Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='morisowa']schroniskowa "fryzjerka" już wie o Brysiu
Czyli będziemy mieć sznaucera ;)
On nie będzie ogolony cały na raz - tzn. już trochę strzyżony był (przez min. dwie wolontariuszki), więc przynajmniej będzie bardziej stopniowo pozbawiany futra.

Odpowiedź Kamili na pytanie o Metro i na inne:
"Przepraszam że tak późno odpisuję. Oczywiście byłoby super gdyby Bryś trafił do metra. Cieszy mnie i dziękuję bardzo że są osoby które się nim zainteresowały i opisały jego sytuację w różnych miejscach, natomiast póki co nie miałam żadnych telefonów a propos jego adopcji(chyba że kto inny miał:) a Bryś naprawdę ciężko znosi pobyt w schronisku i zważywszy na jego wiek, dobrze gdyby znalazł dom jak najprędzej.
Odpowiadając na niektóre z pytań Renaty: Bryś nie jest agresywny w stosunku do ludzi ani zwierząt, jest bardzo spokojny i grzeczny. Nie choruje obecnie i jest gotowy do adopcji. Niestety nie wiem czy jest wykastrowany, natomiast jeśli chodzi o odrobaczenia itp, wygląda to tak że jeśli ktoś chciałby go adoptować to podczas adopcji Bryś ma wizytę u weterynarza który daje środki na odrobaczenie, oraz plan szczepień.Jego historii tak naprawdę nie znamy więc trudno przewidzieć jak wyglądała opieka zdrowotna. Zrobię zdjęcia ogolonego Brysia wkrótce. Aha i oczywiście możesz podać kontakt do mnie w sprawie adopcji Brysia.
Jeszcze raz dziękuję wam w imieniu Brysia za zainteresowanie i nieocenioną pomoc,
Kamila"

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

izzie1983 napisał(a):
Bryś się cieszy zainteresowaniem na gumtree Warszawa. W dwa dni ponad 60 wizyt :multi:

to dobrze wrózy, chociaż wcale nie musi oznaczać, że Bryś szybko znajdzie domek. Wiecie jak to ludzie potrafią sie zachować. Będą patrzyc na niego i mówić "jaki piekny pies" a jak sie zorientują, że troche starszawy to rozglądną się za jakims maluchem . Brysio, kudłaczu cioteczki na pewno znajdą ci domek, coraz więcej ich na wątku i coraz aktywniejsze :loveu::loveu:

Posted

no to dobrze dziewczyny, bo ja zielona jestem w temacie, gdybyście podpowiedziały mi, co napisac, żeby brysia w Metrze wydrukowac - to będę bardzo wdzięczna. uprzedzam tylko, że sama nie mam na to bezpośredniego wpływu, ale mam nadzieję, ze wszystko będzie ok :) Metro bardzo uważa, żeby sprawiedliwie wybierac psiaki, bo każdy tak bardzo potrzebuje domu, więc trzeba Brysiowi coś ładnego napisac, żeby trafił w dobre ręce :)

Posted

strasznie mi się bryś podoba :loveu: gdybym mogła sama bym go wzięła do moich małych kudłatek byłby idealny :loveu:

Ania! zdjęcie fajne, najlepsze z tych, które mamy :) ja też to dam do Metra. jeszcze tylko jakiś fajny tekst: chwytliwy ale skuteczny :cool3:

Posted

Ania! napisał(a):
Jeżeli będzie zbierać na hotelik, fryzjera, itp. to możecie na mnie liczyć. A może ogłoszenia w gazecie? Proponowałam przy Azji zrobienie ogłoszenia w psich gazetach. To może Brysiowi zrobię?

Ania!, ja Brysia dałam do "Przyjaciel pies", więc jak byś mogła jeszcze gdzieś go umieścić to byłoby super :).

Posted

Brysio - dzięki za ogłoszonka :)!
PapryczkaChili - fajnie że do Metra :) , tylko jakiś wzruszający tekst, taki od serca by się przydał a ja ostatnio nie mam coś głowy do ułożenia nawet kilku ładnych zdań :shake:.

Ja dawałam do ogłoszeń Brysia taki tylko tekst, suche fakty:
Bryś jest pięknym dużym kudłatym psem w typie briarda.

Niestety jest trochę zaniedbany. Został porzucony i trafił do schroniska kilka tygodni temu.
Jest grzeczny, spokojny, przyjacielski, łagodny, cierpliwy (obca osoba bez problemu strzygła mu kołtuny na brzuchu i pysku), kontaktowy i sympatyczny.
Nie wykazuje najmniejszej agresji w stosunku do ludzi ani zwierząt.
Ładnie chodzi na smyczy, bardzo lubi spacery i kontakt z człowiekiem.
Niestety jest już staruszkiem, chociaż tego po nim nie widać. Jest bardzo żwawy, pcha się na spacery.
Nie jest wymagający, idealnie się nadaje dla osoby, która szuka miłego, statecznego psiaka. Może mieszkać zarówno w ogrodzie, jak i w mieszkaniu.

Bryś trafił do schroniska już w podeszłym wieku i nie bardzo rozumie co się stało, jest w szoku po stracie domu, trudno mu się przywyczaić do zaistniałej sytuacji, bardzo źle znosi pobyt w schronisku!!!
Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto da Brysiowi dom, aby ostatnie lata życia spędził godnie.

Posted

Do Metra to chyba jakiś krótszy trzeba?

Do ogłoszeń w gazetach idących na całą Polskę jedna prośba - w danych kontaktowych piszcie, że to WARSZAWA. Do koleżanki kiedyś dzwonili ludzie bardzo zdziwieni, że jak to gazetę dostali w mieście X, a zwierzak jest 300km dalej???

Posted

[quote name='APSA']Do Metra to chyba jakiś krótszy trzeba?

Do ogłoszeń w gazetach idących na całą Polskę jedna prośba - w danych kontaktowych piszcie, że to WARSZAWA. Do koleżanki kiedyś dzwonili ludzie bardzo zdziwieni, że jak to gazetę dostali w mieście X, a zwierzak jest 300km dalej???

tak, ja chciałam go do Warszawskiego wydania dać. wydaje mi się, że może tak będzie lepiej? ale ponieważ robię to pierwszy raz, więc czekam na Wasze opinie i jeszcze się z Metrem skontaktuję, jak już będę miała gotowe rzeczy. ale to postaram się wieczorem dzisiaj zrobić:)
i faktycznie, jakiś krótszy tekst i trzeba pokazać jego zalety, a wiek czy że nieuczesany to na drugim miejscu ;) jak się ktoś ma zakochać to w takim jaki jest :)

Posted

A ja znam wiele wątkowych psiaków, które przejechały wiele km do swojego nowego domu :).
A kilka z nich trafiło nawet do Krakowa np. z Rzeszowa czy Częstochowy.
Jak komuś psiak przypadnie naprawdę do serca to km nie mają znaczenia.

Posted

Melduję się ;)
Tak, Metro czyta pół Warszawy, a przynajmniej ci, którzy jeżdżą metrem, a ostatnio trasa nam się wydłużyła :evil_lol:
I wiele osób czerpie informacje z gazet, a nie z Internetu.
Tak że pomysł wstawienia go do Metra jest WSPANIAŁY!

Słuchajcie, a myślicie, że zabranie go do hoteliku miałoby sens? Może byłoby bezpieczniej... ZuziaM właśnie otwiera hotelik, może by się załapał.
A może szybko się domek trafi... Kudłacz jest cudowny!
I skąd my właściwie wiemy, że jest stary? Po zębach? Jeżeli on ma nawet około 10 lat to przecież jeszcze wiele przed nim...
Bo może nie pisać o nim, że "staruszek".

Posted

Przepraszam Wam bardzo, bo wczoraj poprostu nie miałam czasu się zając tym ogłoszeniem i mam straszne wyrzuty sumienia, bo to przecież kolejny czas stracony dla Brysia... wczoraj myslałam, ile on wogóle ma lat, ale w sumie to nie wiem... zaraz zajmę się ogłoszeniem i jak będzie ok to działamy z Metrem :)