Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziekuje lara!!!tekst umm..chyba z 1 strony plus moze to co moria o nim napisala?trzeba koniecznie podkreslic ze jest kochanym grzecznym psiakiem ktory trzyma czystosc w domu i umie sie w domu zachowac no i koniecznie ze jest malutki bo na zdjeciach kazdemu sie moze roznie wydac a to podobno naprawde nie wielki psiaczek

• Replies 861
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

clo napisał(a):
dziekuje lara!!!tekst umm..chyba z 1 strony plus moze to co moria o nim napisala?trzeba koniecznie podkreslic ze jest kochanym grzecznym psiakiem ktory trzyma czystosc w domu i umie sie w domu zachowac no i koniecznie ze jest malutki bo na zdjeciach kazdemu sie moze roznie wydac a to podobno naprawde nie wielki psiaczek

Ok, coś pokombinuję :) zrobię dziś wieczorem, najpóźniej jutro :)

Posted

Kochana psina i w dodatku nie namolna. Inne psy ciagle chcą żeby je glaskac, żeby zwracac na nie uwage, a DJ nie skromniutki. Trzeba go zawolac, jest bardzo przyjemnym malym pieskiem. Nie zwraca uwagi na koty, kury, dogaduje sie z psami.Karny. pilnuje sie.

Posted

Moria napisał(a):
Kochana psina i w dodatku nie namolna. Inne psy ciagle chcą żeby je glaskac, żeby zwracac na nie uwage, a DJ nie skromniutki. Trzeba go zawolac, jest bardzo przyjemnym malym pieskiem. Nie zwraca uwagi na koty, kury, dogaduje sie z psami.Karny. pilnuje sie.

bo on wie, że nie może przeginać:lol:
ale jeszcze się rozbryka:evil_lol:

Posted

laro super dziekuje za allegro.prosze o nr konta na pw:)a i jesli moglabym jeszcze cos dodac to mysle,ze przydalby sie w tym allegro jakis dluzszy tekst taki wzruszajacy o poczatkach ze byl w schronie i teraz jest w hoteliku itd...

Posted

Czy doszła wpłata na DJ od acha44 :???: Pytałam o to w jej imieniu wysyłając pw do fizia ale nie dostałam odpowiedzi :shake:

Nie mam wprawy w pisaniu tekstów ogłoszeń, ale... tak sobie pisałam i wyszło coś takiego:

Historia jakich wiele: bezdomny (zagubiony? wyrzucony?) młody, wesoły pies trafił do schroniska...
Spędził za kratami kilkanaście długich i smutnych miesięcy, płacząc z samotności, trzęsąc się ze strachu, marznąc w zimowe długie noce i dysząc w letnie upały. Mijały dni i miesiące, niektóre pieski opuszczały schronisko, a małego DJ'a nikt nie zauważał. Poprzez kraty próbował zaczepiać ludzi odwiedzających schronisko wpychając pomiędzy pręty swój czarny nosek i wodził za nimi tęsknym wzrokiem. Bezskutecznie.
Aż ktoregoś dnia wolontariuszki pomagające psom w schronisku postanowiły wyciągnąć biedaka z tego smutnego miejsca. Dzięki pomocy wielu ludzi zostały zgromadzone fundusze na opłacenie pobytu psiaka w hoteliku. I tak DJ pierwszy raz po wielu miesiącach czekania wyszedł poza schroniskowe ogrodzenie i odjechał do tymczasowego domu. Z daleka od ciasnych boksów i smutnego szczekania innych psów DJ na nowo poznaje radość życia, smak jedzenia, przyjemny dotyk ludzkiej dłoni...
Po kilku dniach tymczasowa opiekunka donosi:
"Kochana psina i w dodatku nie namolna. Inne psy ciagle chcą żeby je głaskać, żeby zwracać na nie uwage, a DJ nie. Skromniutki. Trzeba go zawołać, jest bardzo przyjemnym małym pieskiem. Nie zwraca uwagi na koty, kury, dogaduje się z psami.Karny. Pilnuje się."

DJ okazał się całkowicie niekłopotliwym i bezproblemowym psiakiem: nie jest hałasliwy, nie atakuje innych zwierząt, zachowuje czystość w domu.
Piesek jest niewielkich rozmiarów (poniżej kolana), ma okolo 2 lat, jest wykastrowany i zaszczepiony. Sądząc po jego zachowaniu mieszkał kiedyś w domu.

Opuszczenie schroniska i zamieszkanie w hotelu to pierwszy i ważny krok na dalszej drodze DJ'a. Dzięki możliwości przebywania z psem obecna opiekunka ma możliwość obserwcaji psa i ewentualnego korygowania niepożądanego zachowania. Z kolei pies ma czas na odreagowanie stresu związanego z pobytem w schronisku i oswojenie się z domowymi warunkami.

Następny etap w życiu DJ'a to szukanie nowego domu z odpowiedzialnym właścicielem, który zapewni psu czułą opiekę, ciepły kąt w swoim domu, pełną miskę, a w razie choroby leczenie.

Może właśnie Tobie wpadł w oko ten mały czarny piesek? Może ktoś z Twoich znajomych szuka pieska?

Osoby zainteresowane adopcją DJ'a mogą uzyskać dokladniejsze informacje o psiaku dzwoniąc na nr telefonu: 509 173 446 lub pisząc na adres: upendo@op.pl

Nie wiem czy to się do czegoś nadaje :roll: Może choć jakaś część przyda się w ogłoszeniach. Za ewentualne błędy z góry przepraszam :oops:

Posted

Lidan, dzięki za tekst :loveu: ja już nie mam czasu na takie teksty, wybaczcie :oops: chociaż na szczególne zamówienie to zrobię ;)

Zaraz wkleję ładnie tekst i wyślę nr konta clo ;)

Posted

truskawa144 napisał(a):
:mad: U nas to raczej powietrzem nie żył:evil_lol:

Dodaj może,że jest zaszczepiony na wszystko i wykastowany.

To już dodałam ;)

Posted

hehe truskawa sluszna uwaga;))

lidan ogromnie ci dziekuje za tekst jest cudny!!!napewno przyniesie djkowi szczescie:)))bardzo dziekuje za obecnosc was wszystkich tu na watku:))dla mnie dj to wyjatkowy pies i zalezy mi na nim ogromnie dlatego z calego serca chcialam podziekowac kazdemu kto jest z djkiem:))))

laro pieniazki wplace w pon bo w weekendy podobno przelewy nie przechodza ale nie wiem moge sprobowac jutro wyslac?

a i wszystkie deklarowane wplaty na djka podochodzily:)))dziekuje!!od acha 44 tez:))

Posted

truskawa144 napisał(a):
:mad: U nas to raczej powietrzem nie żył:evil_lol:

Dodaj może,że jest zaszczepiony na wszystko i wykastowany.

Nie gorączkuj się tak :eviltong: Ciesz się, że nie napisałam, że na łańcuchu, że bity, głodzony itp No i nie napisałam jakie to schronisko ;) Zaznaczyłam, że jajek nie ma ale szczepienia są.
I napisałam na samym początku, że nie mam wprawy w pisaniu tekstów. No.

Posted

Ale tekst bardzo fajny. Tylko to sformułowanie śmiesznie wyszło:evil_lol:
Ja nie jestem za kolorowaniem historyjek danego psa.
Nie każdy pies musi mieć tragiczną historie.
Sam fakt,że pies stracił wszystko i trafił do schroniska jest już wystarczająco smutne.