Jump to content
Dogomania

LAZY(') i IDA(') z piekła rodem :-)

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:lol: [quote name='Alicjarydzewska']:pale multum fotek;)
no i pięknie podklejone uszko:p

hura! ile fotek:lol:
a uszko pięknie się prezentuje:lol: jakie profesjonalne podklejenie

Posted

[quote name='LAZY']Uuuu...no to u nich generalnie nie ma chyba żadnej weryfikacji hodowlanej. Ja wiem ze w liniach krótkowłosych zdarzaja sie dlugowłose psy, ale one nie dostaja wtedy rodowodu FCI. Ciekawa sprawa z tą suka. Wklej jej fotke jeśli możesz.
mam 2 fotki-wklejam..jedna z tylu jak biegnie-gdyby nie uszy stojace to od tylu leon jak nic:lol:

i z przodu jak biegnie do mnie

szkoda,ze nie udalo mi sie zrobic foty z boku i uwidocznic katowania i koloru-nie miala ani jednego czarnego wloska,ja bylam przekonana ze to owczarek belgijski-ten rudy z czarna maska:oops:.No i na focie slabo widac,ale kudly to ona miala dlugie niesamowicie:-o

Posted

Ida dziękuje za życzenia imieninowe! Ja przyznam się szczerze, że w ogóle nie wiedzialam o tym święcie:oops: Daga ta suka jest faktycznie wyjatkowa. Ma cudny rudy kolor, a tyły ma baaardzo puszyste:) Fajna jest, ale zdecydowanie poza wzorcem (juz widze oburzenie obronców jedynie krotkowlosych owczarkow jak podnoszą raban:P).

Ida ostatnio ma nową zabawę (no może nie taką nowa, bo uskutecznia ją od dawna na działce). Otóż wyciaga miskę ze stojaka (taki niski na ziemi, nie ten na podwyższeniu), wylewa z niej wodę po całej kuchni i z miską w ębach paraduje po mieszkaniu!:mad: Najlepiej jak nie ma wody, wtedy wali lapą w miskę tak długo, az ktoś przyjdzie i jej naleje (całkiem inaczej niz Lazy, jak Lazy nie miala wody to porpostu odchodzila od miski a ta domaga się swego bardzo dobitnie:P). Po takim nalaniu wody do miski (najczesciej przynajmniej do polowy, chlipnie dwa razy po czym wylewa wode! Kuchnia po takiej zabawie cała pływa!!! A pies szczesliwy jest jak nie wiem co. Ehh...na poczatku to mnie bawilo, ale ileż można sprzątac. Nie wiem jak ona tą miskę wyciaga. Po tym lobuzie można się wszystkiego spodziewac:shake:

Posted

Idusia miała imieninki? ooo a ja przegapiłam,ale wiadomo czego my życzymy :lol:
uszków jak drutków :lol: i żeby sunia była szczęśliwa! nawet jak musi sobie michę do zabawy wyjąć ze stojaka :multi::multi:

Paulinka,zmierz tę rozrabiakę w kłębie :razz::razz: bo jestem ciekawa ile to to ma :-o

Posted

Hahaha, Lazy, uwielbiam tę twoją łobuzicę! :lol:

Daga, ta suka rzeczywiście jest... dziwna :crazyeye:
Ale przypomniało mi się, że brytyjski Kennel Club nie jest członkiem FCI, tylko z FCI współpracuje, ma umowe o wzajemnym uznawaniu rodowodów, itp. Pewnie wygląda to podobnie, jak z AKC (amerykański kennel club). W UK mają więc pewnie swoje własne wzorce ras, w AKC tez przecież hoduje sie rózne "dziwne" rasy. Takie "dziwolągi" mają wtedy rodowody rodzimego klubu, ale FCI ich nie uznaje, uznaje tylko te, które sa hodowane według wzorców FCI.
A możliwe, że ta suczka jes z hodowli zrzeszonej w jakimś zupełnie innym klubie, tak, jak na przyklad Ida :razz: ;)

A, i jeszcze jedno, mnie się system dopuszczania do hodowli bez wymaganego "minimum wystawowego" bardzo podoba! Wtedy na wystawy jeżdzą ci, którzy naprawde mają się czym pochwalić, nie ma takich przewałek jak u nas, bo jak się patrzy na niektóre nasze championy, to... :roll:
No i ma się wtedy prawdziwy wybór, jak się chce psa "byle jakiego", to się kupuje u hodowcy, którego psy nie mają osiągnięć. A jak się chce psa lepszego, to przynajmniej ma się pewnośc, że champion naprawdę zasłużył na swój tytuł...
Bo u nas teraz to jest jakaś paranoja niestety... Wystawa to przeciez konkurs piękności, więc teoretycznie, nawet, gdy pies jest dobrze zbudowany, itd, ale kompletnie nieprzygotowany do wystawy, to wygrać nie powinien... No, ale jednocześnie wystawa to kwalifikacja do hodowli, więc na przygotowanie psa nie powinno się zwracać uwagi... No paranoja! :lol:

Moim zdaniem kwalifikacją do hodowlanki powinny być tylko przeglądy hodowlane, an których odrzuca się psy naprawdę nie trzymające wzorca. No i testy psychiczne na tych przeglądach powinny być.

Posted

LAZY napisał(a):
Otóż wyciaga miskę ze stojaka, wylewa z niej wodę po całej kuchni i z miską w ębach paraduje po mieszkaniu!

Uwielbiam ją!!!!! :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Za banerek dziekuję Sylwi :modla:
Wy ją tak uwielbiacie a ja zastanawiam się czy tym razem tez wejdę do kuchni i wywinę orła:)
Wczoraj zmierzyłam Ide (chciala zjesc miarkę, wiec moze wynik być przeklamany) ma coś około 59 cm a waży myśle, że teraz jakies 29-30 kg.
Wklejam tutaj porówanie siostrzyczek na I..:) Zobaczcie jak różną maja siersć (dwie pozostale siostry mieszkają na podwórku, a Ida grzeje sie w domu).
Pozwolilam sobie zrobić porównanie dziewczynek na I...:)

Na leżąco

Inez

Inca BRAK:)

Ida

Profile

Inezka

Inca BRAK

Ida

Na siedzaco:)

Inezka

Inca

Ida

I postawa:)

Inezka

Inca

Ida

W ruchu

Inezka

Inca BRAK

Ida

No i przodem:)

Inezka

Inca

Ida

Posted

Dziękuję Sylwia. Jestem w pracy na widoku i mam małe pole manewru:evil_lol:
Różnią sie te nasze dziewczynki co? Z mordki to Ida do Inci podobna, ale za to i Ida i Inez śmieją się tak samo:)