Onaa Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 To mój pierwszy wątek na dogomanii więc proszę o wyrozumiałość i o pomoc !!! Brysiem zainteresowałam się, ponieważ mam słabość do kudłaczy :iloveyou:. BRYŚ jest pięknym psem w typie briarda, jest duży i bardzo kudłaty. Do warszaw. schroniska trafił kilka tygodni temu. Psiak jest grzeczny, spokojny i bardzo przyjacielski. Jest starszym psiakiem (ok. 10 lat), zęby ma bardzo mocno zużyte, miejscami starte niemal do zera. Ale jest bardzo żwawy i pcha się na spacery. Psiak nie bardzo rozumie co się stało :-(, nagle stracił dom i niezwykle trudno mu się przywyczaić do zaistniałej sytuacji, bardzo źle znosi pobyt w schronisku !!! Dlatego tak bardzo potrzebna jest pomoc dla Brysia! Inny briardowaty staruszek (oddany przez właściciela po 12 latach) załamał się i odszedł :(. Informacje Czy i BRYSIA czeka podobny los ... :-( ? W jakich warunkach żyje Bryś - str. 18. POTRZEBNY DS, DT LUB HOTELIK DLA BRYSIA !!! Bryś szuka najlepszego pod słońcem domku na stałe, ale do czasu kiedy go znajdzie bardzo by mu się przydał dt czy hotelik bo on się nie nadaje do schroniska , ciężko mu tam bardzo biedakowi :(. Kontakt w sprawie adopcji Brysia: tel. 880-459-015, mail: sloff@o2.pl Bryś ma ogłoszenia na: alegratka.pl cafeanimal.pl e-zwierzak.pl mojpupil.pl adopcjapsa.pl adopcjapsów.pl psy.pl petsy.pl krakow.gumtree.pl warszawa.gumtree.pl Gumtree Katowice Gumtree Trójmiasto Gumtree Poznań Gumtree Wrocław kupsprzedaj.pl eoferty.com.pl www.kokosy.pl/ogloszenie/44384 www.nasipupile.pl/ogloszenia/zobacz/mopopon-brys_1197.html www.4lapy.pl/przegladaj-8255.html www.zoonet.pl/mod/99/t/iP/cID/5/cPath/27_80/iID/1686 www.ogloszenia.24polska.pl/darmowe_ogloszenia/psy/mopopon_brys_25448.html www.gieldaogloszen.pl/ogloszenie.php?oid=18125 www.pineska.pl www.pajeczyna.pl I mamy już śliczny banerek :). O Brysiu: Jest grzeczny, spokojny, przyjacielski, łagodny, cierpliwy (obca osoba bez problemu strzygła mu kołtuny na brzuchu i pysku), kontaktowy i sympatyczny. Nie wykazuje najmniejszej agresji w stosunku do ludzi ani zwierząt. Ładnie chodzi na smyczy, bardzo lubi spacery i kontakt z człowiekiem. Nadaje się również do dzieci, lubi zabawy z nimi i uroczo zaczepia łapą. Niestety jest już staruszkiem, chociaż tego po nim nie widać. Jest bardzo żwawy, pcha się na spacery. Nie jest wymagający, idealnie się nadaje dla osoby, która szuka miłego, statecznego psiaka. Może mieszkać zarówno w ogrodzie, jak i w mieszkaniu. NIESTETY, mimo tylu ogłoszeń NIKT Brysia nie chce :(. 7 czerwca 2009 Niedziela Bryś poszedł do adopcji, prosto ze schroniska. Powodzenia BRYSIU !!! Quote
Onaa Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 To jest właśnie BRYŚ. Taki wielki przytulak misowaty :). Czyż nie jest uroczy, tylko taki zaniedbany :(. Skołtunione futro utrudnia mu chodzenie, mimo to on czeka na spacery, na każdą chwilę z człowiekiem, kiedy może opuścić swoją ciasną klatkę. Quote
Poker Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 może napisz na podforum z briardami . Biedna,śliczna psina :-( Quote
APSA Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Bryś jest cudowny :loveu: Jest piękny i ma bardzo fajny charakter - przyjazny i cierpliwy, pozwolił się przystrzyc na pysku osobie, którą pierwszy raz widział :) Tu widać mniej więcej, jakiej jest wielkości - dużo większy od PONa, od briarda chyba ciut niższy Psiak ma wątki na mopomanii i forum PONów Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 A jaki jest jego stosunek do innych psów? Quote
