Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gosiak1111']Już widzę wszystko!!! Późną nocą umysł mi się otworzył na wiedzę.

A to jest Buba po ostatnim strzyżeniu...
No widzę postępy w zamieszczaniu fotek :)
Prawdziwy rosyjski sznaucer niedżwiedzi :wink:
pozdr Robert

Posted

Grecia jest bardziej kręcona, Bubci trzeba było łapki "skrócić", bo nędzne jakieś były. Sierści w domu zawsze jest trochę, ale łatwo się sprząta, bo się nie wbija jak na przykład u goldenka... to jest horror z utrzymaniem czystości!

Posted

RobertN, dużo pracy jeszcze przed naszym nowym fryzjerem, żeby naprawić błędy poprzedniego "specjalisty".
Malawaszka, bo Ty po prostu kochasz sznaucie i świetnie Cię rozumiem. :D
Zanim poznałam ctr-y, myślałam o sznauciu olbrzymie...

Posted

gosiak1111 napisał(a):
RobertN, dużo pracy jeszcze przed naszym nowym fryzjerem, żeby naprawić błędy poprzedniego "specjalisty".
(........).

U mnie fryzjer cały czas ten sam.
pozdr Robert

Posted

gosiak1111 napisał(a):
To miałeś duuużo szczęścia, ja dopiero teraz odbywam szkolenie, że czasem w pięty idzie, ale wreszcie komuś ufam i nie jestem zbywana... :wink:

Lepiej póżno niż wcale :)
pozdr Robert

Posted

To prawda, jeszcze jest czas, szkoda mi tylko błędów w wychowaniu, bo to cudowne stworzenie nie mogło podołać roli jaką jej nieświadomie powierzyliśmy... Teraz wszystko idzie wreszcie ku dobremu :D

Posted

gosiak1111 napisał(a):
(...) to cudowne stworzenie nie mogło podołać roli jaką jej nieświadomie powierzyliśmy... (.........) :D

Jaką miała rolę :-? pełnić
pozdr Robert

Posted

gosiak1111 napisał(a):
Grecia jest bardziej kręcona, Bubci trzeba było łapki "skrócić", bo nędzne jakieś były. Sierści w domu zawsze jest trochę, ale łatwo się sprząta, bo się nie wbija jak na przykład u goldenka... to jest horror z utrzymaniem czystości!

tak greta ma bardziej skrecona siersc, nawet w porownaniu z nadirem maja zupelnie inna strukture wlosa, nadir do czesania jest poprostu idealny , czego o grecie nie moge powiedziec:)

Ola

Posted

malawaszka napisał(a):
:D a ja widzę obie ślicznoty :angel: jakby tak strzyc CTRa zawsze (nie mówię tu o psie na wystawy) to by ni było dużo sierściuchy co???? :P

greta jako mlodszy psiak byla strzyzona na teriera, bo jednak bardziej mi sie podoba, ale od kiedy ledwo zostala przywrocona do zycia po kleszczu( 3 razy pod rzad z malymi odstepami), zaczelam ja strzyc na krociotko, co mi ulatwilo poszukiwanie intruzow i jednoczesnie pielegnacje, po powrocie z dzialki.

Ale zanim znalazlam fryzjera ktory w koncu z niej zrobil teriera tez troszke czasu minelo , a niektorych"fachowcow" to bym sama chetnie obciela tak jak oni gretulca

Ola

Posted

RobertN napisał(a):

przewodnika stada... :oops:
Olcia napisał(a):
a niektorych"fachowcow" to bym sama chetnie obciela tak jak oni gretulca

O TAK!!! O TAK!!! :evilbat: albo bubulca

Posted

gosiak1111 napisał(a):
RobertN napisał(a):

przewodnika stada... :oops:(......._

To u nas przewodnikiem stada jest york :) albo nawet 2 yorki, przynajmniej tak się im wydaje.
A tak naprawadę to ja i Basia
pozdr Robert

Posted

Gosiak, dzięki za pomoc w kwestii fotek... Co BLONDYNA to BLONDYNA - ja, brunetka, chylę czoła przed Tobą...

Fotki są jeszcze cieplutkie - z dziś rana.

A więc najpierw Duszanek solo:

Teraz Duszanek z Totikiem:

Znów Duszanek solo - tym razem w siadzie:

Duszanek demonstrujący swoją big łapę:

Teraz fragment walki o dominację pomiędzy 4-letnim Totikiem a 3,5 - miesięcznym Duszankiem (efekt zmagań - ewidentny :)):

Jeszcze 2 Duszanki solo:

I na koniec oba rywalizujące o względy tych, którzy są wyżej w naszym stadku :):

Gosiu, gdyby nie Ty, nie wstawiła bym nigdy moich wypocin fotograficznych - po stokroć dzięki!!!

PS. Oko Duszanka wyszło nad wyraz niekorzystnie - jasne aż do bólu, ale to przez to, że lampą błyskałam na maxa, coby pysk doświetlić stosownie. Ale nic to - grunt że coś widać oprócz czarnych loków :).