Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ojej ile zainteresowanych losem Bryśka , dziękuję, dziękuję :loveu: :loveu: :loveu:.

Tak bardzo się boje że on tam marnie skończy.
Widzeliście pewnie wątek o paluchu na dogomanii.

Jeśli sprawy w tym schronisku się utrudnią to co będzie z Brysiem ??? Zostanie tam bez żadnej pomocy ?

Myślę, że sprawa jest pilna. I Trzeba go wyciągnąć stamtąd.

Myślałam o jakimś hoteliku w Wwie albo w okolicach żeby nie trzeba było psiaka daleko transportować.
Ale jeśli będzie inny to też jakoś damy radę, mam nadzieję.

W każdym razie jeśli macie jakieś pomysły to prosze piszcie !

Aha, i jak by mi ktoś powiedział jak się zmienia tytuł watku, bo ... nie wiem :hmmmm:.

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na pewno każdy kolejny dzień nieznacznie zmniejsza jego szanse.
Nic mu tam bezpośrednio nie zagraża, ale to jednak staruszek trzymany w takich sobie warunkach...

Dogo07 napisał(a):
Aha, i jak by mi ktoś powiedział jak się zmienia tytuł watku, bo ... nie wiem :hmmmm:.
Klikasz na ikonę "edycja" na dole swojego postu. Jeżeli pojawi Ci się możliwość edycji na tej stronie, na której byłaś, to musisz jeszcze kliknąć "zaawansowana edycja" czy jakoś tak (teoretycznie szybka edycja na forum została wyłączona, ale czasem działa, zwykle od razu przechodzi się do zaawansowanej). W zaawansowanej edycji masz możliwość zmiany tytułu, to jest w miarę na górze strony. Potem trzeba kliknąć zapisz/wyślij i powinno się zmienić. Zwykle to działa, czasem tylko się chrzani :p

Posted

Dogo07 napisał(a):
APSA, dzięki za podpowiedź.

Jeśli chodzi o hoteliki, to najpierw dowiem się o tych koło Wwy.
I zobaczymy co z tego wyjdzie.

Ale jeżeli on jest Na Paluchu, to czy jest w ogóle jakakolwiek możliwość wyciągnięcia go do hoteliku?

Posted

no właśnie - da się go zabrac do hotelku, schronisko wyda??
ja niestety nie wiem, co sie dzieje na Paluchu, ale pewnie nic dobrego skoro o tym wspominacie...

Mam taki pomysł na tekst:

Wielki misiowaty przytulak.

BRYŚ jest przepięknym dużym psem. Wygląda jak kudłaty miś do przytulania, a jego ogromną zaletą jest spokojny, zrównoważony i przyjacielski charakter. Bryś jest grzeczny i łagodny zarówno w stosunku do ludzi, jak i innych zwierząt. Bardzo lubi spacery, a do tego jest towarzyski i szuka kontaktu z ludźmi.
Do schroniska Na Paluchu trafił kilka tygodni temu. Bryś nie bardzo rozumie, co się stało i bardzo źle znosi schroniskowe warunki – nie tylko jego przepiękna sierść zrobiła się mocno skołtuniona, ale przede wszystkim Bryś traci radość życia. Dlatego pilnie poszukujemy dla niego najlepszego domu, w którym spędzi resztę swoich dni. Bryś nie jest już szczeniakiem, ale ciężko dokładnie określić jego wiek.

i do tego to zdjęcie:

nie wiem, czy nie za długi ten tekst. może byc - zmieńcie, jesli coś będzie nie tak :)

Posted

Jeśli sytuacja w schronisku jest trudna to tym bardziej trzeba zabrać stamtąd psiaka, zwłaszcza że jest tyle osób zainteresowanych jego losem i chcących mu pomóc, za co jeszcze raz serdecznie dziękuję :Rose: i witam nowoprzybyłych :bye:.

I mam jeszcze pytanko :czy do jakiejś gazety lokalnej z Warszawy i okolic można by dać ogłoszenie Brysia ?

A PapryczkaChili - teksik super, tylko nie wiem czy troszkę nie za długi.

NO i znowu MI POST przeskoczył.

Posted

Kolo Wawy polecam hotelik u Gajowej w Konstancinie.
W górę piesiulku :multi:
Wchodzimy w najgorszy okres już niemal wakacyjny, przepełnienie w schronach i hotelikach sięga zenitu ale nie poddamy się przecież :shake:

Posted

Tylko że jest już starszy, i zaniedbany :shake:.
Czy ktoś zdecyduje się przygarnąć Brysia ?
Przecież on ma taki wspaniały charakter.
Tylko że w tym świecie to tylko wygląd się liczy.

Posted

[quote name='Ania!']Zobaczcie

Czy ktoś coś wie na temat tego briarda?

One są w tym samym schronisku
Nie żyje.
Po 12 latach właściciel przywiązał go do płotu pod schroniskiem.
Pies padł chyba jeszcze przed końcem kwarantanny - załamał się psychicznie.

Posted

To był chyba ten Bart, o którym na poczatku tego wątku jest wspomniane.

Tym bardziej nie chciałabym żeby Bryś podzielił jego los.

Posted

Dogo07, a może odezwij sie do Kory? Jest wolontariuszką na Paluchu, zna tam psy jak nikt. Ewentualnie może mogłaby pomóc w wyciągnięciu go.

Posted

Robię rozeznanie w hotelikach.
Wysłałam zapytania.
I teraz czekam na odp.
Jak coś będę wiedziała to napiszę żeby wszystko było wiadome.