Alicja Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Paulinko .... ja po Harleyu mam też traume ...jak cokolwiek dzieje się Ozzulcowi to panika... po jego wstrzasie anafilaktycznym wyniki były masakryczne ...zanim wsio wróciło do normy ..potem powtórka badań ...wczytywanie i porównywanie ....osiwiałam ...ale znajomy wet wytłumaczył mi że nie patrzy sie czasem na normy a ich stosunek względem siebie ... zaczął mi tam coś porównywać pokazywać ...trochę uspokoił i myślę ze u was to samo będzie ;) :kciuki: :calus: Quote
asher Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Paulinka, dziewczyny dobrze mówią, wypytaj weterynarza dokładnie o te wahnięcia w wynikach badań. Mnie, tak jak pewnie wszystkich tutaj, nic bardziej nie irytuje, niż lakoniczne stwierdzenie weta "wyniki w porzadku" w chwili, kiedy czarno na białym widać, że jednego za mało, drugiego za dużo... :roll: Kciuki zaciśnięte, czekam na wynik USG i diagnozę - pozytywną oczywiście :kciuki: :) Quote
pusia2405 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Skoro dwóch wetów tak mówi, to pewnie nie jest źle. Jednak jeśli masz wątpliwości idź do zupełnie innej lecznicy...ja jakiś czas temu tego nie zrobiłam i bardzo żałowałam. Ale mimo wszystko wierzę w to, że z Idą wszystko w porządku, skoro ma humor i energię. Trzymajcie się, a TZ niech sobie narzeka;), oni lubią sobie ponarzekać. Quote
LAZY Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 :oops:Hej ludziska! Jesteśmy po USG i kontrolnej morfologii. Na USG śledziona w normie...:multi:Wet powiedział, ze musiałbyć jakiś stan zapalny albo coś (nie chciał zgadywać co, bo nie lubi wróżyć z fusów), ale skoro już jest OK to znaczy, ze nic sie z nia nie dzieje takiego, zeby trzeba sie bylo martwic. Gdyby cos bylo nie tak to ona byłaby wieksza a nie wrocila do całkowitej normy. Wątroba jest ziarnista i taka juz pozostanie. Teraz kwestia tylko tego, czy nie ma w niej zadnego stanu zaplanego. Pełna biochemia będzie na początku następnego tygodnia. Przy okazji dałam krew na TLI (kotrola trzustki). Morfologia z hematologią (o ile to nie to samo:oops:) jest głęboko w normie. Nie ma ani anemii ani stanu zaplanego. Jedyne co to procentowo jednego rodzaju krwinek białych jest za dużo w stosunku do ich całkowitej ilości, ale to zupelnie nic nie oznacza! Niestety zapłaciłam słono za próbę zmiany lecznicy! (chodzi o kase, bo teraz powtarzamy badania i znowu kolejne pieniadze ida, juz łacznie 700 zł. poszło na diagnoze co jest mojemu psu). Weta chciałam zmienic z powodu duzych kolejek i ciasnoty w mojej klinice, ale trafilam na jakiś żółtodziobów w innej i jak boomerang wracam. Mam nadzieje, ze biochemia wyjdzie OK, tylko skąd te wymioty żółcia co jakiś czas....Mysle, ze u niej to moze byc spowodowane pustym żołądkiem. Można jej dawac mniejsze porcje jedzenia ale czesciej, ale w tygodniu jak nie ma mnie w domu 8 godzin to jest trudne. A jak jej zostawie jedzenia na zapas to ona je zeżre odrazu! Dziękujemy za kciuki! Okazały sie pomocne! Buziaki od Bubusi:) Quote
asher Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Ufff, wspaniałe wieści :multi::multi::multi: A jesli chodzi o jedzenie, to może podziel Idzie dzienny posiłek na trzy porcje i ostatnią - malutką - podawaj jej na noc, tuż przed spaniem? :hmmmm: Quote
Alicja Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Paulinko :multi::multi:mówiłam że będzie oki :loveu: Ja Ozzulkowi daję 2 razy dziennie ...porcja dzienna rozdzielona na śniadanko i kolację ....jak rano nie zje jest paw :roll:...co wg wszystkich poznanych wetów jest oki ...jak zje pies zadowolony :p Quote
pusia2405 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Świetne wieście:multi::multi:. Bedzie dobrze;). Ja karmię też dwa razy dziennie. Rano troszkę suchej, a po południu (wieczorem) gotowane. Quote
sota36 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 paulinko - bedzie dobrze! I ...kochomy Cie i Twoja 'Bande":) Quote
