Jump to content
Dogomania

LAZY(') i IDA(') z piekła rodem :-)

Recommended Posts

Posted

[quote name='LAZY']

Aggus ona już duuuzza jest. Od wczoraj już znowu gryzie dywan, co oznacza, ze wraca do mnie mój diabeł.
Niestety też zaczyna nawoływać psy...:diabloti:

No ale ona mi jakos za szybko urosła hihihi.

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

LAZY napisał(a):
Dzisiaj postaram się o kilka fotek, bo jakos tu pusto.
Ida od wczoraj jest "dupodajką". Normalnie mnie zirytowała na spacerze. Chciałam jej zafundować troszkę dreptanka, bo przez cieczkę to jest niewybiegana. Poszłam na stadion. Oczywiście na smyczy i co? I znalazł się sznaucer średni (waszeczko nie czarny tylko pieprz-sól) i odprowadził nas do domu! Żeby tylko nas odprowadził, on nas molestował. Tzn. molestował Idę, ale jej się to bardzo podobało. Szła wolno jak żołw, żeby kawalera nie zgubić, a jak go do przodu odgoniłam do do niego podbiegała. Odchylała ogon jak na nią skakał. Matko ja tego natreta z 10 razy z niej ściągalam. O tym, że jest cały poobijany nie wspomnę (mam wyrzuty sumienia teraz, ale nie dalo rady inaczej). Ida ma więc od wczoraj embargo na spacery dłuższe niż za płot!:angryy:

No to Ida ma przechlapane :lol: :lol:
A spacer rzeczywiście męczący....;) Ty się ciesz że był tylko jeden adorator ;)

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:razz: o rany współczuwam dziewczyńskiego gorącego podejscia do psiej miłosci:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ....dlatego jakoś po raz 2 nie mogłam zdecydować sie na sunię :cool3:
A ja współczuwam wszystkim właścicielom psów i im samym kiedy suki dookoła się ciekają :evil_lol:Nigdy mi suka nie uciekła podczas cieczki a wszystkim moim znajomym albo psy dały dyla albo chciały jak jakaś suka się ciekała ;)
A ten brak apetytu....A to wycie i szczekanie jak sąsiadka pachnie :diabloti:
Moje sunie to tylko się kryją ;)
Lazy - pierwsza cieczka i już takie problemy? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Pysia ja sie za nia poprostu wstydze! :cool3:
No i z moich marzen o spokoju nici! Ida odkąd ma popęd do psów płci męskiej znowu dostaje szajby w domu! Pomijam juz fakt, ze na spacerach nie moge jej zmeczyc, bo jej nie puszczam. Dupodajka ma teraz szlaban na spacery po ostanim numerze, jak razem z przybłedą qwspółpracowała, aby tylko do domu nie dojsc za syzbko i kawalera nie zgubic[:x]
W domu znowu wariacja (nawet mnie to cieszy..:)). Znalazła sobie nowe zajęcie. Otórz otwira drzwi od komody, otwieeaa szuflady i tylko patrzec jak zacznie z nich wszystko wyciagac. Oto dowód rzeczowy, ze nie kłąmie:)
Tutaj Ida pałaszuje gumkę, na którą była zamknięta szafka

No ale o co Ci chodzi, przecież nic nie robie...

Patrzcie jakie ma śmieszne kłaczki między palcami w łapkach:)

A to już mój kochany nochalek:)

I coś dla ludzi o mocnych nerwach[;)]

Posted

[quote name='LAZY']Pysia ja sie za nia poprostu wstydze! :cool3:
No i z moich marzen o spokoju nici! Ida odkąd ma popęd do psów płci męskiej znowu dostaje szajby w domu! Pomijam juz fakt, ze na spacerach nie moge jej zmeczyc, bo jej nie puszczam. Dupodajka ma teraz szlaban na spacery po ostanim numerze, jak razem z przybłedą qwspółpracowała, aby tylko do domu nie dojsc za syzbko i kawalera nie zgubic[:x]
W domu znowu wariacja (nawet mnie to cieszy..:)). Znalazła sobie nowe zajęcie. Otórz otwira drzwi od komody, otwieeaa szuflady i tylko patrzec jak zacznie z nich wszystko wyciagac. Oto dowód rzeczowy, ze nie kłąmie:)
Tutaj Ida pałaszuje gumkę, na którą była zamknięta szafka

No ale o co Ci chodzi, przecież nic nie robie...

Patrzcie jakie ma śmieszne kłaczki między palcami w łapkach:)

A to już mój kochany nochalek:)

I coś dla ludzi o mocnych nerwach[;)]

Nie przejmuj się :) I nie wstydź tylko zazdrość ;)My musimy swoje chuci ukrywać a ona...ech :evil_lol:
Nie chcę Cię martwić ale Zmorka też otwierała wszystko ....Robiła to cichutko i powolutku ale za to bardzo skutecznie. Ma ponad 4 lata i nadal potrafi sobie wszystko otworzyć i popatrzeć co tam jest :mad::evil_lol: To świadczy o myśleniu :diabloti:
Jeszcze kilka dni i doopodajce przejdzie ;)

Posted

ADHD wraca do łask...narazie w łagodniejszej formie, ale już sie szykuję na pełen repertuar wariactw:) Tymbardziej, że coraz nowsze pomysły jej do głowy przychodzą[;)]
Oto jak śpimy po demolce korytarza!

No co?

Chciałam zaznaczyć, ze to są chodniki specjalnie dla Idy wyłożóne, a ona się nad nimi zneca:) Ta komoda, która jest po prawej stronie to podczas najlepszej zabawy ląduje na srodku korytarza!
No i nasz spacerek dzisiejszy:)

Mogę im język pokazać?

E tam..odwrócę się!

Koniec odpoczywania, idziemy

Eee...znudzona jestem

Troszkę się czeszemy

Posted

Ejj...w tej rasie łba sie tak nie trzyma!

Nadal mnie nie puszczają..to sobie leże..

Albo siedzę i myśle..

Mogę też z moim panem wędrować

Kwiatki też wącham

Znalazłam kija! Przegonie trochę Marcina:)

Obgryzanko-to to co tygryski lubią najbardziej

W nadziei, ze pozwolą pobiegac...

Puścicli! No fakt, że na chwilę i ze smyczą, ale puscili!

Biały kooper na tle czarnego ubranka:)

Do zobaczenia!

Posted

malawaszka napisał(a):

no za cholere nie mogę wymyślić co Ida ma między uszami??? :shake: :oops:

Waszeczko...na spacerze był z nami Marcin, a on nie może przejść obojetnie kolo psa, żeby nic glupiego nie wymyślić...wczoraj znalazal piorko i zrobił z Idy Indianke;)

A uszy takie se...tzn. stoją, ale są jeszcze chwiejne. Teraz je masujemy namiętnie, no i kolagen codziennie:)

Posted

LAZY napisał(a):
Waszeczko...na spacerze był z nami Marcin, a on nie może przejść obojetnie kolo psa, żeby nic glupiego nie wymyślić...wczoraj znalazal piorko i zrobił z Idy Indianke;)

boszzz a ja wczoraj tyle się namyślałam co to jest i nawet moja siostra została wciągnięta w rozmyślania i nic nam z tego nie wyszło :evil_lol: bo na żadnym innym zdjęciu tego nie było :lol:

Posted

Właśnie na stronie mojego ośrodka szkoleniowego znalazłam zdjecia z ostatniego wypadu do lasu podczas szkolenia (chodzimy tak czasem, zeby psy szkolić również poza terenem). Udalo nam się na ten wypad załapać na styk, bo na drugi dzień była już cieczka. Oto kilka zjdęc Idy na szkoleniu wraz z kolegami i koleżankami z grupy (niestety nie ma nas wszystkich tutaj, ale zawsze coś).