fizia Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 Jeszcze narazie wstrzymałyśmy sie z ogłsozeniami, bo był stan zapalny w uszkach i ta łapka tez taka troszkę niepewna Quote
nika28 Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 O Boże jakie cudoooooooo :loveu: :loveu: :loveu: Quote
wiosna Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Z łapką jest na szczęście coraz lepiej. Malec dokazuje z psami, niedawno zaczął na łapce stawać i robi to coraz odważniej - znak, że przestaje boleć. Uszka nie były w dobrym stanie, jest w nich jeszcze pełno "wszystkiego", ale też dostaje leki i mam nadzieję że szybko wydobrzeją. Czyszczenie uszu to zabieg przez Cayenna znienawidzony i przeokropny najgorszy, no.. ale cuż ja mogę zrobić? Mam nadzieję, że za mniej więcej tydzień będzie już wszystko na tyle dobrze, że będzie można maleństwo ogłaszać. A im wcześniej tym lepiej, niedługo przestanie być taki "kuszący". Zachowuje się naprawdę nieźle. Oczywiście gryzie wszystko, bo ząbki rosną, ale ogólnie jest psiakiem grzecznym. Nauczył się już pięknie siadać :loveu: w miarę też opanowuje 'zostaw', co nam pozwala ocalić niektóre domowe sprzęty ;) Quote
fizia Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 fizia napisał(a):mamy takie wpłaty na moim koncie::loveu: Ihabe - 25 zł Lara - 20 zł Magdalena - 20zł Przelałam przed chwilką te pieniążki -65 zl - do Wiosny - bardzo serdecznie dziękujemy!!!!:loveu::loveu: Strasznie się cieszę, że z łapką i uszkami coraz lepiej!!:multi::multi: Quote
Onaa Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Fiziu, dzisiaj wysłałam pocztą pieniążki dla Cayenna, od razu za dwa miesiące (czyli 2*20 = 40 zł ), żeby mi potem nie uciekło. Powinny być pod koniec tygodnia. CAYENNKu - zdrowiej, i żeby cie jakis domek pokochał bardzo i na zawsze :). Quote
clo Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 dogo serdecznie dziekujemy!!! cayennek nam pod czujnym okiem wiosny i jej meza zdrowieje;)i chyba dokazuje;Pnadal ma jednak dosc dluzy dlug..szczegolnie za leczenie i transport dlatego jesli ktos moglby poratowac jakims bazarkiem lub deklaracja,wplata..bardzo bardzo prosimy... Quote
__Lara Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 clo napisał(a):dogo serdecznie dziekujemy!!! cayennek nam pod czujnym okiem wiosny i jej meza zdrowieje;)i chyba dokazuje;Pnadal ma jednak dosc dluzy dlug..szczegolnie za leczenie i transport dlatego jesli ktos moglby poratowac jakims bazarkiem lub deklaracja,wplata..bardzo bardzo prosimy... A ile ten dług na chwilę obecną wynosi? Quote
clo Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 no nie za malo...;/ niestety trzeba bylo malego wozci do weta diagnozowac ,doszczepic itd wiec troche nam sie nazbieralo..a deklaracji narazie malutko..wiec bardzo prosimy o wsparcie moze ktos pomoc w rozsylaniu pw? dlug wynosi: -167,- transport jamrozowisna-gliwice -66,- hotel maj -5,- odrobaczenie -78,- szczepienie + uszy +65,- od Fizi ------------ -251,- hotel za cały czerwiec to 330zł. możemy narazie odjąć dwa tygodnie, później najwyżej resztę, jeśli nie znajdzie ds. Quote
fizia Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 Trochę się uzbierało... Miejmy nadzieję, że szybko nam maluch do Domu wyfrunie, jak już będzie zdrowy Quote
Zuza i Noddy Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 A w jakim on jest mniej więcej wieku(w miesiącach)? Quote
Ss Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 zagladnijcie cioteczki na watek "przygarne pieska" czesto szukaja szczeniatek... Quote
__Lara Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 fizia napisał(a):Trochę się uzbierało... Miejmy nadzieję, że szybko nam maluch do Domu wyfrunie, jak już będzie zdrowy Dokładnie, taki ładny i młody, musi szybko znaleźć dom! Quote
fizia Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 Ss napisał(a):zagladnijcie cioteczki na watek "przygarne pieska" czesto szukaja szczeniatek... Tak, tak - zaglądam codziennie, ale ostatnio było tylko ogłoszenie o szczeniaku do budy i malutkim, który będzie miał 2 kg jak urośnie. Ale faktcyznie trzeba sprawdzać, bo może akurat Quote
wiosna Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Cayenn wraca do zdrowia. Z łapkąna szczęście jest ogromna poprawa, staje na niej już niemal normalnie :multi: Uszka jeszcze wymagają leczenia, ale myślę, że można zacząć go ogłaszać. Nie ma co czekać, a jeśli ds znajdzie się przed zakończeniem leczenia, to albo domek będzie kontynuował, albo odbierze maluszka po kilku dniach. Cayenne nauczył się zachowywać czystość w domu - jak na swój wiek oczywiście. Wpadki sięzdarzają, ale rzadko. Jest dobrze zsocjalizowanym i przemiłym stworzeniem. Ładnie reaguje na 'zostaw', kiedy coś gryzie, pięknie też siada, zwłaszcza przed jedzeniem :loveu: Cuż więcej ? Tabula rasa - jak ds wychowa i nauczy, taki Cay będzie. Ogłaszajcie maluszka, póki jest taki rozkoszny i słodki. Później jego szanse będą maleć i maleć... Quote
__Lara Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Dziewczyny, ja służę allegro super wyróżnionym, tylko musiałoby być opłacone... ale myślę, że to może Cay bardzo pomóc. Quote
Zuza i Noddy Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Bardzo proszę o określenie(w przybliżeniu) wieku Caya w miesiącach, potrzebne na forum collie. Quote
wiosna Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Cayenne ma jakieś 3,5 miesiąca. Kilka dni temu stracił pierwszego mleczaka :loveu: Quote
__Lara Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 wiosna napisał(a):Cayenne ma jakieś 3,5 miesiąca. Kilka dni temu stracił pierwszego mleczaka :loveu: :loveu: ale młodzik :lol: Quote
Recommended Posts