sylwiaskalska Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 LAZY napisał(a):Z tym pasażerem to może byc róznie, ale miejmy nadzieje, ze to kosmetyczne drapanko :wink: Jeszcze filmiki mam... 8) Leniwa Agraweczka.. Ale się obśmialam z Agrafki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: chyba jednak nie chiało jej sie nic ;) Co do Lazy kurcze mam nadzieje że to nic poważnego :-? trzymam kciuki. :D Quote
dbsst Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 moja Lazy ile foooooooooooooot :angel: szkoda ze nie umiem sie teleportowac odrazu bym sie do was na spacer przeniosla :D :angel: Quote
XXL Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 dbsst napisał(a):moja Lazy ile foooooooooooooot :angel: szkoda ze nie umiem sie teleportowac odrazu bym sie do was na spacer przeniosla :D :angel: to jak sie nauczysz to zapraszamy :) jak teleportuiesz sie w niedzile to jakies niespodzinki sa zawsze w ten dzien :) Quote
dbsst Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 XXL napisał(a):dbsst napisał(a):moja Lazy ile foooooooooooooot :angel: szkoda ze nie umiem sie teleportowac odrazu bym sie do was na spacer przeniosla :D :angel: to jak sie nauczysz to zapraszamy :) jak teleportuiesz sie w niedzile to jakies niespodzinki sa zawsze w ten dzien :) hahahah brzmi nader interesujaco :D Quote
XXL Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 jackx napisał(a):ajjjttttt... uwielbiam owczarki niemiecki mialem kiedys sunie... ale ppo 12 latach bylem zmuszony ja uspic bo zchorowana byla:| zreszta mieszkam w bloku i szkoda mi takiego wielkiego psa trzymac na 80 m2 zdecydowalem se na mniejsza i mam nadzeje ze bedzie jej dobrze ;D pozdro, moze niedlugo wybierzemy sie na spacera, Elmo mnie zaodoptuje z moja sunia ;] spoko jak twoja sunka bendzie dorastac z dwiema wariatkami (lazy i agrafka) to wyrosnie 3 waritka :) :lol: :wink: Quote
Alicja Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 XXL napisał(a):jackx napisał(a):ajjjttttt... uwielbiam owczarki niemiecki mialem kiedys sunie... ale ppo 12 latach bylem zmuszony ja uspic bo zchorowana byla:| zreszta mieszkam w bloku i szkoda mi takiego wielkiego psa trzymac na 80 m2 zdecydowalem se na mniejsza i mam nadzeje ze bedzie jej dobrze ;D pozdro, moze niedlugo wybierzemy sie na spacera, Elmo mnie zaodoptuje z moja sunia ;] spoko jak twoja sunka bendzie dorastac z dwiema wariatkami (lazy i agrafka) to wyrosnie 3 waritka :) :lol: :wink:czyli stado Wariatek :wink: :lol: Quote
anetta Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Super foteczki http://img380.imageshack.us/img380/8202/obraz3476mn.jpg wystawowa jak sie patrzy 8) Glaski dla Lazy :fadein: Mam nadzieje z to nie przerozi sie w nic groznego... Quote
LAZY Posted November 15, 2005 Author Posted November 15, 2005 Witamy nowych odwiedzajacych:) Lazy przede wszystkim MUSZE odchudzic...ale nie mam już siły i pomysłów! Teraz kupiłam nowa karme PROformance Low Fat. Ona wazy prawie 40 kilo..przynajmniej 5 musi zgubic! Jak tylko bede miała diagnoze weta w sprawie łapki i tego czegos podejrzanego na brzuszku to dam znac. Narazie to obserwuje. Co do zmuszania psa do wysiłku to w zasadzie tego nie robie. Jak widze, ze sie kładzie to znaczy, ze ma dosc i wtedy konczymy zabawe. Mam nadzieje, ze nie jest to powazne, bo niestety ale starosci i zwiazanej z nia chorów boje si enajbardziej. Jackx ja mam niecałe 70 m i jakos sobie radzimy...w domu psu nie potrzeba duzo miejsca, bo większosc czasu spedza śpiac, ale trzeba dbac o konkretne spacerki...takie z Agraweczka na przykład :wink: Do zobaczyska.. Quote
Inez Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Lazy i Agrafka jak zwykle cudne :angel: Paulia ja tez chyba musze swojego Bafiego odchudzić, cos mu sie przytyło ostanio ... heh :lol: Może te nasze psy tak jak niedźwiadki polarne, gormadzą tluszcz na zimę :wink: Quote
Alicja Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 :oops: Ozzy też za ciężki , muszę mu zmienić karmę . Teraz dostawał Acanę Premium Delux , ale chyba przejść na cos bardziej dietetycznego i podawać cosik na stawy / w APD były specyfiki w karmie :wink: /. Oj rozpieszczone te nasze pluszaki 8) Quote
mmbbaj Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 LAZY napisał(a):Witamy nowych odwiedzajacych:) Witaj LAZY! :D Masz śliczną sunię! LAZY napisał(a):...Lazy przede wszystkim MUSZE odchudzic...ale nie mam już siły i pomysłów! Teraz kupiłam nowa karme PROformance Low Fat. Ona wazy prawie 40 kilo..przynajmniej 5 musi zgubic! To waży dokładnie tyle co mój Bajan :D A odchudzania nie da się przeprowadzić tak całkiem bezboleśnie :wink: Od naszej wetki słyszałam jeden sposób...pół kubeczka karmy raz dziennie :( No i spacery :D LAZY mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i za to :kciuki: :kciuki: Quote
