LAZY Posted March 19, 2006 Author Posted March 19, 2006 No nie wiem czy jutro się Lazy odezwie bo moja siostra wyjechała z Perełka do Białegostoku i wraca w czwartek najprawdopdoobniej zalezy to od tego co z Lazy bedzie... Ja jestem jej siostrą - Asia pisze bo ona mnie prosila. Kazała się zapytac czy przy tym zatruciu ryba nie musi byc rozwolnienia? Poza tym z Lazy jeszcze nie wiemy co i jak jutro rano siw dowiemy... teraz dostaje ciągle tą kroplówke teraz tez juz lezy od 8 podlaczona( obraziła sie na nas ze jej to zalozylismy), je tak srednio smetna jest ale jak na dwor z nia wychodze to swoimi kamyczkami sie bawi. No i temperaturki ma : 39.5 i tez nie wiem czy to dobra czy nie. Orientuje się ktos czy to jest taka prawdilowa temperatura? Quote
Alicja Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 no temp.trochę za wysoka bo powinno być ok 37,8-38,8 C co do koopala , to rozwolnienie nie zawsze występuje przy zatruciach wszysko zależy czym .... Trzymam kciuki za Lazy ;) Quote
PIKA Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Wazne, ze temperatura spada :razz: I jednak powiedzcie lekarzowi o tej nieszczęsnej rybie :shake: to moze nie miec znaczenia albo może być bardzo ważne I jeszcze jedno mi do glowy przyszlo :shake: przeszukajcie teren (XXL, Sylwia i inni Szczecinianie - to tez do Was ) gdzie Lazy ta rybę znalazla .. cholera... to może nie być przypadek,:angryy: ze się tak delikatnie wyrazę :roll: Quote
Agga Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Nie wiedziałam ze na tak długo jedzie;) Mam nadzieje, ze jednak to tylko zatrucie. Koniecznie powiedzcie wetowi. Może trzeba jakies badania pod tym katem zrobić. No LAzunia ty sie psinko trzymaj. Quote
r_2005 Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Asiu, siostro LAZY, jakbyś mogła to informuj nas co się dzieje z Lazy. Quote
anetta Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 O rany, co za fatalne wiadomosci :( :lookarou: Dziwne ze to tak nagle sie stalo... Trzymam :kciuki: Quote
LAZY Posted March 19, 2006 Author Posted March 19, 2006 Tak już wczoraj ak dzwoniliśmy do weta to poinformowaliśmy go o tym. On powiedzial ze niczego nie wyklucza i ze jutro po badaniu zobaczymy. Aha i stwierdził ze jesli byłby pewien że to Białaczka to by nie dawał antybiotyku wiec moze to jednak nie to... No i wazne ze spada temperatura po tej kroplowce... No i oczywiscie bede was informowala o wszystkim Quote
asher Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Cały czas trzymam kciuki :kciuki: I cczekam na wieści... NA PEWNO BĘDZIE DOBRZE!!! :kciuki: :kciuki: :kciuki: Quote
00000 Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Matko, tylko nie jakieś choróbsko:angryy: Niech to będzie ryba, krótkotrwałe zatrucie organizmu i po wszystkim :shake: Niech te nasze psiury nie chorują już... Ech.... Drapanko dla Lazy! Quote
LAZY Posted March 20, 2006 Author Posted March 20, 2006 Ehh jesteśmy właśnie przed wizytą u weta. Lazy znów gorączkuje ma 40 stopni gorączki:( Wet jak wczoraj powiedzielismy mu o temperaturce mówił że przy antybiotyku powinna miec ponizej 39, a jak widac jest inaczej... Próbujemy jej jakos ją zbic przez czopki wczoraj tez dostała 2 wieczorem. Raz jest juz lepiej drugim razem znow gorzej ehh... Quote
sylwiaskalska Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 PIKA napisał(a): jeszcze jedno mi do glowy przyszlo :shake: przeszukajcie teren (XXL, Sylwia i inni Szczecinianie - to tez do Was ) gdzie Lazy ta rybę znalazla .. cholera... to może nie być przypadek,:angryy: ze się tak delikatnie wyrazę :roll: Pika ta ryba była na stadionie tam gdzie chodzimy na stadionie a tam wiele rzeczy mozna znaleźć czasami - mój Tekila ja wąchał ale na szczęście nie dziabnął :angryy: Quote
sylwiaskalska Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Słuchajcie rozmawiałam z Paulina powiem nie jest dobrze :( resztę napisze Paulinka lub jej siostra bo nie wiem czy chcą pisac szczegóły acha Paulina wstawiam to o co mnie prosiłaś białaczka wirus podwyższona temperatury, bladość błon śluzowych, ogólne osłabienie, apatia, powiększenie węzłów chłonnych objawy, które towarzyszą zmianom nowotworowym narządów wewnętrznych rokowanie niepomyślne podaje się: - antybiotyki* - nawadnianie w przypadku odwodnienia, - leki cytostatyczne Nagorzej że w necie jest bardziej opisane o białaczce kotów a nie psów Quote
sylwiaskalska Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Jak macie coś o białaczce to wklejajcie jak najwięcej Ja daje to ; wszystko o szpiku kostnym psa http://therios.strefa.pl/porady/szpik_fizjol.html http://therios.strefa.pl/porady/szpik_wskaz.html http://therios.strefa.pl/porady/szpik_tech.html http://therios.strefa.pl/porady/szpiczak.html I forum dotyczące białaczki http://forum.dogs.pl/viewthread.php?tid=6327 Quote
Alicja Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Jejku naprawdę nie mogę w to uwierzyć :shake: oglądałam teraz ksiażki ,, Gdy zachoruje pies'' i ,, Co dolega mojemu psu '' , w zasadzie jest to co napisałaś Mam jednak nadzieję ,że to nie TO:shake: Quote
sylwiaskalska Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Alicjarydzewska napisał(a):Jejku naprawdę nie mogę w to uwierzyć :shake: oglądałam teraz ksiażki ,, Gdy zachoruje pies'' i ,, Co dolega mojemu psu '' , w zasadzie jest to co napisałaś Mam jednak nadzieję ,że to nie TO:shake: Alu - Paulinka mi powiedziała że leukocyty wzrosły z 90 do 130 :( i dziś jej pobrali szpik kostny :( Quote
Alicja Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 sylwiaskalska napisał(a):Alu - Paulinka mi powiedziała że leukocyty wzrosły z 90 do 130 :( i dziś jej pobrali szpik kostny :(pozostaje jednak nadzieja że może jednak to nie to :cool3: Lazy trzymam kciuki i myślę o Was ...nic innego zrobić nie mogę :shake: Quote
draculka Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Lazy trzymam kciuki za Ciebie psinko :iloveyou: Paulina trzymaj się mocno...będzie dobrze inaczej nawet nie myśl!!!!:loveu: Quote
malawaszka Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 kurcze, ale żeby tak nagle?? :-( LAZY trzymaj się dzielnie i zdrowiej :kciuki: Quote
sylwiaskalska Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 malawaszka napisał(a):kurcze, ale żeby tak nagle?? :-( LAZY trzymaj się dzielnie i zdrowiej :kciuki: Wiesz człowiek tez dowiaduje nagle że ma raka :( :( a Lazy jednak ma 7 lat a to też już wiek Ja mam nadzieje że to tylko zły sen :( Quote
malawaszka Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 masz rację Sylwia :placz: też bym chciała się obudzić i przeczytać że to nie prawda :shake: Quote
XXL Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 LAZY napisał(a):Ehh jesteśmy właśnie przed wizytą u weta. Lazy znów gorączkuje ma 40 stopni gorączki:( Wet jak wczoraj powiedzielismy mu o temperaturce mówił że przy antybiotyku powinna miec ponizej 39, a jak widac jest inaczej... Próbujemy jej jakos ją zbic przez czopki wczoraj tez dostała 2 wieczorem. Raz jest juz lepiej drugim razem znow gorzej ehh... asia spokoinie bedzie dobrze :) lazy to twardziel da rade :) nie ma co sie smucic badz dobrej myslo :D Quote
LAZY Posted March 20, 2006 Author Posted March 20, 2006 sylwiaskalska napisał(a):Alu - Paulinka mi powiedziała że leukocyty wzrosły z 90 do 130 :( i dziś jej pobrali szpik kostny :( Dokładnie wzrosły;( i pobrali szpik kostny do analizy wyslali do Niemiec;( krew takze tam wyslali i jeszcze do laboratorium do Wrocławia;( Dopiero godiznke temu wróciliśmy od weta... ehhh Rentgen też robili płuc ale nic nie wykryli. Teraz dostawac bedzie antybiotyki w tabletkach i czekamy na wyniki... dostała też sterydy dzisiaj bo chirurg sie z innymi lekarzami z Polski kontaktowal i pytal o zdanie... XXL łatwo tobie mówic jakby mialo byc dobrze to leukocyty by spadaly i by sie polepszalo a nie pogarszalo:( Dobrze ze jutro Paulinka wraca chociaz Lazunia tak tesknic nie bedzie i ona juz was bedzie informowac ja juz sily nie mam... Quote
sylwiaskalska Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Wszyscy trzymamy kciuki za Lazy i to mocno Quote
Alicja Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Dziewczynki , trzymajcie się cieplutko :calus: nic więcej teraz zrobić nie możecie :shake:..........czekam z wami na lepsze wieści Quote
Recommended Posts