ida zowie porzadnie stłókł mojej mamie żebro;/Wylądowała wczoraj na pogotowiu, bo nie wytrzymywała bólu. A to "aniołeczek" po porostu tak wylewnie rano się witał, że z impetem wparowała na mamę do łóżka. Ehh...to jest istny szaleniec:)Ja juz dawno stwierdziłam,ze ona ma ADHD:)I ten rytuał cieszenia sie z czymkolwiek w pysku. Dupcia to jej o mało nie odpadnie tak nią kręci z radości i robi orbitki wokół nas. Zakochałam się na dobre:razz: NO ładnie Ida - ty sie dziewczyno wyluzuj:eviltong: Quote
LAZY Posted June 8, 2006 Author Posted June 8, 2006 Wczoraj szaleniec staranował siostrę:P Narazie tylko ja cała (nie licząć pogryzionego nosa:)) Quote
Alicja Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='LAZY']Wczoraj szaleniec staranował siostrę:P Narazie tylko ja cała (nie licząć pogryzionego nosa:)):evil_lol::evil_lol::evil_lol:no to macie wesoło . Niby bolesne takie spotkanie ale jakze miłe :p Ozzy też potrafi z emocji obskoczyć na powitanie i nijak mu w głowie się nie układa ze już nie waży 1o kg a prawie 4 razy tyle :cool3: A jak twój nosio:razz: Za 300 stronkę i uszy Idy ;) :chlup::chlup::chlup::chlup::chlup::drink1::drink1::drink1: Quote
asher Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Hahaha, no mówię Ci Lazy, ona powinna mieć na imię Idylla :lol: :lol: :lol: Już się nie mogę doczekac twoich postów, kiedy jej ciałko urośnie, a rozumek jakby zmaleje :evil_lol: :lol: ;) Quote
Pysia Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Idusia ogromna :loveu: :crazyeye: Bałagan na głowie wspaniały :lol: Podobają mi się smarkate bałagany bo potem to już tak wszystko poważnie stoi ;) Ogromnie się cieszę że stawy Idusi są ok:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: I morfologia i poziom wapna do fosforu :multi: :multi: :multi: Jakże miło przeczytać dobre wieści :multi: :multi: :multi: Fotki proszę ślicznotki :) Quote
jo-jo Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='LAZY'] Chciałam powiedzeć "Dzień Dobry maleństwo.." a to juz takie nie maleństwo Więc powiem Dzień Dobry ślicznotko :loveu: Quote
LAZY Posted June 8, 2006 Author Posted June 8, 2006 Ano faktycznie to juz nie jest takie maleństwo:) Dzisiaj znowu było przedszkole. Mała uwielbia te zajecia. Matalent do agility (oczywiscie bez skakania!)kładka, huśtawka, tunel robi to z wielka pasją! Musze jej pilnować bo wlatuje na to z takim impetem, że musze ja asekurowac coby nie spadła! Ale szkoleniowiec jest z niej zadowolona.Mówi, że to wspaniały pracujacy psiak, z pasją. Kto wie, jak będziemy mieć zdrowe stawy to może pobawimy się w psie sporty:) Quote
cuciola Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 a mi sie podoba tropienie..np mozesz sie z nia bawic w szukanie ulubionej zabawki..potem szukac gdzies schowanej pileczki.,.. moj Aniolek to byl mistrz w szukaniu..znajdowal wszedzie..nie bylo miejsca ktoreby sie przed nim ukrylo... a szukanie meczy bardziej niz bieganie...3 szukanka i pies sam kladzie sie spac :) jak cos to sluze pomoca w nauce Quote
Cimi Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 Jeśli chodzi o robienie śladów to najlepiej jest opisane w ksiązce Bogusława Górnego 'Nowoczesne metody szkolenia psów tropiących' . Książka warta swojej ceny ;). Zawsze można bawić się w Obedience ;). I psa też zmęczy. Quote
barbara.h Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 właśnie! a co takm u Idusi? szkolą się dziewczyny i nie mają czasu:shake: my z Inez, też już niedługo maszerujemy na szkolenie:lol: już się zapisaliśmy pewnie pod koniec czerwca zaczniemy :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
jo-jo Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 hmm Paulinko a gdzież to nowe zdjęcia ślicznotki ?:razz: Quote
asiunia Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 g_o_n_i_a napisał(a):Fotki, fotki! :multi: Hej!! Popieram:evil_lol:Paulinka nie obijaj sie:mad: Quote
nathaniel Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 Dzisiaj już okrzyczałam KalinaM'ę że fotek nei daje. Ludzie wy nie przezyjecie jak fotek nie dacie, moja Ida kochana , maluszek, a tu 0 nowych fotek , oj Paulina :mad::mad::mad: Quote
barbara.h Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 jak tam Idusia? wszystko oki?:roll: dzisiaj nasze lalunie kończą 5 m-cy :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :placz: Quote
Recommended Posts