Jump to content
Dogomania

LAZY(') i IDA(') z piekła rodem :-)

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ile razy Miller sklamal,
Ile Kwach obietnic zlamal,

Ile Beger owsa zjadla,
Ile Kalisz nosi sadla,
Ile Peczak wziął na boku
...TYLE SZCZŚCIA W NOWYM ROKU!

Patikujek & Baksymilian

Posted

[quote name='Katerinas']Lazy
Wszystkiego naj w Nowym Roczku :smile:
Witaj... no i może w Nowym Roku doczkamy tych fot ;) ;):evil_lol::evil_lol::evil_lol:no przecież było słowo skauta;)
Najlepsiejszego:multi::multi::multi:

Posted

Kobiety :modla: przepraszam Was bardzo, ale widać kiepski ze mnie skaut:oops: No może nie całkiem moja wina, bo mi burza net odcieła...Nie mam go aż do dzisiaj. Nie mialam jak tych fot wstawić...a mam dla Was pewną zagadkę:)
Obiecuje, ze jak tylko podłączą mnie w domu do sieci do obiecane zdjęcia wstawię.

Tego Sylwestra jednak spedzilam w domu. W rodzinie mam trochę problemów i nie miałam z kim zostawić Idy. Nie chcialam zeby siedziala sama w domu, więc zrezygnowałam z wyjazdu i balowałam w domowym zaciszu.
Było spokojniej niz każdego roku, ale całkiem miło. O północy na balkonieni ogladałam fajerwerki, razem z Idą oczywiście. Jakos specjalnie ją te strzały nie przerażały. Nawet sie ładnym rozbłyską przyglądała. Drażnił ją jedynie taki dzwiek świszczący i bardzo głośny jak bomba normalnie, ale obyło się bez paniki. Patrzała tylko na moja reakcje. Ja wykazywałam spokoj to ona twierdziła, ze skoro tak to ona panikować tez nie bedzie. Byłam w tej materii bardzo z niej dumna.

Dobra wracam do pracy, mam nadzieje, ze po południu będę mogła się pokazać w galerii i wstawić conieco.

Posted

Paulinko, to jest duża szansa na to, że Ida nie będzie się bała fajerwerków i w przyszłości :lol: U mnie niestety tak wesoło nie było, Zagraj uciekał do budy w przedpokoju. W nocy raz spał ze mną , a raz uciekał jak hukało, boję się, że stracił pewność, że pańci łóżeczko to bezpieczny azyl :roll:
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Paulinko :loveu:

Posted

Mam kilka zdjeć. Zadna rewelacja, bo domowe fotki, a jednak te z pleneru są lepsze. Postaram się o jakies spacerowe, ale to dopiero w weekend.
Ideńka i choinka, która o dziwo nadal stoi. CO prawda jedna bombka już zniszczona a dwie ukradzione. Ida nosi je bardzo delikatnie w pysku jakby wiedziała, ze moze je stłuc. Ja dostaję palpitacji serca a ta z tymi bombkami zwiewa po chałupie.
Język pokazała na dobry poczatek

Groźna mina

A tu pełen luz!

Tutaj czekamy na zabaweczke

Tak się weircimy, ze nam połowę ciała urwało:)

Wiecznie nie nabawiona psica!(dopiero wróciła ze spaceru!)

Z zabaweczką, która kiedyś była na sznurku! Sznurek dawno przetrawiony
[:x]

