Alicja Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Paulina , super jest Iduśka :loveu:, tylko jak ty będziesz wyglądać jak ona cię tak wymęcza:razz:przecież ciebie i tak jest tak mało ;) Quote
bellatriks Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Jaka sliczna dziwczynka:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
LAZY Posted May 20, 2006 Author Posted May 20, 2006 asher napisał(a):Hiihihihihiiiiiii :roflt: I z czego tak rechoczesz babo co? Spac chodze dopiero około 23 (jak dobrze pójdzie) bo mala ma tyle werwy, że wczesniej się nie kładzie...ale postanowiłam, że wcześniej juz wstawac nie bede.:shake: Ratunku!!! (jak to tak jak z dzieckiem to ja narazie podziękuje). Quote
asher Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Pocieszę cię, z dzieckiem ponoć dużo gorzej :cool3: :lol: Quote
Vectra Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Sliczny maluszek :loveu: :loveu: :loveu: uchelce ma zabójcze :loveu: :loveu: Lazy na pocieszenie ci powiem że moja poniemiecka ma ponad rok i nadal wstaje o świcie , po nocach nie śpi jest nie do zamęczenia i wszystko gryzie :mad: :diabloti: Quote
PIKA Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Basiu u nas zabki po wymianie. Praktycznie wszystkie mamy juz nowe:smile: Stąd te uszka klapnięte. :crazyeye: to jak pies zęby wymieni to mu od tego uszy klapią ? :crazyeye: Quote
asher Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Pika, ty jaja sobie robisz, czy serio pytasz? Bo nie wiem, czy mam się wymądrzać :lol: Quote
jo-jo Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 [quote name='LAZY']Olcha ja jej wcale nie czysciłam. Wsadziłam do wody i sama sie wymyła:P A oto ja z klapnietym uszkiem:) Duża ze mnie babeczka juz. Pani ma moją ulubioną piłeczke:) Lubie tak sobiepolezec w trawce;) A tu z moimi przyjaciólmi. Ten mały to mój nowy przyjaciel Gryfonik brabancki - Lalus:) Ale mi te uszy zarzuciło:P Nie no chwile mnie tu nie było a Idunia już taka wielka :crazyeye: Paulina czym Ty ją karmisz?! Quote
malawaszka Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 asher napisał(a):Pika, ty jaja sobie robisz, czy serio pytasz? Bo nie wiem, czy mam się wymądrzać :lol: hahahahahha Idusia jest śliczniasta :loveu: Quote
Vectra Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 asher napisał(a):Pika, ty jaja sobie robisz, czy serio pytasz? Bo nie wiem, czy mam się wymądrzać :lol: ja poprosze o wykład :razz: Quote
jo-jo Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Vectra napisał(a):ja poprosze o wykład :razz: Uwaga Uwaga! Pani Profesor Asher będzie prowadzić wykład :evil_lol: Quote
PIKA Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 asher napisał(a):Pika, ty jaja sobie robisz, czy serio pytasz? Bo nie wiem, czy mam się wymądrzać :lol: jakby tu rzec ? :hmmmm: Konstrukcja zdania Pauliny jest jednoznaczna :evil_lol: stąd moje "łapanie" za slowka :evil_lol: a wymiana zebów ma coś współnego z uszami? :crazyeye: to jak to jest ? jak uszy klapną to się zebywymieniają, czy jak się zeby wymienily to uszy klapią? :evil_lol: Quote
in_a Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 PIKA, ja wiem że to śmiesznie może wyglądać, ale....Asher i Lazy maja racje - u DON-ków własnie tak to wygląda. Jak zaczynaja zmieniać ząbki, bywa, że uszka "wiedną" /dlaczego-jak poczytasz lekture to bedziesz wiedzieć ;)/ Ja moge tylko powiedzieć - prosze...NIE podawajcie fosforanu wapnia!!!!!!!! - to może zaszkodzic a nie pomoc. Quote
asher Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 In_a, u onków jest tak samo :lol: Generalnie u wszystkich kłapouchych, które docelowo mają mieć stojące uszy tak chyba się dzieje? Quote
Vectra Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 To się człowiek uczy całe życie :oops: :oops: Nie miałam pojęcia że zmiana zębisk ma związek z uchelcami.Ale to chyba nie wszystkie psy mają ?? Mój Szczepan wymieniał zębiska ,a uchy jej stały elegancko :diabloti: (może koondle mają inaczej?) Quote
