Alicja Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Znalazłaś wreszcie tego pana :wink: http://www.dogomania.pl/forum/viewtopic.php?t=20820&start=1395 Quote
LAZY Posted December 11, 2005 Author Posted December 11, 2005 [quote name='Alicjarydzewska']Znalazłaś wreszcie tego pana :wink: http://www.dogomania.pl/forum/viewtopic.php?t=20820&start=1395 To przez te gadatliwe Piki i Ashery sie zagapiłam..Przepraszam..:modla: :oops: Quote
Alicja Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 [quote name='LAZY'][quote name='Alicjarydzewska']Znalazłaś wreszcie tego pana :wink: http://www.dogomania.pl/forum/viewtopic.php?t=20820&start=1395 To przez te gadatliwe Piki i Ashery sie zagapiłam..Przepraszam..:modla: :oops:siem nie gniewam :wink: :lol: :lol: ale już myślałam , że szkiełka podeślę :wink: Quote
LAZY Posted December 12, 2005 Author Posted December 12, 2005 Mam nadzieje, ze kolejne pól kilo, ale to pewno kaze sie jutro. Bo jutro weilki dzien! Idziemy na przeswietlenie wszystkich łapek! Juz sie strtesuje wynikami. Mam nadzieje, ze wszystko jest dobrze. :roll: Quote
Hanna R. Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 P Ó Ł K I L O ? ? ? :o :o :o Dobrze będzie ! 8) Quote
ewelinabuck Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 z okazji zblizajacych sie swiat od bakinia i chapsinia przesylamy moc pozdrowien i ... Quote
sylwiaskalska Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 LAZY napisał(a):Mam nadzieje, ze kolejne pól kilo, ale to pewno kaze sie jutro. Bo jutro weilki dzien! Idziemy na przeswietlenie wszystkich łapek! Juz sie strtesuje wynikami. Mam nadzieje, ze wszystko jest dobrze. :roll: Paulinka na pewno będzie dobrze :) Trzymam kciuki daj cynk co powiedział WET Ja tez się stresuje bo ja ide w piatek w związku z tym guzem. W mojej galerii umieściłam zdjęcie tego guzka :( Quote
LAZY Posted December 13, 2005 Author Posted December 13, 2005 [quote name='ewelinabuck']z okazji zblizajacych sie swiat od bakinia i chapsinia przesylamy moc pozdrowien i ... O mój Boze!!! To jest Ewelina wspaniałe!!!!!! Jak Ci sie jeszcze będzie kiedys nudzic to rób takich niespodzianek wiecej!!! Własnie wróciłysmy. Sunia lezy teraz koło mnie i grzecznie spi. Ale tym razem na własnych łapkach wyszła od weta (tylko po schodach juz jej nie meczyłam wchodzic). Zdjecia wyszły dobrze. Ale sie tego psa naciaga do tych zdjec...biedne łapki :-? Bioderka dobrze, stawy łokciowe dobrze. Wszystko w porzadku, zaówno w przednich jak i tylnych łapkach. Z jednym ale...nie ma zwyrodnien, ale ta lewa łapka jest mimo wszystko bardziej wygięta i na to trzeba uwazac. Musimy podawac glukozamine i chondroityne (juz sie w tej sprawie zgłosiłam do patki) oraz odchudzic psa jeszcze ze 4, 5 kilo, aby odciazyc łape. Dobrze byłoby takze usztywnic łape na spacery w takim bucie ortopedycznym. Ale z tym to ja sie jeszcze wstrzymam. Wiec wiesci dobre. Sunia na głodzie cały dzien, wiec jutro pewno cos dobrego dostanie :wink: Quote
LAZY Posted December 13, 2005 Author Posted December 13, 2005 Asher..czy ten lek ziołowy zawiera glukozamine i chondroityne? Bo jakos sie nei doczytałam na ich stronie a nam o to chodzi, bo stanu zapalnego ani zwyrodnien nie mamy. Quote
Alicja Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Jak dobrze że z Lazy dobrze :wink: :angel: Quote
LAZY Posted December 13, 2005 Author Posted December 13, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):Jak dobrze że z Lazy dobrze :wink: :angel: I nawzajem. miesiac szybko minie i ani sie obejrzysz odbierzesz wzorcowe wyniki Ozziego :wink: Quote
PIKA Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Lazy cieszę się, ze z sunka jest dobrze :D Wycaluj biedulke w nosek :buzi: Quote
sylwiaskalska Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Wesołych Świąt :) od Sylwii i Tekilii Quote
asher Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Ufff, super, że z łapkami dobrze :angel: LAZY napisał(a):Asher..czy ten lek ziołowy zawiera glukozamine i chondroityne? Bo jakos sie nei doczytałam na ich stronie a nam o to chodzi, bo stanu zapalnego ani zwyrodnien nie mamy.Jeśli chodzi ci o Reumaphyt, to nie, nie zawiera. Quote
sylwiaskalska Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Paulinko prawie jak Lazy ;) tak sobie poszukałam w internecie Quote
LAZY Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 PIKA - bidulka wycałowana w nosek... Sylwia..zdjecia piękne a zyczenia bardzo ciepłe i mile. Asher tak tez myslalam, a cyz moze orietujecie sie kobiety w tanich nawet ludzkich lekach z zawartoscia glukozaminy? Szukałam wczoraj po necie, ale ja sie na tym kompletnie nei znam. :-? Quote
Hanna R. Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 [quote name='sylwiaskalska']Paulinko prawie jak Lazy ;) tak sobie poszukałam w internecie Tak, tak ! Ale jest jedno ALE :roll: Lazy jest .... łądniejsza ! 8) Quote
asher Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 [quote name='LAZY']Asher tak tez myslalam, a cyz moze orietujecie sie kobiety w tanich nawet ludzkich lekach z zawartoscia glukozaminy? Szukałam wczoraj po necie, ale ja sie na tym kompletnie nei znam. :-? Wklejam fragment z tego topiku [quote name='AM'][quote name='asher']A ja właśnie szukam jakiegoś tańszego zamiennika Arthroflexu, bo mi finanse nomen omen okulały na dobre :wink: Może spróbuj coś co jest dla ludzi, co zawiera MSM, glukozaminę i chondroitynę np. Arthroblock (firmy Olimp) ok. 40zł za 100 kapsułek (profilaktycznie podaje się jedną dziennie) lub Artox (firmy Vitalmax) 120 kapsułek za ok. 37zł (wystarczy 1 kapsułka dziennie profilaktycznie) Jeśli pies będzie obciążany możesz zwiększyć dawkę do dwóch kapsułek dziennie. W Radomiu przypadkowo natknęłam sie na sklep dla sportowców i tam niestety Arthroblock był droższy - ponad 50 zł. Ale chyba i tak wyjdzie wtedy taniej, niż psi Arthroflex. Opis Arthroblocku znajdziesz np. tutaj A Arthroxu np. tutaj. Wydaje się korzystniejszy cenowo, niż ten pierwszy... Quote
anetta Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 No to dobrze ze z biodrami i lokciami jest super :) :) Lazy, nam wetka polecala Arthroflex. Bardzo go sobie chwalila jak rowniez i dziewczyna ktora pracuje w recepcji w lecznicy(mowila nam ze swojego ONka leczy tym juz 3 lata i jest super :) ) Butla 250 ml starcza jej na ok 3 miechy. Niestety nie jest tani ale wart kupienia. My niestety ze wzgledow finansowych tego nie kupilismy :oops: Ale mamy co innego ;) Znalazlam w necie http://www.krakvet.pl/product_info.php?cPath=23_47&products_id=533 Quote
PIKA Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Lazy ja daje ARTHROSTOP RAPID, z uwagi na to, ze on ma i glukozamine i chondroidyne. jeżeli będziesz kupowala lek ludzki to zwracaj uwage, czy zawiera on oba skladniki, chyba, ze Ci na chondroidynie nie zalezy Quote
asher Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Pika, a ile to kosztuje? Mniej, niż te dla sportowców? I ile kapsułka zawiera składników? Quote
PIKA Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 [quote name='asher']Pika, a ile to kosztuje? Mniej, niż te dla sportowców? I ile kapsułka zawiera składników? Kurcze zapomnialam ceny :-? cos kolo 60 zl za 90 tbl glukozaminy ma 534 mg w 1 tbl. chondroidyny 200 mg w 1 tbl. Dodatkowo ma Boswelin i mangan Konsultowalam z wetem i przy podawaniu pól dawki dziennej Acany z glukozamina i chodroidyna daje 1 tbl dziennie Tylko trzeba uważac, bo Arthrostop-ów jest kilka rodzajow, ale chondroidyne ma tylko RAPID Quote
LAZY Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 Patka napisała mi o Joint Therapy firmy Trec. Podobno chwalony przez molosowatych forumowiczów. Wiecie cos o tym? http://www.athleticshop.pl/product_info.php?products_id=615 Quote
Recommended Posts