Jump to content
Dogomania

LAZY(') i IDA(') z piekła rodem :-)

Recommended Posts

Posted

Paulinko .... ja po Harleyu mam też traume ...jak cokolwiek dzieje się Ozzulcowi to panika... po jego wstrzasie anafilaktycznym wyniki były masakryczne ...zanim wsio wróciło do normy ..potem powtórka badań ...wczytywanie i porównywanie ....osiwiałam ...ale znajomy wet wytłumaczył mi że nie patrzy sie czasem na normy a ich stosunek względem siebie ... zaczął mi tam coś porównywać pokazywać ...trochę uspokoił i myślę ze u was to samo będzie ;)
:kciuki: :calus:

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paulinka, dziewczyny dobrze mówią, wypytaj weterynarza dokładnie o te wahnięcia w wynikach badań. Mnie, tak jak pewnie wszystkich tutaj, nic bardziej nie irytuje, niż lakoniczne stwierdzenie weta "wyniki w porzadku" w chwili, kiedy czarno na białym widać, że jednego za mało, drugiego za dużo... :roll:

Kciuki zaciśnięte, czekam na wynik USG i diagnozę - pozytywną oczywiście :kciuki: :)

Posted

Skoro dwóch wetów tak mówi, to pewnie nie jest źle. Jednak jeśli masz wątpliwości idź do zupełnie innej lecznicy...ja jakiś czas temu tego nie zrobiłam i bardzo żałowałam.
Ale mimo wszystko wierzę w to, że z Idą wszystko w porządku, skoro ma humor i energię.

Trzymajcie się, a TZ niech sobie narzeka;), oni lubią sobie ponarzekać.

Posted

:oops:Hej ludziska!

Jesteśmy po USG i kontrolnej morfologii.
Na USG śledziona w normie...:multi:Wet powiedział, ze musiałbyć jakiś stan zapalny albo coś (nie chciał zgadywać co, bo nie lubi wróżyć z fusów), ale skoro już jest OK to znaczy, ze nic sie z nia nie dzieje takiego, zeby trzeba sie bylo martwic. Gdyby cos bylo nie tak to ona byłaby wieksza a nie wrocila do całkowitej normy. Wątroba jest ziarnista i taka juz pozostanie. Teraz kwestia tylko tego, czy nie ma w niej zadnego stanu zaplanego. Pełna biochemia będzie na początku następnego tygodnia. Przy okazji dałam krew na TLI (kotrola trzustki).
Morfologia z hematologią (o ile to nie to samo:oops:) jest głęboko w normie. Nie ma ani anemii ani stanu zaplanego. Jedyne co to procentowo jednego rodzaju krwinek białych jest za dużo w stosunku do ich całkowitej ilości, ale to zupelnie nic nie oznacza!

Niestety zapłaciłam słono za próbę zmiany lecznicy! (chodzi o kase, bo teraz powtarzamy badania i znowu kolejne pieniadze ida, juz łacznie 700 zł. poszło na diagnoze co jest mojemu psu). Weta chciałam zmienic z powodu duzych kolejek i ciasnoty w mojej klinice, ale trafilam na jakiś żółtodziobów w innej i jak boomerang wracam.

Mam nadzieje, ze biochemia wyjdzie OK, tylko skąd te wymioty żółcia co jakiś czas....Mysle, ze u niej to moze byc spowodowane pustym żołądkiem. Można jej dawac mniejsze porcje jedzenia ale czesciej, ale w tygodniu jak nie ma mnie w domu 8 godzin to jest trudne. A jak jej zostawie jedzenia na zapas to ona je zeżre odrazu!

Dziękujemy za kciuki! Okazały sie pomocne! Buziaki od Bubusi:)

Posted

Ufff, wspaniałe wieści :multi::multi::multi:
A jesli chodzi o jedzenie, to może podziel Idzie dzienny posiłek na trzy porcje i ostatnią - malutką - podawaj jej na noc, tuż przed spaniem? :hmmmm:

Posted

Paulinko :multi::multi:mówiłam że będzie oki :loveu:

Ja Ozzulkowi daję 2 razy dziennie ...porcja dzienna rozdzielona na śniadanko i kolację ....jak rano nie zje jest paw :roll:...co wg wszystkich poznanych wetów jest oki ...jak zje pies zadowolony :p

Posted

Sylwia a Ty żyjesz??? Już zapomniałam jak wyglądacie;) Moze mega długi spacer w tą sobotę? Idulec je 2 razy dziennie. Wymioty poki co tylko wtedy jak nie zje na czas rano. I oby tak pozostało.

Zdjęcia obiecuje po weekendzie:)

Posted

[quote name='LAZY']Sylwia a Ty żyjesz??? Już zapomniałam jak wyglądacie;) Moze mega długi spacer w tą sobotę? Idulec je 2 razy dziennie. Wymioty poki co tylko wtedy jak nie zje na czas rano. I oby tak pozostało.

weekend się kończy ;)

Posted

[quote name='Alicja']weekend się kończy ;)

Myślałam o nastepnym:) Teraz nie miałam czasu na nic i mam nadzieje, ze podczas 2 tygodniowego urlopu miedzyswiatecznego porządnie sobie odpocznę.

Posted

LAZY napisał(a):
Idulec je 2 razy dziennie. Wymioty poki co tylko wtedy jak nie zje na czas rano. I oby tak pozostało.

to tak samo jak ma Luna i to nie jest żadna choroba tylko wrazliwy żołądek ;)

Posted

LAZY napisał(a):
Sylwia a Ty żyjesz??? Już zapomniałam jak wyglądacie;) Moze mega długi spacer w tą sobotę? Idulec je 2 razy dziennie. Wymioty poki co tylko wtedy jak nie zje na czas rano. I oby tak pozostało.

hej hej w sobotę mam na 15 do pracy więc do 13:30 jestem wolna jeśli spacer do południa też się piszę

• 3 weeks later...
Posted

W sercach wszystkich ludzi
budzi się nadzieja i radość.
Tą radością pragnę się z Wami podzielić,
życząc wielu łask od Bożego Dzieciątka.
Niech Ono będzie dla Was źródłem głębokiej wiary
i gorącej miłości.
Niech Jezus narodzi się w Waszych sercach,
a Jego miłość niech Was przemienia
i napełnia pokojem.
Te życzenia kieruję dla całej Rodziny
i dzielę się opłatkiem!
Zyczy Ela z Rodziną

• 2 weeks later...
Posted

pozdrawiam cieplo w te mrozne dni:) i zyczymy szczecia w nowym roku przepraszam a taki poslizg ale niestety zadko teraz przesiaduje na dgm i brak czasu to u mnie juz choroba :) pozdrawiam buzki;)