Ninka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 zenobiusz flores napisał(a):Wydaje mi sie, ze on musi jak najszybciej do dobrego weta trafic.......Ninko, jesli pociagniesz watek finansowy to sie dorzuce..... Jak nie ma deklaracji, jak sa? Na tenczas przynajmniej dwie. Powyzsza i moja. Czekam na reszte!!!!! POMOZCIE MU!! Quote
2010 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 No właśnie to wyczytałam i tu zacytowałam :loveu: Został mu tylko tydzień i co do Pałki....do Olkusza...:-( Quote
Ninka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Wlasnie rozmawialam z Ula, dziewczyna, ktora przygarnela psiaka. Piesek moze byc u niej do piatku. Jesli do tego czasu nie znajdzie sie DT, lub DS - jest zainteresowany jeden pan, wiec trzymajmy kciuki!!!! W piatek piesek w najgorszej opcji musialby pojechac do hotelu, z dobrych info Ula moze go tam zawiesc!:loveu: Ale trzeba bedzie zebrac pieniadze na utrzymanie!!! Dlatego prosze o deklaracje!! Quote
Lu_Gosiak Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 te dwie deklaracje widziałam;) chodziło mi ze nie ma konkretnych sum...zrobie bazarek na Niego Quote
Ninka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Super!! Ode mnie ma 50zl, bo juz wielu biedom pomoglam:-( Quote
Ninka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Pan odezwal sie raz, i poki co cisza, wiec nie ma kogo sprawdzac:-( Zenobiusz flores, dziekuje w imieniu Zumiego:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
zenobiusz flores Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Wydaje mi sie, ze on ma szanse na adopcje, wiec nie warto go dawac do schroniska ....deklaruje , ze pomoge jesli chodzi o hotelik - wiec niech Ula go wiezie do hoteliku jakby co .........moze jeszcze sprawdzcie tego pana, ktory byl nim zainteresowany ....dajcie znac. Deklaruje 100 zlotych. Quote
xmartix Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 ja mogę dać 20 zł miesięcznie napiszcie czy Wasze deklaracje są stałe czy jakie? Quote
zenobiusz flores Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 No tak.........:shake: , probujcie jeszcze lokalnie - moze ktos go przetrzyma kolejny tydzien.......Ninko , ja mam sporo ksiazek w jezyku angielskim, sensacyjnych i nie tylko, rowniez kobiece czytadla....czy moglabys zorganizowac bazarek ..... Quote
xmartix Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Ula juz jest na Dogo ale nie moze napisac bo ja przekierowywuje ktos wie o co chodzi? Quote
xmartix Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 więc wklejam to co miała napisać: [FONT=MS Shell Dlg 2]"W końcu udało mi się tutaj zalogować. Nie wiem od czego zacząć, może nie będe pisała wszystkiego od początku. Sprawy mają się tak, że mam 16 lat i przygarnęłam pół żywego Zumiego z ulicy. Mieszkam w bloku, osoby które zainteresowały się wraz ze mna jego losem mają już zwierzęta. Moja kuzynka mieszkała nieopodal, więc wpadłam na pomysł, żeby zrobić mu tymczasowe legowisko w szopce. No i tak oto mamy go już od poniedziałku, jak dobrze pamiętam. Jednak pies znalazł się tam tylko dlatego, że nasza babcia jest w sanatorium, bo w przeciwnym razie w życiu nie zgodziłaby się, żeby mieć drugiego psa. Babcia wraca już zaniedługo, także mogę go przetrzymać GÓRA do piątku. Piesek był faktycznie w opłakanym stanie, jednak nie oszczędzamy jego żołądka, cały czas dajemu mu jedzonko, wcina - tylko się kurzy. Byłam z nim u weterynarza wraz z młodsza koleżanką i panią ze sklepiku szkolnego, która też ejst wegetarianką i postanowiła nas wesprzeć. Zapłaciła za lekarstwa które dostał piesek, czyli antybiotyki. Lekarstwa starczy do wtorku. Potrzebne sa jeszcze szczepienia, jednak narazie nie mamy na