Dziunia_40 Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 Mam dzisiaj znów jakieś problemy z zalogowaniem się na dogo. Udało mi się to raz wcześniej, ale nim zdążyłam coś napisać, to znów mnie wylogowało. Może ktoś wie dlaczego tak się dzieje? Isadora7 - dziękuję za banerki dla Bariego - są piękne!!!:loveu: Quote
necia25 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Dziunia_40 napisał(a):Mam dzisiaj znów jakieś problemy z zalogowaniem się na dogo. Udało mi się to raz wcześniej, ale nim zdążyłam coś napisać, to znów mnie wylogowało. Może ktoś wie dlaczego tak się dzieje? JA MAM TEN SAM PROBLEM OD JAKIEGOŚ CZASU :angryy::angryy::angryy: I PRZYCZYNY NIE ZNAM :angryy::angryy::angryy: Quote
Dziunia_40 Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 W tą sobotę będę na wsi, więc odwiedzę Bariego. Przyjedzie tam też pani zainteresowana adopcją psiaka. Po pierwszych rozmowach domek wydaje się dobry i z doświadczeniem w obcowaniu z psami. Trochę obawiam się nieufności Bariego i jego reakcji na nową osobę w swoim otoczeniu. On się chyba uważa za psa tymczasowych opiekunów, a inni (przepraszam za określenie) latają mu koło ogona. Może macie jakieś sugestie jak przeprowadzić takie pierwsze spotkanie z potencjalną nową właścicielką? Przeglądałam wczoraj strony z zaginionymi psami i znalazłam ogłoszenie z takim zdjęciem. Prawda, że bardzo podobny do Bariego? http://zaginionepsy.waw.pl/download.php?id=728 Quote
Spinca Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Jeśli mogę coś doradzić, to niech to spotkanie odbędzie się na neutralnym gruncie. Skoro Pani ma doświadczenie powinna wiedzieć, żeby nie obściskiwać i nie zagłaskiwać psa. No i drobne przekupstwo jest zawsze mile widziane :) Quote
necia25 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 :crazyeye::crazyeye::crazyeye: a gdzie ten zaginął?? edit: już znalazłam to ogłoszenie - ale to 24.12.2006 było ... troszkę dawno ... http://zaginionepsy.waw.pl/viewtopic.php?t=1742&highlight=collie na neutralnym terenie powinno być łatwiej przekonać psiaka do obcych, bo na "własnym" podwórku On czuje się jak stróż ... jakieś "przekupki" też się przydadzą i powolne przekonywanie do siebie ... Quote
Dziunia_40 Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 Spinca napisał(a): No i drobne przekupstwo jest zawsze mile widziane :) Tak, przekupstwo nigdy nie jest złe;), ale w przypadku Bariego na niewiele się zdaje. Oczywiście zje jakiś dodatkowy, smaczny kąsek, ale czułości do obcego w nim to nie wzbudzi. Zaaranżuję jakiś miły spacerek połączony z częstowaniem psiaka przekąskami - może choć trochę Bari otworzy się na nowe znajomości. Quote
Nanhoo Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 trzymam mocno kciuki za Bariego. Niech mu sie z tym domkiem poszczesci :lol: pan z domku ktory ja szykowalam dla niego zmarl dzis w nocy :-( pani do mnie dzwonila, jest w szoku, na razie ja pocieszalam, pojde chyba na pogrzeb a w sprawie psa nawet sie nie odzywalam :-( cholerny pech, Bari by mial tam tak dobrze, a ten biedny pan nie doczekal sie swojego nowego pieska Quote
Dziunia_40 Posted June 25, 2009 Author Posted June 25, 2009 Nanhoo napisał(a): pan z domku ktory ja szykowalam dla niego zmarl dzis w nocy :-( pani do mnie dzwonila, jest w szoku, na razie ja pocieszalam, pojde chyba na pogrzeb a w sprawie psa nawet sie nie odzywalam :-( Bardzo przykra historia:shake: Współczuję tej pani z powodu utraty bliskiej osoby. Pani, która zainteresowała się Barim jest bardzo zdeterminowana i chciałaby wziąć go od razu w tą sobotę. Potrzebna jest jednak wizyta przed adopcyjna. Czy znajdzie się ktoś, kto dzisiaj, lub jutro mógłby taką wizytę przeprowadzić? Pani mieszka blisko Chęcin, ok. 20 km od Kielc. Quote
Weronikaa Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Dostałam od cioteczki Nanhoo wiadomość, abym zrobiła bannerki dla psiaka z tego wątku. Sorry, że dopiero teraz odpisuję, ale nie było mnie parę dni na Dogo. Bannerki będą najpóźniej dzisiaj wieczorem :) Quote
Dziunia_40 Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 Potter zgodziła się przeprowadzić dzisiaj wizytę kontrolną u państwa, którzy chcą adoptować Bariego - wieeeelkie dzięki za pomoc, Potter:loveu::loveu: Quote
