Jump to content
Dogomania

LAZY(') i IDA(') z piekła rodem :-)

Recommended Posts

Posted

40 kilo :o Lazy, koniecznie odchudź psicę, bo to zdecydowanie za dużo. Moja Sabina waży 36, a ja się załamuję, że gruba. A przeciez moja jest długowłosa, więc z definicji mocniejsza... Otyłośc to murowane problem ze stawami! Nie uginaj się pod błagalnym wzrokiem, to dla jej dobra!

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aga&Bafi napisał(a):
Bafi nie ma galerii bo ma zbyt leniwą panią... :lol: 8)

hahahah zla pani zla ! niebora ! ma byc galeria baffiego inaczej spotka cie kara :)

Posted

Maga100 napisał(a):
Niestety, błagalne spojrzenia to największa wada tej opcji :lol: Mnie się płakać chciało, jak Leon tak patrzył :puppydog:
ale trzeba twardym być :wink:
o rany i ja też mam przeżywać takie katusze :-?

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
asher napisał(a):
Trza było psów nie tuczyć :evilbat: :wink:
same jadły , nikt im nie wpychał :evil:

właśnie :evil:
a rosnącemu psu przecież nie można dawać za mało :-?

Posted

Maga100 napisał(a):
Alicjarydzewska napisał(a):
asher napisał(a):
Trza było psów nie tuczyć :evilbat: :wink:
same jadły , nikt im nie wpychał :evil:

właśnie :evil:
a rosnącemu psu przecież nie można dawać za mało :-?
otóż TO :wink:

Posted

Jackx, spox 8)

XXL napisał(a):
Aga&Bafi napisał(a):

hahahah zla pani zla ! niebora ! ma byc galeria baffiego inaczej spotka cie kara :)

Kara? :lol: Agrafką mnie poszczujesz? :evilbat:
Nie cwaniakuj tylko pilnuj swojej galeri bo cosik chyba na drugą strone spadła... 8) :wink: .

Posted

Paulina jak tam Lazy da rade isć w niedziele na spacer ?

jackx napisał(a):
zadko zdaza sie zeby owczarek w wieku 8-i wyzej lat nie kulal na tylne lapy,

Nie jestem expertem co do owczarków ale chyba słowo "żadko" to za dużo powiedziane.

Posted

Aga&Bafi napisał(a):
Jackx, spox 8)

XXL napisał(a):
Aga&Bafi napisał(a):

Kara? :lol: Agrafką mnie poszczujesz? :evilbat:
Nie cwaniakuj tylko pilnuj swojej galeri bo cosik chyba na drugą strone spadła... 8) :wink: .

hahah nom jasne agrafka zalirze cie na swierc :) nie ukryjesz sie nigdzie :P
narazie nie mam fotek malej zeby wrzucac to dlatego spadla ...:D

Posted

jackx napisał(a):
heh, moze teraz wyjde na barana, ale uwierz mi ze... nie jestem ani weterynarzem, ani biologi sie nie ucze, jestem tylko prostym elektronikiem i niemow tak madrze do mnie, ze stawami to chodzi mi glownie o tyle lapy, zadko zdaza sie zeby owczarek w wieku 8-i wyzej lat nie kulal na tylne lapy
Przesadzasz. I to zdrowo :lol:

Posted

Lazy poza tym, ze jest od dzis a diecie..(nawet nie pytajcie czy juz mnie zabiła wzrokiem) to czuje sie dobrze. Umówiłam sie do Gugały na 29 listopada dopiero! :o Ale mam andzieje, e do tego czasu nic sie nie wydarzy. Na spacerek w niedziele jestesmy chętne! Trochę ruchu nam nie zaszkodzi :evilbat:

Co do łapek ONków w pewnym wieku to nie jest tak zle. Owszem te przekatowane maja wieksze kłopoty, ale bez przesady. Sabina asher ma prawie 8 latek i jest całkiem sprawna. Moja sucz ma ponad 6 i tez dobrze sobie radzi. Mysle, ze sporo zalezy od wagi ciała, obciazenia genetycznego i żywienia psa.

Posted

Weterynarz ma gabinet na ulicy Chopina. Tomek może ci dokładnie opisac jak tam dojechac. A przekątowanie to poprostu bardzo nisko usadowiona pupa psa. Jego grzbiet jest az wygięty. Taki przesadzony niski tyłek u Onka..nie wiem czy rozumiesz co mam na mysli :)

Posted

malawaszka napisał(a):
LAZY mam andzieję, że z sunią będzie OK!!!

BTW MUSZĘ Ci to powiedzieć: TY ZDRAJCO!!!!! :evil: :lol:

duza waszko a jka laza ci zdradzila hhaha?

Posted

Spokojnie, spokojnie! Pisac skoncyzłam, ale do obrony jeszcze troszke..pierwsze terminy fopiero w marcu. To ze mnie poprostu taka szybka kobieta :wink:

Jakcx z tym przekątowaniem to nie chodiz mi o typowy Onowy tylek, ale o przesadzony zad. Taki nienautarnie nisko, który strasznie obciaza stawy. Niestety teraz psy wystawowe maja cześto z tym problem. Nieco lepiej jest w liniach użytkowych.

Co do psów bez papierów to historia pitów to nieco inan bajka i nie da sie tego porównac do neirodowodowych niufów , onów czy bokserów.

Posted

dzis juz bylismy na spacerku puznej lazy wrzuci fotki :)
jackx spox kolo 18 wpadne z grafka niech zagryzie jakies malstwo haha :) :lol: 8) :wink: