Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jeśli mogę to do postu Fundacji Medor o Bazylu (goldenie) dodam informacje jaką zamieścili właściciele na fb: "Wczoraj (6.01.2013) w godzinach popołudniowych w okolicach Rudunek w Zgierzu zaginął pies rasy Golden Retriever, ponieważ jest to wielbiciel wędrówek z przyjaznym nastawieniem do nieznajomych, może znajdować się wszędzie. Jeżeli ktoś widział błąkającego się jegomościa ze zdjęcia lub wpadł mu w oko nowy pies u sąsiada za płotem proszę o informację. Będziemy wdzięczni za wszelkie info i udostępnianie."
jest to pies znajomych moich przyjaciół i z tego co mi wiadomo za psem strasznie płaczą dzieciaczki (jedno z nich było z Bazylem od urodzenia). Mamy nadzieję, że się znajdzie.

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[TABLE="width: 530, align: center"]
[TR]
[TD="colspan: 2"]

BAJKAł

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 530, colspan: 2"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/HR]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 290"]W NOWYM DOMU[/TD]
[TD="width: 290"]wiek: ok. 7 lat
wielkość: duza
rasa: golden retriever

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Edited by Fundacja Medor
Posted

[TR]
[TD="colspan: 2"]

MELISKA, nr 893

[/TD]
[/TR]
[TR]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/HR]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 290"]numer: 893
numer chip: 967000009461760
imię: Meliska
[/TD]
[TD="width: 290"]wiek: szczeniak
wielkość: srednia
rasa: mix golden retrievera
data przyjęcia: 2012-01-17
przebywa w boksie: hotel

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]opis: Meliska to 5 miesięczna, śliczna, przesympatyczna, kontaktowa sunia w typie golden retrievera. Sunia jest urocza, wesoła i przyjacielska.

SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI
TEL 42 656-78-42
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Posted

Z kim można rozmawiać w sprawie tej suni? Wasza Fundacja tu zamieszcza ją jako psiaka w potrzebie a jest w schronie w Łodzi, które nie udziela żadnych informacji. To bez sensu. Musimy coś bliżej wiedzieć jeśli chcemy jako FPR Złoty Pies zaopiekować się jakimś psiakiem. Bardzo proszę o kontakt.

• 4 weeks later...
Posted

Witam,

Dzisiaj pewien człowiek, który pracuje tóż obok naszej firmy zwrócił się do mnie o pomoc w znalezieniu dla jego psa 7 letniego, goldena kochającego domu, gdyż musi go gdzieś oddać.....:( tłumacząc, iż mają dzieci, żona z kolejnym w ciąży i tak dalej........ Dla mnie to nie jest wytłumaczenie, bo przecież kupując psa to wiadomo, że to nowy członek rodziny na dobre i na złe, no ale cóż..... usiłowałam mu tłumaczyć, że to prawie weteran, będzie tęsknił ........ Zwrócił się do mnie gdyż mam hodowle shih tzu i może szybciej znajdę domek dla jego psa.
Także z bolącym sercem piszę tutaj, pytając czy może jest osoba, która da kochający dom temu pieskowi, gdyż nie wiem jak się ta sprawa może zakończyć jak tacy ludzie chcą z dnia na dzień pozbyć się psa ;(
Osoby zainteresowane proszę o kontakt na pw.
Pozdrawiam,

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

Przeraża mnie ten wątek :( Golden 8 lat-wypad z domu, golden 7 lat-won. Stare ,rodzinne psy,które tracą swoje miejsce,a właściciele zachowuja się, jakby oferowali jakis super towar...a to przecież starzejące się psy...Jedyna pociecha,że może gdy będą starzy wylądują w jakimś nawet przyzwoitym, ale DPSie.
I jeszcze tekst z FB o goldenie-włoczykiju,w zartobliwym tonie podawane info o zaginionym psie. Takiemu psu w każdym momencie grozi smiertelne niebezpieczeństwo. Nie mówiąc juz o tym,że wpadając pod samochód,może spowodowac kolizję,w której zginął lub zostaną kalekami niewinni ludzie.

Goldenowaty w schronisku w Sopocie. Imię Tutis. Lat 2.

Pies ma juz DOM

Edited by brazowa1
  • 3 weeks later...
Posted

08.04.2013 w godzinach popołudniowych znaleziono pod blokiem w pobliżu ul. Klaretyńskiej a Traktorowej sunie o jasnym kolorze sierści. Wygląda jak mieszanka Golden Retrivera a owczarka Podhalańskiego. Sunia jest spokojna i ułożona oraz zadbana. Prawdopodobnie zgubiła się! Jeśli ktoś zna właściciela kontakt 514 193 311 lub 506 525 294 i kontaktować się z Michałem.

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

Znaleziono goldena z tatuażem Zk o/Łódź.
Czy komuś nie zginął golden?
Wczoraj dostałam taką wiadomość:
"hej Jolcia, mamy od wczoraj wieczorem takie skołtunione cudo: https://picasaweb.google.com/105403799412769020996/Goldi "

Edit:
Nowy link do albumu psiaka:
https://picasaweb.google.com/105403799412769020996/Golden283_Korytarz

Kolejna zmiana linku:
https://picasaweb.google.com/105403799412769020996/Goldi283_KwarantannaOpiekunDorotaJ

Edited by Jola+Rani+Sari