Isadora7 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Dziunia_40 napisał(a):Potter zgodziła się przeprowadzić dzisiaj wizytę kontrolną u państwa, którzy chcą adoptować Bariego - wieeeelkie dzięki za pomoc, Potter:loveu::loveu: To znaczy, ze zaczynamy etap trzymania kciuków :) Quote
Weronikaa Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Oby ten bannerek nie był potrzebny :loveu: i psiak zamieszkał w tym domu, o którym piszecie, 3mam bardzo mocno kciuki :multi: Quote
Potter Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Już po kontroli. W skrócie: trudno się do czegoś doczepić :grins: . Pierwsze dni mogą być ciężkie (w domu są 3 koty i sznaucerka), ale generalnie myślę, że dom ma potencjał i sobie poradzi. Jeśli collak tam trafi, to mogę zrobić poadopcyjną w razie potrzeby. Quote
Dziunia_40 Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 Od wczorajszego wieczora próbuję zalogować się na dogo i dopiero teraz mi się to udało:watpliwy:. Korzystając z tego faktu, zdaję krótką relację jak przedstawia się sytuacja psiaka( mam nadzieję, że mnie nie wyloguje zanim skończę). Bari - teraz Ramzes, jest już w nowym domku:multi::multi: :multi::multi::multi: Domek jest REWELACYJNY!!! Nowi opiekunowie mają świetne podejście do zwierzaków co zaprezentowali już w pierwszym kontakcie z psiakiem - Niuniek dosłownie jadł im z ręki i patrzył jak w obrazek:lol: Pierwsze chwile w nowym miejscu przyniosły małe spięcie między sznaucerką a Ramzesem - w końcu psy musiały ustalić hierarchię. Dała też o sobie znać nieufność psiaka, który wystraszył się, gdy córka Państwa zbyt szybko chciała go pogłaskać, i kłapnął zębami. Podobno zaraz potem podszedł i przepraszał podstawiając łeb do głaskania. Koty całkowicie ignoruje!!! Jestem bardzo szczęśliwa, że los podarował Ramzesowi takich wspaniałych opiekunów i bardzo dziękuję wszystkim, którzy pomagali znaleźć mu ten wymarzony dom:loveu: Nowi Państwo Ramzesa chcieli sami napisać o nim na dogo, ale nie udało się im zalogować. Quote
Ss Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 SUPER!:multi::multi: Forum Collie i Fundacja powiadomione :) Zaraz ściągam Ramzesa z wątku ogólnego collaków na dogo. BARDZO SIĘ CIESZYMY!!:multi::multi::multi: POWODZENIA W NOWYM DOMKU!!! Quote
Potter Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Cieszę się, że kolejny bezdomny pies znalazł dom :lol:. Quote
necia25 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 :multi::multi::multi: SUPER WIEŚCI !!! :multi::multi::multi: BARI/RAMZES TAK MOCNO 3MAŁAM ZA CIEBIE KCIUKI A JESZCZE MOCNIEJ MI TERAZ ULŻYŁO, ŻE WYPATRZYŁ CIĘ TAK FAJNY DOMEK :multi::multi::multi: NO TO W TAKIM RAZIE TYLKO CZEKAĆ NA ZALOGOWANIE SIĘ NOWYCH PAŃSTWA RAMZESA TU NA DOGO NO I OCZYWIŚCIE FOTORELACJI :loveu::cool3: Quote
kocur_m Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Witam po raz pierwszy;) kilka słów o Ramzesie,jest to grzeczny i zabawowy piesek.Na pierwszy rzut oka wyglądał na psa 8-9 lat. Teraz wydaje nam się,że ma tyle na ile go ocenił lekarz.po 3 dniach lekko wybielały mu zęby? Kocha pieszczoty(pierwszy raz mam psa który tak rygorystycznie dopomina się głaskania).Boi się grzmotów i obcych ludzi.Potrzebuje dużo czsu żeby kogoś zaakceptować,najlepiej go wtedy ignorować i udawać,że go nie ma.Jak będzie chciał to sam powie,że można go głaskać.Wczoraj podjęłam drugą próbę czesania.Trwało to 2 godziny, bo w międzyczasie Bari obserwował traktoty,biegał za Niunią, zwiedzał posesję i wracał z uśmiechnięą mordą.Doszłam do barków, ale wyczesałam pół wiaderka podszerstka.Synowa powiedziała, że Bari "chudnie" w oczach.:multi:Spodziewam się, że doprowadzenie go do I ligi zajmie mi miesiąc,ale po tym czasie będzie PIĘKNY Quote
kasik wawa Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 super wiesci:multi::multi: dziekujemy za wspanialy domek:loveu: napewno psinka sie odwdzieczy za poswiecony mu czas:loveu: Quote
Dziunia_40 Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Przepraszam, że dopiero teraz umieszczam zdjęcia - "troszkę" trwało zanim znalazłam czas i osobę, która mi w tym pomogła. Bardzo się ciesze, że zalogowała się na dogo Pani Ramzesa:) i przekazała nowe wieści o psiaku. Oczywiście czekamy na kolejne:) Quote
Nanhoo Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 bardzo sie ciesze ze mu sie udalo :multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts