pusia2405 Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Ależ piękna jesień. I Ida też jakaś taka jesienna, nie mówiąc o kaczce:roll:. Quote
Katerinas Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Witam Paulinko :-) http://img513.imageshack.us/img513/6456/obraz7455cw6.jpg A Ty i Ida jak zwykle pięknie wyglądacie :multi: Pozdroawionka :-) Quote
LAZY Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 Dziękujemy za odwiedziny. Nieco zaniedbujemy naszą galerię, ale taki zaganiany czas u nas teraz. Pozdrawiamy wszystkich serdecznie! Quote
asher Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Idzie do pyska w jesieni :) I z zefirkiem w uszach :loveu: Quote
LAZY Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 Dziękujemy za odwiedziny. Z powodu występowania u Buby co jakiś czas wymiotów żółcią zabraliśmy się za porządne badanie psa. Wyniki krwi ok, moczu ok, ale USG jamy brzusznej pokazało powiększoną śledzionę...:shake:wątroba też wygląda jakby była od nieco starszego psa. Reszta wygląda OK. Za 2 tygodnie kontrolne USG i wtedy decyzja czy robimy biopsję czy coś innego. Oczywiście nie muszę wspominać, że już wiem co powoduje taki stan śledziony i generalnie większość z tych chorób bardzo mi się nie podoba! Trzymajcie kciuki, zeby wszystko było OK. albo chociaż dobrze rokowało. Pozdrawiamy wszystkich! Quote
Justa Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Paulinko, ja oczywiście trzymam mocno kciuki za Idule !!! ale jestem pewna, że wszystko będzie dobrze :calus: A Ty nie myśl nawet w inny sposób ! Quote
Agnes Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 trzymam kciuki :thumbs: zeby nastepne USG wyszlo dobrze - moze to nic takiego i lepiej nie czytaj za duzo - to zdecydowanie zle wplywa i potem tylko sie mysli o tym! Quote
Agnes Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 malawaszka napisał(a):Paulina - będzie dobrze!!!! a wymioty żółcią to rano? to podobno jest normalne - Luna moja tak rzyga jak jest głodna po nocy - oczyszcza sobie żołądek z żółci fakt u nas wymioty zolcia tez czasami wystepuja rano i po badaniach rowniez mozna wywnioskowac - pies zdrowy;) Quote
malawaszka Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Paulina - będzie dobrze!!!! a wymioty żółcią to rano? to podobno jest normalne - Luna moja tak rzyga jak jest głodna po nocy - oczyszcza sobie żołądek z żółci Quote
elapieczus1 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 no co wy nawet o niczym strasznym nie myślcie będzie wszystko ok może się umówimy któregoś dnia na spacerek? Quote
Katerinas Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Lazy Nawet niech Ci nie przychodzą do głowy myśli o choróbskach! Będzie dobrze. Z tym rzyganiem żółcią to podobno może być oczyszczanie żołądka. Może zmiana karmy by pomogła? Quote
pusia2405 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 No i jak się suńka czuje? Ja trzymam za was kciuki cały czas!! Quote
asher Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Lazy, spokojnie. Wątroba i śledziona to czułe organy, byle pierdoła może nieco zmienić ich obraz na USG, więc bez paniki :) Zmień karmę, może przestaw Idę na jakiś czas na gotowane żarełko - jeśli masz czas, a Ida dobrze je toleruje (tylko nie przesadzaj z marchewką, w galerii Waszki wyczytałam, że obciąża wątrobę). I będzie dobrze :bigok: Mój znajomy dog niemiecki, jeszcze jako szczeniak miał podobne objawy, po zmianie karmy wszystko wróciło do normy. Zdrówka dużo i dyżurny całus w Bubulcowy nochal :D Quote
LAZY Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 Dziękuje kochani! Karma juz zamówiona:) Będziemy jej mieszać zarełko, w weekend będziemy dawać gotowane. Marchewki jadła sporo...nie wiedzialam, ze obciaza wątrobę...Zmienimy to. Badania kontrolne za jakies 2 tygodnie i wtedy powiem coś wiecej. Buziaki i dziękujemy za troskę! Quote
pusia2405 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 To trzymajcie się kochane!! Kurcze, u mnie też marchewka jest jednym z podstawowych składników:razz:,a coraz więcej czytam na dogo, że obciaża wątrobę. Quote
LAZY Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 W moczu wyszła nam bilirubina 1+, liczne pasma śluzu, SG >1,030, Ph 6,00! Mam jeszcze wyniki hematologii...wet (inny niz zazwyczaj chodze) twierdzil, ze jest OK, ale jak dla mnie nie jest! Leu. 5,43 (9 - 10) za mało Lim. 70,8 (12-30) za duzo 3,8# Mon. 8,5 (3-10) OK 0,5# Gra. 20,2 (60-80,8) za malo 1,1 # Ery. 9,6 (5,5-8,0) za duzo MCV 65,5 (60-70) OK Ht 63,9 (37-57,8) za duzo MCH 16,2 (19-24) za mało MCHC 24,8 (32-26) za mało RDW 9,9 (4-7) za dużo Hb 15,9 (12-18) OK Tro 267 (200-580) OK MPV 8 (4-7) OK Pt 0,23 PDW 9,7 (4-7) za dużo OB 1g/6mm 2h/7mm 24h/9mm Aaaa! W czwartek idziemy na kontrolne USG...mam nadzieje, ze to zwykle zapalenie watroby! Oszaleję! Quote
asher Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Lazy, weź ty powiedz Bubie, ża ma się nie wygłupiać :mad: A serio, trzymajcie się i pisz, jak tylko będzie coś wiadomo :kciuki: Pusia, ja też nie miałam pojęcia, że marchewka obciąża wątrobę :niewiem: I tak sobie myślę, że nawet jeśli, to może tylko w jakichś dużych ilościach? Ale jeśli są już stwierdzone problemy z wątrobą, to chyba lepiej dmuchać na zimne. Quote
Agnes Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 ja tylko tyle moge napisac, ze nie kazdy wskaznik w wynikach musi sie trzymac norm - wiem to po Azie i po badaniach ktore robilam jakis czas temu (kontrolnie). Mi sie wydawalo, ze jest zle, ze cos nie tak, bo niektore rzeczy byly podwyzszone lub zanizone, a sie okazalo, ze tak moze byc - moze akurat u nas, ale nie ma co panikowac!;) Daj znac jak bedziecie po kolejnej wizycie i trzymaj sie! Quote
justysiek Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Lazy kochanie masz byc zdrowa:loveu::loveu::loveu: Quote
LAZY Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 No niby drugi wet tez patrzył na te wyniki i nic nie powiedział...poza tym, ze jest ok, ale ja wtedy nie wczytywałam sie w nie tak jak dzisiaj. Ja po Lazy mam szajbę! Lazy temperatury nie ma, żre jak świnia, kupa normalna, aktywnosc ruchowa ponad norme itd., ale trzeba uwazac, dlatego w czwartek pewno powtórzymy badania krwi i zobaczymy co powie USG...Moj TZ juz narzeka, ze tyle kasy na to idzie, ale coz, sobie nie kupie nowego ciucha ale pies musi byc dobrze zdiagnozowany! Dziekujemy za troske! Quote
karjo2 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Lazy, podpytam sie, na jakiej karmie masz kudlatke? Za duzo tych stron, jakos nie moge sie doszukac. Bo wilku wyladowal z atakami padaczkowymi po BHA/BHT w suchej karmie.... Quote
Katerinas Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Lazy Bez paniki. Choć wiem, że trudno. :roll: Idź do weta i poproś o wyjaśnienie czy jest OK. Bo według Ciebie, nie jest. Ja wiem, że weci reagują czasami nerwowo jak się wnika i zadaje milion pytań. Trzymam kciuki za następne badania. I daj znać jak wyjdzie usg. Quote
elapieczus1 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 nie martw się wszystko będzie ok ja nie umiem pomóc ale wysłuchać zawsze mogę wiesz gdzie nas szukać mieszkamy przecież po sąsiedzku Quote
Recommended Posts