Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tzn o co chodzi z ta wizyta kontrolna, bo nie wiem, nie znam sie :) chodzi o to ze ktos by do mnie przyjechal zobaczyc domek, ogrod itp, tak? nie widze problemu :)
nie wiem na ile sprawa jest pilna - do konca czerwca moge go wziac do siebie do mieszkania. pod koniec czerwca sie przeprowadzam do domu z ogrodem - tam bede do +/- konca wrzesnia. potem nastepne mieszkanie.
jak pies sie zachowuje w domu? obgryza cos? wyje jak sie go zostawia?
jak sie zachowuje na spacerach? ciagnie na smyczy? bez smyczy moze biegac czy ucieka?
moge mu dac DT, bardzo bym chciala tez DS ale mieszkajac w mieszkaniu nie dam rady chyba z dwoma duzymi psami :)

edit. mialam juz doga niemieckiego, owczarka niemieckiego, owczarka kaukaskiego - ogarniam duże psy :)

• Replies 771
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

JA PODZIWIAM, JA PODZIWIAM! < 333
On wygląda cudownie! Kochany pieseczek :loveu:
Popłakałam się z mamą, jak zobaczyłyśmy te zdjęcia.
Widać, że jest strasznie szczęśliwy. :multi:

Posted

AGNIESIU!
Zumi był w domu mojej babci i u mnie również bywał. Czasami spędzał tam z nami pół dnia, jedynie gdy pierwszy raz wszedł, to chodził po mieszkaniu, wąchał kąty i sprawdzał gdzie co jest. Przez resztę czasu z reguły grzecznie leżał na dywanie, albo kładł się na brzuszku, żeby go głaskać. (: Aha, i jeszcze stawał na dwóch łapach, przednie dawał na parapet i oglądał co się dzieje za oknem. ;) Nie sikał, nie brudził, nic nie gryzł. I nie sądze, żeby mu to weszło w nawyk. Na smyczy spacerował ze mną bardzo grzecznie, mam nadzieję, że teraz też się to nie zmieniło! :D

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
czemu tu Nikt nie podziwia pieknego Zumisia??:crazyeye::crazyeye:

jak stoimy z wpłatami??? Ninko czy wszyscy co deklarowali juz wpłacili?? jakby nie było juz prawie połowa miesiaca, trzeba Wiosnie za hotelik przelac....moj bazarek konczy sie 15, umówilam sie z Wiosna ze poczeka bo to bedzie za transport i ewentualne leczenie

Jest przepiękny:crazyeye:i z Niko się polubili:multi:
Ja jescze nie wplaciłam, dopiero w poniedziałk:roll:

Posted

Bardzo mi się Zumiś podoba . Sylwetka jak u onka , a umaszczenie jakby fajniejsze , bo bardziej oryginalne . I foty bardzo fajne . Cieszę się , że ma bezproblemowy charakter , zwiększa to szanse na domek .

Posted

Zastanawiałam się ,jak się udało tak szybko znaleźć miejsce w hoteliku , przecież zawsze są długie kolejki . Przejrzałam wątek i trafiłam na informację , że Zumiś został zakwaterowany razem z innym pieskiem . Całe szczęście , że się zaakceptowali !

Posted

Agniesia666 napisał(a):
tzn o co chodzi z ta wizyta kontrolna, bo nie wiem, nie znam sie :) chodzi o to ze ktos by do mnie przyjechal zobaczyc domek, ogrod itp, tak? nie widze problemu :)

Tak.Dokładnie o to chodzi.Poprosiłybyśmy którąś z dogomaniaczek,która blisko Ciebie mieszka o odwiedzenie Ciebie Agniesiu.Zobaczyłaby jakie warunki oferujesz Zumisiowi.Porozmawiała.
Mam nadzieję,że się nie gniewasz.To wszystko dla dobra psa.

Posted

a ja niewiem.....tzn. ciesze sie bardzo z jednej strony z tej oferty a z drugiej strony dopiero co Zumiś trafił do hoteliku i teraz znowu zmiana miejsca do wakacji miałby mieszkac w bloku, potem przez wakacje w domu, potem od wrzesnia znowu w bloku, boje sie ze to moze za bardzo mu zamieszac w głowie, ale to są moje obawy, niewiem jak reszta z Was sie na to zapatruje??

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
a ja niewiem.....tzn. ciesze sie bardzo z jednej strony z tej oferty a z drugiej strony dopiero co Zumiś trafił do hoteliku i teraz znowu zmiana miejsca do wakacji miałby mieszkac w bloku, potem przez wakacje w domu, potem od wrzesnia znowu w bloku, boje sie ze to moze za bardzo mu zamieszac w głowie, ale to są moje obawy, niewiem jak reszta z Was sie na to zapatruje??

Przepraszam,ale ja też mam wątpliwości...On potrzebuje spokoju,stabilizacji...
Kurcze,nie wiem...

Posted

ufff Madga dzieki bo juz myslalam, ze to tylko ja mam obawy, poza tym mam jakies przeczucie, że jak matrix wrzuci na allegro nowe zdjecia Zumka to szybko znajdzie domek - przeciez jest ładny i młody;)

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):

...no tak,a potem jeszcze stały dom:shake: kołomyja by powstała w jego główce..

Posted

ja tylko cichutko szepnę, że Zumiś ma się lepiej. Dzisiejsze kupki są już coraz zdrowsze, krwi malutko. Udało się! :loveu:

Niech teraz tylko chłopak troszkę choć przytyje, bo biedaczysko więcej ma futra niż ciała..

Posted

wiosna napisał(a):
ja tylko cichutko szepnę, że Zumiś ma się lepiej. Dzisiejsze kupki są już coraz zdrowsze, krwi malutko. Udało się! :loveu:

Niech teraz tylko chłopak troszkę choć przytyje, bo biedaczysko więcej ma futra niż ciała..

Wiosna jak ja Cie strzele zaraz :mad::mad::mad: Ty nie masz tu cichutko szeptac, tylko głośno wołać:evil_lol::evil_lol: dzieki za takie dobre wiesci....chyba sie wystraszyl jak mu przekazałaś moja wiadomość;);)

Posted

No tak, dziewczyny. Ale z drugiej strony takie ciepełko domowego ogniska może mu się przydać (: No i przecież, ciągle będzie z jedną właścicielką, a to chyba najważniejsze. Faktyczmnie, może mieć trochę mętlik ale uważam, że przydałby mu się takie odpoczynek ..

Posted

Ulson co to znaczy odpczynek??? a mysłisz, że On teraz pracuje i nie odpoczywa:roll::roll:;):evil_lol:

kurcze martwie sie tym Zenobiuszem...nie ma wpłaty od Niego - zbanowany a tu juz połowa miesiaca

Posted

Agniesia666 napisał(a):
nie wiem na ile sprawa jest pilna - do konca czerwca moge go wziac do siebie do mieszkania. pod koniec czerwca sie przeprowadzam do domu z ogrodem - tam bede do +/- konca wrzesnia. potem nastepne mieszkanie.
jak pies sie zachowuje w domu? obgryza cos? wyje jak sie go zostawia?
jak sie zachowuje na spacerach? ciagnie na smyczy? bez smyczy moze biegac czy ucieka?
moge mu dac DT, bardzo bym chciala tez DS ale mieszkajac w mieszkaniu nie dam rady chyba z dwoma duzymi psami :)

edit. mialam juz doga niemieckiego, owczarka niemieckiego, owczarka kaukaskiego - ogarniam duże psy :)

Dziewczyny ale Agniesia napisała chyba;).
A może jak zamieszkają razem z jej sunią to pieski się polubią.
Mnie się wydaje że to dobry pomysł jak coś to Zumuś będzie miał wspaniałe wakacje.
W końcu Agniesia ma tylko sunie i będzie miała dużo czasu dla Zumusia.

Posted

Witajcie,
przepraszam, ze mnie chwile nie bylo, ale mi sie domowy komputer zepsul i net mam teraz tylko w pracy.

zenobiusz_Flores jest zbanowana, ale obiecala przyslac pieniadze-niestety dopiero w przyszlym tygodniu...

Mam na koncie 200zl wplat na Zumiego, czyli nic sie nie zmienilo.. Plus oczywiscie "moje" 50zl, co daje 250zl. Moge juz przeslac Wiosnie. Co myslicie?

Posted

Z Zumim jest już znacznie lepiej. Ty Gosia to potrafisz psa nakłonić do zdrowienia. Po co ja im leki daję ?! Następnym razem po prostu dam delikwentowi Ciebie do telefonu i będzie za darmo :evil_lol:

Ale tym razem koszty były, choć tylko leki, bez wizyt i żadnych tam innych. Zumi dostał 3 dawki aktybiotyku i 3 dawki leki przeciwzapalnego, do tego sześć strzykawek i sześć igieł - wychodzi 21zł.

Rachunek Zumiego wygląda tak:
-80,00zł transport
-312,00zł hotel czerwiec
-10,00zł odrobaczenie
-15,00zł badanie kału
-21,00zł leczenie
========
-438zł

Posted

TRZEBA OGŁOSZEŃ!!!!

ja robię allegro i jeszcze ogłoszę go na 5 portalach

ale trzeba więcej ogłoszeń!!!!!!!!

ja uważam że jak nas nie stać to może lepiej jak Zumiś w niepłatnym dt, nawet jakby musiał zmieniać miejsca...

i trzeba rozreklamować wątek, kto się weźmie za to????