Jump to content
Dogomania

*CAYENNE* - kochany szczeniak w typie COLLIE - MA DOM!!!

Recommended Posts

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z łapką jest na szczęście coraz lepiej. Malec dokazuje z psami, niedawno zaczął na łapce stawać i robi to coraz odważniej - znak, że przestaje boleć.
Uszka nie były w dobrym stanie, jest w nich jeszcze pełno "wszystkiego", ale też dostaje leki i mam nadzieję że szybko wydobrzeją. Czyszczenie uszu to zabieg przez Cayenna znienawidzony i przeokropny najgorszy, no.. ale cuż ja mogę zrobić?
Mam nadzieję, że za mniej więcej tydzień będzie już wszystko na tyle dobrze, że będzie można maleństwo ogłaszać. A im wcześniej tym lepiej, niedługo przestanie być taki "kuszący".

Zachowuje się naprawdę nieźle. Oczywiście gryzie wszystko, bo ząbki rosną, ale ogólnie jest psiakiem grzecznym. Nauczył się już pięknie siadać :loveu: w miarę też opanowuje 'zostaw', co nam pozwala ocalić niektóre domowe sprzęty ;)

Posted

fizia napisał(a):
mamy takie wpłaty na moim koncie::loveu:

Ihabe - 25 zł
Lara - 20 zł
Magdalena - 20zł

Przelałam przed chwilką te pieniążki -65 zl - do Wiosny - bardzo serdecznie dziękujemy!!!!:loveu::loveu:

Strasznie się cieszę, że z łapką i uszkami coraz lepiej!!:multi::multi:

Posted

Fiziu, dzisiaj wysłałam pocztą pieniążki dla Cayenna, od razu za dwa miesiące (czyli 2*20 = 40 zł ), żeby mi potem nie uciekło.
Powinny być pod koniec tygodnia.

CAYENNKu - zdrowiej, i żeby cie jakis domek pokochał bardzo i na zawsze :).

Posted

dogo serdecznie dziekujemy!!!

cayennek nam pod czujnym okiem wiosny i jej meza zdrowieje;)i chyba dokazuje;Pnadal ma jednak dosc dluzy dlug..szczegolnie za leczenie i transport dlatego jesli ktos moglby poratowac jakims bazarkiem lub deklaracja,wplata..bardzo bardzo prosimy...

Posted

clo napisał(a):
dogo serdecznie dziekujemy!!!

cayennek nam pod czujnym okiem wiosny i jej meza zdrowieje;)i chyba dokazuje;Pnadal ma jednak dosc dluzy dlug..szczegolnie za leczenie i transport dlatego jesli ktos moglby poratowac jakims bazarkiem lub deklaracja,wplata..bardzo bardzo prosimy...

A ile ten dług na chwilę obecną wynosi?

Posted

no nie za malo...;/ niestety trzeba bylo malego wozci do weta diagnozowac ,doszczepic itd wiec troche nam sie nazbieralo..a deklaracji narazie malutko..wiec bardzo prosimy o wsparcie moze ktos pomoc w rozsylaniu pw?

dlug wynosi:
-167,- transport jamrozowisna-gliwice
-66,- hotel maj
-5,- odrobaczenie
-78,- szczepienie + uszy
+65,- od Fizi
------------
-251,-
hotel za cały czerwiec to 330zł. możemy narazie odjąć dwa tygodnie, później najwyżej resztę, jeśli nie znajdzie ds.

Posted

fizia napisał(a):
Trochę się uzbierało...

Miejmy nadzieję, że szybko nam maluch do Domu wyfrunie, jak już będzie zdrowy

Dokładnie, taki ładny i młody, musi szybko znaleźć dom!

Posted

Ss napisał(a):
zagladnijcie cioteczki na watek "przygarne pieska" czesto szukaja szczeniatek...

Tak, tak - zaglądam codziennie, ale ostatnio było tylko ogłoszenie o szczeniaku do budy i malutkim, który będzie miał 2 kg jak urośnie.

Ale faktcyznie trzeba sprawdzać, bo może akurat

Posted

Cayenn wraca do zdrowia. Z łapkąna szczęście jest ogromna poprawa, staje na niej już niemal normalnie :multi:
Uszka jeszcze wymagają leczenia, ale myślę, że można zacząć go ogłaszać. Nie ma co czekać, a jeśli ds znajdzie się przed zakończeniem leczenia, to albo domek będzie kontynuował, albo odbierze maluszka po kilku dniach.

Cayenne nauczył się zachowywać czystość w domu - jak na swój wiek oczywiście. Wpadki sięzdarzają, ale rzadko.
Jest dobrze zsocjalizowanym i przemiłym stworzeniem. Ładnie reaguje na 'zostaw', kiedy coś gryzie, pięknie też siada, zwłaszcza przed jedzeniem :loveu:
Cuż więcej ? Tabula rasa - jak ds wychowa i nauczy, taki Cay będzie.

Ogłaszajcie maluszka, póki jest taki rozkoszny i słodki. Później jego szanse będą maleć i maleć...