Onaa Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Ojej ile zainteresowanych losem Bryśka , dziękuję, dziękuję :loveu: :loveu: :loveu:. Tak bardzo się boje że on tam marnie skończy. Widzeliście pewnie wątek o paluchu na dogomanii. Jeśli sprawy w tym schronisku się utrudnią to co będzie z Brysiem ??? Zostanie tam bez żadnej pomocy ? Myślę, że sprawa jest pilna. I Trzeba go wyciągnąć stamtąd. Myślałam o jakimś hoteliku w Wwie albo w okolicach żeby nie trzeba było psiaka daleko transportować. Ale jeśli będzie inny to też jakoś damy radę, mam nadzieję. W każdym razie jeśli macie jakieś pomysły to prosze piszcie ! Aha, i jak by mi ktoś powiedział jak się zmienia tytuł watku, bo ... nie wiem :hmmmm:. Quote
Kosmaty Gałganek Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 ZuziaM właśnie otwiera hotelik, może by się załapał. Może tu by się udało? Quote
APSA Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Na pewno każdy kolejny dzień nieznacznie zmniejsza jego szanse. Nic mu tam bezpośrednio nie zagraża, ale to jednak staruszek trzymany w takich sobie warunkach... Dogo07 napisał(a):Aha, i jak by mi ktoś powiedział jak się zmienia tytuł watku, bo ... nie wiem :hmmmm:. Klikasz na ikonę "edycja" na dole swojego postu. Jeżeli pojawi Ci się możliwość edycji na tej stronie, na której byłaś, to musisz jeszcze kliknąć "zaawansowana edycja" czy jakoś tak (teoretycznie szybka edycja na forum została wyłączona, ale czasem działa, zwykle od razu przechodzi się do zaawansowanej). W zaawansowanej edycji masz możliwość zmiany tytułu, to jest w miarę na górze strony. Potem trzeba kliknąć zapisz/wyślij i powinno się zmienić. Zwykle to działa, czasem tylko się chrzani :p Quote
Onaa Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 APSA, dzięki za podpowiedź. Jeśli chodzi o hoteliki, to najpierw dowiem się o tych koło Wwy. I zobaczymy co z tego wyjdzie. Quote
koosiek Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Dogo07 napisał(a):APSA, dzięki za podpowiedź. Jeśli chodzi o hoteliki, to najpierw dowiem się o tych koło Wwy. I zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale jeżeli on jest Na Paluchu, to czy jest w ogóle jakakolwiek możliwość wyciągnięcia go do hoteliku? Quote
PapryczkaChili Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 no właśnie - da się go zabrac do hotelku, schronisko wyda?? ja niestety nie wiem, co sie dzieje na Paluchu, ale pewnie nic dobrego skoro o tym wspominacie... Mam taki pomysł na tekst: Wielki misiowaty przytulak. BRYŚ jest przepięknym dużym psem. Wygląda jak kudłaty miś do przytulania, a jego ogromną zaletą jest spokojny, zrównoważony i przyjacielski charakter. Bryś jest grzeczny i łagodny zarówno w stosunku do ludzi, jak i innych zwierząt. Bardzo lubi spacery, a do tego jest towarzyski i szuka kontaktu z ludźmi. Do schroniska Na Paluchu trafił kilka tygodni temu. Bryś nie bardzo rozumie, co się stało i bardzo źle znosi schroniskowe warunki – nie tylko jego przepiękna sierść zrobiła się mocno skołtuniona, ale przede wszystkim Bryś traci radość życia. Dlatego pilnie poszukujemy dla niego najlepszego domu, w którym spędzi resztę swoich dni. Bryś nie jest już szczeniakiem, ale ciężko dokładnie określić jego wiek. i do tego to zdjęcie: nie wiem, czy nie za długi ten tekst. może byc - zmieńcie, jesli coś będzie nie tak :) Quote
Onaa Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Jeśli sytuacja w schronisku jest trudna to tym bardziej trzeba zabrać stamtąd psiaka, zwłaszcza że jest tyle osób zainteresowanych jego losem i chcących mu pomóc, za co jeszcze raz serdecznie dziękuję :Rose: i witam nowoprzybyłych :bye:. I mam jeszcze pytanko :czy do jakiejś gazety lokalnej z Warszawy i okolic można by dać ogłoszenie Brysia ? A PapryczkaChili - teksik super, tylko nie wiem czy troszkę nie za długi. NO i znowu MI POST przeskoczył. Quote
ewa36 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Kolo Wawy polecam hotelik u Gajowej w Konstancinie. W górę piesiulku :multi: Wchodzimy w najgorszy okres już niemal wakacyjny, przepełnienie w schronach i hotelikach sięga zenitu ale nie poddamy się przecież :shake: Quote
PapryczkaChili Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 to wysyłam to do Metra. mam nadzieję, ze szybko pójdzie. jak sie dowiem co i jak to dam znac. ja się do hoteliku mogę miesięcznie dokładac, ale nie za dużo :( ale jakby co to jestem za :) Quote
ewa36 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Bryż jest naprawdę fajnym psiakiem. Powinien szybko dom znależć. Quote
PapryczkaChili Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 e tam, nie trzeba tak pesymistycznie myslec ;) gdyby nie to, ze juz mam dwa kudłacze mopowate w domu, to bym Brysia brała z miejsca :) :loveu: Quote
Onaa Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Tylko że jest już starszy, i zaniedbany :shake:. Czy ktoś zdecyduje się przygarnąć Brysia ? Przecież on ma taki wspaniały charakter. Tylko że w tym świecie to tylko wygląd się liczy. Quote
Kosmaty Gałganek Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Zobaczcie Czy ktoś coś wie na temat tego briarda? One są w tym samym schronisku Quote
APSA Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='Ania!']Zobaczcie Czy ktoś coś wie na temat tego briarda? One są w tym samym schronisku Nie żyje. Po 12 latach właściciel przywiązał go do płotu pod schroniskiem. Pies padł chyba jeszcze przed końcem kwarantanny - załamał się psychicznie. Quote
Kosmaty Gałganek Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 To ja gdzieś tu czytałam o tym biedaku :-( Myslałam, że to kolejny porzucony kudłacz. Serce pęka. Ale Brysiowi się uda !!!!! Quote
Onaa Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 To był chyba ten Bart, o którym na poczatku tego wątku jest wspomniane. Tym bardziej nie chciałabym żeby Bryś podzielił jego los. Quote
Ninti Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Dogo07, a może odezwij sie do Kory? Jest wolontariuszką na Paluchu, zna tam psy jak nikt. Ewentualnie może mogłaby pomóc w wyciągnięciu go. Quote
Onaa Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Robię rozeznanie w hotelikach. Wysłałam zapytania. I teraz czekam na odp. Jak coś będę wiedziała to napiszę żeby wszystko było wiadome. Quote
Onaa Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 I znowu nam posty przeskakują. Hotelik u zuziaM jest dla średnich psiaków (do 25 kg). Aha i czekamy na nowe zdjęcia Brysia ! Quote
monika55 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Dogo, wyczysc skrzynke.:razz: Znalazlam taka strone ogloszeniowa - jeszcze nie zasypana ogloszeniami o psach. Adopcje Oferty sprzedaży :: Kupuj Sprzedawaj zwierzęta na AukcjeZwierzat.pl Nie mam namiarow, bo bym zrobila tam ogloszenie Brysia. Quote
Recommended Posts