LAZY Posted November 15, 2005 Author Posted November 15, 2005 mmbbaj napisał(a):LAZY napisał(a):Witamy nowych odwiedzajacych:) Witaj LAZY! :D Masz śliczną sunię! LAZY napisał(a):...Lazy przede wszystkim MUSZE odchudzic...ale nie mam już siły i pomysłów! Teraz kupiłam nowa karme PROformance Low Fat. Ona wazy prawie 40 kilo..przynajmniej 5 musi zgubic! To waży dokładnie tyle co mój Bajan :D A odchudzania nie da się przeprowadzić tak całkiem bezboleśnie :wink: Od naszej wetki słyszałam jeden sposób...pół kubeczka karmy raz dziennie :( No i spacery :D LAZY mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i za to :kciuki: :kciuki: :o A przy jakim dawkowaniu karmy wczesniej? Quote
mmbbaj Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 LAZY napisał(a):... :o A przy jakim dawkowaniu karmy wczesniej? Nie wiem...chyba przy za dużym :lol: A tak poważnie, to ten sposób słyszałam tak przy okazji bo ja Bajana odchudzać nie muszę, to młodziak i się rozwija dopiero. Myślę jednak, że jeśli wet kazał Lazy odchudzić, to powinien podsunąć Ci sposób jak to zrobić. Jeśli jest na suchej to może zacznij od tego żeby jej dzienną porcję zmniejszyć o połowę? 8) Quote
LAZY Posted November 15, 2005 Author Posted November 15, 2005 Wet nic nie mowil...ale ja sama wiem, ze musze ja odchudzic. Skonsultuje z nim tą zmneijszona dawke jedzonka... :wink: Quote
XXL Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 jackx napisał(a):no witaj witaj ;] owczarki niestety maja wady stawow :( wiem bo sam to w domu przezylem smutno to jest kiedy widzisz jak pies sie meczy... no i comiesieczne wizyty u DOBREGO weterynarza a bedzie dluuuuuuuuuuuuugo zyla ;] spox chyba wszyscy szczecinscy dogomaniacy lecza swoje potforki u jego doktorka gugaly :) :lol: :wink: Quote
Maga100 Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Lazy, Leon ma bardzo duże skłonnośco do tycia i bez przerwy by jadł :-? z kolei na spacerach, gdy nie ma innych psów, to wcale mu się nie chce biegać :-? więc gdy widzę, że mu się przytyło, po prostu zmniejszam mu porcje jedzenia (gdzieś o 1/3), suche i gotowane, znieczulam się na błagalne spojrzenia :lol: i z reguły to wystarcza Quote
Inez Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 jackx napisał(a):no witaj witaj ;] owczarki niestety maja wady stawow :( Jakie wady? Chodzi Ci o skłonności do dysplazji? :hmmmm: Maga100 Bafi to samo, żarlok nie z tej ziemi a i ostanio jego aktywnośc spadła :roll: Quote
XXL Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 agnieszka jak tam bafi ? dawno juz was nie widzilismy :) agrafka tez przytyla ale to pociecze bo miala mnej ruchu ... :wink: Quote
Inez Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 XXL napisał(a):dawno juz was nie widzilismy :) Wlasnie :P Trzeba to nadrobić 8) . Bafi ma się dobrze, wprawdzie miał mały problem z pazurem(rozszczepił się na dwie częscie), baliśmy sie że trzeba będzie go calkowicie usunąć ( :o ) ale oboszlo sie bez tego i juz jest ok :wink: Ale dosyc gadania! :evilbat: Fotki prosimy! :) Quote
XXL Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Aga&Bafi napisał(a):XXL napisał(a):dawno juz was nie widzilismy :) Wlasnie :P Trzeba to nadrobić 8) . Bafi ma się dobrze, wprawdzie miał mały problem z pazurem(rozszczepił się na dwie częscie), baliśmy sie że trzeba będzie go calkowicie usunąć ( :o ) ale oboszlo sie bez tego i juz jest ok :wink: Ale dosyc gadania! :evilbat: Fotki prosimy! :) uuu ale dobrze ze wszystko jest ok sylwia cos mi dzis naposknela o niedzileli mnie raczej nie bendzie bo mam zjazd :/ ale zobaczy sie ;) a tak wogule czemu nie ma galeri bafiego? :lol: :wink: Quote
Inez Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Bafi nie ma galerii bo ma zbyt leniwą panią... :lol: 8) Quote
LAZY Posted November 16, 2005 Author Posted November 16, 2005 Maga100 napisał(a):Lazy, Leon ma bardzo duże skłonnośco do tycia i bez przerwy by jadł :-? z kolei na spacerach, gdy nie ma innych psów, to wcale mu się nie chce biegać :-? więc gdy widzę, że mu się przytyło, po prostu zmniejszam mu porcje jedzenia (gdzieś o 1/3), suche i gotowane, znieczulam się na błagalne spojrzenia :lol: i z reguły to wystarcza Nie będe tego glosno czytac, bo juz czuje ten błagalny wzrok na swoich plecach :o Quote
Hanna R. Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Gezesa odchudziliśmy też tą bezlitosną metodą :-? Suchą - o połowę + ryż troszkę :-? :-? :-? Efekt - wizualny b. dobry. Samopoczucie ( moje ) - fatalne :oops: Quote
Recommended Posts