jolap. Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Ewcia38 napisał(a):Bardzo chetnie pomoge Brysiowi...nie moge go zabrac do domu,bo juz adoptowalam suke "ala" briard ze schronu w Czestochowie...Jedyne co moge ze swojej strony to pomoc materialna i finansowa...moze na mopomani??? Kobitki (i panowie też) :p, skoro Ewcia38 :iloveyou: zgłasza chęć pomocy, a psa trzeba ostrzyc :roll:, to coś z pewnością wymyślicie:angel:. Quote
malawaszka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 o rany ależ cudo :mdleje: ja też uwielbiam takie misie kudłate :loveu: Quote
APSA Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Bryś ma na sobie mniej kłaków, niż jak go ostatnio widziałam. Niestety dokładniej się nie mogłam przyjrzeć, bo nie dopłynęłam do jego klatki - w schronisku powódź (psy na szczęście mają 'podłogę' trochę podwyższoną, więc nie toną). Quote
APSA Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Co się stało? Dwa dni deszczu i w studzienkach pełno. Nowe schronisko nie jest najwyraźniej przystosowane do opadów deszczu. Widziałam, że dziś przyjechało szambo wypompowywać te całą wodę. Psy jeszcze mają w miarę - palety pod budami i przed, boksy podniesione. Ale na ścieżkach miejscami dobre 10cm wody. Quote
malawaszka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 osz kurcze jak to powódź? w nowym schronisku? co się stało? Quote
koosiek Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [quote name='APSA']Bryś ma na sobie mniej kłaków, niż jak go ostatnio widziałam. Niestety dokładniej się nie mogłam przyjrzeć, bo nie dopłynęłam do jego klatki - w schronisku powódź (psy na szczęście mają 'podłogę' trochę podwyższoną, więc nie toną). Kiedy ostatnio byłam na Paluchu, część psów stała na łańcuchach. Teraz już wszystkie są w boksach? Bo ciężko się patrzyło na te bidy przy budach :shake: Quote
Diuna B. Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Ale cudo ,że też się domki o niego nie biją :shake: Quote
nika100 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Troszkę ogł. od cioteczki :cool3: BRYŚ piękny kudłacz szuka domu...briard? Pon? - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Katowice BRYŚ piękny kudłacz szuka domu...briard? Pon? - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Trójmiasto BRYŚ piękny kudłacz szuka domu...briard? Pon? - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Poznań BRYŚ piękny kudłacz szuka domu...briard? Pon? - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Wrocław Domku! Bryś czeka na Ciebie...:loveu: Quote
APSA Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 koosiek napisał(a):Kiedy ostatnio byłam na Paluchu, część psów stała na łańcuchach. Teraz już wszystkie są w boksach? Bo ciężko się patrzyło na te bidy przy budach :shake: Nadal sporo jest przy budach, choć nowe wybiegi są już prawie gotowe. Te budowe mają panele, więc przynajmniej im się woda do domu nie wlewa, choć dzisiaj dużo nie brakowało :roll: Quote
nika100 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 no niestety kudłaczki mają gorzej :-( Bryś jest cudnym psiakiem a będzie jeszcze cudniejszy po wykąpaniu i ostrzyżeniu, tylko musi trafić na swojego człowieka ! jeszcze 2 ogł.: http://www.kupsprzedaj.pl/zwierzeta/psy/wielorasowe/showAdvert3192633.html http://www.eoferty.com.pl/id127037.html Renatko, dodaj może w 1 poście że ogłoszenia są na gumtree Katowice, Poznań i Trójmiasto, a i Wrocław ! oraz kupsprzedaj i eoferty (cała Polska), to bardzo ułatwia sprawę :) Fajnie że ten 1 post jest ciągle uzupełniany ! Pozdrawiam Cię serdecznie. Quote
Onaa Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Dziękujemy bardzo za nowe ogłoszenia Cioteczce nika100 i wszystkim za zainteresowanie Brysiem. Jejku, już sobie wyobrażam jak on może biedaczek wyglądać w taką pogodę :shake:. A te inne bidy z Palucha, w taką pogodę :(. Quote
morisowa Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Co do bud (łańcuchów), to akurat pod wieloma względami są to lepsze miejscówki niż boksy. A wracając do Brysia, Apsa - ktoś go zgłosił do strzyżenia? (gdzie on siedzi?) Quote
