Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zenobiusz flores napisał(a):
Wydaje mi sie, ze on musi jak najszybciej do dobrego weta trafic.......Ninko, jesli pociagniesz watek finansowy to sie dorzuce.....

Jak nie ma deklaracji, jak sa? Na tenczas przynajmniej dwie. Powyzsza i moja. Czekam na reszte!!!!!

POMOZCIE MU!!

• Replies 771
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wlasnie rozmawialam z Ula, dziewczyna, ktora przygarnela psiaka.

Piesek moze byc u niej do piatku. Jesli do tego czasu nie znajdzie sie DT, lub DS - jest zainteresowany jeden pan, wiec trzymajmy kciuki!!!!

W piatek piesek w najgorszej opcji musialby pojechac do hotelu, z dobrych info Ula moze go tam zawiesc!:loveu: Ale trzeba bedzie zebrac pieniadze na utrzymanie!!!

Dlatego prosze o deklaracje!!

Posted

Pan odezwal sie raz, i poki co cisza, wiec nie ma kogo sprawdzac:-(

Zenobiusz flores, dziekuje w imieniu Zumiego:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Wydaje mi sie, ze on ma szanse na adopcje, wiec nie warto go dawac do schroniska ....deklaruje , ze pomoge jesli chodzi o hotelik - wiec niech Ula go wiezie do hoteliku jakby co .........moze jeszcze sprawdzcie tego pana, ktory byl nim zainteresowany ....dajcie znac.

Deklaruje 100 zlotych.

Posted

No tak.........:shake: , probujcie jeszcze lokalnie - moze ktos go przetrzyma kolejny tydzien.......Ninko , ja mam sporo ksiazek w jezyku angielskim, sensacyjnych i nie tylko, rowniez kobiece czytadla....czy moglabys zorganizowac bazarek .....

Posted

więc wklejam to co miała napisać:

[FONT=MS Shell Dlg 2]"W końcu udało mi się tutaj zalogować. Nie wiem od czego zacząć, może nie będe pisała wszystkiego od początku. Sprawy mają się tak, że mam 16 lat i przygarnęłam pół żywego Zumiego z ulicy. Mieszkam w bloku, osoby które zainteresowały się wraz ze mna jego losem mają już zwierzęta. Moja kuzynka mieszkała nieopodal, więc wpadłam na pomysł, żeby zrobić mu tymczasowe legowisko w szopce. No i tak oto mamy go już od poniedziałku, jak dobrze pamiętam. Jednak pies znalazł się tam tylko dlatego, że nasza babcia jest w sanatorium, bo w przeciwnym razie w życiu nie zgodziłaby się, żeby mieć drugiego psa. Babcia wraca już zaniedługo, także mogę go przetrzymać GÓRA do piątku. Piesek był faktycznie w opłakanym stanie, jednak nie oszczędzamy jego żołądka, cały czas dajemu mu jedzonko, wcina - tylko się kurzy. Byłam z nim u weterynarza wraz z młodsza koleżanką i panią ze sklepiku szkolnego, która też ejst wegetarianką i postanowiła nas wesprzeć. Zapłaciła za lekarstwa które dostał piesek, czyli antybiotyki. Lekarstwa starczy do wtorku. Potrzebne sa jeszcze szczepienia, jednak narazie nie mamy na to funduszy. Nie pisałabym o Zumi, gdyby nie tragizm sytuacji. Najgorsze jest, że goni mnie czas, i naprawdę nie wiem, co dalej robić. Dużo jest ludzi chętnych do pomocy, jednak do tej pory zgłosiła się tylko jedna osoba, która chciałaby go przygarnąc, w dodatku nie wiem, czy na 100%. Zumi jest juz radosny, odwazniejszy. Przestaje sie bać, cieszy się na mój widok, chętnie się tuli, biega po ogrodzie i bez sprzeciwu prowadzi się na smyczy. Ludzie zaczepiają mnie na ulicy, i mówią, że mam pięknego psa. Bo on naprawdę jest piękny. Nie wybaczę sobie, jeśli nikt go nie przygarnie i będzie musiał znów wylądowac gdzieś na pastwę losu. Dziękuje wam za pomoc, mam nadzieję, że znajdzie się jeszcze wiele osób, które pójdą w wasze ślady.

PS: Zumi był też już umyty i wyczesany a także pozbawiony kleszczy.

PS2: ZUMIŚ TO FAJNY MIŚ"

[/FONT]

Posted

W końcu udało mi się tutaj zalogować. Nie wiem od czego zacząć, może nie będe pisała wszystkiego od początku. Sprawy mają się tak, że mam 16 lat i przygarnęłam pół żywego Zumiego z ulicy. Mieszkam w bloku, osoby które zainteresowały się wraz ze mna jego losem mają już zwierzęta. Moja kuzynka mieszkała nieopodal, więc spadłam na pomysł, żeby zrobić mu tymczasowe legowisko w szopce. No i tak oto mamy go już od poniedziałku, jak dobrze pamiętam. Jednak pies znalazł się tam tylko dlatego, że nasza babcia jest w sanatorium, bo w przeciwnym razie w życiu nie zgodziłaby się, żeby mieć drugiego psa. Babcia wraca już zaniedługo, także mogę go przetrzymać GÓRA do piątku. Piesek był faktycznie w opłakanym stanie, jednak nie oszczędzamy jego żołądka, cały czas dajemu mu jedzonko, wcina - tylko się kurzy. Byłam z nim u weterynarza wraz z młodsza koleżanką i panią ze sklepiku szkolnego, która też ejst wegetarianką i postanowiła nas wesprzeć. Zapłaciła za lekarstwa które dostał piesek, czyli antybiotyki. Lekarstwa starczy do wtorku. Potrzebne sa jeszcze szczepienia, jednak narazie nie mamy na to funduszy. Nie pisałabym o Zumi, gdyby nie tragizm sytuacji. Najgorsze jest, że goni mnie czas, i naprawdę nie wiem, co dalej robić. Dużo jest ludzi chętnych do pomocy, jednak do tej pory zgłosiła się tylko jedna osoba, która chciałaby go przygarnąc, w dodatku nie wiem, czy na 100%. Zumi jest juz radosny, odwazniejszy. Przestaje sie bać, cieszy się na mój widok, chętnie się tuli, biega po ogrodzie i bez sprzeciwu prowadzi się na smyczy. Ludzie zaczepiają mnie na ulicy, i mówią, że mam pięknego psa. Bo on naprawdę jest piękny. Nie wybaczę sobie, jeśli nikt go nie przygarnie i będzie musiał znów wylądowac gdzieś na pastwę losu. Dziękuje wam za pomoc, mam nadzieję, że znajdzie się jeszcze wiele osób, które pójdą w wasze ślady.

