Flaire Posted December 2, 2003 Posted December 2, 2003 tynka, tak schowałąś tę wiadomość o PT Shepa, że musiałam tutaj nos w nieswoje sprawy wsadzać, żeby znaleźć! Chwalić mi sie proszę! Bo ja słyszałam jeszcze, że jakiś medal był - srebrny chyba? A ocena jaka? A zdjęcie rodzinne jest cudowne! Quote
tynka Posted December 2, 2003 Posted December 2, 2003 Eee tak znowu genialnie nam nie poszło - medal srebrny ale ocena tylko ;-) bardzo dobra - 185 pkt. Ja popełniłm kilka błedów i byłam troszku zdenerwowana, a Shep wykonał siusiu podczas aportowania ale aportu z pyska nie wypuścił!! Widocznie podszedł do sprawy bezstresowo ;-) Bardzo namawiają nas na IPO na wiosnę :) Quote
Flaire Posted December 2, 2003 Posted December 2, 2003 tynka, ogromne gratulacje! A jak poszło z bieganiem na komendę? Quote
tynka Posted December 2, 2003 Posted December 2, 2003 :lol: :lol: :lol: zrobiłam tak jak radziłaś :) Shep dosyć szybko się zorientował że coś nie gra ale ja jeszcze szybciej w tył zwrot i sobie spaceruję. Potem zanim on postanowił się przykleić do nogi komenda do nogi - i niepojęte szczęście psa :) Wogole odwaliliśmy półtora egzamunu bo wypadł jeden pies z pary i Shep już po swoim egzaminie został oddelegowany na zostawanie na siad i waruj :) Quote
Flaire Posted December 2, 2003 Posted December 2, 2003 No to super! A co do biegania, to już nigdy więcej nie będziesz musiała tej komendy powtórzyć!!! Na IPO jest koemnda "naprzód" gdzie pies musi odbiec, ale to zupełnie inna para kaloszy i masz całe trzy miesiące, zeby tego psa nauczyć. (Jeśli pies umie "naprzód" to oczywiście można to użyć jako biegaj na PT, ale w tydzień nauczyć się tego nie da, więc w Twoim przypadku najlepiej było zrobić to maleńkie oszustwo :wink: ). Quote
tynka Posted December 2, 2003 Posted December 2, 2003 Zaczynam uczyć Shepa naprzód od jakiegoś czasu czasami wychodzi mu to lepiej czasami gorzej - zauważyłam że on musi mieć wielgaśną motywację, żeby nie trzymać się blisko mnie! Ale napewno powalczymy :) Quote
DeDe Posted December 2, 2003 Posted December 2, 2003 Heh... moja "babcia" sznaucerka zawsze lepiej robiła naprzód niż biegaj :). Z jakiegoś powodu komenda biegaj bardzo ją degustuje i suka stanowczo odmawia oddalenia się ode mnie na krok... w czasie jakichś zawodów czy pokazów tylko cud nas ratuje : :lol: . Żeby było ciekawiej, na co dzień ta komenda tak jej nie irytuje... . Quote
DeDe Posted December 2, 2003 Posted December 2, 2003 Chyba zastrzelę małą... siedzę przy komputerze, obok "babcia", a mała w ramach protestów (nie wolno jej wchodzić do pokoju z komputerem) właśnie konsumuje ścianę w przedpokoju...grrrrr..... Quote
tynka Posted December 2, 2003 Posted December 2, 2003 widocznie nie rozumie dlaczego „babcia” może a ona nie... u nas albo oba mogą albo żadne - łączą się w bólu i radości ;-) Quote
DeDe Posted December 2, 2003 Posted December 2, 2003 Babcia może, bo jako kulturalna, starsza suka, nie zżera kabli i nie usiłuje za pomocą paszczęki zgłębić zawiłości procesora ;). Mała zwykle leży wtedy na progu (drzwi są otwarte) i drzemie. Teraz też już się uspokoiła :). Quote
Multimen Posted December 3, 2003 Author Posted December 3, 2003 Chciałem sie zapytać jak sie zdjęcia wkleja??????? Prosze powiedzcie!!! Bo chciałbym wkleic zdjęcia mojego Ajaxa. Quote
martan Posted December 5, 2003 Posted December 5, 2003 Azir wysłałam Ci maila jeszcze raz. Jak nie dojdzie i tym razem :cry: To daj znać może uda się wysłać przez skrzynkę forum. Pozdrawiam serdecznie Quote
DeDe Posted December 5, 2003 Posted December 5, 2003 Multimen, niestety nie pomogę Ci, bo nie mam zielonego pojęcia. Quote
tunio Posted December 5, 2003 Posted December 5, 2003 Wejdz do dzialu Administracja tam jest wszystko wyjasnione PS.Dede niespodzianka ! :grins: Quote
tunio Posted December 5, 2003 Posted December 5, 2003 mila ta niespodzianka, prawda ? :wink: Tynka Ci sie nalezy nagana za brak wchodzenia na offa..... :evil: Quote
DeDe Posted December 5, 2003 Posted December 5, 2003 przez grzeczność nie zaprzeczam ;) :D :D :D Quote
Multimen Posted December 6, 2003 Author Posted December 6, 2003 Wchodziliście na strone La Tomy www.latoma.net tam sa umieszczone moje zdjecia mego Ajaxa :D :D Quote
DeDe Posted December 6, 2003 Posted December 6, 2003 Ja tam widzę same czerwone krzyżyki... :evil: Quote
Multimen Posted December 6, 2003 Author Posted December 6, 2003 To już niewiem jak wklejac te zdjecia Quote
Multimen Posted December 6, 2003 Author Posted December 6, 2003 Już umię wklejać dzieki Himce i dzieki jeszcze raz za wklejenie zdjecia Quote
Recommended Posts