Jump to content
Dogomania

LAZY(') i IDA(') z piekła rodem :-)

Recommended Posts

Posted

Hugo-Kochaś napisał(a):

A "mocherowe berety" chętnie przyjmą w swoje szeregi :lol: :lol:

No tak, ale nasza Paulinka jeszcze sie zastanawia ... A czas leci ... Ojciec Dyrektor czeka !!!

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
No no nowe foty i to JAKIE 8)

A tu też agitują do Moherowych Beretów :evilbat:
NIGDY NIGDY NIGDY :evil:

NIGDY NIE MÓW NIGDY :lol: :wink:

Posted

Hugo-Kochaś napisał(a):
Alicjarydzewska napisał(a):
No no nowe foty i to JAKIE 8)

A tu też agitują do Moherowych Beretów :evilbat:
NIGDY NIGDY NIGDY :evil:

NIGDY NIE MÓW NIGDY :lol: :wink:
:evil: O NIE po MOIM trupie , 8) Ojciec Dyrektor nie jest w moim typie :lol:

Posted

Na dzisiejszym porannym spacerku...

Ta beczka jest super zabawką!

Turlanie, kryzienie...to tylko niektóre super zabawy!

Patrzcie kto z nami był :wink:

Skoki przez przeszkode...zawsze chciałam byc koniem :D

Posted

Ganianie Lazy z Agraweczka...

Zaraz wstawię jeszcze jeden filmik z walki suni z beczka...ale teraz musze sie troszkę pożalic...Tydzień temu wymacałam u Lazy na brzuszku tak po środku między jednym a drugim sutkiem takie zgruienie...o kolorze zielono-sinym. Wyglada tak jakby tam podeszła krew, krwiaczek czy cos. Oczywiscie byłam u weta. On nie ma pojęcia co to jest. Moze to byc od uderzenia(którego sobie nie przypominam), od jakiegos wylania naczyniau krwo

Posted

LAZY napisał(a):
Ganianie Lazy z Agraweczka...

i za co ja tak lubie tą niedobrą owczarzyce??? przecież z niej jest prawdziwy męczyciel biednych malutkich psiaczków - najpierw Reks a teraz Agraweczka :roll: :lol:

LAZY napisał(a):
Tydzień temu wymacałam u Lazy na brzuszku tak po środku między jednym a drugim sutkiem takie zgruienie......

Lazy - może rzeczywiście o cos się zaczepiła i najzwyczajniej w świecie "nabiła sobie guza" ??? Nie martw się na zapas :fadein:

Posted

LAZY napisał(a):
Zaraz wstawię jeszcze jeden filmik z walki suni z beczka...ale teraz musze sie troszkę pożalic...Tydzień temu wymacałam u Lazy na brzuszku tak po środku między jednym a drugim sutkiem takie zgruienie...o kolorze zielono-sinym. Wyglada tak jakby tam podeszła krew, krwiaczek czy cos. Oczywiscie byłam u weta. On nie ma pojęcia co to jest. Moze to byc od uderzenia(którego sobie nie przypominam), od jakiegos wylania naczyniau krwo

Hm taki kolor tez może oznacza ropke moze to jakas krostka? Albo własnie sinak
A nie wziął wet próbki? i czy dał maści czy tylko wzruszył ramionami?

Posted

sylwiaskalska napisał(a):
LAZY napisał(a):

Hm taki kolor tez może oznacza ropke moze to jakas krostka? Albo własnie sinak
A nie wziął wet próbki? i czy dał maści czy tylko wzruszył ramionami?

Wczoraj padła mi lawiatura, dlatego urwałam w połowie wyrazu. To cos moze byc wylaniem naczynia krwonosnego albo w najgorszym przypadku początkiem jakiegos badziewia. Wet obejrzal i nie wie co to. Przez tydzien mam obserwowac, jak nie zejdzie (a na to sie nie zanosi juz od tygodnia jak to ma - bo rosnie :cry: ) to konsultacje mam miec u chirurga (Gugały) i on zadecyduje co z tym zrobic. Wiec narazie czekamy. Ale to nie koniec zmartwien...Lazy zdaza sie kuśtykac na lewa przednia łapke. Wet dokładnie ja zbadał i stwierdzil, ze przyczyna moze byc zwyrodnienie stawu...to tez do konsultacji z chirurgiem. Wiec jakos mi nie wesoło, ale mam nadzieje, ze skończy sie na strachu.

Posted

Mam jeszcze cosik... :)

Kurdupelek... :lol:

Uparte z niej babsko!

Jak ja mocno kocham tą moją kochaną modelkę! :buzi:

Na tym zdjęciu widac, ze ta lewa łapka przednia jest zbyt mocno na dole wygięta ku tyłowi... :-?

Jadę na wystawę! :wink:

Posted

Hihihi...troszkę mi się łapki mieszają...

No co? Beczki śmiechu nie widziałaś?
8)

Roześmiany kundel!

Oj chyba cosik mnie podgryza...

Ofiara losu... :lol:

:)

Posted

Śliczna ta Twoja modelka 8)
Lazy Patki Lilith ma też coś ze stawami , pogadaj z nią , nawet Lilith miała łapeczkę bandażowaną .Lazy jest dość ciężka może za bardzo się opiera na tej łapce :-? no i ten guzek :-? , będzie dobrze :calus:

Posted

Lazy, będzie dobrze! Co prawda zwyrodnienia nie da się leczyć, ale da się z tym żyć. Dieta, dodatki na stawy i nie zmuszanie psicy do intensywnego wysiłku, to najlepsze co można zrobić.
Jeśli lekarz zaproponuje ci zaleczenie tego niesteroidowymi lekami przeciwzapalnymi, to wspomnij mu o Reumaphycie. To ziołowy zamiennik, który ma podobne działąnie, a nie daje skutków ubocznych. Sabina właśnie kończy pierwsze opakowanie, ale źle jej to dawkowałam, więc nie widać jeszcze żadnej poprawy :roll: Poleciła mi to AM, chyba Patka daje to swojej krówce, a ostatnio i Saba Piki to łyka.
Trzymam kciuki :kciuki: