asher Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 40 kilo :o Lazy, koniecznie odchudź psicę, bo to zdecydowanie za dużo. Moja Sabina waży 36, a ja się załamuję, że gruba. A przeciez moja jest długowłosa, więc z definicji mocniejsza... Otyłośc to murowane problem ze stawami! Nie uginaj się pod błagalnym wzrokiem, to dla jej dobra! Quote
Maga100 Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Niestety, błagalne spojrzenia to największa wada tej opcji :lol: Mnie się płakać chciało, jak Leon tak patrzył :puppydog: ale trzeba twardym być :wink: Quote
XXL Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Aga&Bafi napisał(a):Bafi nie ma galerii bo ma zbyt leniwą panią... :lol: 8) hahahah zla pani zla ! niebora ! ma byc galeria baffiego inaczej spotka cie kara :) Quote
Alicja Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Maga100 napisał(a):Niestety, błagalne spojrzenia to największa wada tej opcji :lol: Mnie się płakać chciało, jak Leon tak patrzył :puppydog: ale trzeba twardym być :wink:o rany i ja też mam przeżywać takie katusze :-? Quote
asher Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Trza było psów nie tuczyć :evilbat: :wink: Quote
Alicja Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 asher napisał(a):Trza było psów nie tuczyć :evilbat: :wink:same jadły , nikt im nie wpychał :evil: Quote
Maga100 Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):asher napisał(a):Trza było psów nie tuczyć :evilbat: :wink:same jadły , nikt im nie wpychał :evil: właśnie :evil: a rosnącemu psu przecież nie można dawać za mało :-? Quote
Alicja Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Maga100 napisał(a):Alicjarydzewska napisał(a):asher napisał(a):Trza było psów nie tuczyć :evilbat: :wink:same jadły , nikt im nie wpychał :evil: właśnie :evil: a rosnącemu psu przecież nie można dawać za mało :-?otóż TO :wink: Quote
Inez Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Jackx, spox 8) XXL napisał(a):Aga&Bafi napisał(a):Bafi nie ma galerii bo ma zbyt leniwą panią... :lol: 8) hahahah zla pani zla ! niebora ! ma byc galeria baffiego inaczej spotka cie kara :) Kara? :lol: Agrafką mnie poszczujesz? :evilbat: Nie cwaniakuj tylko pilnuj swojej galeri bo cosik chyba na drugą strone spadła... 8) :wink: . Quote
sylwiaskalska Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Paulina jak tam Lazy da rade isć w niedziele na spacer ? jackx napisał(a):zadko zdaza sie zeby owczarek w wieku 8-i wyzej lat nie kulal na tylne lapy, Nie jestem expertem co do owczarków ale chyba słowo "żadko" to za dużo powiedziane. Quote
XXL Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Aga&Bafi napisał(a):Jackx, spox 8) XXL napisał(a):Aga&Bafi napisał(a):Bafi nie ma galerii bo ma zbyt leniwą panią... :lol: 8) hahahah zla pani zla ! niebora ! ma byc galeria baffiego inaczej spotka cie kara :) Kara? :lol: Agrafką mnie poszczujesz? :evilbat: Nie cwaniakuj tylko pilnuj swojej galeri bo cosik chyba na drugą strone spadła... 8) :wink: . hahah nom jasne agrafka zalirze cie na swierc :) nie ukryjesz sie nigdzie :P narazie nie mam fotek malej zeby wrzucac to dlatego spadla ...:D Quote
asher Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 jackx napisał(a):heh, moze teraz wyjde na barana, ale uwierz mi ze... nie jestem ani weterynarzem, ani biologi sie nie ucze, jestem tylko prostym elektronikiem i niemow tak madrze do mnie, ze stawami to chodzi mi glownie o tyle lapy, zadko zdaza sie zeby owczarek w wieku 8-i wyzej lat nie kulal na tylne lapyPrzesadzasz. I to zdrowo :lol: Quote
LAZY Posted November 17, 2005 Author Posted November 17, 2005 Lazy poza tym, ze jest od dzis a diecie..(nawet nie pytajcie czy juz mnie zabiła wzrokiem) to czuje sie dobrze. Umówiłam sie do Gugały na 29 listopada dopiero! :o Ale mam andzieje, e do tego czasu nic sie nie wydarzy. Na spacerek w niedziele jestesmy chętne! Trochę ruchu nam nie zaszkodzi :evilbat: Co do łapek ONków w pewnym wieku to nie jest tak zle. Owszem te przekatowane maja wieksze kłopoty, ale bez przesady. Sabina asher ma prawie 8 latek i jest całkiem sprawna. Moja sucz ma ponad 6 i tez dobrze sobie radzi. Mysle, ze sporo zalezy od wagi ciała, obciazenia genetycznego i żywienia psa. Quote
LAZY Posted November 17, 2005 Author Posted November 17, 2005 Weterynarz ma gabinet na ulicy Chopina. Tomek może ci dokładnie opisac jak tam dojechac. A przekątowanie to poprostu bardzo nisko usadowiona pupa psa. Jego grzbiet jest az wygięty. Taki przesadzony niski tyłek u Onka..nie wiem czy rozumiesz co mam na mysli :) Quote
XXL Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 71-450 szczecin ul.chopina 53 a tel 4541806 www.praktyka-wet.com.pl to nasz wet ;D Quote
malawaszka Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 LAZY mam andzieję, że z sunią będzie OK!!! BTW MUSZĘ Ci to powiedzieć: TY ZDRAJCO!!!!! :evil: :lol: Quote
XXL Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 malawaszka napisał(a):LAZY mam andzieję, że z sunią będzie OK!!! BTW MUSZĘ Ci to powiedzieć: TY ZDRAJCO!!!!! :evil: :lol: duza waszko a jka laza ci zdradzila hhaha? Quote
malawaszka Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 cz Ty widzisz jaki ma opis na GG?? :evil: Quote
asher Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 Waszka, czyzby Lazy się obroniła??? :evil: :evil: :evil: Quote
malawaszka Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 chyba nie, ale to kwestia dni pewnie bo skończyla pisać :evil: :evil: :evil: Quote
LAZY Posted November 19, 2005 Author Posted November 19, 2005 Spokojnie, spokojnie! Pisac skoncyzłam, ale do obrony jeszcze troszke..pierwsze terminy fopiero w marcu. To ze mnie poprostu taka szybka kobieta :wink: Jakcx z tym przekątowaniem to nie chodiz mi o typowy Onowy tylek, ale o przesadzony zad. Taki nienautarnie nisko, który strasznie obciaza stawy. Niestety teraz psy wystawowe maja cześto z tym problem. Nieco lepiej jest w liniach użytkowych. Co do psów bez papierów to historia pitów to nieco inan bajka i nie da sie tego porównac do neirodowodowych niufów , onów czy bokserów. Quote
asiunia Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Hej!! Lazy cos sie obijasz...Chcemy fotki 8) Quote
XXL Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 dzis juz bylismy na spacerku puznej lazy wrzuci fotki :) jackx spox kolo 18 wpadne z grafka niech zagryzie jakies malstwo haha :) :lol: 8) :wink: Quote
Recommended Posts