Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tynka, tak schowałąś tę wiadomość o PT Shepa, że musiałam tutaj nos w nieswoje sprawy wsadzać, żeby znaleźć! Chwalić mi sie proszę! Bo ja słyszałam jeszcze, że jakiś medal był - srebrny chyba? A ocena jaka?

A zdjęcie rodzinne jest cudowne!

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Eee tak znowu genialnie nam nie poszło - medal srebrny ale ocena tylko ;-) bardzo dobra - 185 pkt. Ja popełniłm kilka błedów i byłam troszku zdenerwowana, a Shep wykonał siusiu podczas aportowania ale aportu z pyska nie wypuścił!! Widocznie podszedł do sprawy bezstresowo ;-)

Bardzo namawiają nas na IPO na wiosnę :)

Posted

:lol: :lol: :lol: zrobiłam tak jak radziłaś :) Shep dosyć szybko się zorientował że coś nie gra ale ja jeszcze szybciej w tył zwrot i sobie spaceruję. Potem zanim on postanowił się przykleić do nogi komenda do nogi - i niepojęte szczęście psa :)

Wogole odwaliliśmy półtora egzamunu bo wypadł jeden pies z pary i Shep już po swoim egzaminie został oddelegowany na zostawanie na siad i waruj :)

Posted

No to super! A co do biegania, to już nigdy więcej nie będziesz musiała tej komendy powtórzyć!!! Na IPO jest koemnda "naprzód" gdzie pies musi odbiec, ale to zupełnie inna para kaloszy i masz całe trzy miesiące, zeby tego psa nauczyć. (Jeśli pies umie "naprzód" to oczywiście można to użyć jako biegaj na PT, ale w tydzień nauczyć się tego nie da, więc w Twoim przypadku najlepiej było zrobić to maleńkie oszustwo :wink: ).

Posted

Zaczynam uczyć Shepa naprzód od jakiegoś czasu czasami wychodzi mu to lepiej czasami gorzej - zauważyłam że on musi mieć wielgaśną motywację, żeby nie trzymać się blisko mnie! Ale napewno powalczymy :)

Posted

Heh... moja "babcia" sznaucerka zawsze lepiej robiła naprzód niż biegaj :). Z jakiegoś powodu komenda biegaj bardzo ją degustuje i suka stanowczo odmawia oddalenia się ode mnie na krok... w czasie jakichś zawodów czy pokazów tylko cud nas ratuje : :lol: . Żeby było ciekawiej, na co dzień ta komenda tak jej nie irytuje... .

Posted

Chyba zastrzelę małą... siedzę przy komputerze, obok "babcia", a mała w ramach protestów (nie wolno jej wchodzić do pokoju z komputerem) właśnie konsumuje ścianę w przedpokoju...grrrrr.....

Posted

Babcia może, bo jako kulturalna, starsza suka, nie zżera kabli i nie usiłuje za pomocą paszczęki zgłębić zawiłości procesora ;). Mała zwykle leży wtedy na progu (drzwi są otwarte) i drzemie. Teraz też już się uspokoiła :).