Jump to content
Dogomania

LAZY(') i IDA(') z piekła rodem :-)

Recommended Posts

Posted

Daisunia napisał(a):
Lazy Ida słodziutka

Juz normalnie nie moge!!!

Kochani...jak to jest z tymi miskami??? Lepsze te niskie czy podwyższane???

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

LAZY napisał(a):
Juz normalnie nie moge!!!

Kochani...jak to jest z tymi miskami??? Lepsze te niskie czy podwyższane???

moja piękna ma podwyższane (na stelazu)
bo.... martwilam sie ze daisycha garbi sie przy jedzeniu sięgając do miski .... szczerze mowiac ona jak chce to i tak wyjmie karme na zewnątrz i zje jak chce ale zdaza sie ze je "jak czlowiek" nad miską :lol:

Posted

mysle ze lepiej sprawdzaja sie te na stelazu, nawet z tego wzgledu ze sie nie przesuwaja i nie uciekaja psiakowi podczas jedzenia :mad:.....

a twoj szczeniaczek jest orzeuroczy :loveu:

Posted

Atos je z misek na stelażu już od kilku lat, tak sie przyzwycził, że gdy zdarza mu sie jeść poza domem, trzeba miskę trzymać w ręce lub ustawić na jakimś meblu - widząc miske na podłodze patrzy ze zdziwieniem na człowieka i ignoruje ją...

Posted

Zdecydowanie niskie! Jedzenie z podwyższenia strasznie podnosi ryzyko skrętu żołądka, a ON niestety i tak ma do tego predyspozycje :shake:
Jak psicy będzie niewygodnie, to naucz ją jeśc na leżąco, dzikie psowate jedzą właśnie albo na leżąco, albo normalnie się schylają.

Posted

asher napisał(a):
Zdecydowanie niskie! Jedzenie z podwyższenia strasznie podnosi ryzyko skrętu żołądka, a ON niestety i tak ma do tego predyspozycje :shake:
Jak psicy będzie niewygodnie, to naucz ją jeśc na leżąco, dzikie psowate jedzą właśnie albo na leżąco, albo normalnie się schylają.

No własnie...ale jak to jest...kiedys były teorie ze niby wysokie lepsze...juz nic nie rozumiem.

Posted

LAZY napisał(a):
No własnie...ale jak to jest...kiedys były teorie ze niby wysokie lepsze...juz nic nie rozumiem.

ciągle toczą się na ten temat dyskusje - ja jak będe miała młodego już to chyba zrobię takie leciutkie podwyższenie - tak wypośrodkuję :lol:

Posted

Ja tam wierzę vetserwisowi. Z tego co wiem, to, że ryzyko skrętu maleje przy jedzeniu z podwyższenia nie ma żadnych podstaw naukowych, ot, tak na rozum sobie wymyślono. A badania naukowe dowiodły czegoś wręcz przeciwnego. Tyle, że nie wszystkim się to podoba, choćby producentom misek na stojakach ;) Więc dalej bajdurzą, że jedzenie ze stojaka jest bezpieczniejsze ;)
Moja Sabina ma miski na stojaku... opuszczonym maksymalnie do dołu :lol: Kupiłam, zanim przeczytałam o tym skręcie ;)

Posted

malawaszka napisał(a):
ja jak będe miała młodego już to chyba zrobię takie leciutkie podwyższenie - tak wypośrodkuję :lol:
Złoty środek:lol:
Ja będę karmiła na podwyższeniu, w naturze psowate może i jadły z ziemi, ale kto wtedy sprawdzał czy miały skręty żołądka:lol:

Posted

asher napisał(a):

ja mam małego psa i nikt go nie uczył jeśc na leżąco przy misce, je jak chce.. ;)

Posted

Miski będą niskie:) Mam juz obroze czerwona, smieszna gruszke (która niemoiłosiernie piszczy:P), kapsia i dwie kostki wapienne. Jutro ide po smycz, bo dzisiaj takiej czerwonej jak chciałam nie było. Karma dzisiaj przyjechała:)
A oto foty mojego maleństwa.
Ta przodem do nas to Ida

Ida obgryza kostke a jej braciszek cosik niucha...

A tutaj czarnuszek maltretuje Iwet...Ida głupio się gapi)

Tutaj...a no własnie...która to moja??:cool3:

Mama pyta..a co ona tam robi?:mad:

Posted

Co tam sie dzieje u licha?

Poważny pies ze mnie:loveu:

Trafiłam za kratki ale za co?:eviltong:

Narazie tyle...jak juz do mnie trafi to...hihihi...

Posted

asher napisał(a):
Piękny kluch!!! :loveu:
Ale jakie toto ma poważne, dostojne spojrzenie :crazyeye:

Nie pogadasz...cos czuje ze to bedzie niezłe ziółko:eviltong:

Posted

LAZY napisał(a):
Nie pogadasz...cos czuje ze to bedzie niezłe ziółko:eviltong:
A co o jej charakterku mówi hodowczyni? :cool3:
Aaaa, zapomniałabym, a strasznie jestem ciekawa, czemu wybrałaś własnie Idę, a nie jej siostrę?

Posted

Paulinko, śledzę Twoje posty i tutaj i na owczarku, i naprawdę bardzo się cieszę, że podjęłaś tą decyzję !! Lazy będzie napewno nad Wami czuwała !!

Pozdrawiam.