Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agnes']fakt, karmy wet podrozaly, choc niewiele, ale jednak...W sklepie gdzie zamawialam taka karme RC Renal kosztuje 14 kg 230 zl a 7,5 kg 135 zl Agnes - A gdzie kupujesz w takich cenach? U nas Gajka jest na RC Renalu (to jest chyba Waltham, prawda?)

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak - diety royala to inaczej waltham - firmy sie polaczyly jakis czas temu. Dzis ide po antybiotyki dla Beri, wiec zapytam o cene - kojarzy mi sie ok. 235zl za 14kg - ale zapytam jeszcze :)

Katerinas - dziala ten renal? Gajka tez ma po nim takie gazy? I dajesz jej wylacznie renal, czy mieszasz z czyms?

Posted

tufi napisał(a):
Katerinas - dziala ten renal? Gajka tez ma po nim takie gazy? I dajesz jej wylacznie renal, czy mieszasz z czyms?
Trudno powiedzieć czy działa bo dopiero zaczeliśmy. Pierwszy worek. Za niecałe dwa miesiące badania kontrolne, to dam znać. Mam nadzieję, że pomoże. :roll:
Rano daję samo suche, popołudniu do suchego dodaję coś na smaczka (makaron, ziemniaki, marchew lub inne warzywka; nie mogę dawać jej wogóle mięsa).

Posted

Katerinas tutaj pewnie nie moge podac linka do tego sklepu :roll: wiec chetnym wysle na pw - Tobie tez ;) Ogolnie jest to sklep Kar-ma dzialajacy w Pruszkowie i dowoz karmy na terenie wawki za darmo ;)
Maja tanio i dlatego ich wybralam - karme dostalam na drugi dzien.
Ja juz u nich nie kupuje, bo przy Azie nie potrzebuje, ale mysle, ze spokojnie mozesz zamowic

Posted

Cennik karm renal z mojej lecznicy:
royala/walthama:
2kg - 52zl
7kg - 141zl
14kg - 240zl
puszka - 8,50
[dawkowanie suchej dla Bigosa to ok. 280 gram dziennie]
eukanuby:
0,7kg - 25zl
5kg - 147zl
[dawkowanie dla Bigosa to ok. 180 gram dziennie]

Po przeliczeniu wychodzi cenowo w sumie na to samo.
A z tej stronki - jak pewnie dodam koszty dowozu, to wyjdzie na to samo. Pozostaje mi jeszcze poszukac ew. weta, ktory sprzeda mi to troche taniej.

Posted

ja stosuje eukanube dla wrazliwych przewodow pokarmowych.
niestety moj piesek nie chcial jesc puszek (a fajne takie pasztetowe) wiec daje mu suche. Niestety u nas suche non stop nie wchodzi w gre, wiec jest przeplatane kurczakiem
Poprawa byla bardzo duza i najbardziej wyrazna na poczatku gdy maly nie chcial jesc nic a jak juz zjadl to wymiotowal. Po jakims czasie bycia na tej diecie zaczol bezproblemowo przyjmowac wszystkie gotowane przeze mnie obiadki dla niego.
Co do ceny sie nie wypowiem bo york je tyle ze nie robi mi roznicy 5 zl na opakowaniu, ale przy wiekszych pieskach napewno gra to role
tylko troche nieladnie pachnie :(

Posted

tufi dla Ciebie to niestety kar-ma sie nie oplaca :( Ale moze uda Ci sie kupowac taniej, jakbys byla stalym klientem - czego oczywiscie nie zycze, bo z jakiegos powodu musisz dawac taka karme :(
Katerinas, oni pisza, ze na terenie wawy za darmo, ale jak zadzwonisz to napisz czy cos Ci policza - ciekawa jestem

Posted

w moim przypadku to juz dozywotnia dieta dla Bigosa - on nie ma jednej nerki. Musze pogadac - lecze tam moje trzy psy, wiec moze i na karme dostane znizki, bo wizyty u mojego weta mam czesto tansze :)

Posted

Bigos ma prawie 5 miesiecy [21 II]. Nerki nie ma od urodzenia - nie wyksztalcila mu sie w zyciu plodowym - wskazuje na to rowniez brak jakichkolwiek przewodow laczacych nerke z reszta organizmu, np. nie ma moczowodu. Wiecej o tym pisze w watku Tuffi Boy Buteo w dziale bullowate :)

Posted

Mój pies je weterynaryjne karmy od ponad roku. Troche potrwało, zanim dobraliśmy odpowiednią. Ma nadwrażliwość jelit i częste stany zapalne. Powiem tak - na tych karmach wreszcie utył i wreszcie nie ma biegunek.
Eukanuby nie używam i nawet nie próbowałam. Oni robią makabryczne testy na zwierzętach.
Ponoć najlepsze są Hills i Royal-Waltham. Mój je Hillsa.
Diety tych firm są ponoc super opracowane, bo koncerny wielkie i bogate. Mają kasę na badania.
Jest dużo informacji w internecie i o Walthamie, i o Hillsie.

Posted

Czy ja też mogę prosić o linka do sklepu w Pruszkowie?
Mój Leon zachorzał i też potrzebuje karmy weterynaryjnej i też pewnie już po wsze czasy :cry:

Posted

Agnes, dzięki za adres, już go przechwyciłam.
Leon jest chory na serce, najgorsze już za nami (mam nadzieję), ale pewne zmiany są nieodwracalne i wskazana jest specjalna karma dla sercowców.

Posted

Agnes napisał(a):
ojej:( ale od dawna? Co bedzie z jego (Waszymi) treningami? Przeciez do tej pory mieliscie raczej aktywne zycie

Na treningi mamy szlaban :( , koniec z agility i z IPO, psu nie wolno się męczyć ani ekscytować. Może kiedyś wrócimy do tropienia i/lub do posłuszeństwa, ale na razie za wcześnie o tym mówić. Na dzień dzisiejszy - spacerki i spokój, spokój, spokój.

Agnes napisał(a):
Jak to sie objawilo?

Pies zasłabł na spacerze, miał coś w rodzaju zawału :o . Kilka dni spędził w lecznicy pod kroplówką, na szczęście wyszedł z tego, ale było cieniutko... Stało się to pod koniec stycznia, więc bardzo niedawno. Dlatego na razie trudno cokolwiek prorokować, co będzie dalej.
A życie faktycznie miał aktywne, nie wiem, co teraz będzie, bo go chyba jakaś cholera rozsadzi. :-?

Posted

Ja sie nie upieram przy ktorejs z tych karm - wiem, ze sa na bardzo dobrym poziomie. A przy tym nie ukrywam, ze finanse zdecyduja za mnie...
basiaap - dzieki :) interesuja mnie te srednie worki - 7kg - bo wg obliczen w sam raz na miesiac na razie dla Bigosa wystarczy.

Mokka - jestesmy z Wami

Posted

tufi - mój Misiu od 5 miesiąca do końca.... jadł Renal -Royal -Waltham czasmi Eukanube( jak zabrakło Royala) ja też brałam worki 7 kg najbardziej sie opłacało. Żeby nie splajtować - gotowałam mu też dietetyczne jedzonko.

Mokka - nie wiedziłałam :oops: Bardzo mi przykro --trzymam za Was kcuki.