Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Można nowemu opiekunowi suńki dać warunek adopcji -sterylizację!!!
lub jeżeli to możliwe to sami ja wysterylizujcie,wtedy czas do adopcji przedłuży się ,ale jest pewność,że nie trafi do pseudo-hodowli:shake:,
jeżeli ktoś będzie chciał ją mieć z pewnością poczeka.
Imię AMELKA jest śliczne

• Replies 152
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Akurat nei takie wkłądane przez łapki, ale mamy na bazarku sporo szelek - dwuobręczowych, ja używam dla swoich małych suń i jestem bardzo zadowolona - mogę w każdej chwili posłać

Posted

jesoooooo jakie cudo :crazyeye::crazyeye::crazyeye: :loveu::loveu::loveu: (I ZNÓW SIĘ ZAKOCHAŁAM I NIE BĘDĘ W NOCY SPAĆ)

zdecydowanie TO AMELKA :cool3::evil_lol: :loveu:
CUDNA JEST !!!

DZIEWCZYNY KURCZE MYŚLĘ, ŻE PASOWAŁOBY JĄ WYSTERYLIZOWAĆ, BO MOŻE BYĆ RÓŻNIE ...

Posted

Poranny spacer (z moją Rudą,prawie 3 lata temu zabraną tylko na tymczas z tego samego schroniska:evil_lol:) :

Panienka się słucha więc biega luzem po podwórku,niestety jest zimno i mokro. Nawet zdjęcie jakieś rozmazane wyszło.

Fiziu ja pożyczyłam ze schroniska dla małej szelki takie brązowo-złote,które nam wysyłałaś. Także myśle,ze nie ma potrzeby. U mnie skorzysta z tych a już nowy domek kupi sobie taką wyprawkę jaka się spodoba.

Coco13 - Nie ma kasy na ciachanie suni. Co prawda by drogo nie wyszlo u mojej znajomej wetki (myśle,że po kosztach). Nie lubię oddawać nie cichanych psów. Może ktoś dorzuci grosik na sterylkę?

Posted

fizia napisał(a):
sterylizajca kosztowałaby ok. 100 zł - mogłaby być w środę o 9:30 rano

czy jakaś dobra dusza może dorzucić choćby 10 zł?:oops:

sama zbieram na sterylkę naszej laluni (z marnym na razie skutkiem), więc też u mnie kruchutko, ale 10 zł mogę dorzucić, czy to na twoje konto aniu?

Posted

podaj nr konta na które nalezy wpłacać pieniążki na sterylkę,może dobre duszyczki coś dorzucą
podaj tez swój nr tel(dot.informacji o suńce) bo jak ktoś zagląda na stronki schroniska to tam AMELKI NIE MA!!!

Posted

Nr konta tradycyjnie tylko na PW.
Piszcie jeśli komuś podać :)
Numer telefonu adopcyjnego: 518125320.
Zapomniałam wrzucić w pierwszy post.
Nie ma jej bo dopiero wczoraj robiłam fotki psów do aktualizacji strony i Amelki tam już nie będzie.

Posted

truskawa super sunieczka!mysle,ze na sterylke sie uzbiera napewno wiec lepiej poczekac z adopcja i najpierw ciachnac mala..bo niestety pseudo sie umieja dobrze maskowac...;/

a jak tam nasza szczeniorka?slyszalam ze iwonka juz ja zabrala?:)masz jakies jej fotki?:)

Posted

Tak,malutka pojechała o 11.00. Wiem,że o 15.00 miała być odebrana przez nowych opiekunów.
Fotek nie mam bo dzisiaj rano na spacerze skakała jak zając, ani jedno zdjęcie nie wyszło normalne,tylko na każdym czarna plama:evil_lol:

Posted

CUDNA JEST I TYLE !!!

czy ona ma coś z tą PRAWĄ łapką, czy to tylko tak fotka wyszła?

mam super domek (ręczę za niego głową) chętny adoptować tą Sunieczkę - oczywiście po sterylce ...
potrzebuję jeszcze inf. czy mała utrzymuje czystość w domu, czy może zostać sama w domku do 8 godzin?

