kasiaczek Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Witam, szukam domu dla mojego psa.Rodowodowy cane- corso, błękitny pręgowany, 4 letni, nie kastrowany, niekopiowane uszy i ogon. B. łagodny, wymaga duzo uwagi, przyzwyczajony do prawie ciągłego przebywania z człowiekiem, bez problemu może przebywać z innymi ziwrzetami, nie ma też problemu z dziećmi. Więcej info na gg 7815399 . Quote
Tengusia Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 moje psy w domu sa same srednio 10h dziennie czy naprawde sadzisz ze dla twojego psa bedzie to taka tragedia ??? pies przyzwyczaja sie do rytmu zycia czlowieka i doskonale potrafi sie w nim odnalezc natomiast oddany w obce miejsce moze wcale sobie nie poradzic ... przemysl to bo uwazam ze te 12h to nie jest az taka tragedia zeby po 4 latach oddac przyjaciela w obce rece ... pomysl tez co bedzie jak go oddasz a po kilku miesiacach okaze sie ze nowy wlasciciel tez bedzie musial tyle pracowac i pies znow bedzie musial byc 12h sam, co bedzie jak ta osoba pomysli tak jak ty i odda go znowu ... a co bedzie jak historia sie powtorzy pare razy myslicie o tym ??? nie pisze tego zlosliwe, wiem ze jest szansa ze trafi do ludzi u ktorych zostanie do konca swych dni i nie musi byc tak jak pisze ... nie musi ale moze tak byc ... tak jest czesto psy podawane sa z rak do rak czy naprawde chcesz skazac na taka niepewnosc swojego psa ... prosze cie zastanow sie dobrze nad ta decyzja bo moze te 12h jest niczym w porownaniu z wieczorem spedzonym u twych stop przez twojego przyjaciela, z radoscia jaka bedzie cie wital po przyjsciu do domu, snem u twego boku Quote
Alicja Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [FONT=Arial]widziałam to cudeńko na adopcjach[/FONT]:-( Quote
Diuna B. Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 kasiaczek napisał(a):Witam, szukam domu dla mojego psa.Rodowodowy cane- corso, błękitny pręgowany, 4 letni, nie kastrowany, niekopiowane uszy i ogon. B. łagodny, wymaga duzo uwagi, przyzwyczajony do prawie ciągłego przebywania z człowiekiem, bez problemu może przebywać z innymi ziwrzetami, nie ma też problemu z dziećmi. Więcej info na gg 7815399 . A dlaczego chcesz go oddać? Quote
Tengusia Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [quote name='Diuna B.']A dlaczego chcesz go oddać? kopiuje z niebieskiego fo mam nadzieje ze zalozycielka watku nie bedzie miala mi tego za zle ;) ogłoszenie i zdjęcia są juz na forum.m o l o s y.pl w dziale CC w potrzebie. Psa oddaję ponieważ od 22 czerwca będzie musiał zostawać sam w mieszkaniu po 12h, a nie mam sumienia mu tego zrobić. Tym bardziej że zawsze poświęcaliśmy mu dużo uwagi i jest przyzwyczajony do prawie ciągłego towarzystwa człowieka... Jestesmy z Leszna- wielkopolska Quote
Diuna B. Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 4-letni cc to już nie młodzieniec,moja briardka w tym wieku zostawala sama po 11 godz i wcale jej to nie przeszkadzało :shake: Quote
kasiaczek Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 wszystko rozumiem, ale nasz corso od zawsze był z kimś, prawie nigdy nie zostawał sam na dłużej niż 3-4h, mieliśmy możliwość zabierania go praktycznie wszędzie ze sobą on chyba zwariuje jak bedzie nagle poł doby sam a potem na szybki spacer, spac i znowu sam.... żal mi go strasznie ale to juz lepiej przecież żeby biegał sobie po jakimś podwórku niż siedział tyle sam zamkniety...pozdrawiam Quote
Diuna B. Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Jest takie powiedzenie-bodaj pod płotem,ale ze swoim ukochanym człowiekiem..... Quote
Recommended Posts