LAZY Posted April 19, 2006 Author Posted April 19, 2006 Daisunia napisał(a):Lazy Ida słodziutka Juz normalnie nie moge!!! Kochani...jak to jest z tymi miskami??? Lepsze te niskie czy podwyższane??? Quote
rebellia Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Hm te z mojego ava jedzą z normalnych... w sumie tak myślę, że w naturze pies jadł z ziemi Quote
Daisunia Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 LAZY napisał(a):Juz normalnie nie moge!!! Kochani...jak to jest z tymi miskami??? Lepsze te niskie czy podwyższane??? moja piękna ma podwyższane (na stelazu) bo.... martwilam sie ze daisycha garbi sie przy jedzeniu sięgając do miski .... szczerze mowiac ona jak chce to i tak wyjmie karme na zewnątrz i zje jak chce ale zdaza sie ze je "jak czlowiek" nad miską :lol: Quote
Ewa_17 Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 mysle ze lepiej sprawdzaja sie te na stelazu, nawet z tego wzgledu ze sie nie przesuwaja i nie uciekaja psiakowi podczas jedzenia :mad:..... a twoj szczeniaczek jest orzeuroczy :loveu: Quote
Toska1 Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Atos je z misek na stelażu już od kilku lat, tak sie przyzwycził, że gdy zdarza mu sie jeść poza domem, trzeba miskę trzymać w ręce lub ustawić na jakimś meblu - widząc miske na podłodze patrzy ze zdziwieniem na człowieka i ignoruje ją... Quote
asher Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Zdecydowanie niskie! Jedzenie z podwyższenia strasznie podnosi ryzyko skrętu żołądka, a ON niestety i tak ma do tego predyspozycje :shake: Jak psicy będzie niewygodnie, to naucz ją jeśc na leżąco, dzikie psowate jedzą właśnie albo na leżąco, albo normalnie się schylają. Quote
LAZY Posted April 19, 2006 Author Posted April 19, 2006 asher napisał(a):Zdecydowanie niskie! Jedzenie z podwyższenia strasznie podnosi ryzyko skrętu żołądka, a ON niestety i tak ma do tego predyspozycje :shake: Jak psicy będzie niewygodnie, to naucz ją jeśc na leżąco, dzikie psowate jedzą właśnie albo na leżąco, albo normalnie się schylają. No własnie...ale jak to jest...kiedys były teorie ze niby wysokie lepsze...juz nic nie rozumiem. Quote
malawaszka Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 http://www.vetserwis.pl/skret.html tu też piszą że niskie Quote
malawaszka Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 LAZY napisał(a):No własnie...ale jak to jest...kiedys były teorie ze niby wysokie lepsze...juz nic nie rozumiem. ciągle toczą się na ten temat dyskusje - ja jak będe miała młodego już to chyba zrobię takie leciutkie podwyższenie - tak wypośrodkuję :lol: Quote
asher Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Ja tam wierzę vetserwisowi. Z tego co wiem, to, że ryzyko skrętu maleje przy jedzeniu z podwyższenia nie ma żadnych podstaw naukowych, ot, tak na rozum sobie wymyślono. A badania naukowe dowiodły czegoś wręcz przeciwnego. Tyle, że nie wszystkim się to podoba, choćby producentom misek na stojakach ;) Więc dalej bajdurzą, że jedzenie ze stojaka jest bezpieczniejsze ;) Moja Sabina ma miski na stojaku... opuszczonym maksymalnie do dołu :lol: Kupiłam, zanim przeczytałam o tym skręcie ;) Quote
r_2005 Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 malawaszka napisał(a): ja jak będe miała młodego już to chyba zrobię takie leciutkie podwyższenie - tak wypośrodkuję :lol: Złoty środek:lol: Ja będę karmiła na podwyższeniu, w naturze psowate może i jadły z ziemi, ale kto wtedy sprawdzał czy miały skręty żołądka:lol: Quote
zaba14 Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 asher napisał(a):Zdecydowanie niskie! Jedzenie z podwyższenia strasznie podnosi ryzyko skrętu żołądka, a ON niestety i tak ma do tego predyspozycje :shake: Jak psicy będzie niewygodnie, to naucz ją jeśc na leżąco, dzikie psowate jedzą właśnie albo na leżąco, albo normalnie się schylają. ja mam małego psa i nikt go nie uczył jeśc na leżąco przy misce, je jak chce.. ;) Quote
LAZY Posted April 20, 2006 Author Posted April 20, 2006 Miski będą niskie:) Mam juz obroze czerwona, smieszna gruszke (która niemoiłosiernie piszczy:P), kapsia i dwie kostki wapienne. Jutro ide po smycz, bo dzisiaj takiej czerwonej jak chciałam nie było. Karma dzisiaj przyjechała:) A oto foty mojego maleństwa. Ta przodem do nas to Ida Ida obgryza kostke a jej braciszek cosik niucha... A tutaj czarnuszek maltretuje Iwet...Ida głupio się gapi) Tutaj...a no własnie...która to moja??:cool3: Mama pyta..a co ona tam robi?:mad: Quote
LAZY Posted April 20, 2006 Author Posted April 20, 2006 Co tam sie dzieje u licha? Poważny pies ze mnie:loveu: Trafiłam za kratki ale za co?:eviltong: Narazie tyle...jak juz do mnie trafi to...hihihi... Quote
Koma Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Jest cudowna :loveu: Napewno się nie możesz doczekać żeby była już u Ciebie :) Quote
agabass Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 super ta twoja mała Ida :loveu: no to czekamy na więcej fotków Quote
asher Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Piękny kluch!!! :loveu: Ale jakie toto ma poważne, dostojne spojrzenie :crazyeye: Quote
LAZY Posted April 20, 2006 Author Posted April 20, 2006 asher napisał(a):Piękny kluch!!! :loveu: Ale jakie toto ma poważne, dostojne spojrzenie :crazyeye: Nie pogadasz...cos czuje ze to bedzie niezłe ziółko:eviltong: Quote
malawaszka Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 :loveu: :loveu: :loveu: świetna!!!!!! a braciszek jest czarny?? ?:cool1: Quote
asher Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 LAZY napisał(a):Nie pogadasz...cos czuje ze to bedzie niezłe ziółko:eviltong:A co o jej charakterku mówi hodowczyni? :cool3: Aaaa, zapomniałabym, a strasznie jestem ciekawa, czemu wybrałaś własnie Idę, a nie jej siostrę? Quote
PIKA Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 LAZY napisał(a):Nie pogadasz...cos czuje ze to bedzie niezłe ziółko:eviltong: siakoś ja mam takiez samo wrażenie :evil_lol: Quote
Agaa.a Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Paulinko, śledzę Twoje posty i tutaj i na owczarku, i naprawdę bardzo się cieszę, że podjęłaś tą decyzję !! Lazy będzie napewno nad Wami czuwała !! Pozdrawiam. Quote
Alicja Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 :multi::multi::multi:Paulina ona jest :loveu::loveu::loveu: Quote
malawaszka Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 obejrzałam sobie Iktusa na owczarku i zaniemówiłam - jest przepiękny!!!!!!!! :loveu: :loveu: :loveu: czarny DON - rewelka!! Quote
r_2005 Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Świetna malutka:loveu: A czarny braciszek - marzenie:loveu: Quote
Recommended Posts