Justa Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Jessssssuniu. Dawno coś mnie tu nie było. Gdybym nie wiedziała, to powiedziałabym, że to pies a nie suka. Ma niesamowicie szeroką głowę i pysk:-o Piękna rośnie piękna:multi: :loveu: Quote
asher Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Vectra, jak pies zeby zmienia, to organizm w budowe nowych ładuje wapń i te jakieś inne potrzebne składniki - i wtedy uszy (chrząstka) na tym tracą ;) Ale to nie jest reguła, zalezy i od indywidualnych predyspozycji i od sposobu żywienia, itp. ;) Quote
PIKA Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 No czlek się cale zycie uczy :lol: W zyciu by mi to do glowy nie prszylo :razz: Quote
asiunia Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 Hej!! Paulinko co zrobilas z malym slodkim misiaczkiem?!Toz to kawal baby:crazyeye: Quote
LAZY Posted May 22, 2006 Author Posted May 22, 2006 Ida jest nadal malutkim pieskiem:P Co prawda rośnie jak na drożdzach, ale to taka kruszynka:) Uszy coraz częściej pięknie stoją. Sunia bardzo!! chętnie chodzi na szkolenie, wręcz biegnie i drze ryja jak musimy wracac. Nie wiem co to za pies, ktory tak bardz lubi sie uczyc. Po takiej nauce jest padnięta i spi przynajmniej 3 godziny, co w jej wykonaniu jest nie lada osiągnieciem. Na uszka nic in_a nie podajemy, bo staną same:) Jak tylko się ustabilizuje gospodarka wapniowo-fosforowa w organizmie po tym wyłażeniu zębów. Słuchajcie mądrzy ludzie. Co mi radzicie. Sunia nie okazuje zadnych objawów dysplazji. Wstaje normalnie, biega normalnie, ne kuleje, nie ma zajczych biegow, poza tym stweirdzonym ostatnio przez weta bolesnościa stawow wszystki gra. Przeswietlać ją? To zawsze narkoza i te napromieniowanie. Nie ukrywam ze sie boje, bo póki czlowiek nie wie ze cos mu dolega to jest zdrowy;/ Prześwietlalibyscie juz teraz czy przy okazji np. sterylki albo dopiero jak wystąpią objawy? Po pracy wstawie kilka nowych fotek (o ile sunia pozwoli mi wejsc na kompa:P). Quote
sylwiaskalska Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Paulinko znalazłam takie cosik :) http://www.vetserwis.pl/dysplazja.html ROZPOZNAWANIE Dysplazję stawu biodrowego diagnozujemy na podstawie badania klinicznego oraz zdjęcia RTG. Pierwsze badanie powinno być wykonane już przy pierwszych zauważalnych objawach dysplazji lub profilaktycznie około 4-5 miesiąca życia psa. Wczesne wykrycie nadmiernego rozluźnienia stawów biodrowych pozwala na ew. zastosowanie zabiegów profilaktycznych (np. zespolenie spojenia łonowego) i podjęcie decyzji o dalszym postępowaniu. Badanie kliniczne składa się z następujących elementów: oceny ogólnej kondycji psa, jego ruchu i zachowania, badania neurologiczne (aby wykluczyć choroby rdzenia kręgowego), dokładnego badania ortopedycznego (obejmuje ono badanie kości długich oraz wszystkich stawów CZTERECH kończyn (czyli nie tylko chorej)). To badanie wykonuje się często (choć nie zawsze) dwukrotnie - najpierw na przytomnym psie a potem po podaniu środków usypiających,Badanie ortopedyczne Wiem że się obawiasz i Ciebie rozumiem ale lepiej chyba wiedzieć na czym się stoi i być spokojnym niz później żałować że się nie zrobiło tego wcześniej. więc może poczekaj aż mała będzie miała 5 lub 6 miechów :) Quote
sylwiaskalska Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 LAZY napisał(a):Ida jest nadal malutkim pieskiem:P Co prawda rośnie jak na drożdzach, ale to taka kruszynka:) . Kruszynka powiadasz :cool3: :cool3: :cool3: :) Quote
asiunia Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Hej!! Paulinko nie wiem czy jest sens przeswietlac narazie takiego malucha...Lepiej poczekac az troszke podrosnie i dopiero wtedy zrobic przeswietlenie.:roll:Ja sie jakos specjalnie na tym nie znam ale znajoma robila przeswietlenie swojej goldence jak sucz miala 5 miesiecy (podejrzewano wówczas dysplazje),powtorzone miala jak skonczyla 1,5 roku i bioderka na 5+:evil_lol: Quote
Recommended Posts