:: FiGa :: Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Błagam Was o pomoc. W Przeworsku jest spanielek, który pilnie potrzebuje DT na jakiś czas, w przeciwnym wypadku wolę nie myśleć co się z nim stanie. Jego właścicielka ma w niedzielę operację i nie będzie mogła się nim zajmować przez kilka kolejnych miesięcy. Wpadłam na nich przypadkowo, Pani zaczęła płakać gdy mówiła że musi psiakowi coś znaleźć, bardzo go kocha. Osoby 'życzliwe' sugerowały jej pozbycie się problemu u lesniczego za 5zł:angryy::angryy::angryy: Trzeba mu coś znaleźć! Sama bym go wzięła, ale mam już tymczas w domu i do 1 czerwca jestem bezsilna. Pies musi zniknąć do poniedziałku! Proszę, pomóżcie :( Chodzi tylko o przetrzymanie pieska przez jakiś czas... Quote
karoluch Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 wiadomo o nim/niej coś więcej? w jakim jest wieku, jaki ma stosunek do innych zwierząt? jest temperamentny czy ułożony? Quote
:: FiGa :: Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Wiem że to samiec, starszy piesek, dowiem się czegoś więcej. Quote
Asia & Ginger Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Biedulek. Na szczęście widać, że Pani go kocha. :p Zaraz założę wątek na forum spanielowym. Czy masz kontakt z właścicielką psiaka? Czy Pani może coś zapłacić za DT lub hotel czy szukać tylko czegoś darmowego? Dowiedz się też o psiaku jak najwięcej. :cool3: Quote
Victorianka Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Potrzebne info jaki ma stosunek do kotów. Podpytam znajomą, ale ona ma kociaka i jeśli pies będzie niepewny, to na pewno nie weźmie... Quote
:: FiGa :: Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Jest to starsza pani, mieszka sama z pieskiem, więc wątpię czy uda jej się finansowo wyrobić z hotelikiem. Dziękuję Wam za odzew, zadzwonię później do włascicielki pieska i dowiem się wszystkiego, teraz nie mogę się dodzwonić. Quote
Ulka18 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Figa, dowiedz sie wszystkie co tylko mozliwe. Nie mozemy zostawic tej Pani bez pomocy. Quote
:: FiGa :: Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Ok, już wiem. Piesek jest młody, bo 4-letni. Do dzieci ideał, wychowywał się z nimi. W domu jest bardzo grzeczny, słucha się i nie brudzi. Co do psów i kotów również nie powinno być problemów, ale nieczęsto miał z nimi kontakt na spacerach. Goście, osoby obce w domu - bez problemów. Raczej jest to piesek żywiołowy, z temperamencikiem, ale karny. Rozmawiałam z córką właścicielki, ponieważ ta jest już w szpitalu. Dowiedziałam się, że rekonwalescencja może potrwać i dłużej, z sercem nie ma żartów. Właścicielka nie chce się z pieskiem rozstawać, jednak jeśli piesek przywiąże się do tymczasowych właścicieli oraz oni do niego to nie wyklucza opcji adopcji. Gryzie mnie myśl, że może powinniśmy szukać domu docelowego? W poniedziałek jadę go zobaczyć. Może zrobię zdjęcia? Widziałam go 2 tyg temu, na uszach miał wielkie kołtuny, ponieważ właścicielka była w szpitalu i nikt się nim porządnie nie zajmował, mówiła, że umówiła się z psim fryzjerem, ale nie wiem czy to wypaliło bo w kilka dni później pani bardzo źle się poczuła. Quote
:: FiGa :: Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 W poniedziałek jadę tam z moją tymczasowiczką, więc zobaczymy jak reaguje na psy z ADHD, mam nadzieję, że problemów nie będzie. Quote
Asia & Ginger Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Wrzuciłam psiaka na 2 rzeszowskie wątki. ;) Quote
Victorianka Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Szkoda, że dalej nie wiemy prawie nic o piesku :( Quote
Asia & Ginger Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 :: FiGa :: i co z psiakiem? Może będzie dla niego tymczas. Quote
g_o_n_i_a Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Tymczas jest mega pilny. Aron jest ok w stosunku do innych psiaków, poza tym jest bardzo miziasty. Quote
Asia & Ginger Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Tymczas byłby w Poznaniu, tylko teraz problem z transportem. :roll: Na PW podam numer do osoby, która mogłaby przechować psiaka. Tylko komu? [quote name='agusiazet']Rozumiem, że hotelik Was nie interesuje? Agusiazet, a gdzie ten hotelik i jakie byłyby koszty? Quote
:: FiGa :: Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 Zapomnieliście o Aronie :shake: Ja jestem niestety bez internetu. Pies jest u mnie, czasami u mojej rodziny, ale dobrze mieć w razie potrzeby tymczas awaryjny. Jeśli miałabym go opisać... no nie jest tak pięknie jak mi go opisywano. Ten spaniel to pies, któremu nikt nigdy nie pokazał jak żyć z człowiekiem - rozpieszczona bestia doszczętnie :mad: Spuszczony ze smyczy biegnie przed siebie, nie słucha. Gdy zobaczy obcego psa pyszczy się do niego, albo popiskuje. Nie każdy pies mu odpowiada. Jeśli chodzi o koty to jest podobnie. Chociaż mam w domu małego kociaka który jest psojadem:diabloti: i gdy dał popis swoich możliwości Aronek zgasł i nie próbował już kota dręczyć ;) Starego kota po tym już też nie ruszał ;) Jutro prawdopodobnie się dowiem, czy pies bedzie mógł wrócić do właścicielki, ona jeszcze nie wie, czy jej zdrowie pozwoli na posiadanie psa. Zastanowimy się wtedy nad potencjalnymi rozwiązaniami, podejrzewam, że trzeba będzie poszukać mu domu. No chyba, że przekonam moją rodzinkę by u nich został :siara: Quote
:: FiGa :: Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 Z naszą drugą tymczasowiczką, testowaliśmy go na psy :diabloti: Bawią się pięknie :loveu: Quote
:: FiGa :: Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 Jeśli chodzi o ludzi to jest to złoty psiak, kocha wszystkich. Quote
:: FiGa :: Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 Może ktoś zrobić bannerki? Byłabym wdzięczna... Quote
admirabilis6 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 On 100% wyglada jak moja sucz! Uszy mu tylko trzeba ogolic bo ma dredy. Moja wlasnie po goleniu uszkow samych, paputki ma takie same :cool3: Quote
WeronikaM Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 zaraz podrzucę baner!!! ale on śliczny :loveu: Quote
Asia & Ginger Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Jakby potrzebny był tymczas, to pisz, podam Ci namiary na ewentualny dt. ;) http://i44.tinypic.com/zskch1.jpg Piękny psiak. Rzęsiska ma zabójcze. :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Recommended Posts