APSA Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [quote name='morisowa']A wracając do Brysia, Apsa - ktoś go zgłosił do strzyżenia? (gdzie on siedzi?) Danusia (zonia) mówiła, ze go zgłosi. Pies jest na geriatrii, w zewnętrznym boksie na rogu "po drodze do Karinki". Quote
Diuna B. Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Ze zdjęcia na 1 str. wydaje mi się,że on wcale nie jest mniejszy od niedużego briarda. Quote
morisowa Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 APSA napisał(a):Danusia (zonia) mówiła, ze go zgłosi. Pies jest na geriatrii, w zewnętrznym boksie na rogu "po drodze do Karinki". to ja spytam "paluchowego fryzjera" ;) czy wie o Brysiu Quote
Onaa Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Czy to znaczy że Bryś będzie ... ogolony całkiem :oops: ? Quote
koosiek Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Na lato króciutka fryzurka akurat :lol: Byleby tylko pogoda dopisała, deszczu już nam starczy ;) Quote
monika55 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Jak Brys i inne psiaki przetrwaly wczorajsza ulewe? Quote
izzie1983 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Bryś się cieszy zainteresowaniem na gumtree Warszawa. W dwa dni ponad 60 wizyt :multi: Quote
PapryczkaChili Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 o rany, znów przepiękny kudłacz.... :placz: dopiero znalazłam ten wątek. właśnie, jak po wczorajszych ulewach??? starszy psiaczek, coś mi się wydaje, że trzeba gdzie indziej szukać niż na ogłoszeniach domków, bo tam niestety ludzie zazwyczaj małych psiaków szukają. ale na dogo już tyle starszych i chorych psiaków znalazło domek, że nie myślę nawet przez chwilę, że w tym przypadku może być inaczej! psiak jest poprostu zachwycający, a jak się go wykąpie i odkołtuni to będzie wielka słodka milusińska przytulanka :loveu: EDIT: aha, tak sobie myślę, że może nie tnijcie go tak do skóry na bardzo krótko. jak kiedyś moja fryzjerka mi tak wystrzygła shih tzu, który po zimie miał długie włosy, to psiak bardzo źle się czuł. było jej zimno, dotyk (nawet podmuchy wiatru) ją denerwowały, ogon łaskotał - dlatego lepiej jest zostawic troszkę kłaczków, a nie tak golic do skóry. pewnie się na tym znacie, ale skoro już coś takiego przetrenowałam to się dzielę doświadczneiem ;):lol: i jeszcze jedno: mam możliwość umieszczenia Brysia w drukowanym Metrze - tylko pytanie, czy skoro cieszy się takim zainteresowaniem to warto, bo może lepiej innego pieska w jego miejsce dać? zastanówcie się :) Quote
Kosmaty Gałganek Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Jeżeli będzie zbierać na hotelik, fryzjera, itp. to możecie na mnie liczyć. A może ogłoszenia w gazecie? Proponowałam przy Azji zrobienie ogłoszenia w psich gazetach. To może Brysiowi zrobię? Quote
Onaa Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 O ogłoszenia bardzo prosimy , bo Brysio naprawdę biedniusi jest a że starszy to same wiecie jak jest z takimi psiakami :-(, jak trudno im domki znaleźć, to najważniejsze jest żeby go zauważyło psiaka jak najwięcej osób, a niekażdy zwł. starsze osoby, mają dostęp do internetu to może im z gazety Bryś do serca przypadnie. Tak że bardzo prosimy o ogłoszenia !!! Quote
Onaa Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 A czy nie ma jakiś chorób skórnych ??? Chyba że to tylko zaniedbanie futra. Bardzo potrzebne są takie bieżące informacje o Brysiu, szczególnie od Kamili, która bezpośrednio się nim zajmuje w schronisku. Z jej odpowiedzi wynika, to co cały czas mam na myśli, że Brysiowi jest bardzo trudno w warunkach schroniskowych, on się tam po prostu męczy :-(. Biedakowi potzrebne pilnie dt lub trzeba myśleć o hoteliku dla niego. Tylko, że to duże koszta bo psiak duży, i jeszcze nie wiadomo jak z leczeniem, a w schronisku, jeśli dobrze zrozumiałam, to pies nie był szczepiony. Oj, Brysiu, co z tobą będzie :shake:. Quote
Recommended Posts