Bakteria Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Już bez przesady ;) Rozumiem, że nie należy zostawiać psa samego w domu z plastikową butelką albo po prostu samego sobie, ale kiedy wszyscy są w domu i pies jest pod kontrolą? Nie ma lepszej zabawki :diabloti: Moja tymczasowiczka, dość hmmm.. narwana, doskonale się wyciszała, kiedy cała porcję karmy dostawała z butelki. I jakoś nie przyszło jej do głowy ją od razu gryźć i połykać :razz: a bawiła się nawet po kilkadziesiąt minut, żeby wszystkie kuleczki wyciągnąć... I nie trzeba kasy wydawać na kongi :razz: Quote
goldenka Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 ja mam podobny problem i zastanawiam sie nad zapewnieniem takiemu szczeniaczkowi mozliwosci widywania drugiego szczeniaka tu jest link do mojego problemu http://www.dogomania.pl/forum/f71/miniatura-potrzebna-pomoc-w-wychowaniu-138988/ szkoda ze jestes z Sosnowca :-( ja Wrocław. moze ktos w twojej okolicy tez ma szczeniaka w podobnym wieku, popytaj. oczywiscie musi byc zdrowy, sprawdz najpierw czy ma zaczete szczepienia Quote
M@d Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 [quote name='baller']Moim zdaniem metoda izolacji kiedy szczeniak zrobi cos zlego jest skuteczna, ale chyba jeszcze lepiej byloby gdyby to szczeniak "wylatywal" za drzwi, a nie jego pan wychodzil. :lol: Można tak, można tak ... ;) Jednakże wyrzucając psa komplikujemy sytucje wychowawczą, albowiem prowokujemy niepożądane zachowanie pt."drapanie drzwi i piszczenie" i trzeba uważać aby nie nauczyć psa że piszczenie i rzucanie się na drzwi są rozwiązaniem problemu izolacji ... Ktoś, kto ma juz pewne doświadczenie w wychowaniu szczeniąt, poradzi sobie z 2 jednoczesnymi "zagadnieniami szkoleniowymi", a nawet 3 czy 4 ... ;), ale jak ktoś "początkuje" to nie tworzyłbym "wielowątkowych" sytuacji, bo szkoląc jedno można sobie nieświadomie zabagnić coś innego :razz: Quote
Recommended Posts