Jump to content
Dogomania

LAZY(') i IDA(') z piekła rodem :-)

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

asher napisał(a):
Hahaha, Lazy, uwielbiam tę twoją łobuzicę! :lol:

Daga, ta suka rzeczywiście jest... dziwna :crazyeye:
Ale przypomniało mi się, że brytyjski Kennel Club nie jest członkiem FCI, tylko z FCI współpracuje, ma umowe o wzajemnym uznawaniu rodowodów, itp. Pewnie wygląda to podobnie, jak z AKC (amerykański kennel club). W UK mają więc pewnie swoje własne wzorce ras, w AKC tez przecież hoduje sie rózne "dziwne" rasy. Takie "dziwolągi" mają wtedy rodowody rodzimego klubu, ale FCI ich nie uznaje, uznaje tylko te, które sa hodowane według wzorców FCI.
A możliwe, że ta suczka jes z hodowli zrzeszonej w jakimś zupełnie innym klubie, tak, jak na przyklad Ida :razz: ;)

A, i jeszcze jedno, mnie się system dopuszczania do hodowli bez wymaganego "minimum wystawowego" bardzo podoba! Wtedy na wystawy jeżdzą ci, którzy naprawde mają się czym pochwalić, nie ma takich przewałek jak u nas, bo jak się patrzy na niektóre nasze championy, to... :roll:
No i ma się wtedy prawdziwy wybór, jak się chce psa "byle jakiego", to się kupuje u hodowcy, którego psy nie mają osiągnięć. A jak się chce psa lepszego, to przynajmniej ma się pewnośc, że champion naprawdę zasłużył na swój tytuł...
Bo u nas teraz to jest jakaś paranoja niestety... Wystawa to przeciez konkurs piękności, więc teoretycznie, nawet, gdy pies jest dobrze zbudowany, itd, ale kompletnie nieprzygotowany do wystawy, to wygrać nie powinien... No, ale jednocześnie wystawa to kwalifikacja do hodowli, więc na przygotowanie psa nie powinno się zwracać uwagi... No paranoja! :lol:

Moim zdaniem kwalifikacją do hodowlanki powinny być tylko przeglądy hodowlane, an których odrzuca się psy naprawdę nie trzymające wzorca. No i testy psychiczne na tych przeglądach powinny być.

no suka jest dziwna-ale mi sie podobala:oops:
zgodze sie z Toba na temat przegladow hodowlanych-wlasnie znalazlam psa ktory powala na ziemie:loveu: .nie ma go na wystawach,bo wlasciciele nie lubia wystaw-ale wedlug regulacji klubu w swoim kraju jest reproduktorem klasy I:loveu: .Ma badania na biodra i testy psychiki i to jest piekne psisko,a nie ma nawet strony www,na wystawach nie bywa-ciekawa jestem jak ktos ma znalezc:-( .ja go znalazlam dzieki glupiemu szczesciu:lol:

Posted

Ekhm...Ideńka jak wiadomo to złodziej pierwsza klasa! Nie znasz dnia ani godziny, kiedy zostaniesz bez posiłku. Np. wczorajsze śniadanie. Jemy smażona kielbaskę, pachnie wspaniale, Ida jest pierwsza w kuchni, potem w pokoju. Siedzi i sępi (sępi poprzez wlepianie tych malych gal we mnie, a jak nie skutkuje to daje lapę-od dnia kiedy ja tego nauczyłam walil łapą zawsze sama jak coś chce, cwaniara jedna). Ja jej nic nie dałam. Przychodzi moja siostra, stawia talerz na stole, mówi do mnie pilnuj i na chwile wychodzi. A Ida..."o to jedzonko jest tutaj samotne, nie ma na nie chętnego, ja się nim zaopiekuje". Robi błyskawiczny skok na stół i gdyby nie mój refleks, to siostra zostałaby bez jedzenia. Ale Idy to nie przeraza. Zajmuje miejsce na kanapie na przeciwko jedzenia i wcale nie zamierza sie usunąć jak siostra w końcu wraca:evil_lol: Zabawnie z tą gamonicą jest jak nie wiem co:) Moze dzisiaj będą zdjęcia, o ile mi oczy pozwolą, bo ledwo widze...

Posted

LAZY napisał(a):
Ekhm...Ideńka jak wiadomo to złodziej pierwsza klasa! Nie znasz dnia ani godziny, kiedy zostaniesz bez posiłku. Np. wczorajsze śniadanie. Jemy smażona kielbaskę, pachnie wspaniale, Ida jest pierwsza w kuchni, potem w pokoju. Siedzi i sępi (sępi poprzez wlepianie tych malych gal we mnie, a jak nie skutkuje to daje lapę-od dnia kiedy ja tego nauczyłam walil łapą zawsze sama jak coś chce, cwaniara jedna). Ja jej nic nie dałam. Przychodzi moja siostra, stawia talerz na stole, mówi do mnie pilnuj i na chwile wychodzi. A Ida..."o to jedzonko jest tutaj samotne, nie ma na nie chętnego, ja się nim zaopiekuje". Robi błyskawiczny skok na stół i gdyby nie mój refleks, to siostra zostałaby bez jedzenia. Ale Idy to nie przeraza. Zajmuje miejsce na kanapie na przeciwko jedzenia i wcale nie zamierza sie usunąć jak siostra w końcu wraca:evil_lol: Zabawnie z tą gamonicą jest jak nie wiem co:) Moze dzisiaj będą zdjęcia, o ile mi oczy pozwolą, bo ledwo widze...

:lol: spryciara:lol: U mnie tylko Gala jest taka bezczelna:lol:

Posted

LAZY napisał(a):

Oj, Ida, łakomczuch jeden:loveu:

buziaki dla suni :buzi:

Posted

PIKA napisał(a):
Hahah Lazy trzy światy masz z tym suczydlem :lol:

Taaa...ostatnio wzięla sobie banana i przyniosla mi zeby jej obrac!:mad:
Ale od wczoraj Ida chora...:placz: Siostra dzwoni do mnie okolo 15 (po swoim powrocie do domu) i mowi, ze Ida zażygała caly dom (nie musze oczywiscie wspominac, ze weszla do zamkniętego pokoju gościnnego i tam zostawila pamiątkę na tapczanie!), o tym, że zrobiła kupe na oczach mojej sisotry (ktora zamiast z nia wyjsc, to dzwonila sie żalić, że musi to sprzątać) nie wspomnę.
Kupę robi wręcz sikajacą, wymiotowala później już tylko śliną. Dostala wczoraj smectę i dzisiaj tez. Cała noc przespała bez wymiotów, sporto pije. Dzisiaj rano juz by chciala coś jesc, ale ma glodówke. Na porannym spacerze znowu sikajaca kupa, ale potem taki mały bobek...moze idzie ku lepszemu. Dzisiaj rano tez dostała smecte i narazie glodówka. Siostra zostala z nią w domu, mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze. Jak jej nie przejdzie to jedziemy do weta. Nie mam pojęcia co jej moglo zaszkodzic. I tutaj pytanie, czy to mogły być sliwki, które moja mądra mama jej dała??? Ja wiem, ze one moga tak dzialac, ale az tak silnie. Sunia byla cały wczorajszy dzien przymulona, smutna, ciagle spała (co u niej nienormalne) i brzusio byl twardy. Oby dzisiaj bylo lepie.
A żeby było smieszniej, dzisiaj rano Marcin mi mówi, ze ma problemy z żoładkiem, ze ciagle lata do kibla i twierdzi, ze zarazil sie od Idy, bo ja wczoraj przytulal:)

Posted

Mam cos dla Was:)
Nie mogłam sie powstrzymac od porównania tych dwóch zdjec...Moja Lazy kochana...za tydzień minie 5 misiecy jak jej nie ma...a Ida skończy wtedy 8 miesiecy, tego samego dnia...

