mmbbaj Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Paulinko, no i co? :roll: Nie trzymaj nas w napięciu, napisz! Quote
LAZY Posted January 25, 2007 Author Posted January 25, 2007 Jesteście kochani! Nie piszę, bo jeszcze nie poszlismy. Wizyte mamy za godzinę. Wet liczy na cisze i spokój w klinice. Tak się denerwuję, ze melisa nie pomaga... Byłyśmy na śniegu, bo spadł u nas dzis rano. Ida szalała jak głupia. musze sobie raki kupić, zeby mieć choć trochę szansy na zatrzymanie się w sytuacji, gdy małpiszon postanowi galopować z radosci! Quote
Alicja Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 LAZY napisał(a):Jesteście kochani! Nie piszę, bo jeszcze nie poszlismy. Wizyte mamy za godzinę. Wet liczy na cisze i spokój w klinice. Tak się denerwuję, ze melisa nie pomaga... Byłyśmy na śniegu, bo spadł u nas dzis rano. Ida szalała jak głupia. musze sobie raki kupić, zeby mieć choć trochę szansy na zatrzymanie się w sytuacji, gdy małpiszon postanowi galopować z radosci! :razz:o rany to teraz intensywniej pozaciskam ...Kube też zagonię ;) będzie oki;):loveu: Quote
mmbbaj Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 To trzymamy dalej! Nie denerwuj się tak bo Idzie się udzieli! Będzie dobrze :loveu: PS. a w radio mówili, że na północy nie ma śniegu :cool1: Quote
LAZY Posted January 25, 2007 Author Posted January 25, 2007 mmbbaj napisał(a):To trzymamy dalej! Nie denerwuj się tak bo Idzie się udzieli! Będzie dobrze :loveu: PS. a w radio mówili, że na północy nie ma śniegu :cool1: Bo my północny-zachód:) Quote
Justa Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 mmbbaj napisał(a): PS. a w radio mówili, że na północy nie ma śniegu :cool1: farciarze czy północni... :roll: my również trzymamy kciukiiiii ! Quote
elapieczus1 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 my farciarze śnieg jest tyle że na jak długo?bo u nas zawsze krótko jest śnieg:( Quote
LAZY Posted January 25, 2007 Author Posted January 25, 2007 Jesteśmy. Dzisiaj było tylko ECHO, na RTG nie starczyło nam czasu (był nagły wypadek i wszystko się przesunęło w czasie). ALe od poczatku. DŁugo robiliśmy to echo zanim złapaliśmy w miarę to co chcielismy, bo Ida co jakiś czas się kreciła. Dzisiaj wszystkie parametry są w normie (te środkowy co ostatno był nie taki teraz jest OK). Osłuchowo też jest dobrze. Na dzień dzisiejszy wet powiedział,z e istnieje bardzo małe prawdopodobieństwo, ze coś jest nie tak. Na dzień dzisiejszy wszsytko dobrze. Za miesiac kontrola i wtedy będziemy sie dogadywać co do sterylki, bo uważa, ze można ją zrobić. Kciuki oczywiscie za mieisąc tez beziecie trzymac, zeby nie było. Acha...oprócz dobrej wiadomosci ejst tez zła;/ To wyłysienie na faflu to nużyca...wrr...dostaliśmy lek i za miesiac kontrola, razem z sercem to zgramy. Dzisiaj nie mam czasu, ale jutro czegoś o tym paskudztwie poszukam. Dzięki za wszystko! Quote
Alicja Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 LAZY napisał(a):Jesteśmy. Dzisiaj było tylko ECHO, na RTG nie starczyło nam czasu (był nagły wypadek i wszystko się przesunęło w czasie). ALe od poczatku. DŁugo robiliśmy to echo zanim złapaliśmy w miarę to co chcielismy, bo Ida co jakiś czas się kreciła. Dzisiaj wszystkie parametry są w normie (te środkowy co ostatno był nie taki teraz jest OK). Osłuchowo też jest dobrze. Na dzień dzisiejszy wet powiedział,z e istnieje bardzo małe prawdopodobieństwo, ze coś jest nie tak. Na dzień dzisiejszy wszsytko dobrze. Za miesiac kontrola i wtedy będziemy sie dogadywać co do sterylki, bo uważa, ze można ją zrobić. Kciuki oczywiscie za mieisąc tez beziecie trzymac, zeby nie było. Acha...oprócz dobrej wiadomosci ejst tez zła;/ To wyłysienie na faflu to nużyca...wrr...dostaliśmy lek i za miesiac kontrola, razem z sercem to zgramy. Dzisiaj nie mam czasu, ale jutro czegoś o tym paskudztwie poszukam. Dzięki za wszystko!:multi::multi::multi:no to za miesiąc znów trzymanko teraz puszczam bo mi już zdrętwiały;) Nużyca ...popytaj Patkę ona zna ją od podszewki ;) Quote
mmbbaj Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Paulinko, dobre wieści :thumbs: Najważniejsze, że serce OK! Tą nużycą się tak bardzo nie przejmuj bo się ją leczy i życiu nie zagraża, choć jest nieco kłopotliwa. Z doświadczenia nie wiem, ale kiedyś podejrzewałam więc ciut poczytałam ;) Jak napisałaś o tym faflu to też pomyślałam czy to nie nużyca, choć oczywiście nie musiało tak być. W necie znajdziesz sporo to sobie poczytasz. Teraz ochłoń wreszcie i ciesz się, dobrym wynikiem Idy! Ja się bardzo cieszę :multi: Pomiziaj ją od cioci :loveu: Ciebie też miziam ;) Quote
mmbbaj Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 http://www.molosy.pl/strona_glowna/wet/porady_wet/nuzyca_Res_Vet.htm To o nużycy Quote
barbara.h Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 super! w końcu serducho najważniejsze :multi: a co do nużycy, to nie masz się czym przejmować,tylko nie powinnaś oglądać zdjęć takich, w zaawansowanej chorobie,nie leczonej!!! mizianko dla panny Idowskiej:loveu: Quote
karjo2 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 UFFFF, no dobre wiesci i buziaki w nochala Idowego i pyszna herbatka na odstresowanie do Ci :lol: Quote
Katerinas Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Rozmarzona.. Piękna i ma takie niewinne oczka ;) :loveu: Super że z serduchem wszystko OK :-) Bardzo się cieszę. :-) Quote
Jupi Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Cieszę się że z serduchem wszystko ok:lol: zresztą byłam o tym od początku przekonana;) a jeśli chodzi o nużyce to już malutki problem;) Miał ja Jupi, jemu pomogły kąpiele lecznicze zastosowane w lecznicy i obróżka Preventic, niektórzy weci podają zastrzyk- iwermektynę, ale zdecydowanie nie polecam u młodych psów:roll: Pozdrawiam Quote
elapieczus1 Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 no widzisz ilu masz pomocników :)i ja na gg przesłałam stronki będzie dobrze do zobaczenia na spacerze Quote
asiunia Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Hej! Swietnie ze z serduchem wszystko ok,teraz bardzo mocno trzymamy kciuki za wyleczenie nuzycy:kciuki: Quote
barbara.h Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Paulinka,gdzie się podziewasz? przerwy nie miałaś? :razz: Quote
LAZY Posted January 26, 2007 Author Posted January 26, 2007 Był dzisiaj spacerek ze Spajderkiem! było extra! Ida śpi![:D] (mam nadzieje, ze jutro nie okaze się, ze przesadziłam z ruchem, do tej pory maxymalnie oszczędzałam jej łapy, ale skoro sama hasa to tak sobie myslę, ze nich szaleje, w końcu coś jej się nalezy z tego życia! lepiej krócej ale tak jak się lubi, niż długo bez pasji i radosci...dobrze myśle?). Jakosć zdjeć pozostawia wiele do życzenia, bo trzeba najpierw wiedziec, gdzie ustawic odppowiednie parametry na czerwone oczy i takie tam, ale coś jest;) Szaleństwo w białym puchu... Kija nie mogło zabraknać! Zgaduj zgadula który to pies:P Dwa dziabogią hipnotyzują się wzrokiem I ruszyły! Quote
LAZY Posted January 26, 2007 Author Posted January 26, 2007 Ciagle padało... Idulec maszeruje Aaaa..pieski dwa:) Rozciagniety nalesnik:) Zagadka nr 1: Czyja to głowa a czyja doopka? Tutaj pupeczka ewidentnie Idusiowa;) Pogoń za Spajderem Niuchu, niuchu też musiało byc:) Zachecajace tańce:) Oby dwa...(ale ciemno:() Hahaha...Ida wygląda jakby miała klosz na głowie (albo aureorę jak kto woli!) Zagadka nnr 2: Który to psiak? I jeszcze moja wariatka Quote
barbara.h Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 LAZY napisał(a):Był dzisiaj spacerek ze Spajderkiem! było extra! Ida śpi![:D] (mam nadzieje, ze jutro nie okaze się, ze przesadziłam z ruchem, do tej pory maxymalnie oszczędzałam jej łapy, ale skoro sama hasa to tak sobie myslę, ze nich szaleje, w końcu coś jej się nalezy z tego życia! lepiej krócej ale tak jak się lubi, niż długo bez pasji i radosci...dobrze myśle?). Jakosć zdjeć pozostawia wiele do życzenia, bo trzeba najpierw wiedziec, gdzie ustawic odppowiednie parametry na czerwone oczy i takie tam, ale coś jest;) Dobrze myślisz,ja tam Inezki nie forsuje,ale ma luzu ile chce,oczywiście ona sama jak przestanę wołać piłeczkę od niej, to się położy i odpoczywa,nie ganiam jej,poczekam,a jak ćwiczymy z Atosem to Inunia ma siad ,albo waruj:lol: wtedy nam nie przeszkadza,ale jak trwa to za długo(np.10 min) to zaczyna te swoje arie:evil_lol::evil_lol: nam też, byle jakie fotki nocne wychodzą:shake: Quote
LAZY Posted January 27, 2007 Author Posted January 27, 2007 Arie operowe są the best! Ida tak wrzeszczy każdego rana w weekend, zebym się pospieszyła, bo wie, ze dzisiaj spacer będzie dłuższy:) Właśnie idziemy na spotkanie ze Spajderem, biorę aoparat. Co prawda strasznie śnieży, ale foty powinny być lepsze. Quote
Recommended Posts