PS: Zumi był też już umyty i wyczesany a także pozbawiony kleszczy.

PS2: ZUMIŚ TO FAJNY MIŚ!! :multi:

Posted

Nic sie nie martw, damy rade!!

Deklaruje 50zl miesiecznie, do kiedy bedzie trzeba.

Pies jak rozumiem ma zaklepane miejsce w hoteliku? Prosze o potwierdzenie!!!

Wiec mamy juz 150zl, czyli tygodniowy pobyt pieska w hotelu w najgorszym wypadku.

Sa propozycje bazarkow, moge zrobic allegro - bazrkow nigdy nie rozbilam :( ale jak sie szybko naucze to rowniez zrobie.

Kto zrobi banerek?

Jest ktos chetny na ogloszenia?

Zenobiusz Flores, 100zl jednorazowo, czy miesiecznie?

Jestescie kochani!!!!

Posted

Dziękuje, tylko z tym hotelem - trzeba załatwiać z wyprzedzeniem? Nie chce na razie nic rezerwować, chcę zobaczyć co z tym panem, który chciał go wziąć. Poza tym co do dojazdu, jeszcze nic nie załatwiałam. Musialabym poprosć mamę, zeby pożyczyła auta i zatankowała Paliwo. Do Wieliczki mam jakieś 2- 2,5 h. Więc wcale nie tak blisko. Nie wiem, ile wyjdzie za paliwo. Jestem w trudnej sytuacji finansowej, dlatego też mimo iż obydwie z mamą kochamy zwierzeta nie możemy wziąć żadnego na utrzymanie. :-( Hm, a czy gdybym komuś podesłala zdjęcia pieska to wystawiłby go na allegro?

Posted

Rezerwacja hotelu nic nie kosztuje, chodzi o to, zeby miec pewnosc, ze bedzie miejsce, jesli okaze sie, ze bedzie taka potrzeba.

Odnosnie pieniedzy, mamy poki co na tydz w hotelu, uzbiera sie i na paliwo!!!!

A z chetnymi, nie chce Cie martwic, ale nie jest latwo. Na moja tymczasowiczke, juz troje zdecydowanych mialam i kazde po kolei sie w ostatniej chwili rozmyslilo. Dlatego wole dmuchac na zimne!!!

Jak mozesz, zmien temat, tak zeby bylo napisane iz wsparcie finansowe potrzebne.

Deklaracje sa b. wazne!!! A jesli okaza sie nie potrzebne, uwierz mi, nikt nie bedzie mial Ci tego za zle.

Trzymaj sie! I podrapanka dla Zumiego ode mnie!!! Jak on sie trzyma???

Posted

Ulson napisał(a):
Dziękuje, tylko z tym hotelem - trzeba załatwiać z wyprzedzeniem? Nie chce na razie nic rezerwować, chcę zobaczyć co z tym panem, który chciał go wziąć. Poza tym co do dojazdu, jeszcze nic nie załatwiałam. Musialabym poprosć mamę, zeby pożyczyła auta i zatankowała Paliwo. Do Wieliczki mam jakieś 2- 2,5 h. Więc wcale nie tak blisko. Nie wiem, ile wyjdzie za paliwo. Jestem w trudnej sytuacji finansowej, dlatego też mimo iż obydwie z mamą kochamy zwierzeta nie możemy wziąć żadnego na utrzymanie. :-( Hm, a czy gdybym komuś podesłala zdjęcia pieska to wystawiłby go na allegro?

No, a gdybysmy pokryly Wam koszty utrzymania i opieki nad Zumim ?

Posted

Ninka napisał(a):
Nic sie nie martw, damy rade!!

Deklaruje 50zl miesiecznie, do kiedy bedzie trzeba.

Pies jak rozumiem ma zaklepane miejsce w hoteliku? Prosze o potwierdzenie!!!

Wiec mamy juz 150zl, czyli tygodniowy pobyt pieska w hotelu w najgorszym wypadku.

Sa propozycje bazarkow, moge zrobic allegro - bazrkow nigdy nie rozbilam :( ale jak sie szybko naucze to rowniez zrobie.

Kto zrobi banerek?

Jest ktos chetny na ogloszenia?

Zenobiusz Flores, 100zl jednorazowo, czy miesiecznie?

Jestescie kochani!!!!

Kurcze, no co robic , co robic , no , :shake: :shake: :shake: - miesiecznie.

Ninko a gdybysmy pokryly koszty utrzymania go u Uli ......jak jej mama sie zgodzi na DT u nich.

Niech sie Ulson i jej mama wypowie........wtedy Ulson bede potrzebowala nr konta , namiary itepe .