Akuku:)

Głupia mina-w tym jestem ekspertem:P

Pachną jeszcze, czy juz nie pachną?

Z moim koleją

Z lotu ptaka

To mój kijek, nie oddam!

Co jest?

Posted

Była ruda kita, to jest i czarna kita:)

W poszukiwaniu czegos do memlania:)

No i coś znalazłam:)

Co tu było?

Troszkę mnie wykręciła ( a tak powaznie, to dwód rzeczowy, ze atakuje Lalusia:))

P.S. Nie chce zapeszac, ale z naszym brzuszkiem jest juz dobrze, nawet dostajemy sobie znanej wariacji:angryy:

Posted

Paulinko to moze byc po śliwkach :shake: Sliwki tak mogą dzialac na niekórych
A jak jej mama dala ze skorka to sie mogla jakas przykleić :shake:
Idunia ma jeszcze "mlody zoladeczek" ..... z psem jak z dzieckiem :lol: nowości stopniowo się podaje ;)

Posted

Witaj LAZY :multi:
Idunia taka wielka że własnym oczom nie wierze :crazyeye: A na głowie porządek jak się patrzy :loveu::loveu::loveu:
Brzunio się uspokoi. Owoców pestkowych raczej psiutom się nie daje a zwłaszcza smarkatym...
Buziaki dla dzieweczki i Ciebie :loveu:

Posted

KalinaM jak masz czas i ochote to ja chętnie z tych dwóch zdjec cche banerek! Własnie tak na przeciwko siebie jakby były w jesiennym krajobrazie:oops: Z góry dziekuje!
Mam jeszcze kilka zdjec:
Tańce przed Lalusiem

Udaje grzecznego psa

Szcześliwa morda:)

Posted

:pBanerki cudne
S****a napewno po sliweczkach a jeszcze jak zapiła wodą to rewelacje na 100%;)
Uszka stoją cudownie:multi:
Co do zbierznosci dat u nas jest tak że każdy 3 dzień miesiąca przypomina o odejsciu Harley"a i przywiezieniu do domu Ozzulca ....w jakis sposób nawet daty ich łączą :loveu:

Posted

malawaszka napisał(a):
:klacz: ślicznie uszka stoją :loveu: :loveu: :loveu: i piękne bannerki - brawo Kalina :multi:

LAZY napisał(a):

Kalina dziękuję!!!! Nie mogłam się zdecydowac...:oops: Są przepiękne!

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Posted

Dzisiaj idziemy do weta...BUUUUUU...sranie nam nie mija. Oczywiście bylo już lepiej. Tzn. kupy nie bylo wcale, albo byl już wskazujacy na porpawę bobek. W sobotę cos tam jeszcze z niej lecialo, ale małe ilości. Niedziela rano spokój, ale po południu od nowa! W sobotę i niedziele szalała (sobota-jezioro, niedziela-morze, potem dam fotki), ale po powrocie do domu w niedziele, po poludniu była bardzo niewyrazna, ciągle spala i taka smutna. Na spacerze znowu lejąca kupa:shake: Pies nie chce jeść i lezy, widac, ze cos jest nie tak. Dizisja po pracy ide do weta. Ileż moze trwac sraka po śliwkach. Oczywiście naczytałam sie o chorobie trzustki u ONkow i juz mam nerwy dzisiaj. Mała na szczescie nie zwraca i pije, wiec odwodniona raczej nie jest. Dzisiaj poprosze o zrobienie badan na trzustkę, wątrobę i inne badziewia...mam nadzieje, ze znowu paniukje, ale na prawde zaczynam sie martwic.:-(

Posted

Dobrze ze idziesz nie będziesz się denerwować , napisz sms-a co powiedział doktor

Jutro u mnie wkleje zdjęcia owczarka długowłosego 7 miesięcy bo był w niedziele na wybiegu. Extra psiak bawił się z maluchami non stop.