AgusiaP Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 A ten filmik jest z Polski? Jak pisałam wcześniej nie dam rady go obejrzec:-( Quote
Ninka Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Film jest miedzynarodowy, Polski tam nie widzialam:placz: Quote
AgusiaP Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Dzięki to tam jest więcej biednych zwierzaczków:shake::shake::shake:? Quote
Ninka Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Tam sa pokazane zabijane zwierzeta wielu gatunkow, zabijane w okrutny sposob, na mieso, skore, dla zabawy...:placz::placz::placz: Quote
AgusiaP Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Boziu biedne gadzinki:placz::placz::placz::placz::-(:-(:-(:-( To żadne pocieszenie ale wierzę w to, że jest sprawiedliwośc na tym świecie i Ci ludzie dostaną to na co zasługują...... Quote
wiosna Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Earthlings jest rzeczywiście trudnym filmem, ale niesamowicie prawdziwym i pokazującym ni mniej, ni więcej niż czyściutką prawdę. Ja oglądając go za pierwszym razem nie doszłam do końca, jednak zrobiłam to później i tym bardziej szanuję twórców filmu. Bo mimo wszystko ten film podnosi, nie przybija. Chociaż większość wgniata w ziemię - ja też długo czułam się wgnieciona, wdeptana - to film otworzył mi oczy, dlatego go polecam. Dyskusja 'czy mój wegetarianizm/weganizm zmieni świat" jest odwieczna. Ja zwykłam przyrównywać to do głosowania na wyborach, gdzie jeden głos, choć tak niewielki jest tak ważny, i trąbi się o tym wszędzie. Poza tym zmienianie świata należy zawsze zacząć od siebie - i ja za to nie zapłacę, w moim imieniu nikt nikomu nie może zrobić krzywdy. Oczywiście temat jest przeogromny i nie wiem, czy Zumi nie ma nic przeciwko, aby go tu poruszać na większą skalę. Ale jest to jeden z "moich tematów", więc zaryzykuję jeszcze kilka zdań. Bardzo, ale to bardzo miło jest mi przeczytać że i Wy nie jecie mięsa. Chociaż absolutnie nikogo nie oceniam, uważam to za prywatną, wręcz intymną decyzję każdego z osobna. Ja jednak, jeszcze w czasie, kiedy na przykład piłam mleko czy nosiłam skórzane buty po prostu nie wiedziałam o wielu rzeczach, które teraz są oczywiste. Choćby mleko, które kiedyś uważałam za "naturalne", bo przecież krowa daje mleko i nic w tym krzywdzącego nie ma - zszokowałam się strasznie, taka naiwność! :shake: Chyba każda dziedzina, gdzie człowiek cokolwiek uzyskuje od zwierząt jest zastraszająco nie fair. Poza tym zobaczcie proszę jeszcze jeden film - o aspartamie - link do pierwszej części jest w moim podpisie. Koszmar, po prostu koszmar. Ludzkość poszła nie w tą stronę, strasznie nie w tą... :shake: Ale to już dyskusja wybitnie nie na tutaj, przynajmniej nie na teraz. aha, powiem jeszcze, co mi tam ;) przygotowujemy na naszą stronę dział poświęcony m.in weganizmowi - zarówno od strony 'ideologicznej' jak i kuchenno-przepysznej ;) Jeśli macie ochotę, to zapraszam już bardzo niedługo. To tak jakby się komuś nasunęło nasze ukochane pytanie "to co wy jecie?!" :) Quote
wiosna Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Najważniejsze! Zumi dziś znowu zrobił rzadką kupę, znowu z krwią :shake: Antybiotyk przestał działać i mamy powtórkę z rozrywki :shake: Musimy powtórzyć leki, obawiam się też że w takim układzie groźby Gosi nie pomagają i trzeba chociaż przez jakiś czas dawać Zumiemu intestinala, albo jakąś inną tego typu karmę. Quote
Ninka Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Wiosna, ja jestem bardzo za uslyszeniem odpowiedzi na pytanie: to co Wy jecie..?:evil_lol: Miesa do ust juz nie wloze, zastanawiam sie wlasnie czym zastapic mleko, i produkty mlekopochodne..? Znalazlam juz mega zaje.. drogie jajka z ekologicznej chodowli, wiec wiem, ze to bede jadla. Ale co wieciej..? A w temacie, dlugo lenistwo nie pozwalalo mi zrobic bazarku na Zumisia, niestety jak widac, trzeba sie przelamac, nauczyc i zrobic. Tak wiec wieczorkiem wrzuce link. Bazarek bedzie ciuchowy - kazdy znajdzie cos dla siebie!!! I swoj rozmiar!!! :evil_lol: Quote
Lu_Gosiak Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 ja np. nie jem mięsa - oprócz kurczaków - juz ponad 5 lat, bo wiem w jaki okrutny sposób sa zabijane zwierzęta, ale tego filmu nie jestem w stanie zobaczyc w całości....wystarczyły mi fragmenty i byłam chora......ale za to kazałam mojemu TZ to zobaczyc;) kurcze, szkoda że Zumiś sie nie wyleczył.. niewiem ile taka karma kosztuje??? Wiosna masz jakieś dojścia żeby taniej ja kupic?? Albo ktoś z Was może ma??:cool3::cool3: Ninko, dobrze, że w pokonałaś lenistwo:evil_lol::evil_lol: w takim razie czekamy na bazarek;) Quote
Ninka Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Dojscia-nie dojscia... napiszcie mi dokladnie czego potrzeba a poszperam po tanich e-sklepach. I tak musze moim glodomorom cos kupic. W jakim miescie-kolo jakiego duzego miasta-jest Zumis? Bo jesli mialby ktos z e-sklepu dowiezc to z tydz moze to potrwac. Nie wiem czy mamy tyle czasu...? // Bazarek wlasnie robie. MACIE KUPOWAC I OGLASZAC, bo inaczej...:mad::evil_lol: Quote
Lu_Gosiak Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Royal Intestinal 7,5kg z kurierem na aalegro kosztuje 159zł, a 14kg 235zł o matkooo:roll::roll: Quote
wiosna Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 ja intestinala kupowałam jednemu z moich psów, bo też nam się pochorował - w krakvecie po 235zł/14kg. W dwupaku wychodzi po 230zł za worek, ale nie wiem, czy my będziemy musieli jeszcze jeden dla Małego kupić, czy nie - dam znać. Jak narazie mogę dawać Zumiemu to od nas, co już jest 'na miejscu' - zważę po prostu i przesypię do innego pojemnika. 235zł/14kg=16,78zł/kg. Zumi waży około 25kg, jest chudy, powinien więc wg tabeli dostawać około 400g karmy dziennie. taniej karmy nam nie udało się znaleźć. A do naszej kuchni zaproszę Was już niedługo, tylko to chwilę musi potrwać. Quote
magda222 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 wiosna napisał(a): A do naszej kuchni zaproszę Was już niedługo, tylko to chwilę musi potrwać. Ja też jestem zainteresowana.Czekam cierpliwie. Quote
Lu_Gosiak Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 wiosna napisał(a): A do naszej kuchni zaproszę Was już niedługo, tylko to chwilę musi potrwać. Wiosna mam nadzieje ze na degustacje:evil_lol::evil_lol: Quote
Ninka Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 No to dziewczyny zapraszam na bazarek dla Zumisia!!! http://www.dogomania.pl/forum/f99/ciuszki-dla-zumisia-sabci-maksia-140154/#post12472632 Reklamujcie i kupujcie!!!! Quote
xmartix Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 o proszę jaka dyskusja! :crazyeye: ja nie jem mięsa 8 lat, w tym 4 lata byłam weganką, ale że przeszłam na religię hinduistyczną to mam swoje wytłumaczenie na świat i mleko jeść zaczęłam, nie jem mięsa, ryb ani jajek, a potrawy przeważnie gotuję wegańskie (przyzwyczajenie) od 15 roku życia działam dla zwierząt (happeningi itp.) czyli już 12 :cool3: i uważam że pomaganie zwierzętom (i poprzez to nam ludziom) łączy się z niejedzeniem mięsa. A filmu nie oglądam bo się naoglądałam kiedyś ale na pewno będę innym polecać :cool3: tyle o mnie, nie oceniam nikogo, bo nie moja sprawa :) co do Zumisia, duuużo tych opłat mamy niedługo wezmę się za allegro cegiełkowe... czy zenobiusz wpłacił/a? Quote
Ninka Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Z Zenobiuszem jestem w kontakcie, pieniazki beda niebawem!!!:loveu: Quote
Lu_Gosiak Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 super wieści betka:loveu::loveu: kochana która pomaga mi na każdym kroku, napisała mi ,że przeleje na moje konto 150zł - z tego deklaracja na Niko 70zł a reszte przeznaczyć na Zumka czyli 80zł:multi::multi::multi: Quote
Lu_Gosiak Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 dzisiaj Zumi jest w Nowinach Lublinieckich - ciekawe czy będą jacyś chętni na naszego pieknisia:cool3::cool3: Quote
magda222 Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Lu_Gosiak napisał(a):dzisiaj Zumi jest w Nowinach Lublinieckich - ciekawe czy będą jacyś chętni na naszego pieknisia:cool3::cool3: Czyli jest gwiazdą lokalnej gazety :loveu: Quote
Ninka Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 No no Zumis:loveu: 3 mam kciuki!! Niech Cie jakis odpowiedzialny domek wypatrzy!!!:mad: Quote
Ulson Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Jest taki śliczny, że bez obaw móglby trafić na 1 stronę. ;d Ciesze się, że wszystko jest w miarę pozytywnie. Tylko co z tym jego jelitkiem :( Droga trochę ta karma, no ale jak trzeba to trzeba. Postaram się jeszcze coś przelać. A Bazarek jest ŚWIETNY! :multi: Quote
Ninka Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 No to Ulson zmykaj na bazarek i wybierz sobie cos ladnego:loveu: Quote
wiosna Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Zumi przez kolejne 7dni ma znowu dostawać leki, biegunka znowu jest krwawa. będzie to 7 zastrzyków po 5zł + 4 zastrzyki po 2zł =43zł do tego intestinal - umówiłyśmy się z Gosią, że weźmiemy duży worek na połowę, czyli 7kg będzie za 117,50zł. przez dni, kiedy Zumi będzie jadł intestinala hotelik będzie tańszy - będzie kosztował 10zł/dzień. Więcej wieści nie mam - niestety z Zumim nie jest najlepiej :shake: Quote
Recommended Posts