Posted

[quote name='truskawa144']Nie,jeszcze ją za mało znam i nic mi do niej nie pasuje.
Poza tym taka mała księżniczka to powinna mieć odpowiednie imię:loveu:
Jakieś propozycje?

Duża? Serio? A mnie się wydaje,że ona jest maleńka,jest np. mniejsza od 10 tyg szczeniaczka którego tymczasuje do jutra,mniejsza od mojej suni kundelki którą zawsze uważałam za malutką,nawet mniejsza od większości kotów w schronisku. Po obcięciu tego całego filcu to nie wiem czy ona z 5kg waży.
Może tak na fotkach wygląda bo nie ma porównania z niczym,jest tylko koc.

I tak obawiałam się,że będzie miała jakieś rany,kleszcze czy będzie bardzo chuda po obcięciu ale nie wygląda tak źle. W sumie przez te 6 dni w schronisku jadła do woli a wcześniej też raczej nie była zagłodzona.
Może ktoś ją traktował jako psa podwórkowego i nawet się nie zmartwił jak mu gdzieś zniknęła. Nikt jej nie szuka a fryzjerka mówiła,że takie kołtuny robią się co najmniej 4 miesiące. Nawet jeśli miała jakiś dom niedawno to chyba nie było odpowiednie miejsce.
No mnie sie wydaje duza bo moje to po 2.5 moze niecale 3kg. Moj bialy kot Guber ma okolo 15kg, a wredna czarna Muzia jakies 7-8. Mam jeszcze dwa koty jezeli chodzi o scislosc..

Moze Caira, Tuffy, Cora , Bibi ( to moje zdrobniale) Lucy, Lena (z Aeropets) Wejdzcie na www.aeropets.com
w adopted dogs , sa zdjecia i masa roznych imion , niektore bardzo fajne.

Posted

[quote name='truskawa144']Zrobię jej jakieś lepsze fotki
Truskaweczko poproszę jeszcze o foteczki - na tych oczętka jej się jak żarówki świecą :evil_lol: domek chętnie się przyjrzy ślicznocie :loveu:

mam też nowe info - pokryją koszty sterylki :multi:!!! także TRUSKAWECZKO działaj w tym temacie :cool3:

Posted

[quote name='necia25']
czy ona ma coś z tą PRAWĄ łapką, czy to tylko tak fotka wyszła?

Nie,tylko akurat podnosiła tą łapkę. Bo to mały żywiołek i nie umie spokojnie pozować :)

[quote name='necia25']
potrzebuję jeszcze inf. czy mała utrzymuje czystość w domu, czy może zostać sama w domku do 8 godzin?
Jeszcze nie zostawała sama na tyle czasu więc jeszcze nie wiem. Czystość stara się utrzymywać jedynie w nocy się zesikała ale wczoraj po tych wszystkich emocjach wypiła bardzo dużo wody. Zobaczymy jak będzie dalej.

[quote name='necia25']Truskaweczko poproszę jeszcze o foteczki - na tych oczętka jej się jak żarówki świecą :evil_lol: domek chętnie się przyjrzy ślicznocie :loveu:

mam też nowe info - pokryją koszty sterylki :multi:!!! także TRUSKAWECZKO działaj w tym temacie :cool3:
Niestety aparat mam kiepski i takie fotki przy lampie wychodzą,jak tylko pogoda pozwoli to porobię jakieś lepsze na dworze.
Sterylke już i tak umówiłam mimo,ze nie mam żadnych deklaracji. No ale wolę mieć dług niż się potem o psa martwić.

Neciu a co to za domek? Zdradź nam coś więcej! Mam nadzieje,że choć w połowie tak dobry jak Twój a sunia będzie tam tak szczęśliwa jak nasza Kiara u Was.
Ciężko mi się będzie z nią rozstać bo jest takim sympatycznym psem,tak się cieszy jak mnie widzi. Mały,wesoły żywiołek:loveu:

Posted

[quote name='truskawa144']Neciu a co to za domek? Zdradź nam coś więcej! Mam nadzieje,że choć w połowie tak dobry jak Twój a sunia będzie tam tak szczęśliwa jak nasza Kiara u Was.

chciałam być tajemnicza jak Clo:evil_lol:
ten domek jest mi dobrze znany, bo właśnie w tym domku się wychowałam :lol::loveu: otóż Amelka zamieszkałaby w dużym mieszkaniu w Bytomiu z moimi rodzicami, bratem i jego dziewczyną :cool3::lol: odkąd ja z moją "czeladką" się wyprowadziłam "na swoje", to jest u nich cichutko i w końcu muszą gdzieś przelać tą swoją miłość :cool3: super się złożyło, bo mama coraz częściej mówiła o przygarnięciu jakiejś bidy - mama chciała maleńką wysterylizowaną suczkę, ale brat od lat "choruje" na amstafa, których mama się boi ...

TERAZ zobaczyli Amelkę i to właśnie - o dziwo - mój brat zadecydował - "bierzemy ją!!!":loveu::loveu::loveu: (tylko jak zwykle ja mam wszystko załatwić, bo on nieśmiały:oops:) pytam go czy do sterylki się dorzuci? a On - a ile ta sterylka kosztuje? - ja na to, że 100 zł - na co on, że da całą 100 :multi:

Truskaweczko tylko czy Amelka mogłaby u Ciebie zostać do zdjęcia szwów?:oops: wiesz boją się żeby nie było "niespodzianek" jak z Kiarcią ... ty fachowym okiem na to spojrzysz:evil_lol: tylko czy to nie będzie wykorzystywanie?:oops:

po Sunieczkę przyjechaliby do Ciebie do Częstochowy jak już będzie po wszystkim, ok?

[quote name='truskawa144']Ciężko mi się będzie z nią rozstać bo jest takim sympatycznym psem,tak się cieszy jak mnie widzi. Mały,wesoły żywiołek:loveu:
wiem o czym mówisz - ja się tak przyzwyczaiłam do Lali, że nie wiem czy potrafiłabym Ją komukolwiek teraz oddać (poza moją Mamą oczywiście, która nota bene od razu mówiła, że jak się właściciel nie zgłosi to Lalunię weźmie do siebie, ale w ostateczności Lalunia została na stałe u Nas, bo mój TZ się zgodził) ...

wracając do tematu:oops: - Amelka będzie miała u Nich SUPER - tego jestem pewna!!! mama będzie jej gotować pyszne żarełko, będzie rozpieszczoną jedynaczką hihihi to, że jest mała to wielki plus, bo będzie im łatwiej ją zabierazć ze sobą na wyjazdy :evil_lol: będzie miała również domek letniskowy z ogrodem do dyspozycji, a i u mnie zjawi się dość często :loveu: także będzie również foto-relacja:evil_lol:

Posted

Na tych zdjęciach wiadać, jakie ma różne kolorki sierści.

Jak włosy odrosną, będzie z Niej jeszcze większa ślicznota

Ruda wygląda na całkiem zadowoloną z towarzystwa do przytulania podczas snu :)

Posted

zawsze się cieszę gdy pieski tak szybko znajdują domek
Duży buziak dla AMELKI:lol:
nowi opiekunowie z pewnościa nie pożałuja ,że wzieli szicaka ,to wspaniałe pieski(sama mam 4 dziewczynki,bo jak ktoś powiedział-szicki są jak czipsy jak się ma jednego to zaraz chce się drugiego itd...........):laola::laola:

Posted

[quote name='truskawa144']No to fantastycznie :)
Powiedz rodzince,że mają psa!
Spokojnie ją mogą odebrać "po wszystkim".
WSZYSTKO IM PRZEKAZAŁAM I JUŻ NIE MOGĄ SIĘ DOCZEKAĆ :evil_lol:
wszyscy 3mamy kciuki za Sunieczkę - żeby to dzielnie zniosła!!!
a jak będzie z płatnością za sterylkę - Truskawa wolisz przelew czy rozliczycie się przy odbiorze Amelki? (może być na pw)

[quote name='truskawa144']

CUDNA, CUDNA I JESZCZE RAZ CUDNA!!!
muszę jeszcze odwiedzić bazarek z szeleczkami i smyczkami, bo mama chce jej kupić jakiś fajny komplecik:lol: także poproszę Cię Truskaweczko o wymiary Amelki a do Fizi uśmiechnę się wtedy o inf. jakie są dostępne pasujące na nią kompleciki:lol::loveu: