agata51 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 No to jesteśmy po wizycie. Cioteczki, krótko - miejsce na kanapie, w łóżeczku i w sercu nowych Państwa będzie miał. Ludzie bardzo sympatyczni. Pani ma obawy, czy DJ ich zaakceptuje i pokocha. Starałam się te obawy rozwiać. Myślę, że to dobry domek dla DJa. A w ogóle to ja się nie nadaję do wizyt przedadopcyjnych. Uffff! Quote
gibon301 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 brzmi nieźle, zapowiada się ciekawie, czekam na ciąg dalszy :razz: i oczywiście deklaruję podtrzymać moją deklarację na innego psiaka którego wyciągnięcie! Quote
fizia Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 No to ja też powiem -uffff Skoro jest to, co najważniejsze - miejsce w sercach i na kanapie ;) - to myslę, że nie powinniśmy się zastanawiać. Agatko jeszcze raz stokrotne dzięki za pomoc!!!!! Quote
Moria Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 DJ ma 50 cm w klacie. To teraz szybka decyzja, pieniązki z hotelu ktore mi zostaną to bedzie ok200 zł.Kupie miseczkę, zabawkę i dam trochę gryzakow dla DJ czy smyczkę i szelki mam kupic czy Fizia wysle mi jak najszybciej a ja z adresówka zrobie wyprawkę. Noi za transport, to co zostanie dam a co z tym co zabraknie. Oczywiście dam rownież umowę adopcyjna z zastrzeżeniem, że jakby co to niech wraca z powrotem. Tak czy nie tak, proszę decydować bo ja mam tu jak najmniej do powiedzenia. Agatko51 dziękujębardzo. Pozdrowienia od DJ a. No i oczywiście mam nadzieję że agata będzie zawsze czuwac tam blisko nad DJ em. Quote
agata51 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Moria, z ust mi to wyjęłaś. Nie obiecuję, że będę go co tydzień odwiedzać, ale jakby co, jestem niedaleko. Quote
Lidan Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 No to DJ opuści gościnne progi Mori i to jeszcze z wyprawką :-) Nie pamietam co jada DJ ale jeśli jakąś suchą lub puszkową karmę to dorzucić mu do wyprawki trochę tej karmy, najlepiej w oryginalnym opakowaniu, żeby nagła zmiana nie rozregulowała mu żołąka bo jak na dzien dobry psiak dostanie biegunki to nie będzie wesoło. Cieszę się, że DJ będzie miał domek :multi: Quote
clo Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 cudownie!!agatko dziekujemy ci z calego serca!!!mam nadzieje,ze panstwo dadza rade:))trzeba bedzie pomoc:))ale mysle,ze wszystkos ie dobrze ulozy..bo ogolnie twoje wrazenie agatko jest pozytywne tak?przepraszam,ze tak dopytuje ale dj to moj faworyt kochany i strasznie sie ta jego adopcja stresuje..;p;/ gibon dziekuje za przelozenie deklaracji:))to bardzo wazne ciotki prosze pomozcie nam dozbierac deklaracje na kolejnego psiaka ktorego bysmy chcialy wyciagnac ze schroniska w miejsce djka...niestety ketunia kochana ktora wpsomagala nam do tej pory djka tez teraz musiala wycofac swoja deklaracje bo obiecala pomoc juz gdzie indziej..a djek i tak pelnych deklaracji nei mial uzbieranych..jednak tak bardzo chcialybysmy kolejnego biedaka na jego miejsce wyciagnac..dlatego bardzo prosimy o pomoc..i sciaganie ciotek na watki naszych psiakow oraz pomoc w zbieraniu deklaracji.a i czy ktos moze cos dorzucic na transport lub wyprawke dla djka?:))szeleczki i smycz beda od nas fizia pewnie wysle jakies cudne:) Quote
krakowianka.fr Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 fajnie! to ja sie oferuje na zaplacenie: - albo za szelki - albo za smycz i obroze (do wyboru no i ktos to bedzie musial kupic, ja jestem zdecydowanie za daleko od Polskiej granicy) tylko blagam o wiadomosc na priva co do koszow i nr`u konta do 'oddania' pieniazkow :-) pozdrawiam, kr.fr ps. poczochrajcie DJ`a za uszkami !!! Quote
clo Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 krakowianko dziekujemy!!!fizia jak tylko sie pojawi napisze jak wyprawka i za ile:))jeszcze raz dzieki! Quote
agata51 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 clo, tak, odniosłam pozytywne wrażenie. Miłości w nowym domku DJ będzie miał pod dostatkiem. Czy DJ boi się burzy? :evil_lol: Młodsza Pani bardzo liczy na jego duchowe wsparcie i już grzeje dla niego miejsce w łóżku. Będę najszczęśliwą osobą pod słońcem, jeśli okaże się, że moje wrażenia się sprawdzą i DJ będzie w nowym domku szczęśliwy. Quote
eski Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Cioteczki drogie, ja niestety swoją deklarację juz obiecałam pewnemu Miśkowi cudem wyratowanemu od śmierci, ale na transport dla DJ-ka pewnie znajdę jakieś tam grosiki jeszcze jakby co. Mam nadzieję, że DJ pokocha swoich nowych ludzi i dobrze mu będzie w swoim nowym domku. Quote
Divi Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Jejku jak fajnie ze DJ ma domek bardzo się ciesze.:multi: T nic że Panie w luksusie nie żyją, ale widać że serce wielkie mają.:multi: Jeśli chodzi o kwestie finansową to nie mogę dorzucić do transportu, ani na razie zdeklarować wpłat na innego biedaka.:oops: Didi mi zachorowała i każdy grosz się liczy na weta i leki.:-( Quote
zuzia63 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Tyle się dzieje u DJa:crazyeye:najważniejsza jest miłość do psa A agata będzie szpiegowała, podglądała i donosiła nam co u małego dupka. Agato! Zostajesz agentem do zadań specjalnych! Quote
clo Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 dobrze zatem djek jedzie:))))i niech mu sie szczesci!:))) a co do deklaracji..to rozumiem dziewczyny i dziekuje za pomoc djkowi.. natomiast w takim razie bardzo,bardzo prosze wszystkie cioteczki ktore nadal beda nas wspierac psiak na miejsce djka juz wybrany nie dlugo pewnie zalozy mu sie watek..i serdecznie prosimy z calego serca o pomoc:))trzeba wybrac mu imie to po 1 a po drugie sciagnac ludzi na watek i dozbierac brakujaca kaske..bo inaczej moze byc ciezko...mamy jeszcze wciaz na utrzymaniu 4 psiaki...a tylko na jedenego sa pelne deklaracje.. a bardzo bysmy chcialy moc dalej dzialac jak teraz i dalej wyciagac kolejne psy razem z wami..bo narazie tfu tfu ale domki fajne sie znajduja i zobaczcie ilu juz udalo nam sie w tym roku pomoc:)) tu link gdzie mamy zestawienie psow ktore juz udalo sie uratowac:)i zdjecie nowego misia ktory ma jechac na miejsce djka:)) www.dogomania.pl/forum/f1166/zbiorowy-watek-psow-za-schroniska-dla-zwierzat-w-jamrozowiznie-25km-od-czestochowy-68576/index133.html#post12771842 Quote
fizia Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 OK, to już sprawdzę które szelki by pasowały Ja myślę, że wszystko będzie OK :loveu: A następnego psiaka koniecznie musimy wyciągnąć - prawdopodobnie będzie to ten przesympatyczny, czteroletni kudłacz - to byłby 31 psiak w tym roku, którego udałoby nam się wyciągnąć:multi: Quote
truskawa144 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Moria napisał(a): Oczywiście dam rownież umowę adopcyjna z zastrzeżeniem, że jakby co to niech wraca z powrotem. Przede wszystkim trzeba podpisać SCHRONISKOWĄ umowę adopcyjną, ona też mówi o tym, że pies może do nas wrócić w razie czego. Masz możliwość podania umowy dla pań? Nie pamiętam czy jeden egzemplarz przyjechał do Ciebie z DJem czy nie. Ktoś też musi panie poinformować,że umowę muszą wypełnić (bez daty) i wysłać do nas,na adres schroniska. Quote
fizia Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 Jakbym wysłała dzisiaj - może priorytetem najlepiej - to powinno dojśc na piatek Jedyny komplet pasujący na DJka- szelki i smyczka - mogę stworzyć z tych niebiesko-zielonych szelek i zielonej smyczki, która jest w takim samym kolorze, co wewnętrzna strona szelek Podoba Wam się? Quote
zuzia63 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Trzeba DJa zapytać czy mu się podoba:evil_lol: chociaż myślę, że jemu to pewnie wszystko jedno, jego interesuje tylko dobry domek i wygodna kanapa;) Fiziu, przestań szaleć bo zawału dostaniesz, kolor szelek to szczegół... jakie będą takie będą i już, do czarnego wszystkie pasują:roll: Quote
fizia Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 [quote name='zuzia63']Trzeba DJa zapytać czy mu się podoba:evil_lol: chociaż myślę, że jemu to pewnie wszystko jedno, jego interesuje tylko dobry domek i wygodna kanapa;) Fiziu, przestań szaleć bo zawału dostaniesz, kolor szelek to szczegół... jakie będą takie będą i już, do czarnego wszystkie pasują:roll: hehe ok, to przestaję szaleć :evil_lol: Ja uważam, że komplet jest ok - może nie jest super męski, ale chyba DJ się nie obrazi :) A rzeczy od Taks sa naprawdę bardzo solidne i fajne. Taki typ szelek jest bardzo łatwy i fajny w użyciu - a dla psa bardzo wygodny, bo nic się nie wbija pod pachami. Do tego - jeślidobrze się wyreguluje długośc tych 2 obręczy, to nie ma szans, żeby pies się z tego wyswobodził Quote
fizia Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 truskawa144 napisał(a):Przede wszystkim trzeba podpisać SCHRONISKOWĄ umowę adopcyjną, ona też mówi o tym, że pies może do nas wrócić w razie czego. Masz możliwość podania umowy dla pań? Nie pamiętam czy jeden egzemplarz przyjechał do Ciebie z DJem czy nie. Ktoś też musi panie poinformować,że umowę muszą wypełnić (bez daty) i wysłać do nas,na adres schroniska. Wysłałam do Pań link do umowy - nie wiem jeszcze czy mają możliwośc wydrukowania, ale jak nie, to może Moria by miała? Quote
zuzia63 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Dla mnie to sobie te Panie mogą nawet na sznurku prowadzać, aby tylko go kochały! Ale rozumiem co fizia teraz przeżywa, sama mam 'nerwa' chociaż małego dupka na oczy nie widziałam:lol: i pracować nie moge, bo co chwilę tu zaglądam, czy nie wydarzyło się coś niespodziewanego:cool3: Quote
zuzia63 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Fiziu, Moria pisała, że zostanie ok 200zł, czy to załatwi sprawę transportu plus te 30 od nowej Pani? Quote
fizia Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 No zobaczymy ile powie Tata Rybci - ja obiliczyłam na podstawie odleglosci.pl, że powinno wyjśc 239 zł - ale wiadomo, jak to jest z samochodem, raz spali więcej, raz mniej Bo jeśli jest ponad 500 km to 45 gr za kilometr a w jedną stronę wyszło mi 166 km Quote
Recommended Posts