to funduszy. Nie pisałabym o Zumi, gdyby nie tragizm sytuacji. Najgorsze jest, że goni mnie czas, i naprawdę nie wiem, co dalej robić. Dużo jest ludzi chętnych do pomocy, jednak do tej pory zgłosiła się tylko jedna osoba, która chciałaby go przygarnąc, w dodatku nie wiem, czy na 100%. Zumi jest juz radosny, odwazniejszy. Przestaje sie bać, cieszy się na mój widok, chętnie się tuli, biega po ogrodzie i bez sprzeciwu prowadzi się na smyczy. Ludzie zaczepiają mnie na ulicy, i mówią, że mam pięknego psa. Bo on naprawdę jest piękny. Nie wybaczę sobie, jeśli nikt go nie przygarnie i będzie musiał znów wylądowac gdzieś na pastwę losu. Dziękuje wam za pomoc, mam nadzieję, że znajdzie się jeszcze wiele osób, które pójdą w wasze ślady. PS: Zumi był też już umyty i wyczesany a także pozbawiony kleszczy. PS2: ZUMIŚ TO FAJNY MIŚ" [/FONT] Quote
Ulson Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 W końcu udało mi się tutaj zalogować. Nie wiem od czego zacząć, może nie będe pisała wszystkiego od początku. Sprawy mają się tak, że mam 16 lat i przygarnęłam pół żywego Zumiego z ulicy. Mieszkam w bloku, osoby które zainteresowały się wraz ze mna jego losem mają już zwierzęta. Moja kuzynka mieszkała nieopodal, więc spadłam na pomysł, żeby zrobić mu tymczasowe legowisko w szopce. No i tak oto mamy go już od poniedziałku, jak dobrze pamiętam. Jednak pies znalazł się tam tylko dlatego, że nasza babcia jest w sanatorium, bo w przeciwnym razie w życiu nie zgodziłaby się, żeby mieć drugiego psa. Babcia wraca już zaniedługo, także mogę go przetrzymać GÓRA do piątku. Piesek był faktycznie w opłakanym stanie, jednak nie oszczędzamy jego żołądka, cały czas dajemu mu jedzonko, wcina - tylko się kurzy. Byłam z nim u weterynarza wraz z młodsza koleżanką i panią ze sklepiku szkolnego, która też ejst wegetarianką i postanowiła nas wesprzeć. Zapłaciła za lekarstwa które dostał piesek, czyli antybiotyki. Lekarstwa starczy do wtorku. Potrzebne sa jeszcze szczepienia, jednak narazie nie mamy na to funduszy. Nie pisałabym o Zumi, gdyby nie tragizm sytuacji. Najgorsze jest, że goni mnie czas, i naprawdę nie wiem, co dalej robić. Dużo jest ludzi chętnych do pomocy, jednak do tej pory zgłosiła się tylko jedna osoba, która chciałaby go przygarnąc, w dodatku nie wiem, czy na 100%. Zumi jest juz radosny, odwazniejszy. Przestaje sie bać, cieszy się na mój widok, chętnie się tuli, biega po ogrodzie i bez sprzeciwu prowadzi się na smyczy. Ludzie zaczepiają mnie na ulicy, i mówią, że mam pięknego psa. Bo on naprawdę jest piękny. Nie wybaczę sobie, jeśli nikt go nie przygarnie i będzie musiał znów wylądowac gdzieś na pastwę losu. Dziękuje wam za pomoc, mam nadzieję, że znajdzie się jeszcze wiele osób, które pójdą w wasze ślady. PS: Zumi był też już umyty i wyczesany a także pozbawiony kleszczy. PS2: ZUMIŚ TO FAJNY MIŚ!! :multi: Quote
xmartix Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 ja ogłoszenia zrobie, tylko text ktoś musi napisać poproszę Ulę o text Quote
Ninka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Nic sie nie martw, damy rade!! Deklaruje 50zl miesiecznie, do kiedy bedzie trzeba. Pies jak rozumiem ma zaklepane miejsce w hoteliku? Prosze o potwierdzenie!!! Wiec mamy juz 150zl, czyli tygodniowy pobyt pieska w hotelu w najgorszym wypadku. Sa propozycje bazarkow, moge zrobic allegro - bazrkow nigdy nie rozbilam :( ale jak sie szybko naucze to rowniez zrobie. Kto zrobi banerek? Jest ktos chetny na ogloszenia? Zenobiusz Flores, 100zl jednorazowo, czy miesiecznie? Jestescie kochani!!!! Quote
Ulson Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Dziękuje, tylko z tym hotelem - trzeba załatwiać z wyprzedzeniem? Nie chce na razie nic rezerwować, chcę zobaczyć co z tym panem, który chciał go wziąć. Poza tym co do dojazdu, jeszcze nic nie załatwiałam. Musialabym poprosć mamę, zeby pożyczyła auta i zatankowała Paliwo. Do Wieliczki mam jakieś 2- 2,5 h. Więc wcale nie tak blisko. Nie wiem, ile wyjdzie za paliwo. Jestem w trudnej sytuacji finansowej, dlatego też mimo iż obydwie z mamą kochamy zwierzeta nie możemy wziąć żadnego na utrzymanie. :-( Hm, a czy gdybym komuś podesłala zdjęcia pieska to wystawiłby go na allegro? Quote
xmartix Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 a nie wystawiłam? ja mogę zrobić ale dopiero wieczorem jutro Ula może napisz tekst łzawy,co i wieczorem wystawię go na paru stronach Quote
Ninka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Rezerwacja hotelu nic nie kosztuje, chodzi o to, zeby miec pewnosc, ze bedzie miejsce, jesli okaze sie, ze bedzie taka potrzeba. Odnosnie pieniedzy, mamy poki co na tydz w hotelu, uzbiera sie i na paliwo!!!! A z chetnymi, nie chce Cie martwic, ale nie jest latwo. Na moja tymczasowiczke, juz troje zdecydowanych mialam i kazde po kolei sie w ostatniej chwili rozmyslilo. Dlatego wole dmuchac na zimne!!! Jak mozesz, zmien temat, tak zeby bylo napisane iz wsparcie finansowe potrzebne. Deklaracje sa b. wazne!!! A jesli okaza sie nie potrzebne, uwierz mi, nikt nie bedzie mial Ci tego za zle. Trzymaj sie! I podrapanka dla Zumiego ode mnie!!! Jak on sie trzyma??? Quote
2010 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 zaraz zaraz , poczekajcie załatwie bannerek i może bazarek... powoli, prosze nie piszcie tak chaotycznie, bo cieżko zrozumieć:lol: Quote
zenobiusz flores Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Ulson napisał(a):Dziękuje, tylko z tym hotelem - trzeba załatwiać z wyprzedzeniem? Nie chce na razie nic rezerwować, chcę zobaczyć co z tym panem, który chciał go wziąć. Poza tym co do dojazdu, jeszcze nic nie załatwiałam. Musialabym poprosć mamę, zeby pożyczyła auta i zatankowała Paliwo. Do Wieliczki mam jakieś 2- 2,5 h. Więc wcale nie tak blisko. Nie wiem, ile wyjdzie za paliwo. Jestem w trudnej sytuacji finansowej, dlatego też mimo iż obydwie z mamą kochamy zwierzeta nie możemy wziąć żadnego na utrzymanie. :-( Hm, a czy gdybym komuś podesłala zdjęcia pieska to wystawiłby go na allegro? No, a gdybysmy pokryly Wam koszty utrzymania i opieki nad Zumim ? Quote
Ninka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Widze GENIALNY POMYSL i popieram go cala soba'!!!! Quote
zenobiusz flores Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Ninka napisał(a):Nic sie nie martw, damy rade!! Deklaruje 50zl miesiecznie, do kiedy bedzie trzeba. Pies jak rozumiem ma zaklepane miejsce w hoteliku? Prosze o potwierdzenie!!! Wiec mamy juz 150zl, czyli tygodniowy pobyt pieska w hotelu w najgorszym wypadku. Sa propozycje bazarkow, moge zrobic allegro - bazrkow nigdy nie rozbilam :( ale jak sie szybko naucze to rowniez zrobie. Kto zrobi banerek? Jest ktos chetny na ogloszenia? Zenobiusz Flores, 100zl jednorazowo, czy miesiecznie? Jestescie kochani!!!! Kurcze, no co robic , co robic , no , :shake: :shake: :shake: - miesiecznie. Ninko a gdybysmy pokryly koszty utrzymania go u Uli ......jak jej mama sie zgodzi na DT u nich. Niech sie Ulson i jej mama wypowie........wtedy Ulson bede potrzebowala nr konta , namiary itepe . Quote
kaja555 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Trzymam kciuki za DT. Ula jest chyba jedyną osobobą z ok. Oświęcimia na dogo. Niedawno szukałam osób z tych okolic i nikogo nie znalazłam :shake: Quote
xmartix Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 kto rzucił pomysł z hotelem? i czy już zarezerwowano miejsce? Quote
Recommended Posts