Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam:)
Czy ktoś wybiera się na jakieś rosyjskie wystawy w tym roku? Ja poważnie się nad tym zastanawiam, aczkolwiek ichniejsza strona jest tak 'pokrecona', ze nie moge sie połapać :shake: Wystawy niby są, ale zero informacji.Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje dot. ciekawych wystawy w Rosji.
Pozdrawiam

Posted

[FONT=Garamond]SERDECZNIE ZAPRASZA NA[/FONT]

[FONT=Garamond] [/FONT]

[FONT=Garamond]KRAJOWA (CAC) WYSTAWĘ PSÓW RASOWYCH[/FONT]

[FONT=Garamond] [/FONT]

[FONT=Garamond]KUBOK SAMBII-2009[/FONT]

[FONT=Garamond] [/FONT]

[FONT=Garamond]KTÓRA ODBĘDZIE SIĘ[/FONT]

[FONT=Garamond]13-14 CZERWIEC 2009 ROKU[/FONT]

[FONT=Garamond]W KALININGRADU ([/FONT][FONT=Garamond]RUSSIA[/FONT][FONT=Garamond])[/FONT]

[FONT=Garamond] [/FONT]

[FONT=Garamond]Drodzy wystawcy,[/FONT]

[FONT=Garamond] [/FONT]

[FONT=Garamond]Kaliningradsky Oblastnoy Klub Slugebnogo cobakowodstwa ROSTO (RKF) goraco Panstwa zaprasza do wziecia udzialu w Krajowa (CAC) Wystawie Psow Rasowych. Mamy nadzieje, ze bedziecie Panstwo mieli okazje zaprezentowac swoje piekne psy, spotkac sie z przyaciolmi I nawigzac nowe znajomosci oraz dostarczyc niezapomnianych wrazen zwiedzajgcym.[/FONT]
[FONT=Garamond] [/FONT]

[FONT=Garamond]Termin przyjmowania zgloszen do 31.05.2009 r.[/FONT]

[FONT=Garamond] [/FONT]

[FONT=Garamond]Dodatkowe informacje mozna uzyskac codziennie pod numerem telefonu: 007-4012-96-56-58, 007-9019631456, fax 007-4012-36-42-46, [/FONT]
[FONT=Garamond]e-mail: kkssrosto@mail.ru ,Официальный сайт Калининградского КСС РОСТО - НОВОСТИ / NEWS [/FONT]
[FONT=Garamond]ul. Ozernaja 31, 236029 [/FONT][FONT=Garamond]Kaliningrad[/FONT][FONT=Garamond], [/FONT][FONT=Garamond]Russia[/FONT][FONT=Garamond][/FONT]
[FONT=Garamond]Regulamin Wystawy[/FONT]

[FONT=Garamond] [/FONT]

[FONT=Garamond]Na wystawe moga byc zgloszone psy i suki do jednej z nastepujacych klas:[/FONT]

[FONT=Garamond] [/FONT]
[FONT=Garamond]Baby w wieku 3-6 m-cy[/FONT]
[FONT=Garamond]Szczenieta w wieku 6-9 m-cy[/FONT]
[FONT=Garamond]Mlodziez w wieku 9-18 m-cy[/FONT]
[FONT=Garamond]Posrednia w wieku 15-24 m-cy[/FONT]
[FONT=Garamond]Otwarta w wieku powyzej 15 m-cy[/FONT]
[FONT=Garamond]Uzytkowa w wieku powyzej 15 m-cy do zgloszenia nalezy dostarczyc kserokopie dyplomu uzytkowosci[/FONT]
[FONT=Garamond]Championow dla psow I suk posiadajacych tytul krajowego lub championa miedzynarodowego, do [/FONT]
[FONT=Garamond] zgloszenia nalezy dolaczyc kserokopie dyplomu[/FONT]
[FONT=Garamond]Honorowej dla psow I suk, ktore ukonczyly 8 lat[/FONT]
[FONT=Garamond] [/FONT]

[FONT=Garamond]UWAGI:[/FONT]

[FONT=Garamond]- do druku zgloszenia nalezy dolaczyc kserokopie rodowodu lub metryki psa,[/FONT]
[FONT=Garamond]- do zgloszen do klasy championow I uzytkowej powinno byc dolaczone ksero dyplomu ( bez tego pies zostanie [/FONT]
[FONT=Garamond] przyjety do klasy otwartej)[/FONT]
[FONT=Garamond]- zmiana klasy w dniu wystawy jest niemozliwa[/FONT]
[FONT=Garamond] [/FONT]

[FONT=Garamond]KLUBOWA WYSTAWA[/FONT]

[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Garamond] BULDOG ANGIELSKI, PINCZER MINIATUROWY,[/FONT]

[FONT=Garamond] DOG NIEMIECKI, AMERICAN COCKER SPANIEL, SCOTTISH TERRIER[/FONT]

[FONT=Garamond] [/FONT]

[FONT=Garamond]Oplaty za zgloszenia wystawcy zagraniczni (w dniu wystawy wynosza) [/FONT]

[FONT=Garamond] [/FONT]

[FONT=Garamond] [/FONT]

[FONT=Garamond] CAC klubowa CAC + klubowa [/FONT]

[FONT=Garamond]Pierwszy pies (z katalogiem) 30 € 20 € [/FONT][FONT=Garamond]3[/FONT][FONT=Garamond]0 € + 15 €[/FONT]
[FONT=Garamond]Kazdy nastepny pies (bez kat.) [/FONT][FONT=Garamond]2[/FONT][FONT=Garamond]5 € 15 € [/FONT][FONT=Garamond]2[/FONT][FONT=Garamond]5 € + 10 € [/FONT]
[FONT=Garamond]Baby, szczenieta [/FONT][FONT=Garamond]15[/FONT][FONT=Garamond] € 10 € [/FONT][FONT=Garamond]15[/FONT][FONT=Garamond] € + 10 €[/FONT]
[FONT=Garamond]Honorowej [/FONT][FONT=Garamond] [/FONT][FONT=Garamond] [/FONT][FONT=Garamond]15[/FONT][FONT=Garamond] € bezplatnie [/FONT][FONT=Garamond]15[/FONT][FONT=Garamond] €[/FONT]
[FONT=Garamond]Konkursu 5 € bezplatnie 5 €[/FONT]

Posted

my właśnie z rosji wróciliśmy:eviltong:
4 wystawy 3 cac i 1 cacib.
a gdzie byś chciała jechać ???
z info u nich rzeczywiście kiepsko, ale jak się poszpera, to można ciekawe wystawy znależć.

Posted

Nie zapominajcie tylko, żę na kaliningradzkich CACówkach w większości wypadków CAC jest na płeć a nie na klasę o czym oni już nie informują :cool3:

• 3 weeks later...
Posted

my już po wystawie ale chyba pierwszy i ostatni raz :angryy:

wizy drogie jak diabli:crazyeye::crazyeye:

wystawa na jakimś lotnisku,deszcz wiatr ,3 ringi dla 600 psów
wystawa trwała od 9 rano do prawie 21 ,

wyjechanie z Rosji graniczyło z cudem gdyby nie spryt kierowcy ;);););)

jedyna radośc z tej wystawy to wielki sukces mojego wychowanka

staffordshire bull terrier

Canaveral-Staff VIGOR

CAC
RKF
BOB
BOG - I
BIS - III

to mnie chłopak ucieszył :lol::lol::lol:

nagrody również spore 3 worki karmy ,nie byle jakiej
i 2 piekne puchary:multi::multi::multi:

Posted

no to GRATKI WIELKIE !!!

w Petersburgu też zaczynali 9 rano a kończyli po 20 :angryy: a wystawa nieco ponad 300 psów - mają tempo ;)

a do "wschodnich" granic trzeba się przyzwyczaić:evil_lol:
są wyjatkowe :evil_lol:

Posted

My rowniez w Kaliningradzie zdobyliśmy BOG 1 :) z anglikami, wiec polskie psy swietnie sie spisaly ;)

Jeśli chodzi o granice to nam zajelo jakies 10 minut wyjechanie z Rosji.

Canaveral-staff ja tam widziałam jeden ring :evil_lol:, drugi był dla wystawy klubowej :)

Posted

Talagia napisał(a):
My rowniez w Kaliningradzie zdobyliśmy BOG 1 :) z anglikami, wiec polskie psy swietnie sie spisaly ;)

Jeśli chodzi o granice to nam zajelo jakies 10 minut wyjechanie z Rosji.