elapieczus1 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 no to super a u jakich żółtodzibów byliście pozdrawiam po przekątnej:) Quote
asher Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Lazy, pooglądałabym sobie zdrowego Bubulca :cool3: Quote
sylwiaskalska Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Hey Paulinka no to dobrze że z Idą jest OKI a wogóle to koniecznie musimy się umówić na spacer!!!!!!! Moje chłopaki to już się na maxa stęskniły za Idą :loveu::loveu::loveu: Quote
LAZY Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Sylwia a Ty żyjesz??? Już zapomniałam jak wyglądacie;) Moze mega długi spacer w tą sobotę? Idulec je 2 razy dziennie. Wymioty poki co tylko wtedy jak nie zje na czas rano. I oby tak pozostało. Zdjęcia obiecuje po weekendzie:) Quote
Alicja Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 [quote name='LAZY']Sylwia a Ty żyjesz??? Już zapomniałam jak wyglądacie;) Moze mega długi spacer w tą sobotę? Idulec je 2 razy dziennie. Wymioty poki co tylko wtedy jak nie zje na czas rano. I oby tak pozostało. Zdjęcia obiecuje po weekendzie:) weekend się kończy ;) Quote
LAZY Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 [quote name='Alicja']weekend się kończy ;) Myślałam o nastepnym:) Teraz nie miałam czasu na nic i mam nadzieje, ze podczas 2 tygodniowego urlopu miedzyswiatecznego porządnie sobie odpocznę. Quote
malawaszka Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 LAZY napisał(a):Idulec je 2 razy dziennie. Wymioty poki co tylko wtedy jak nie zje na czas rano. I oby tak pozostało. to tak samo jak ma Luna i to nie jest żadna choroba tylko wrazliwy żołądek ;) Quote
elapieczus1 Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 LAZY napisał(a):Sylwia a Ty żyjesz??? Już zapomniałam jak wyglądacie;) Moze mega długi spacer w tą sobotę? Idulec je 2 razy dziennie. Wymioty poki co tylko wtedy jak nie zje na czas rano. I oby tak pozostało. Zdjęcia obiecuje po weekendzie:)hej hej w sobotę mam na 15 do pracy więc do 13:30 jestem wolna jeśli spacer do południa też się piszę Quote
elapieczus1 Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 W sercach wszystkich ludzi budzi się nadzieja i radość. Tą radością pragnę się z Wami podzielić, życząc wielu łask od Bożego Dzieciątka. Niech Ono będzie dla Was źródłem głębokiej wiary i gorącej miłości. Niech Jezus narodzi się w Waszych sercach, a Jego miłość niech Was przemienia i napełnia pokojem. Te życzenia kieruję dla całej Rodziny i dzielę się opłatkiem! Zyczy Ela z Rodziną Quote
Avaloth Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Hej :) jak tam zyjecie ? Idulec ok ? i gdzie te fotki ? :evil_lol: Quote
LAZY Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Dziękujemy za zyczenia i troske! Idusia OK, dziękujemy;) Za fotki przepraszamy:oops: Quote
XXL Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 pozdrawiam cieplo w te mrozne dni:) i zyczymy szczecia w nowym roku przepraszam a taki poslizg ale niestety zadko teraz przesiaduje na dgm i brak czasu to u mnie juz choroba :) pozdrawiam buzki;) Quote
LAZY Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 Idusiu wszystkiego najlepszego z okazji Twoich 3 urodzin!:tort::new-bday::BIG: Quote
elapieczus1 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 na owczarku składałam życzonka naszej księżniczce:)tutaj widzę częściej zaglądasz mizianko wielkie dla naszej czarnej morduchy:) Quote
asher Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Których???? Ida ma już 3 lata???? No nieeee :lol: :BIG: :BIG: :BIG: Wszystkiego najlepszego!!!!! Quote
malawaszka Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Paulina powiedz, że pomyliłaś się i to nie trzy lata!!!!! :mdleje: Ida 100 lat i niech Ci ta Twoja Pańcia nie dodaje za szybko :loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts