Jerzy Kora Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Czy ktoś wie, co u Mysi i Tigera? Fundacja Azylu Pod Psim Aniołem "nabrała wody w usta". Quote
Jola i Czterołapy Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 5-letni golden Rudolf z Warszawy szuka nowego domu! Witam, Szukam dobrego domu dla naszego kremowego Goldena Rudolfa. Pies urodzony 3 lipca 2006 roku i jest z nami od szczenięcia. Problem w tym, że pies źle znosi samotność i nie lubi zostawiać sam zamknięty a ja od niedawna wróciłam do pracy po długim okresie macierzyńskim i nie jesteśmy w stanie zapewnić psu odpowiedniej opieki, troski i towarzystwa. Rudolf, pozostawiony na kilka godzin sam na początku stycznia poważnie się okaleczył przeskakując przez 2 metrowe ogrodzenie swojego boksu w ogrodzie, zdarł sobie spory kawał skóry z tylnej prawej łapy, jest po dwóch udanych operacjach plastycznych i długim okresie gojenia rany oraz antybiotykoterapii, na czas obecny wszystko jest zaleczone, po urazie została tylko blizna, która zarasta sierścią a pies jest okazem zdrowia. Pies od szczenięcia je dostosowana do rasy i wieku sucha karmę, regularnie szczepiony, odrobaczany, zabezpieczany przeciw pchłom itp. Waży obecnie 35kg i jest dość duży. Obecnie zrezygnowaliśmy z boksu albo zostawienia go samego w ogrodzie (pozostawiony sam potrafi doprowadzić ogród do ruiny), pozostawiony sam bez opieki może z tęsknoty zrobić sobie krzywdę (weterynarz stwierdził, iż taka ma naturę „da się nawet okaleczyć byle być przy swoich właścicielach”). Obecnie Rudolf podczas nieobecności domowników mieszka w garażu – niestety nie ma innego wyjścia. Rudolf jest bardzo wdzięcznym i bardzo energicznym psem i kocha ruch. Potrzebuje właściciela, który poświeci mu sporo swojego czasu (nie tylko spacery) ale będzie przy nim najlepiej stałe. Czekamy na propozycje zainteresowanych kochających Goldeny ludzi, którzy zechcą i będą w stanie przyjąć Rudolfa… Aktualne zdjęcia Rudolfa: http://img21.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=img00227gz.jpg kontakt e-mail: jeanne5@vp.pl tel. 796 086 603 Rudolf przeszedł już zabieg kastracji! Quote
Drzagodha Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Znalazłam takie ogłoszenie na morusku, może warto się skontaktować? "Przyjmę za darmo lub za niewielką opłatą Golden Retrievera w wieku do ok 2 lat, lubiącego zabawę z dziećmi, tolerującego obecność kotów. Posiadam dom z ogrodem w okolicy z mnóstwem terenów do biegania. Oferuję dobrą opiekę i miejsce przy rodzinie. Nie szukam psa do budy, ani żadnej pseudohodowli (zgadzam się na sterylizację). Możliwość dojazdu." http://www.morusek.pl/ogloszenie/62323/Adoptuje-GOLDENA/ Quote
vpassione Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Do adopcji jest sunia w typie goldena/labradora. Ma niecały rok, jest łagodna. W razie potrzeby mogę postarać się o więcej info. Quote
Kenny Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 witam, mam kilka domków w Krakowie chętnych na młodego psiaka w typie labka lub goldenka, może być sunia. są jakieś takie psiaki do adopcji? najlepiej w okolicy? w razie czego podam namiary na domki. Quote
_Goldenek2 Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Skontaktuj się z Jolą od Rani tel. 691 437 771. Jola jest z Krakowa :) Quote
Fundacja Medor Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 (edited) edycja postu Edited February 19, 2012 by Fundacja Medor Quote
ewa47 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Kochani pilnie poszukiwany DT dla Oki Oka to 2 letnia drobna sunia w typie Golden Retrivera. Jest pod skrzydłami Warty Goldena od miesiaca.Trafiła do nas ze schroniska. Przebywa w DT w warszawie. Ze względu na długi, bo aż 10 godzinny czas przebywania suni samej w mieszkaniu, zaczela stopniowo niszczyc rzeczy. W dniu wczorajszym Fundacja została postawiona w bardzo niezręcznej i przykrej sytuacji przez tymczasowych opiekunów Okusi- musimy sunię zabrać, bo inaczej trafi spowrotem do schroniska.. Jestesmy w sytuacji patowej, ponieważ na dzień dzisiejszy wszystkie nasze domy tymczasowe mają juz swoich podopiecznych. Zwracamy sie do wszystkich forumowiczów o pomoc. Uratujmy wspólnie OKUSIĘ!!! Fundacja pokrywa wszystkie koszty leczenie i żywienia . Link do wątku Oki http://wartagoldena.org.pl/forum/viewtopic.php?t=1530 Quote
Basia1244 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 dziewczyny i chłopaki zajrzyjcie tu: http://www.dogomania.pl/threads/212280-Golden-retriever-bardzo-pilnie-poszukuje-DT-lub-DS-!!!! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Potrzebna pomoc- czy ktoś zajmujący się adopcjami goldenków mógłby skontaktować się z tym panem: Szukamy osoby która przygarnie suczkę Goldena Retrivera, kolor biszkoptowy, pies z rodowodem, córka Championa polski. Wychowana z dziećmi, oraz z dzieckiem niepełnosprawnym dobrze ułożona i słuchająca się. Uwielbiają drapanie za uchem, zabawę oraz dzieci, Pies nie nadaje się do budy na tkz łańcuch ! Tel. kontaktowy 500112042 Rozmawiałam z nim i byli by chętni aby ktoś doświadczony pomógł im znaleźc dom, bo dzwonią sami dziwni ludzie. Pan jest z Brodnicy, na pewno pomoże w transporcie suni. Pilna sprawa!! Ja nie mam miejsca u siebie aby ją wziąc i pomóc w tej chwili.... Quote
Drzagodha Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Prześlę zaraz info Marzenie z Warty Goldena. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 bardzo dziękuję!!! pan jest powiadomiony, że zadzwoni ktos z fundacji. dajcie znac czy jakos udalo sie dogadac...szkoda mi suczki aby nie trafila gdzies do pseudo Quote
Ellig Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='Ania+Milva i Ulver']bardzo dziękuję!!! pan jest powiadomiony, że zadzwoni ktos z fundacji. dajcie znac czy jakos udalo sie dogadac...szkoda mi suczki aby nie trafila gdzies do pseudo[/QUOTE]Byla juz rozmowa od razu jak zobaczylam Twoj wpis to przeslalam na Fb:)a swoja droga to ile ona ma lat? Quote
Jerzy Kora Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Próbujemy pomóc, ale jakoś nie udaje się nam skontaktować z właścicielem psa.......... Będziemy próbować dalej. Ale jak ktoś ktoś złapał kontakt proszę o przekazanie numeru telefonu do nas. np 601_303_027 . Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 to jest jeszcze maila do Pana od tej suni: tachograf@o2.pl Quote
_Goldenek2 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Joli udało się wczoraj dodzwonić, Jurku .... Quote
Jola i Czterołapy Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Nr telefonu jest dobry. Pan prosi o telefon w sobotę, ponieważ teraz jest w Monachium. W sobotę będzie w Polsce. Quote
BUDRYSEK Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Szukamy domu dla Goldena!!! Piesek ma 1 rok i 7 miesięcy. Do niedawna mieszkał w domu z dzieckiem. Nie mamy informacji jak do tego doszło, ale psiak ugryzł to dziecko. Przeszedł w lecznicy w Czechowicach kwarantannę, po której właściciele kazali go uśpić. Nie było do tego medycznych wskazań, a w dodatku pani weterynarz uznała że pies jest na tyle młody, że da się go wyprostować. Zadzwoniła więc do koleżanki z prośbą o pomoc, a koleżanka do mnie. Dostałyśmy dobę na znalezienie domu tymczasowego dla tego pieska, co się udało. Pies jutro zostanie zawieziony do Wieliczki, natomiast dalej szukamy domu stałego dla niego. Pies na pewno był bity, ponieważ warczy na wyciągniętą rękę. Nie jest to agresja, tylko strach. Piesek jest tak przerażony, że w ogóle nie ocenia racjonalnie tego co się dzieje, tylko ustawia się w pozycji obronnej - do ataku. Nikogo nie zaatakował - to trzeba podkreślić. Wymagania co do nowego domu: absolutnie nie może być w domu dzieci, za to konieczny jest opiekun stanowczy, zrównoważony, mający pojęcie jak postępować z trudnym psem, oraz czas na pracę z nim. Pomoc jaką nowy właściciel otrzyma od nas: bezpłatna pomoc zoopsychologa (terapia, szkolenie, konsultacja) na terenie całej Polski, niezależnie od czasu ile miała by ona trwać. Postaramy się sfinansować całość lub część kosztów kastracji, w zależności od naszej aktualnej sytuacji finansowej. Postaramy się również dowieźć psa do nowego domu. Kontakt: tel: 606 855 365 Quote