I tak w kółko pancia rzuca a ja przynosze

Ostatnio odkryłam u Idy pewne skłonności do stawania w mojej obronie. W ogóle zauważyłam ze zrobiła się bardziej czujna. Na gosci w domu patrzy podejrzania (oczywicie poza stałymi bywalcami). Każdy ruch gwałtowny zmusza ją do napreżenia ciała. Nie atakuje broń Boże tylko się przygląda. Kilka dni temu Ida spała pod telewizorem a ja z Marcinem oglądalismy film. Zaczęliśmy wymieniać poglądy i ona chciał mi pokazać, ze jak zameiszkamy razm to on b ędzie rzadził (oczywiście wiadomo jak będzie:)). Dla żartów chwycił mnie za bluzę. Ida jak to zobaczyła podniosła głowę i cała się spięła. Marcin to zauważył i chciał sprawdzić na ile może sobie pozwolić. Podniósł rękę tak jakby chciał mnie uderzyć. I tutaj nie musiał długo czekać na reakcję. Ida natychmiast wstała i skoczyła na Marcina chwytając go za rękę. Nie ugryzła, raczej przytrzymałą dając mu do zrozumienia, ze nie bardzo jej sie podoba to co robi. Kochana dziewczynka;) A miałam w planach zakup patelni żeliwnej (tak na wszelki wypadek jakby Marcin był nieposłuszny). Teraz wiem, ze na patelni mogę zaoszczędzić:)

Posted

hahaha :klacz: Dzielna dziewczynka!!!! tylko żeby jej nie poszło w przesadę bo Luna mnie tak kiedyś chciała bronić, że nie mogłam nawet nikomu ręki podać bo zaraz myślała, ze to atak głupia :lol: na szczęście jej to przeszło ;)

nooo i za setną stronkę :drinking:

Posted

Waszka mam nadzieję, ze już taki poziom czujności jej pozostanie. ONki teoretycznie powinny umieć odróżnić sytuację zagrożenia i bronić same z siebie. Kto wie, może trafił mi się taki egzemplarz;)

Posted

czytałam zawsze waszą galeryjkę ale nie miałam czasu napisać,ale teraz to już nie mogę---boże jaki ten pies śliczny...jak ona wyrosła...szczęka na podłodze..śliczna...boooska i tfu tfu coby nie zauroczyć..musze troszke wstecz poczytać bo nie mam czasu ostarnio na forum ale boooska jest :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Dziękuję Haniu za ciepłe słowa! Mam nadzieje, ze w tym roku nic złego się nie wydarzy!
A tutaj mam kilka zdjeć z porannego spaceru. Niestety Ida to nie Lazy i nie daje mi pospać do 10! Franca max. o 9 musi wyjść! I to nie dlatego, ze juz nie moze wytryzmac, tylko dlatego, zeby pobiegac (wie, ze rano w weekend idziemy na stadion). Siku i tak robi dopiero po 10 minutowej drodze na wybieg. Wrr...no ale o ile dzień mam dłuższy jak wcześniej wstane:)
Ida usłyszała z oddali Agrafkę. Biegiem leciała w jej stronę...na szczęście udało mi się ja zawrócic. Oto dowód jak biegnie:)

Ale zeby nie było ciagle sie ogląda, bo śłyszy jak koleżanka szczeka.

Tutaj już zwracam jej uwagę na kija, w końcu troszke poćwiczymy:)

Niuchacz z niej niesamowity...

Ale obserwator nie gorszy

No i dalej niuchu, niuchu. Ona potrafi na ulicy złapać jakiś trop i z nosem przy ziemi isc połowę drogi...(muszę kiedys ułożyc jej slad)

Jedno pozowane, zeby nie było:)

A tu troszke brykania za kijem

Uśmiech dla odwiedzajacych

Przelotne spojrzenie w biegu...

I chwila spokoju.

To na tyle dzisiaj;)
Żeby nie było. Ida po powrocie ze spaceru dobrą godzinę szalała w domu! Matko pies z nieskończoną energią!

Posted

W tym roku nic się zlego nie wydazy :shake: Nie ma prawa :mad:
A Idunia szlaeniec , bo mloda, z wiekiem jej przejdzie :evil_lol: Tylko oby jak najdluzej taka byla :evil_lol:

Posted

Za dwa tygodnie w piatek idziemy na sterylkę, to według poniektórych przedłuzy okres jej dzieciństwa:) Sama nie wiem czy mam się z tego cieszyć:evil_lol: