Jump to content
Dogomania

LAZY(') i IDA(') z piekła rodem :-)

Recommended Posts

Posted

LAZY napisał(a):
Dzięki kochane!!! Ja mam straszny nasrój, zresztą pogoda mi nie pomaga, bo pada!
Mam nadzieje, ze bedzie dobrze...a jak nie to...

Paulina weź się w garść co ty piszesz :-o, czemu ty już myślisz najgorsze nie męczy Ciebie to? Powinnaś dostać pożądnego kuksańca, czasami jak czytam co ty piszesz to tak jakbyś skreślała Ide :shake:. Przestań w końcu mieć czarne myśli a będzie dobrze :) Psy też wyczuwają u właściciela niepokój i jeszcze one same się denerwują - sama ztresztą doskonale to wiesz.
No więc troche optymizmu bo Ida to zdrowy pies !!!!!!!!!!!!

A pogoda fakt do kitu więc spacer odpada u mnie :( no ale będzie wiele okazji do spotkania :) Trzymam kciuki właściwie to nie musze bo wiem ze będzie git :)

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kuksaniec by się przydał, przyznaję! Ja poprostu tak bardzo się boję, ze trudno mi myśleć optymistycznie...to tak jakbym wolała być miło zaskoczona, niż się tragicznie rozczarowac.

Mój barek tez jest pełny, wiec opijawa bedzie:)

P.S. Niestety jutro nie jedziemy z Melą do Poznania...Nasze schronisko odmówiło wydania suki i cały wysiłek na marne. Możliwe, ze bedziemy wieźć dziewczynke za tydzien, ale to nic pewnego...

Odezwe sie po powrocie od weta.

Posted

Hej, hej! Ja krótko bo idę balować:eviltong:A sami domyslcie sie dlaczego:)

Żartuję już piszę! Asiu postraszyłam pana doktora, ze jak wyniki będą złe to nie dostanie pozdrowień:lol:i są OK.

Ależ nas wybadał. Już nawet nie pamietam co jest co, ale:
Lewa komora powiekszona o 3mm, ale to podobno moze być taka uroda, bądz podobno osobliwość dnia dzisiejszego.
Przepływ krwi OK, szmerów brak, ściany OK, przedsionki OK, przepływ krwi duży. Generalnie wszystko ok z wyjatkiem (i tu sie zaczyna) frakcji skurczowej która jest w dolnej granicy normy. Na dzień dzisiejszy pies jest zdrowy. Ta dolna granica moze wskazywać na to, ze coś sie kiedyś wykluje, bądz ona po prostu tak ma. Sterylke mozemy robic, tylko trzeba jej zwolnic serce przed zabiegiem i podac inna narkoze Idowe serce w spoczynku dość mocno bije i tłoczy sporo krwi (to jest dobrze), po podaniu narkozy, która pobudza akcje serca, pojawia sie zbyt szybka jego prac.

Mamy sie kontrolować. Za rok (Niziołek bedzie u nas co pół roku wiec spoko).
Oczywiscie mam syndrom hipohondryka:oops:, ale...jest jedno badanie krwi BNP, które wykrywa steżenie pewnej substancji we krwi (przy kardiomiopati organizm produkuje tego znacznie wiecej) i mozemy sobie to zrobic. Jak wyjdzie OK to kontrola za rok, jak wyjdzie pewne pradwopodbieństwo (a to sie podaje albo norma, albo prawdopodobienstwo ileś tam) to wtedy wizyta za pól roku. Nizołek to stosuje jak wystawia certyfikaty. Póki co pokrywają mu sie te wyniki z tym, co wychodzi na Echo. Powiedział, ze moze to byc tez tarczycowa sprawa, co równiez na badaniu krwi sprawdzimy. Jakby miał nam wystawić certyfikat, to w głównych punktach dałby nam 0, a w pobocznych by sie wachał miedzy 0-1, tutaj musiałby to jeszcze inny kardiolog skontrolowac, wiec jest raczej git!
Za jakis czas poprosze o kciuki za badanie krwi:)
Na razie jestem uspokojona, wiec idę świetować!

Dziekuje Wszystkim za kciuki i pamięć.

P.S. Oczywiście nadal mam stresa, bo to ze dzis jest zdrowa, a prawdopodobieństwo, ze to kardiomiopatia jest małe to wiecie:eviltong:

Posted

Uffff!!!! :sweetCyb:
To teraz, już na spokojnie, idę gotować to jajo, które zniosłam. Bedzie zagrycha jak znalazł :sabber:
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:drinking: :beerchug: :knajpa::drink1::popcorn:

Posted

LAZY napisał(a):
P.S. Oczywiście nadal mam stresa, bo to ze dzis jest zdrowa, a prawdopodobieństwo, ze to kardiomiopatia jest małe to wiecie:eviltong:

A ja z innej Beczki że musze pogratulować Marcinowi że ma cierpliwosć do pewnej osoby ;):razz: która zamartwia się i tworzy horrory :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Paulina jak jeszcze raz będziesz pisała jakbys już żegnała się z Idą autentycznie poszczuje Lalkiem :evil_lol:

Zalecenia- wypić piwko i się wyluzować :)

Ps Ja też ide do weta niestety guz na tylniej nodze u Tekiego sie powiększa wiec wizyta konieczna. Kurcze to juz będzie u niego trzeci jaki do tej pory zostanie wycięty.

Posted

HURRRAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!
[SIZE=2]to je se ide posiedzieć przy żubrze:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Mnie sie wydaje, ze Paulina specjalnie taka scieme walnela o tej kardio ...cos.. tam...cos...tam... ( zdrowko:drinking:) zeby byl pretekst do picia! jeny, czemu te mewy tak glosna chodza??? Zdrowko!

Posted

Idę se walnąć pifko!

LAZY
Babo jedna.... dosyć horroryzowania. Jest GIT!
Kochaj Idę i Marcina (a może odwrotnie ;) ) i przestań wymyślać swojej suni chorób.
Ależ bym Cię i Idę wyściskała.... tylko kurcze daleko jesteś :p

Posted

My juz po piffku, bo przecież "dziecko" mam w domu:lol:
Juz sie nie martwie...ulżyło mi znacznie. Oczwyiście istnieje zawsze ryzyko, że za jakiś czas cos wylezie, ale Niziołek powiedział madre slowa: nie mamy na to wpływu! I niech tak zostanie.

Był dzisiaj 7 miesieczny dog na badaniu. Piękny! Po złamanym kręgosłupie!!! Tak ładnie go poskładali u nas w klinice, że chodzia a nawet biega! Niestety przy okazji operacji wykryli pewne nieprawidłowości w sercu i wyszła choroba wrodzona. Na pytanie jak on ma żyć Niziołek powiedział: NORMALNIE! Ma brać leki, być szczupły, ale ma żyć normalnie. Ograniczanie mu ruchu moze przedłuzyc życie o rok, ale czy warto?
Bardzo madry człowiek z niego i jaki sympatyczny:)

Buziaki i zdrówko!!!

Posted

[quote name='LAZY']Na pytanie jak on ma żyć Niziołek powiedział: NORMALNIE! Ma brać leki, być szczupły, ale ma żyć normalnie. Ograniczanie mu ruchu moze przedłuzyc życie o rok, ale czy warto?
Bardzo madry człowiek z niego i jaki sympatyczny:)

Buziaki i zdrówko!!! Nooo...mądre słowa.
Pamiętasz Gajkę? Też powinnam była ograniczać jej ruch. Ale czy warto?
Nie... i nie żałuję.
Więc trzymaj się sensu tych słów. :-)
Ida ma szczęśliwie żyć z Wami. Co będzie to będzie :-) Na razie jest ZDROWA :-) I niech tak zostanie :-)