agumka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='BUDRYSEK']Szukamy domu dla Goldena!!! Piesek ma 1 rok i 7 miesięcy. Do niedawna mieszkał w domu z dzieckiem. Nie mamy informacji jak do tego doszło, ale psiak ugryzł to dziecko. Przeszedł w lecznicy w Czechowicach kwarantannę, po której właściciele kazali go uśpić. Nie było do tego medycznych wskazań, a w dodatku pani weterynarz uznała że pies jest na tyle młody, że da się go wyprostować. Zadzwoniła więc do koleżanki z prośbą o pomoc, a koleżanka do mnie. Dostałyśmy dobę na znalezienie domu tymczasowego dla tego pieska, co się udało. Pies jutro zostanie zawieziony do Wieliczki, natomiast dalej szukamy domu stałego dla niego. Pies na pewno był bity, ponieważ warczy na wyciągniętą rękę. Nie jest to agresja, tylko strach. Piesek jest tak przerażony, że w ogóle nie ocenia racjonalnie tego co się dzieje, tylko ustawia się w pozycji obronnej - do ataku. Nikogo nie zaatakował - to trzeba podkreślić. Wymagania co do nowego domu: absolutnie nie może być w domu dzieci, za to konieczny jest opiekun stanowczy, zrównoważony, mający pojęcie jak postępować z trudnym psem, oraz czas na pracę z nim. Pomoc jaką nowy właściciel otrzyma od nas: bezpłatna pomoc zoopsychologa (terapia, szkolenie, konsultacja) na terenie całej Polski, niezależnie od czasu ile miała by ona trwać. Postaramy się sfinansować całość lub część kosztów kastracji, w zależności od naszej aktualnej sytuacji finansowej. Postaramy się również dowieźć psa do nowego domu. Kontakt: tel: 606 855 365 ma wydarzenie na facebooku? Piekny pies, na pewno przy takiej "ofercie" szybko znajda sie ludzie, chetni nad nim popracowac. Quote
BUDRYSEK Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 agumka na pewno nie ma fb chlopak pojechal do Wieliczki do hotelu, ja uwazam ze to b. zly pomysl ale to tylko moje zdanie psiak powinien miec ciagly kontakt z czlowiekiem, tam niestety tak nie bedzie :( Quote
agumka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='BUDRYSEK']agumka na pewno nie ma fb chlopak pojechal do Wieliczki do hotelu, ja uwazam ze to b. zly pomysl ale to tylko moje zdanie psiak powinien miec ciagly kontakt z czlowiekiem, tam niestety tak nie bedzie :( To ja mu moge takie FB strzelic, z trescia ktora Ty wpisalas. Mozna by tez skontaktowac sie z fundacjami dla Goldenow, mam znajoma ktora ma tam znajomosci, w Katowicach, wiec w sumie niedaleko od Wieliczki. Moglybysmy cos zrobic w jego sprawie. Ma imie ? Quote
Drzagodha Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Jako, że ja w sprawie goldenów mogę z czystym sumieniem polecić Wartę Goldena, która zaopiekowała się naszym Buddim, to przesłałam info o psie do Marzeny z tejże fundacji ;) Jurek jak wejdzie na dogo to się nim pewnie też zainteresuje. Quote
Jerzy Kora Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Ciężka sprawa. Zebraliśmy już trochę informacji o tym psie i cały czas liczymy na więcej. Na razie nie mamy domu dla niego. Jak jest w Psiej Kości to jest szansa, bo go ktoś z krakusów obejrzał? Zabrał na spacer? Quote
Jola i Czterołapy Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Ramzes to przepiękny golden przebywający już od 4 miesięcy w schronisku w Gaju ( Śrem koło Poznania ). Po schronisku biega sobie luzem przyjacielsko odnosząc się do ludzi i innych psów, ale nie lubi kotów. Jest wykastrowany, ale nie posiada czipa. Uwielbia dzieci i zabawy z nimi. Bardzo lubi jeździć samochodem. Ramzes zna komendy, ale nie lubi podawać łapy marszcząc przy tym nos. Jest to dla niego sytuacja niekomfortowa i możliwe, że ktoś wymuszał na nim podawanie łapy przez bicie. Ramzes jest trochę strachliwy. Kontakt w sprawie Ramzesa: Paula Piasecka p.piasecka@op.pl tel: 603 653 128 Quote
Recommended Posts