Jump to content
Dogomania

LAZY(') i IDA(') z piekła rodem :-)

Recommended Posts

Posted

Sylwia ma racje :razz: i moze sie dysplazji nabawic (ostatnio mi dziewczyny z dogo radzily aby Tigra tyle nie skakala ..niestety moja to jak zajac non stoper podskoki urzadza)
achh ta Ida normalnie cudeńko:loveu: jej uszka sa niesamowite :cool3:

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

evaxon napisał(a):
Sylwia ma racje :razz: i moze sie dysplazji nabawic (ostatnio mi dziewczyny z dogo radzily aby Tigra tyle nie skakala ..niestety moja to jak zajac non stoper podskoki urzadza)

Ja poszukam dzisiaj w domku tą informację i wkleje jutro :)

Posted

Echhhh, słodkości :multi: :multi: :multi:

Hihihih, Paulina, nie chcę cię martwić, ale właśnie postanowiłam, że NIGDY WIĘCEJ długowłosego ONka :lol: W długi weekend mielismy szkoelniowy maraton - codziennie ślady. Przez dwa dni - w deszczu i błocie. Tak się złożyło, że przez około 2 godz. musiałam czekac w dezczu na transport powrotny z Sabiną i naszym znajomym Campem... Kiedy wreszcie po nas przyjechali, Camp tylko się otrząsnął i był prawie suchy, a Sabina... schła potem przez cały dzień :lol:
Że nie wspomnę o tym, że po śladach pół łąki ze sobą przynosi w kudłach :lol: No i szukanie kleszczy, to masakra.
Powiem ci, że kiedy zaczęłam z Sabiną ciut pracowac, wreszcie zrozumiałam, czmu SV nie chce uznać długowłosych onków - naprawdę kompletnie się nie nadają do pracy z taką siercią...
Najchętniej opitoliłabym Sabinę na krótko :evil_lol: ;)

Posted

Co do skoków to spokojnie pilnuje mala na tyle na ile moge...wiem o stawach itd. bez obaw:)

Co do dlgiego włosa to ja już widze jak wszystko się do Idy przelepia:), ale Lazy schla też bardzo długo. Ale czy ta sierść im przeszkadza podczas pracy? Czy raczej właściciel ma poem sporo roboty?;)

Posted

LAZY napisał(a):
Co do skoków to spokojnie pilnuje mala na tyle na ile moge...wiem o stawach itd. bez obaw:)

Co do dlgiego włosa to ja już widze jak wszystko się do Idy przelepia:), ale Lazy schla też bardzo długo. Ale czy ta sierść im przeszkadza podczas pracy? Czy raczej właściciel ma poem sporo roboty?;)

Acha Paulinko ja w sobotę jak będzie ładnie to idę na Głębokie więc jak masz chętke to daj znać :) a podobno ma być ładnie :)

Posted

LAZY napisał(a):
Nie chodzi mi o samo schnięcie, a raczej o to, że wzorcowa onkowa sierśc jest twarda i nie nasiąka wodą. Długa sierśc jest jednak dużo miększa i chłonie wodę, jak gąbka. Psu na pewno to przeszkadza w pracy, bo musi dzwigać na sobie nielada ciężar, taka pełna wody okrywa włosowa przecież trochę waży... Chwasty też przeszkadzają, bo się potrafią głęboko w sierśc zaplątać, to kłuje, boli, swędzi i przez to na pewno trochę psa rozprasza...
Poza tym śnieg - przy długiej sierći między palcami ciągke robią się zlodowaciałe kuleczki...
;)

Posted

My z Ida w sobotę bardzo chętniewybierzemy się na głębokie, coby asher pokazac, że DON tez schnie:eviltong:

Co do SM na stadionie...to niezle...którego faceta spisali? Tego od Atosa? Przesadzili...tam zywej duszy nie ma...ehhh...cholerni służbiści!

Idusia coraz lepiej znosi samotnosc...juz sie tak nie drze...(tfu, tfu zeby nie zapeszyc!). Ale nie mozemy trafic na kolege do zabawy. Dzis był fajny golden 5 misieczny, ale włąsciciele go zabrali po tym jak Ida dorwała sie do jego ucha;/ Potem był 3 meisieczny amstaf, któremu szarpanie nie przeszkadzało, ale miał swieze uszy po kopiowaniu, więc ja ją zabrałam zeby mu ich nie uszkodziła.

Posted

Nie martw się znajdzie się dla Idy towarzystwo .Z Ozzym też na początku ciężko było się bawić bo kasował mleczakami no i był za silny :razz:Teraz generalnie bawi się z każdym ale uwielbia 1 ONka , 2 boksie i 1 ASTkę

Posted

Właśnie stwierdziłam, że Ida to terminator. Pomijajac fakt ze wszędzie włazi i niczego sie nie boi, to robi takie wygibasy na tapczanie ze z niego spada i nic sobie z tego nie robi! Ona jak nic nadaje się do cyrku:)
Oto kawałek mojej terminatorowej głowy:P

Mała zaczyna czaić ze jak krzycze ze cos jest "fe" to raczej lepiej tego nie ruszac, jak to nie działa to działa "do jasnej cholery":P

Marcin jak się wziął za fotografowanie to porobił malutkiej troszeczkę fotek,

Are you talking to me?:razz:

Ładnie mi w tych kolorkach:)

Posted

Widzę, że moje ulubione DON-kowe dziecię /poza moimi oczywiscie:eviltong: / rośnie jak na drożdżach i coraz bardziej przypomina wujka Gerusia:evil_lol: ..
Jeżeli chodzi z kolei o te DON-kowe "piórka" to też nie jest tak do końca jak piszecie.. Gero i Pandi np.schną błyskawicznie a Indiana jakby sporo dłużej, z kolei te "kulki ze śniegu" robią sie tylko Gerusiowi i to też rzadko/jak byl malutki to oblepiały go po tarzaniu w śniegu calusieńkiego/....Asia, moje lobuzy też gonią/sama wiesz gdzie mieszkam/, i to i na śladzie "prywatnie" i na szkoleniu..O użytkowości DON-ków nie bede tu polemizować, napisałam już o tym myśle wystarczająco, choćby w artykule.....
Mizianko dla księżniczki z iskierkami w oczach:loveu:

Posted

Witaj ina! Jak dobrze Ciebie czytac tutaj:) Widzisz jak ta moja wariatka dzikuje:) To jest istny szatan a nie aniołeczek jak to mówi mój Marcin:) Ale jestesmy juz wszyscy zakochani po uszy!
Mizianka dla całej Twojej trójki.

Posted

Oooo, Ina zmarwychwstałaś :) :hand:
A czemu twoja strona nie działa? :sad:

Lazy, Ida ma bardzo dorosłe poważne spojrzenie! Ech, jak te pozory mylą :lol: ;)

Posted

Asiu, ja tu jestem od dawna...tylko to forum jakoś nie chciało o tym pamiętać:mad: . Teraz też pisałam odp Paulinie i mnie wywaliło a odp zeżarło:angryy: . Ehh....nieważne. Krótko mówiąc naszych potworów NIE DA SIE NIE KOCHAĆ:cool1: , jak chcecie pożycze Gerutka na kilka godzin to zrozumiecie o czym mowie:eviltong:. A Twoja Ida, Paulinko...Inez, Geruś, Daria, Pandi czy Ecco to jest chyba dokładnie to o co M v. Stephanitzowi chodziło, tyle ze trzeba z nimi pracowac, ale przecież u ON-i DON-ków to normalne i oczywiste :)

Posted

Co masz na mysli piszac "chyba dokładnie to o co M v. Stephanitzowi chodziło", że niby takie wcielone diabły to fajne psy co?:mad:

Posted

:cool1: :evil_lol: :loveu: :multi: ...ja tam nie wiem, ale... nie chce pisać tzw "całym zdaniem" bo ostatnio zbyt wiele sie mowi o "socjalizowaniu" i..."przesocjalizowaniu" ON-ków i DON-kow, ale.......ON-ek to ON-ek, a nie bynajmniej sheltie, czy tez inny pudelek lub westie:roll: / mam nadzieje że zostane zrozumiana właściwie:placz: /

Posted

Fajne te "nasze" Sloneczko !!! A dziobek ma cudny!!! Zazdroszcze Ci, ze ona taka malutka jest - najgorsze,ze ten czas tak szybko umyka i te nasze psiowe dzici tak szybko rosna i staja sie dorosle :)