Jump to content
Dogomania

LAZY(') i IDA(') z piekła rodem :-)

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobra może mi się uda;)
Przede wszystkim dziękujemy cioci Sylwi za zdjecia!

To jest czaderskie zdjecie:)

Romantyczna...

Zamyslona:)

Wpatrzona we mnie:)

Zakiajszkowana (Ida potrafi płynąć z jednym kijem po kolejnego, jej rekord to 4 kije w pysku na raz:))

No co?

Ooo...będą rzucać trzeciego kija...chyba jestem troszkę zachlanna:)

Fajne te szelki co? Wyglądam jak pies ratowniczy...hihih

Płynę!

Patrzcie...champion też się moczył:)

Ale pięknie...płynę do Słońca...

Posted

A to prawda, że szeleczki przekręcają sie na boki! To jest denerwujące, ale póki co moga być (kiedys pewno sobie rogza zafunduje:evil_lol: ). W piątek Ida wyszła mi z szelek na ulicy! Pojęcia nie mam jak to zrobiła, że zostalam z szelkami i smyczą w rękach:angryy:

Wczoraj byłyśmy nad morzem (ale zabijcie mnie nie mam fot...). Mam kilka filmików jak moja wariatka pływa i przekopuje plaże, ale to wieczorem wstawie:)

Muszę stwierdzić, ze Ida to prawdziwy champion wodny. Nie boi się żadnej wody. Wbiega do niej, po czym robi skok i plynie ile sił w łapkach. Myślałam, że będzie sie bała fal. Ale nic z tych rzeczy! Dwa tygodnie temu były nad morzem spore fale, ale to Idzie nie przeszkadzało. Jak po pierwszym wejsciu do wody fala ją przykryła to bylam przekonana, ze więcej nie wejdzie, ale ona tylko nastepnym razem wskakiwała na fale i płynęla na niej! Nie bała sie wielkich bałwanów:) Myślę nie skromnie, że dobry byłby z niej pies ratowniczy, bo ani skok z pomostu ani przebijanie się przez fale nie są jej straszne.
Niestety wypoczynek z Idą na plaży to jakieś nieporozumienie. Wczoraj 5 godzin non stop urzędowała! Nawet na chwilę się nie położyla w spokoju...ciagle cos jej rzucaj, baw się z nią, pływaj. Masakra! Zmęczona byłam strasznie, ale tak naprawdę to uwielbiam patrzec na ten blysk w oku jak biorę kija do reki. Ida dla kija zrobi wszystko. Szkoli się na niego wspaniale. Niestety jest tak podniecona, że chwilami ciężko ją przystopować, żeby nie robiła wszystkiego na raz:) Pięknie robi slalom miedzy nogami, obrót dookola własnej osi (to z takich dodatkowych sztuczek na urozmaicenie treningu). Jest kochana.
Wczoraj na szkoleniu (przed wyjazdem nad morze byliśmy na placu szkoelniowym-pracowity dzien:)) był jednocześnie kurs agility. Oj jak ta moja wariatka zerkała na psy jak skacza...ona aż się trzęsie na sam widok ćwiczacych agility psów. Szkoda, ze nam nie będzie dane troszkę sobie tego sportu pouprawiac...(no jedyne co to slalom, kladka, hustawka i tunel nam zostaje). Ale cóż, może w obiedence będziemy mistrzami:)

Posted

Właśnie wróciłam z rozwieszania ogłoszeń "kupię mieszkanie". Nie wiem jak u was ale tutaj jest strasznie drogo i naprawdę bardzo mało...Oczywiście Ida też z nami była, bo przecież musi zaakceptowa nwe miejsce. Juz sie boję jak to będzie, czy szybko się przyzwyczai...i najgorsze czy da się z nią zyc na 30 metrach, jak nie będzie nas stac na wiecej...:shake:
Wczoraj morze było spokojne i naprawdę piękne!

Żeby nie było...Marcin też zajmował się psem..

Zagadka...gdzie jest psia głowa:lol:

A oto takie cudo Marcinek wczoraj zbudował!

Posted

asher napisał(a):
Hahaha, mała wariatka z niej :lol: A jak się wygłupia kopiąc ten dołek :lol:
Lazy, jak ja ci zazdroszczę, że masz szczeniaczka!!!!

Powiadasz, ze zazdrościsz...Hihihi...ja jak miałam dorosła i stateczna Lazy to też chciałam szczeniaczka a teraz mam chwile, kiedy jej energia daje mi już nieźle w kość.;)

Posted

ładne mi szczeniaczki :roll:ponad 30 kg żywej wagi:evil_lol::evil_lol::evil_lol:,tylko w łepetynce maluszek jeszcze ;)

a ja jak zwykle nie mogę odtworzyć filmików :placz::placz::placz:

jakiś program potrzebny jest,muszę poczekać na syna żeby się tym zajął:cool1:

Paulinka,trzymam kciuki za chatkę, wśród zieleni itd.... ach, chyba zadzwonię, bo się za wami stęskniłam:p

Posted

barbara.h napisał(a):
ładne mi szczeniaczki :roll:ponad 30 kg żywej wagi:evil_lol::evil_lol::evil_lol:,tylko w łepetynce maluszek jeszcze ;)

a ja jak zwykle nie mogę odtworzyć filmików :placz::placz::placz:

jakiś program potrzebny jest,muszę poczekać na syna żeby się tym zajął:cool1:

Paulinka,trzymam kciuki za chatkę, wśród zieleni itd.... ach, chyba zadzwonię, bo się za wami stęskniłam:p

Oj taka chatka to by mi się przydała...ale wizja kawalerki zbliża się wielkimi krokami...
Szkoda, że filmiki Ci się nie otwierają. Nawet jak klikniesz na obrazek? Mi wskakują odrazu...