Canaveral-staff ja tam widziałam jeden ring :evil_lol:, drugi był dla wystawy klubowej :)

a więc GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!

no ale suma sumarum były 2 ringi;););)

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Canaveral-staff napisał(a):
czy ktoś się może orientuje kiedy będzie wystawa w Kalinku jeszcze w tym roku??

dobre pytanie, też mnie to ciekawi, czy ktoś coś znalazł? ja niestety po rosyjsku nic nie rozumiem :(

Posted

[quote name='BSSA']dobre pytanie, też mnie to ciekawi, czy ktoś coś znalazł? ja niestety po rosyjsku nic nie rozumiem :(
była teraz 25 - 26 lipca ranga CHF

będzie we wrześniu 19 - 20 ranga KCHF
(4012) 96-56-58, 36-42-46 kkssrosto@mail.ru
potem 3 - 4 października ranga KCHF
(4012) 71-12-23, 8-921-261-72-12, kennelclub@land.ru

tyle tylko, że nie zrobicie na nich championa rosji
lepiej wybrac sie do Pskowa (niedaleko granicy z łotwą) na cacibówkę 29 - 30 sierpnia i wrócić i z championem rosji i rkf :cool3:

pskovfauna@mail.ru(8112)57-72-19,53-70-69, 55-45-63

• 2 weeks later...
Posted

gidelski***** napisał(a):
ChF - Champion Federacji...
KChF-Kandydat na Championa Federacji( musisz wtedy uzbierać KChF 4 federacji)

w Rosji są 4 federacje kynologiczne wchodzace w skład RKF
i zeby mieć CH RKF , to trzeba najpierw zrobić championaty tych poszczególnych federacji. aby uzyskać championat danej federacji trzeba mieć też (nie wiem dokładnie ile) "nominacji" . to dosyć długa droga i dla wystawców zagranicznych zupełnie "nieopłacalna" i finansowo i czasowo.
dlatego najlepiej pojechać na wystawę rangi cac RKF, albo cacibówkę.

podejrzewam, że własnie dlatego w wersji anglojęzycznej strony rkf-u masz tylko podane caciby.

Posted

Canaveral-staff napisał(a):
czy ja mogłabym poprosić link do tej wystawy w Pskowie ,jeśli to nie problem

niestety mam tylko tego maila i telefony podane wyżej. przejrzałam fora rosyjskie, ale na żadnym nie ma info o tej wystawie, prócz daty i kontaktu.
proponuję przesłać mailowe zapytanie lub zadzwonić do nich.

• 2 weeks later...
Posted

ok, troche tu cicho, ale dodamy swoje refleksje po wystawie :razz:
A więc Raven - 1,CW,CAC - ukończył CHAMPIONAT ROSJII!!!
a Lilo- 1,CW,CAC,BOS,BOB,CH.RKF,BOG 1 !!! i ukończył CHAMPIONAT ROSJII!!!
:multi::multi::multi:
Pękam z dumy, bo Lucek pokazał się świetnie :)
Pogoda jak ostatnio - deszczowo :( Jednak teren wystawy o niebo lepszy! Uroczy park przy pałacu kultury w Kaliningradzie :) Organizacja bajecznie lepsza niz poprzednio, nie było wcale opóźnienia i wszystko szło z zegarkiem w ręku. Również lepszy sponsor, rozetki za mase rzeczy - za CAC, za BOB, za BOG, za championat, za BOB znowu puchary (takie jak za grupe na ostatniej wystawie!) i za BOG tez puchar + worek karmy :) Więc nie wracaliśmy z pustymi rękami. Niestety ostatnia wystawa w tym roku dająca możliwość zdobycia więcej niż jednego CAC'a na płeć. W przyszłym roku również nie bedzię wystawy międzynarodowej. Dodam jeszcze, ze we wszystkich przypadkach spotkalam sie z BARDZO duza checia pomocy ze strony celników!
Ruscy przepuszczali nas pasem dla dyplomatów, otwierali dla nas osobne pasy i bardzo sprawnie opuszczalismy granice. Na polskiej stronie podobnie.
Ufff, ciesze sie, ze poszło gładko :loveu:

• 1 month later...
Posted

agnethka napisał(a):
powiedzcie, jakie formalności trzeba załatwić, żeby móc wystawić psa w Kaliningradzie? Dostałam cynk o dwóch wystawach w przyszłym roku i myślę czy nie pojechać ;)

może być na PW.

wiza dla opiekunow, ubezpieczenie, ubezpieczenie samochodu rosyjskie (przed granica mozna kupic), swiadectwo zdowia wydane przez powiatowego lekarza weterynarii (nam kazali miec badania na przeciwciala wsciekliczne), paszport i chyba tyle ;)

• 1 month later...