Onaa Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Dziękuję wszystkim Cioteczkom za odwiedziny u Brysia :). Biedaczek, taki miły psiaczek, a skazany na schronisko. Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Możecie napisać, czy jest zdrowy albo na co ewentualnie jest leczony? I czy jest wykastrowany? Quote
Onaa Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Prosimy o pomoc w ogłaszaniu Brysia. Narazie na szybkiego zrobiłam mu ogłoszenia: e-zwierzak.pl mojpupil.pl adopcjapsa.pl adopcjapsów.pl psy.pl petsy.pl Quote
REJA Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Jaki piękny:loveu:. Co do Barta [*], to nie jestem w stanie pojąć braku jakichkolwiek uczuć właściciela w stosunku do tak pięknego i oddanego psa z którym spędził 12 lat. Bezduszny robot. Quote
sleepingbyday Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 trzymam kciuki, żeby pierwszy wątek był fartowny. dla brysia oczywiście :cool3: Quote
izzie1983 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Ale cudo :loveu: Ciekawe jakby wyglądał, gdyby mu się porządek z kudełkami zrobiło. Ale ile byłoby przy tym roboty :shake: Quote
Onaa Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Troszeczku został ostatnio podstrzyżony tzn. to co mu najbardziej przeszkadzało w poruszaniu się. No i wiadomo, że lato się zbliża i z takim "futrem" i to takim zaniedbanym to psiakowi gorąco i niewygodnie by było. Quote
Onaa Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Kudłate i biedne zaniedbane :(. U mnie pada deszcze, nie wiem jak w Wwie, ale jeśli tak to jak on będzie biedak wyglądał to nie chce nawet myśleć :shake:. Quote
justynaz87 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Brysia widziam osobiście i oczarował mnie urodą. Z tego co słyszałam nie wykazuje agresji do innych psów. Dobrze było by Go ostrzyc, obecna sierść jest brudna, pies moknie a w lato chyba się zagotuje. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś dla kogo wiek psa nie będzie przeszkodą i Bryś znajdzie Dom. Quote
marysia55 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Renatko, melduje sie na wątku. Pies faktycznie cudo, ale czy na pewno to taki staruszek? Jeżeli to jakis mix z briardem to te jego starte ząbki wcale nie muszą świadczyc o wieku. W każdym razie jestem i spróbuję jeszcze ściągnąć parę ciotek na wątek. Im więcej cioteczek tym większe szanse ma Bryś :loveu: Quote
Onaa Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Kolejne dobre Cioteczki przyszły do Brysia :) :) :). Brysiu, żebyś ty wiedział piesku ile osób się tobą interesuje, teraz to już musi być dobrze, jakoś znajdziesz ten dobry domek dla siebie :). Brysiu miał podcięte "podwozie" :oops:, i ma być wygolony w schronisku, i troszkę się boję co to będzie oznaczać. I jak on będzie wyglądał taki ... golutki :roll:. Quote
zuzlikowa Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 :lol:...śliczny! Dziewczyny,dowiedzcie się czy jest realna szansa by psiaka obciąć!I ew.jakie byłyby to koszty,żeby doprowadzić go do porządku.Może pomoże to i w adopcji,a już na pewno psu będzie lepiej przetrzymać lato. Quote
Onaa Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Brysiowi bardzo potrzebny byłby dt do czasu aż się znajdzie ds. Gdyby ta znalazł się ktoś ktoby go przygarnął na jakiś czas, zadbał o niego. Ale to tylko marzenia. Bo w schronisku on biedaczek to się męczy. Ciężkie skołtunione futro, zimny beton, on starszy i porzucony, żeby tylko nie stracił chęci do życia i nadziei na nowy kochający dom. Quote
Ewcia38 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Bardzo chetnie pomoge Brysiowi...nie moge go zabrac do domu,bo juz adoptowalam suke "ala" briard ze schronu w Czestochowie...Jedyne co moge ze swojej strony to pomoc materialna i finansowa...moze na mopomani??? Quote
Recommended Posts